MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Witam serdecznie wszystkie mamusie grudniowe 2010 może czas rozpocząć nasz wątek bo nas przybywa :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 :)

Cześć dziewczyny!
A ja dziś rano byłam na badaniu krwi, a po 16 wizyta ;-).
Ja chodzę częściej z uwagi na długie starania. Mój lekarz jest bardzo ostrożny i nie założy mi karty ciąży dopóki nie skończę 10-12 t.c.. No nic, mam nadzieję, że wie co robi.

Jeśli chodzi o bóle brzucha. Mój lekarz powiedział mi, że bóle po bokach, tak jakby jajników są ok i dziwne by było jakby zupełnie nic nie bolało, bo już się macica powiększa, chociaz baby takie malutkie. Mnie boli bardzo rzadko, ale boli. Tak jakby ciągnie...

Cześć mamusie :)

Pozwole sobie się wtrącić, odnośnie tych bóli brzucha, mi lekarz na początku mówił, że na takim etapie zarodek jest zamalutki żeby dokuczały bóle, także ja Wam proponuje wszystko skonsultować i brać ewentualnie nospe na skurcze. Zazwyczaj nie oznacza to nic złego, bo wiele dziewczyn takie bóle ma, ale zawsze lepiej chuchać na zimne :) Życzę Wam spokojnych 7-8 miesięcy :)

U mnie przez ostatnie 2 dni zgaga:( Na szczęście póki co nie wymiotuje i mam nadzieję że tak już zostanie:) Co do sobotniego wylotu niestety albo i stety pewnie nie wylecę, ale pójdę chociaż na USG i zobaczę może już serduszko:) Także niema tego złego ...

ja miałam takie bóle w 5 tygodniu przez trzy dni... aż czasami usiąść musiałam... nie wiem czy z moją ciążą jest ok? Tutaj mi powiedzieli, że jest wszystko w porządku i, że spokojnie mogę latać - nie ma zagrożenia? sama nie wiem...

czasami mnie coś tam zakłuje zaboli ale to tylko od czasu do czasu

Tak trochę poczytałam na ten temat i wydaje mi się że taki tępy ból i kucie to normalne ponieważ macica się rozrasta.Chciałabym wiedzieć czy wy też tak macie?

warto z takimi rzeczami udać się do lekarza jednak , lepiej dmuchać na zimne

cześć dziewczynki a mi od wczoraj jakoś tak dziwnie boli brzuch trochę się martwię taki tępy ból i od czasu do czasu coś kuje.Nie wiem czy zadzwonić do lekarza i zapytać co to czy może to normalne byłam w piątek wszystko było ok.Wy też tak macie ?U mnie pierwszy raz taki ból.

jaki spokój na tym naszym wątku :) mam nadzieję że później się rozkręci

ja jak byłam na izbie to widziałam właśnie ładne żołtko tylko ale mam nadzieje że jak pójdę za tydzień do lekarza to już usłysze serduszko i zobaczę może coś więcej :) Juz nie moge sie doczekac .

Czyli pójdę w przyszłym tygodniu:) Dzięki

Serduszko już słychać od około 7tyg.ciąży.

A czy myślicie że u mnie też byłoby już widać zarodek i serduszko bo jak byłam 13.04 to było tylko bardzo ładne i duże ciałko żółte. W poprzedniej ciąży serduszka słuchałam dopiero w 9 tyg.

wczoraj byłam na pierwszym usg, słyszałam serduszko, dziecko ma 7mm:)

Marchew dobrze że wszystko już ok.Widok dzidzi jest bardzo wzruszający to fakt.Najważniejsze to się nie przemęczać i nie stresować się.Ja na szczęście nie miałam plamień i oby tak dalej.Fajnie dziewczyny mamy w sobie dwa serca swoje i dzidzi to takie nieprawdopodobne i niezwykłe.

miałam plamienia - po dłuższym namyślę pojechałam do szpitala... zobaczyłam swoją dzidzię:) z USG wynika, że to 6 tydzień i 3 dzień... serducho też widziałam... taka mała istotka... prawie się popłakałam...

U mnie jeszcze za wcześnie na serduszko.

Dzięki a czy wy już wiecie coś o swojej dzidzi ile ma długości ile razy na min serduszko bije?

Sylwia super wiadomość:)

I wam zaczynają się mdłości hehe:) nie jestem sama.Mi najgorzej rano wstać z łóżka tak ciężko czuję się niewyspana. Byłam dziś u lekarza dzidzia ma się dobrze serduszko bije 133razy na minutę i dzidzia ma 63mm lekarz mówił że płód rozwija się prawidłowo.Jestem spokojniejsza po tej wizycie.Następna za miesiąc.

Inne tematy z forum

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...