MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Ja miałam macierzyński do 9 maja, teraz jestem juz na wychowawczym na razie do końca roku ale na pewno będę dłużej pewnie do czasu az mała pójdzie do przedszkola bo my kompletnie nie mamy co z nia zrobić:) babcie i dziadkowie pracują a do żłobka jej nie oddam za żadne skarby! wiec troszkę posiedzę sobie w domku, ciekawe po jakim czasie będę chciała wyjść do ludzi:)

Moja śpi od 20 do 3-4 i karmienie, zasypia i gdzieś tak do 7 a czasami zdarzy jej się dłużej, np. wczoraj do 9.30 spała, ale nakarmiłam ją jeszcze o 6. W nocy śpi ładnie ale za to w dzień ucina sobie drzemki po 20 minut i ostatnio ma jeszcze coś takiego, że jak jej zniknę z oczu to buczy i ciężko jest mi cokolwiek zrobić w domu.
Dzisiaj zrobiłam porządek w komodzie Zuzy i wielka siata za małych ubranek się uzbierała.

a mi się płakać chce caly czas bo wracam do pracy już 23 maja , niestety nie możemy sobie na bezpłatny pozwolić , jest mi tak smutno, dziadek bedzie sie Hania opiekowac , ale jak tylko pomysle ze mam ja zostawic to becze

Też bym posiedziała jeszcze trochę, ale nie da rady:-(((

Ja kąpię zazwyczaj Lenę o 19 i max o 20 już śpi. Oczywiście czasami jest problem lub obsówka. Ale staram się żebym od 20 miała już luz ;-).

Ja też karmie głównie piersią. Ale słoiczki Lenka je b. chętnie. Na noc i w nocy karmię tylko piersią, no i Lenka budzi się średnio co 3 godz.

No właśnie ja wymieniam materiał w rolecie w sypialni. Mam jasną średno przepuszczalną. I wymieniamy na taki jakiś nowy materiał który nie przepuszcza światła i dodatkowo odbija promienie słoneczne. Bo mamy mega ciepłe mieszkanie. Sypialnia i salon od zachodu i wczoraj np. w sypialni wieczoreem było 26 stopni, a przecież wcale upałów wczoraj nie było. No i cały dzień wietrzone. Mam nadzieję, że jak będzie taka roleta odbijająca (coś jak lustro) będzie nieco lepiej.

A ja 10 miałam ostatni dzień macierzyńskiego. Już złożyłam wniosek o wychowawczy. I od 7 lipca będę już na bezpłatnym niestety. Do końca roku. Wracam w styczniu do pracy i wcale mi się nie chce. Myślałam, że będę choć trochę chciała wrócić, a tu nic a nic mi jej nie brakuje.

Jeśli chodzi o zasypianie - to takie wcześniejsze o 19-20.00 też ma swoje plusy, bo można cos zrobić np. zrelaksować się lub poprasować, posprzatać itd....lub wykorzystac czas na swoje przyjemności ;-))

sbj - to nie jestem sama - bo Ty też piersią karmisz, bez dokarmiania butelką prawda?
Jeśli chodzi o inne pokarmy, to mój juz prawie cały słoiczke zupki zjada i śmiesznie wygląda. Pewnie jeszcze bym nie wprowadzała dodatkowego jedzenia, ale we wrześniu wybieram sie do pracy i musze mu podawać coś innego, żeby nie było jak ze starszym - z nim zaczęlam dopiero od 7 m-ca i efekt byly taki, ze niechętnie jadł słoiczki...

Jeju jeszcze tylko 2 dni macierzyńskiego i wypoczynkowi mi sie zaczyna - jak to zlecialo!!!

