MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

mamka dzięki za komplementy

Dziewczyny co myślicie o spotkanku w większym gronie u którejś z nas w ogrodku - ja zapraszam do siebie - gdynia orłowo. Każda przyniesie jakieś ciastko czy owoc. Podajcei jakies terminy coby Wam pasowało?

aniewa ja też czekam na okres. Pierwszy pojawił się 15 kwietnia i dotąd nic..

U nas nadal (odpukać) mała wcina słoiczki. Zasmakował jej króliczek Hippa.
Mąż pojechał na basen się odstresować a ja zostałam z małą sama. Wykąpałam ją i zasnęła jak dawniej o 19:30. Dziwne..chyba jednak mąż jest powodem jej płaczu :/
Mam tylko nadzieje że włączyła tryb nocny i nie obudzi się za 30min...

Lece robić kolację, bo wczoraj dostaliśmy w prezencie Woka i na dzisiaj planuję zrobić kurczaczka na słodko ;)

niestety u nas tez zęby:( widać już je pod skorka le kiedy wyjdą to nie wiem, Laurka nie chce jeść ani zupek ani deserkow ani nawet flipsow, tylko mleko ale i to w małych ilościach i rzadko, marudzi, ślini sie na potęgę, noce ładnie przesypia chociaż to, ale widać ze ja boli, w dzień popłakuje co jakiś czas i muszę sie nią cały czas zajmować, zabawiać...

A w dodatku drugi i trzeci dzień mojego okresu to jakby z kranu leciało nie nadarzam z podpaskami;/ a czwartego dnia już ledwo co prawie nic

Aniewa ja pierwszy dostałam jakieś 6 tygodni temu a teraz drugi także nie martw sie na pewno nadejdzie:)

tak, niestety to ja :P..
pierwszy okres dostałam miesiąc temu i myslalam ze nastepny tez bedzie..a tu nic.. :P

aMajaa- jaktam nosiedłko, przyszły, sprawdzone już??
Ja jestem bardzo z niego zadowolona, używam coraz częściej i torbę tez dokupiłam - cAŁOŚĆ REWELACJA!!!

sbj - fajny lok ma Twój maluszek,no a Ty super laska jesteś:-)) Widzialam Cię na pewno u Piskulaka, ale teraz chyba bym Cię nie poznała, wygladasz kwitnąco!

Dagmarka - maleńka jest prześliczna, zawsze śmiechnieta bźka.

Justa -Mała jest boska, też ciemne oczka -ojj złamie kilka serc!
Jesli chodzi o płacz i rozdrażneinie w nocy, to u mnie od tygdonia to samo, dzisiaj znowu byłam u lekarza, bo doszedl kaszelek i katarek, narazie na oskrzelach spokój i nie wyglada to jakos bardzo źle, do tego dalej wysypka na brzuszku i kupy częste ze sluzem! Byc moze to jest związane z ząbkami, ale na pewno jeszcze do nich daleko, bo dzisiaj lekarz zaglądał i nic!!!

Aniewa - chyba nie pomyliłam - pytanie a już miałaś okres?? Jeśli tak, to ktory to juz miesiąc masz miesiączki?
Myslę, że to jednak będą hormony

o lidka dokładnie o coś takiego mi chodziło u nas też średnio, ale moj mały smoczka tez nie chce i z butelki nie pije. tylko że ja w akpolu kupilam innej firmy za 15zł

http://allegro.pl/nuby-gryzak-z-siatka-na-owoce-sklep-w-wa-i1613429913.html
To jest ta siateczka na owoce. my tez to mamy i madzia srednio do tego podchodzi ale madzia to i ze smoczusiem ma problem. Staramy sie w kazdym razie :)

coraz więcej mam się ujawniło śliczne mamy i urocze bobaski
ja znowu nie mogę wkleić zdjęcia znów pisze blokada antyspamowa nie wiem dlaczego robię to co zwykle trudno:(

i jeszcze jedno z mama
image

Uploaded with ImageShack.us

image

aniak nie wiem jak ta siatka się nazywa :( ale jak w akpolu lub mamai ja się zapytasz to będą wiedzieli

oleńki spojrzenie jest rozbrajające...niepowtarzalne oczęta
;]

aaa..no i problem mamusi ...
nie dostałam miesiączki...a juz 7 dni minęło :/ szit...
mam nadzieję ze too przez te hormony, bo się zabezpieczamy...ale numer :/

piękny ŁOBUZIAK i inne dzieciaczki też..te ich śiliczne oczęta :)

ooo i widzę ze nie tylko moja ma "busz" na głowie :P

jutsta..myślę raczej, ze to przez ząbki..niestety :/

ps. jak wygląda dzienny jadłospis waszych maluchów -ilośc porcji, czego..o jakich godz.???

Mój łobuziak:)

image

Justa a może masz racje ze to jednak ząbki? pamiętam jak kiedyś pisałaś ze lekarka powiedziała ze mała zaczęła mniej jeść a Ty tracić pokarm właśnie przez ząbki wiec może coś w tym jest, a może to z powodu powrotu męża mała sie rozstroiła? przyzwyczaiła sie do jakiegoś schematu ze jesteś tylko Ty a teraz tata jest i mała to przezywa?

dziewczyny ja się poddaję...
kolejna nieprzespana noc. Mój mąż również ledwo widzi na oczy..
Mała zasnęła dopiero o 21:30. oo godziny 2 w nocy zaczeła popłakiwać przez sen, niewiele zjadła. Podawaliśmy jej smoczka na zmiane co 5-10min az w koncu się obudziła. Oczy jak 5zł i koniec spania. Nie płakała. Poprosiłam męża aby wstał do małej. Nie wiem ile z nią chodził ale jak weszłam do kuchni to ją trzymał na rękach już ze łzami w oczach z braku sił. Darła się w niebogłosy, nie płakała ale strasznie krzyczała. Tzn krzyk z płaczem ale bez łez.

Zasnęła od razu jak ją wzięłam do naszego łóżka.

Dziewczyny o co chodzi? to ząbki?
Może iść z małą do lekarza? Ona strasznie krzyczy i nie chce spać odkąd mąż przyjechał. Bardzo mało je również w nocy. Pociumka butlę, czasem wypije 100ml a czasem zaledwie 50.
Na razie jak jej dziąsełka masuję to nic nie czuję pod palcami.

A Olcia rzeczywiście ma buję fryzurkę i nie mogę nad nią zapanować :)
Każdy włosek w inną stronę rośnie :)

Inne tematy z forum

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...