MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Michałowa o to samo chciałam zapytać :D co z tymi zębami ?
Ja już się ich doczekać nie mogę :D chociaż jeden malutki ... każdy dzień zaczynam od szukania.
Mikołaj dziś też bardzo niespokojny każdą zabawką trze o dziąsła śmiesznie to wygląda ...

Od wczoraj zakraplam oczko tą biodacyną i jest lepiej. Chyba też zaczne masować kanalik.

Miłego wieczoru oby pogoda się jutro poprawiła

Hej!
Ja nadal używam 3 pampers premium care. Miałam haggisy - masakra, sztywne i czasem poleciało coś bokiem. Jednak zostanę przy pampersach. Ale popróbuję różnych rodzajów.

Chyba Lence zęby idą. Czy już któryś dzieciaczek ma ząbki?
Wczoraj wieczorem była mega nerwowa, nie mogła zasnąć i od 20 męczyła się i mnie do 22. Przebudzała się, stękała i gryzła nerwowo smoka. Posmarowałam dziąsła i troszkę się uspokoiła. Dziś w dzien też marudziła i nawet mocno płakała ok 12. Jakoś przeszło teraz. Też byłyśmy w lesie na spacerku i dobrze jej porządny 2-godzinny sen zrobił.
Ok, lecę przygotować kąpiel i mam nadzieję, że dziś lepeij uśnie - bo znowu zaczyna marudzić cholerka.

a my właśnie znowu pożegnałyśmy się z tatusiem-mężem i znowu na tydzien go nie bedzie...smutno nam juz :(

a dziś nasza mala spała az do 10.20..pozniej od 14.do 15.30 no i po poludniu bylismy an spacerku i rtez pospala ..ogolnie dzis bardzo gdrzeczna byla:) teraz sama bawi sie na macie:)

U nas piątek był taki tragiczny:-/ Dzisiaj do południa nastrój Zuzy całkiem sympatyczny ale po 15 jazda bez trzymanki, więc poszłyśmy na spacerek do lasu i mała pospała sobie troszkę i teraz już jest dobrze.

u nas dziś marudny dzień - i nic nie pasuje ani zabawy ani noszenie na rękach tylko płacz i płacz - już nie mam siły. A spania była godzinka w sumie od 6 rano

Szczerze mówiąc, moim zdaniem sleep&play są bardziej chłonne. Przyzwyczaiłam się już do nich i narazie nie mam ochoty zmieniać i tastować innych. Możliwe że, ja miałam tą poprzednią serię aktiv. Teraz reklamują, że aktiv mają szerszy wkład chłonny, i coś tam jeszcze.
O hugisah nie wspomnę, bo je Zuzia notorycznie przesikiwała.

ehh dziewczyny dlaczego znowu jest taka brzydka pogoda? było juz tak pięknie cieplutko a teraz az sie nic nie chce, spacerku znowu nie będzie, a co tu robic caly dzien w domu i malej sie nudzi i mnie sie nudzi:(

u nas masowanie i biodacyna bardzo mogly

Witam:) dziękuje dziewczyny rzeczywiście Laurka to taki mały śmieszek:) oczywiście oprócz momentów kiedy marudzi jak dziś od rana, spałyśmy do 9 i chyba za długo hihi teraz marudzi

ja zgadzam sie z Sylwiah co do sleep&play, dla mnie sa gorsze bo nie maja tych elastycznych boczków i mniej chłoną, miałam tez dada z biedronki i sa fajne właśnie chce je dokupić bo jednak 4 jeszcze dla nas za małe a nakupowałam już dużo:)

co do pampków - bo widzę, że to na tapecie: to przy córce używałam huggisów bo były dla mnie najlepsze, a obecnie używam pampersów active baby i też jestem bardzo zadowolona. narazie używamy 3.

Aniak - mieliśmy mieć zabieg 12 maja, ale od dawna czyli od poprzedniego szczepieniea nic z oczkiem sie nie działo, więc zabieg mam przełozony na 2 czerwca i nie wiem czy na niego pójdziemy, bo moja lekarka mowi, że jeśli nic się nie dzieje to znaczy że może kanalik się juz udrożnił. Na poczatku stosowalismy tobrex i on nie pomagał, później lekarka zapisała biodacynę i zaczęliśmy masować ten kanalik, bo wcześniej nie masowaliśmy i problemy ustały. Ale dziś w nocy podczas nocnego karmienia też mial zaklejone oczko - zawsze to samo - więc pomyślałam sobie, że znow się zaczyna a dopiero co zabieg przelożyłam bo było ok i wiesz co pomasowałam mu w nocy kanalik starałam kciukiem troszke ropy, - nie chciałam wodą i go rozbudzać, a rano obudzil się i oczko zdrowe a nie zaropiałe, więc może to masowanie to czyni cuda.