Mi sie wydaje ze Laurka budzi sie wcześniej bo wcześniej zasypia, nie wiem czemu, wolałam jak zasypiała 20, 21 czasami później bo ja tez kładę sie zazwyczaj 23 lub później a tak zasypia wcześniej budzi sie o 6 ehh;/

ja mojego synka do spania ubieram tak jak mamka i też w śpiworek i kocyk na to.

mamka - mój synek zasypia około 21, a wczoraj nawet o 23 i budzi się co 3 - 4h

Muszę się pochwalić, że mój niejadek zjadł wczoraj całego ziemniaka - oczywiście poduszonego

Widzę , ze to standard, ze dzieciaczki budza się tak wcześnie, mój tez 6 a czasami o 5 ma juz dosyć spania!!
Chyba zmienię roletę w sypialni, tylko nie wiem czy ona coś pomoże, ale w tej chwili mam jasną!

u nas pielegniarka byla tylko raz i mam nadzieje ze nie przyjdzie bez zapowiedzi , chociaz wiadomo w domu porzadek i wszystko jest ok ale nie lubie tak bez zapowiedzi

hej mMajaa - a no co jest uczulony synek? Czy to skaza białkowa?
Mówisz, że upust dostałas na torbę, to może też napiszę? Bo za mniejsza kasę też chciałabym taką torbę.
A z tą pielęgniarką to mega zaskoczenie co? Teraz , po co ona przyszła? W szoku jestem?

Maja, teraz pielęgniarka? To one jeszcze chodzą?

Hej!
Fotelik samochodowy dobry jest do czasu jak głowa nie wystaje. Jak zacznie wystawać to trzeba zmienić.

Lenka też się budzi w nocy. Na szczęście znów jest nieco lepiej i nie budzi się już co 2 godz. Tylko dziś np. było tak, że sanęła późno, męczyła sie i nie mogła zasnąć i w końcu padła ok 22. Obudziła się o 3 na cyca, potem 5, o 6:30 już śpiewała, ale na szczęście udało mi się ją jeszcze ululać i pospałyśmy do 8:30. Co jest wielkim wow, bo ostatnio budzi się ok 6:30-7.

a zapomnialam Wam napisac, ze w srode po 8 byla u nas pielegniarka - bez zapowiedzi!

czesc Dziewczyny!

Nasz Synek nie przesypia całej nocy, teraz bylo tak: zasnal o 20.50, pobudka o 1.40, zjadl, postekal i zasnal, pobudka o 5, zjadl i zasnal i pospal do 7.40, ale ostatnio budzil sie po 6 i nie spal juz. od kilku dni na noc dostaje moje mleko z kleikiem kukurydzianym (po ryzowym zaparcia troszke byly) i zyrtec w kroplach, bo ma alergie z ktora nie mozemy sobie poradzic, wiec po nim wiecej spi. mam juz dosc, zaden lekarz na razie nie pomogl, ostatnio dostal masc z antybiotykiem, ale po niej jest... tylko gorzej wiec odstawilam, normalnie porobily Mu sie saczace ranki przy uszkach...

Mamka, lada dzien zamawiam nosidelko, napisalam do producentki i na torbe dostalam znizke ponad 50 procent takze zamowie komplet ;)

U mnie to pewnie będzie taki scenariusz jak ze starszym synkiem -ten cycolek budził się do 2 lat w nocy!

Hania jak dostanie butle tak 19.30 - 20 to zaraz spi , nawet juz przy butli zasypia, budzi sie tak 3-4 daje jej mleko i zaraz idzie dalej spac , pozniej budzi sie tak 7 i lezymy sobie do 7,30 na kolejne mleczko

Sylwia a dajesz delikol? może jednak pomaga małemu

Laura budzi sie w nocy ale to nie jest dla mnie tak uciążliwe jak wczesne wstawanie:) jak zaśnie np 19-20 to później kolo północy sie kreci i ssie paluszka ale do końca sie nie budzi, to jej daje albo cycka albo butle i wtedy tak do 5 spi

ale zależy ile wypije przed zaśnięciem, 120ml - 150ml starcza jej na 6 do 8 godzin snu, ale to rożnie bywa

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...