MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

mamka dzięki za komplementy

Dziewczyny co myślicie o spotkanku w większym gronie u którejś z nas w ogrodku - ja zapraszam do siebie - gdynia orłowo. Każda przyniesie jakieś ciastko czy owoc. Podajcei jakies terminy coby Wam pasowało?

aniewa ja też czekam na okres. Pierwszy pojawił się 15 kwietnia i dotąd nic..

U nas nadal (odpukać) mała wcina słoiczki. Zasmakował jej króliczek Hippa.
Mąż pojechał na basen się odstresować a ja zostałam z małą sama. Wykąpałam ją i zasnęła jak dawniej o 19:30. Dziwne..chyba jednak mąż jest powodem jej płaczu :/
Mam tylko nadzieje że włączyła tryb nocny i nie obudzi się za 30min...

Lece robić kolację, bo wczoraj dostaliśmy w prezencie Woka i na dzisiaj planuję zrobić kurczaczka na słodko ;)

niestety u nas tez zęby:( widać już je pod skorka le kiedy wyjdą to nie wiem, Laurka nie chce jeść ani zupek ani deserkow ani nawet flipsow, tylko mleko ale i to w małych ilościach i rzadko, marudzi, ślini sie na potęgę, noce ładnie przesypia chociaż to, ale widać ze ja boli, w dzień popłakuje co jakiś czas i muszę sie nią cały czas zajmować, zabawiać...

A w dodatku drugi i trzeci dzień mojego okresu to jakby z kranu leciało nie nadarzam z podpaskami;/ a czwartego dnia już ledwo co prawie nic

Aniewa ja pierwszy dostałam jakieś 6 tygodni temu a teraz drugi także nie martw sie na pewno nadejdzie:)

tak, niestety to ja :P..
pierwszy okres dostałam miesiąc temu i myslalam ze nastepny tez bedzie..a tu nic.. :P

aMajaa- jaktam nosiedłko, przyszły, sprawdzone już??
Ja jestem bardzo z niego zadowolona, używam coraz częściej i torbę tez dokupiłam - cAŁOŚĆ REWELACJA!!!

sbj - fajny lok ma Twój maluszek,no a Ty super laska jesteś:-)) Widzialam Cię na pewno u Piskulaka, ale teraz chyba bym Cię nie poznała, wygladasz kwitnąco!

Dagmarka - maleńka jest prześliczna, zawsze śmiechnieta bźka.

Justa -Mała jest boska, też ciemne oczka -ojj złamie kilka serc!
Jesli chodzi o płacz i rozdrażneinie w nocy, to u mnie od tygdonia to samo, dzisiaj znowu byłam u lekarza, bo doszedl kaszelek i katarek, narazie na oskrzelach spokój i nie wyglada to jakos bardzo źle, do tego dalej wysypka na brzuszku i kupy częste ze sluzem! Byc moze to jest związane z ząbkami, ale na pewno jeszcze do nich daleko, bo dzisiaj lekarz zaglądał i nic!!!

Aniewa - chyba nie pomyliłam - pytanie a już miałaś okres?? Jeśli tak, to ktory to juz miesiąc masz miesiączki?
Myslę, że to jednak będą hormony

o lidka dokładnie o coś takiego mi chodziło u nas też średnio, ale moj mały smoczka tez nie chce i z butelki nie pije. tylko że ja w akpolu kupilam innej firmy za 15zł

http://allegro.pl/nuby-gryzak-z-siatka-na-owoce-sklep-w-wa-i1613429913.html
To jest ta siateczka na owoce. my tez to mamy i madzia srednio do tego podchodzi ale madzia to i ze smoczusiem ma problem. Staramy sie w kazdym razie :)

coraz więcej mam się ujawniło śliczne mamy i urocze bobaski
ja znowu nie mogę wkleić zdjęcia znów pisze blokada antyspamowa nie wiem dlaczego robię to co zwykle trudno:(

i jeszcze jedno z mama
image

Uploaded with ImageShack.us

image

aniak nie wiem jak ta siatka się nazywa :( ale jak w akpolu lub mamai ja się zapytasz to będą wiedzieli

oleńki spojrzenie jest rozbrajające...niepowtarzalne oczęta
;]

aaa..no i problem mamusi ...
nie dostałam miesiączki...a juz 7 dni minęło :/ szit...
mam nadzieję ze too przez te hormony, bo się zabezpieczamy...ale numer :/

piękny ŁOBUZIAK i inne dzieciaczki też..te ich śiliczne oczęta :)

ooo i widzę ze nie tylko moja ma "busz" na głowie :P

jutsta..myślę raczej, ze to przez ząbki..niestety :/

ps. jak wygląda dzienny jadłospis waszych maluchów -ilośc porcji, czego..o jakich godz.???

Mój łobuziak:)

image

Justa a może masz racje ze to jednak ząbki? pamiętam jak kiedyś pisałaś ze lekarka powiedziała ze mała zaczęła mniej jeść a Ty tracić pokarm właśnie przez ząbki wiec może coś w tym jest, a może to z powodu powrotu męża mała sie rozstroiła? przyzwyczaiła sie do jakiegoś schematu ze jesteś tylko Ty a teraz tata jest i mała to przezywa?

dziewczyny ja się poddaję...
kolejna nieprzespana noc. Mój mąż również ledwo widzi na oczy..
Mała zasnęła dopiero o 21:30. oo godziny 2 w nocy zaczeła popłakiwać przez sen, niewiele zjadła. Podawaliśmy jej smoczka na zmiane co 5-10min az w koncu się obudziła. Oczy jak 5zł i koniec spania. Nie płakała. Poprosiłam męża aby wstał do małej. Nie wiem ile z nią chodził ale jak weszłam do kuchni to ją trzymał na rękach już ze łzami w oczach z braku sił. Darła się w niebogłosy, nie płakała ale strasznie krzyczała. Tzn krzyk z płaczem ale bez łez.

Zasnęła od razu jak ją wzięłam do naszego łóżka.

Dziewczyny o co chodzi? to ząbki?
Może iść z małą do lekarza? Ona strasznie krzyczy i nie chce spać odkąd mąż przyjechał. Bardzo mało je również w nocy. Pociumka butlę, czasem wypije 100ml a czasem zaledwie 50.
Na razie jak jej dziąsełka masuję to nic nie czuję pod palcami.

A Olcia rzeczywiście ma buję fryzurkę i nie mogę nad nią zapanować :)
Każdy włosek w inną stronę rośnie :)

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...