a dlaczego one są tobie lepsze?
nie mają gumek po bokach i mniej wkładu w środku
jeszcze całkiem niezłe są z rossmana ja próbuję różnych pieluch i mam porównanie używałam dada i wicuś z kauflandu i z rossmana babay dreams i z bella i pampersów różne rodzaje i huggis no chyba wszystkie jakie są i moim zdaniem najlepsze są pampers premium care z tym że one są drogie i dobre też baby activ tańsze troszkę a najgorsze to huggis zawsze bokiem coś wypływało ja tak uważam i oczywiście każdemu coś innego może być lepsze:)

Witam niedzielnie
przyjemnie spędzonej niedzieli babeczki

Dagmarka fajniutką masz córcię:-)

Sylwiah, ja z kolei uważam, że sleep&play są lepsze od activ... jednym pasuje to a innym tamto i pewnie dlatego mamy taki wybór pieluch na rynku. My cały czas jeszcze na 3.

Hej
Dagmarka jaka wesoła twoja lala śliczniutka uśmiechnięta Laurka
co do pampersów to ja już miesiąc używam 4 activ baby a teraz kupiłam sleep and play są o wiele gorsze nie mają gumek po bokach i mają dużo mniej wkładu w środku i muszę częściej je zmieniać i nie opłaca się wolę dopłacić parę groszy i kupić lepsze
a u nas jak zwykle ale dzisiaj znów wprowadziłam słoiczki te bóle brzucha nie od tego bo po odstawieniu by przeszło a one są nadal ale wcinał uwielbia jeść ale kaszy nie chce wprowadzacie już gluten? pomiędzy 5 a 6 miesiącem trzeba koniecznie.
spokojnego wieczorku i przespanej nocki życzę mamuśkom:)

Aniak tylko ja stosowałaś bodacyne i masz ja od jakiegoś czasu to sprawdź datę ważności, ja moja kupiłam w grudniu a ważna była chyba do lutego wiec może ona ma taki krotki termin ważności albo ja miałam jakąś co już długo stała:)

Witam weekendowo,
dzięki za info w sprawie pampersów. Ja teraz wogóle lupiłam jakieś śmieszne pamperso-majtki 4 i dzisiaj już trzeci raz przebieram małego bo przeciekają i ciągle mokry. Chyba jeszcze kupie 3 :D

A i dzisiaj znowu zaczęło ropieć nam oczko...cholera by to wzięła a było już dobrze. Mam biodacyne może znowu przez kilka dni zakropie hmmm...
Sbj a ty wybierasz się z małym na zabieg ?

Dagmarka ale śmieszka z tej twojej niuni.

fajnie że jesteście, miło Was poczytać, nawet jak nie mam siły pisać.

a co do hipokryzji na forum - to niestety chyba jest i dlatego najbardziej lubię udzielać się w tym wątku.

Witam, już wczoraj pisałam ze używamy 4 sleep&play, ale chyba jednak są trosze za duże;/ nie przylegają za dobrze a jak je naciągane to prawie po pachy:) dokupię jeszcze jedna paczkę 3

ale co chciałam napisać, ze te 4 sleep&play nie są jeszcze takie duże, kupiłam tez 4 premium care te są wiesze a baby active to juz wogole sa ogromne przynajmniej dla nas:)

Lidka - to rzeczywiście musi zabawnie wyglądać - super!

Właśnie odciągnęłam troche mleczka i zamroziłam, bo przez to dokarmianie - niby niedużo - ale zawsze, pokarmu w cycusiach mega dużo, aż pękał od pokarmu! Pewnie troche czasu minie zanim to się unormuje, ale co tam nic sie nie zmarnuje, bo zamroziłam na czarna godzinę.

Pisałyście tez o rozmiarze pampersów, ja już 3 albo 4 paczkę czwórek kupiłam, na poczatku były trochę za duże, ale teraz sa ok. Cały czas uzywam białych, ale może niedługo skusze się na tańsze, bo te sa strasznie drogie.

Jutro wyjeżdżamy do rodziców, mąż w tamtych stronach biega maraton a my wykorzystamy okazję i odwiedzimy dziadkow.

To miłego weekendu

Lidla nie wiedziałam ze takie małe dzieciaczki już uczą sie sztuczek:) trzeba będzie spróbować:)

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...