MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

hej
piękne te nasze dzieciaczki
Olcia też ma bujną fryzurkę
mój Filip też niespokojny a szczególnie nad ranem się rzuca lekarz stwierdził na podstawie wywiadu że to refluks i dał leki zobaczymy czy się poprawi
a czy wasze dzieci też chcą tylko na rączki ciężko tak cały dzień takiego klocuszka dużego nosić
miłego dzionka dziewczynki

Hihi jaka Oleńka ma fryzurkę:)

no to jeszcze jedno ;)

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/10/img6292c.jpg/]image

Hej hej dziewczyny

u nas od wczoraj rewolucja! mam nadzieje ze nie chwalę za wcześnie
ale Olcia dzisiaj zjadła deserek, obiadek i kolację. troszkę marchewki z jabłuszkiem, na obiadek ziemniaczka z króliczkiem i na kolację kaszkę. Oczywiście nie cały słoiczek ale połowę :)
Nie wiem co jej się stało, wczoraj otworzyła dzioba i zjadła obiadek a dzisiaj nas naprawdę zaskoczyła :)

Co do sadzania do moja mała też już siedzi na kolankach i nie ma możliwości aby ją trzymać na rękach na leżąco. Sama się podosi do siadu.
Co do złych wiadomości to od przyjadu taty mała daje nam nieźle popalić....
Zasypia o 21:30 (a wczesniej o 19:30) Od godziny 2 w nocy połakuje przez sen az do 6 rano. Koszmar... chyba jednak ząbki u nas też idą.

A oto mój rozdarciuch.

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/3/img6462m.jpg/]image

HEj,
Dzieciątka śliczne!

A u nas chyba jakaś choroba sie kroi, bo katar wodnisty i kaszelek!, Oczy sedzą go caly czas i wysypka na brzuszku nie schodzi. Wpadłam na pomysł że to może od płynu do prania - ostatnio chcialam zaoszczędzić i kupiłam jakiś firmowy Auchan. Może to on go uczula?
Własnie wrocilam do Loveli i piore wszystkie ciuszki - kotre juz były wyprane i wyprasowane!!!Ale może pomoże?? No cóż nie ma co jednak oszczędzać!! Oby to było to!!

Sbj jasne, ze mogę podać przepis :D Tylko z dokładnością będzie kiepsko bo ja wszystko tak na oko.
Najpierw robiłam tak kawałeczek kurczaczka do tego dodaje marchewkę i ziemniaczka na koniec pół łyżeczki masełka.
Ostatnio robiłam taką kurczaczek do tego dałam brokuła, marchewka, selerek, pietruszka i trochę ryżu. Wszystko podgotuje i miele w mixerze.

A powiedzjak nazywa się ta siatka na owoce ? chyba też coś takiego kupię.

Uploaded with ImageShack.us
próba

aniewa - szok - jakie piekne długie włosy :) ( ja też nauczycielka)

aniak - mogłabyś podac jakis dokładny przepis na obiadek, który gotujesz sama. U nas dalje problem z jedzeniem

Kupiłam wczoraj w akpolu taka siateczkę, do której wkłada się owoce i mały może ciumkać jak smoka, żeby sobie sok z gruszki np wyciągnąć, ale on za bardzo nie chce, ale może się nauczy. Może którejś z Was się przyda takie coś, bo ja wcześniej o tym nie wiedziałam.

Kupiłam też smoczki do kaszki tomme tipe i okzało się, że niepotrzebnie bo były w domu - a ja o nich zapomniałam - jeśli któraś z Was potrzebuje to chętnie odsprzedam.

Co do siadania to Staś jeszcze nie siedzi, za to raczkuje do tyłu i skacze do przodu i obraca sie na wszystkie strony - czyli porusza mi sie po całym pokoju.

A i jeszcze chciałam coś apropo tego sadzania i okładania poduszkami :D
Jak do mnie przyjdzie mama albo teściowa to zaraz Mikołaj na poduszce ląduje albo podparty o poduszke.Ja oczywiście upominam a one patrzą na mnie dziwnie, że niby co na płaskim ma leżeć :D
Mama mi mówiła, że kiedyś od samego początku w łóżeczku poduszka, w wózku poduszka.

Cześć dziewczyny.
Piękne są te Wasze dzieciaczki, aż buzia się uśmiecha jak na nie patrzę.
Piękny był dzisiejszy dzionek. My weekend spędziliśmy na domku za Gdańskiem. Moje dzieciątko zrobiło dzisiaj pobudkę o 5 rano:-/, jak tylko zrobiło się jasno... więc bardzo się cieszę, że mam rolety antywłamaniowe w domu i dzięki nim mogę pospać przynajmniej do 7.
No i kurcze, raz że jestem niewyspana a dwa że dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie i strasznie boli mnie brzuch, buuu...
Idąc Waszym przykładem również wklejam fotki Zuzi.

image

image

I fotka z dzisiaj - plażujemy :D

image

Hej kochane,
ale dzisiaj śliczna pogoda była chyba ze 4 godziny spacerowaliśmy :D
A i dzisiaj po raz pierwszy w spacerówce, mały zadowolony.

Co do siadania to mój maluch jakoś się do tego nie garnie. Trochę go na kolanach potrzymam i tyle. Woli się obracać jak go położe na podłodze na jednym końcu koca to za chwile poobraca się kilka razy i jest na drugim także muszę go teraz pilnować. No i już przyjmuje pozycję na czworaka.

Misica w końcu się ujawniłaś :D ale Hania ma papuśne poliki tylko całować.
MRtusia fajne to zdjęcie Szymonka.

nasze dzieciaczki niedługo będą miały już pół roczku a kiedy to zleciało przecież niedawno jechałyśmy na porodówkę;0
najważniejsze że dzieciaczki robią postępy i są zdrowe oby tak dalej

Cześć dziewczyny!

Dopiero co pisałam, że Lenka rzadko przewraca się z plecków na brzuch, a od wczoraj robi to non stop. Ledwo ją gdzieś położę, odwracam się, a ona już na brzuchu i się cieszy ;-). Bardzo to polubiła. I w ogóle się już przy tym nie męczy i robi to szybko i bez dzwięków ;-). Także wszystko w swoim czasie ;-). Cholerka, jak te dzieci szybko rosną...w sumie to smutne, za szybko ;-). Dziś rozmawiałam z mamą o tym i też mi mówiła, że ja dla niej też za szybko rosłam i była zła i smutna jak wyrosłam z gondoli, bo się nie nacieszyła ;-)).

Mama - już zakładałaś osobny wątek na temat siadania. Myślę, że wystraczy ci opini. Nie wiem po co jeszcze tu pytasz...

Super dzieciaczki!!!
Misica - fajnie cie zobaczyc ;-).

mam pytanie, ma któraś odsprzedać bolerko i buciki do chrztu, ewentualnie razem z opaską?

u mojej koleżanki na FB widziałam zdjęcie jak jej córka w 4 miesięcznice siedzi na leżance i wcina czekoladę! A kobieta jest przed 40! Wychowała już syna... Jak to zobaczyłam to mi witki opadły...
U nas jest koszmar... Bo mała bardzo chciałaby usiąść - ale jej nie wychodzi i ryczy... Jak jest w pozycji półleżącej - np.w foteliku to cały czas siedzi w nim z podniesioną głową... do leżaczka już jej nie wkładam, wkładki do kąpieli też nie używamy... bo Hania się podciąga na wanience i strasznie płacze, że jej siadanie nie wychodzi ;P
I jak to jest w takim wypadku z krzesełkiem do karmienia - kiedy zacząć wkładać? Jak dziecko samo usiądzie? To dla czego rekomendacja jest od 6 miesiąca?

ja na siłę Filipa nie sadzałam on sam się podciąga i siedzi np w wózku chwyta pałak z zabawkami i siedzi ale poduszkami jeszcze nigdy nie obkładałam lecz znam takie osoby które to robiły jak dziecko jeszcze stabilnie nie siedziało i na prawdę wszystko jest ok
pytałam lekarzy i rehabilitanta jak leżałam w szpitalu od kiedy dziecko może siadać to mówili że samo musi zdecydować Filip miał wtedy cztery miesiące i mogłam go śmiało na kolanach trzymać oczywiście nie cały czas
wszystko zależy od dziecka w jakim tempie się rozwija niektóre siadają wcześniej inne później ale nic na siłę!

ja uważam ze ta dziewczyna robi swojemu dziecku duża krzywdę, nie wolno sadzać na sile, to dziecko decyduje kiedy zaczyna siadać a nie my, można pomagać, zachęcać, dawać ręce żeby samo sie podciągało i posiedziało tak minutkę, albo na kolanach ale zawsze je trzymając i usztywniając kręgosłup żeby nie był obciążony, ale obkładanie poduszkami i sadzanie w wózku to dla mnie totalna głupota! szczerze to jak słyszę takie rzeczy to ręce opadają;/

Witam
śliczne bobaski jakie już duże
aniewa masz rację twoja córcia wygląda dorośle bo ma bujną fryzurkę tak jak mój Filip
co do wypowiedzi wcześniejszej to mój Filip już siedzi sam i nie uważam bym mu robiła mu krzywdę nie chce leżeć i podnosi się sam jeszcze trochę niestabilnie ale już już i od czwartego miesiąca trzymałam go na kolanach siedział sobie znam mnóstwo dzieciaczków które wcześnie były sadzane i mają zdrowe kręgosłupy
miłego dnia babeczki

Witam mamusie :)
Ja z innego miesiąca ale chciałabym was zapytać czy sadzacie już swoje maluchy? Moja koleżanka rodziła 2,02 i sadza swoją dzidzię ( od 4 miesiąca...) w krzesełku i obkłada poduchami a w wózku oparcie podniesione całkiem do góry bo już "siedzi" ( a raczej wisi) czy też trak robicie ze swoimi maluchami ? Jak dla mnie jest to kompletny brak wyobraźni bo robi dziecku bardzo dużą krzywdę ,gdyby była jakąś młodą głupią siksą ale ma 35 lat czy w tym wieku kobiety nie myślą ?
Jak takiej wytłumaczyć ze robi dziecku krzywdę bo nic do niej nie trafia (uważa się za mądrą a poglądy szkoda gadać ) naprawdę żal mi tego dzieciaczka bo przez głupotę mamusi się męczy.

Inne tematy z forum

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...