MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

to prawda ilości na opakowaniu są średnie...a wiadomo dzieci są różne jedne mnioejsze drugie większe, jedne jedzą mniej inne więcej....moja Hania w 4 dobie życia niby powinna zjeść 40ml a wciągnęła 70ml!!!!musiała być dokarmiona bo z cyca nie leciało za wiele....ja miałam schizę że jej się uleje w nocy ja nie usłyszę itp.....a ona zjadła pospała i cała happy!!!teraz je tak 120-180! a nawet jej się zdarzy zjeść 200ml...ale nie jest tak że zawsze zje dużo.więc się nie przejmujcie aż tak przeciez szkraby jeszcze słoiczki smakują

Tez mi sie wydaje ze te ilości na opakowaniu sa orientacyjne, bo sa przecież żarłoczki które będą 200ml wypijać i sa mniejsze żarłoczki które wypija 90ml:) moja mała długo piła właśnie 60, 90 i to jej starczało teraz zwiększyła to do 150, 180 co 3 godzinki

Witajcie dziewczyny w nowym wątku

Kabira moja Olcia spija różnie. W nocy przeważnie 150ml a w dzien od 70-120ml. Informacje podane na opakowaniu czyli 180ml to jest ilość maksymalna jaką moze wypić maluszek jednorazowo. Ja na początku wciskałam Oli mleczko nawet przez sen a teraz się nie przejmuje. Ile potrzebuje tyle zje i przybiera w miarę ok. Winiki równiez ma bardzo dobre.

Dziewczyny, czy Wasze dzieci pija mleczko (150 lub 180 ml) za jednym razem? Edyta najczesciej wypija max 90, potem musi miec przerwe na odbicie, czasem karmienie tzn wypicie porcji trwa ponad pol godziny. troche wypije, drze sie, wije, trzeba ja ponosic, a potem znowu troche wypije (10-20 ml) i znowu noszenie itp. czytalam, ze w jej wieku to juz 180 trzeba, a ona przewaznie do 140 dobija. z tym, ze to moj odciagniety pokarm, a nie mm.

hmm...widzę że moja Hania jest jednym z więkrzych bobo....ponieważ ma za tydzień 5 miesięcy a przed świętami ważyła 8450g:-)

Hejka,
coś ostatnio pustki w naszym wąteczku :/

My już pozbyliśmy się katarku pomógł nasivin soft :D

Miłego dnia dziewczynki

Dzieciaczki zdrowiejcie juz bo wiosna idzie i spacerki sie zaczną:) my dzis po szczepieniu, malutka dzielna była, wazy 6,830 będziemy mleczko zmieniać z 0-lac na ha, chce jej juz zacząć dawać mleczko z laktoza, bo sama pije mleko i nic jej nie jest ale dałam Laurce 2 razy zwykły nan activ i płakała przez pól dnia brzusio bolał, wiec teraz damy ha i zobaczymy

Dzieki dziewczyny, ale wszystkie maluszki są śliczne.
spokojnej nocy

Mamka śliczny twój synuś
mój Filipek dziś był ważony i ma 7700 i wygląda przeciętnie nie ma za dużo fałdek
mówiłam lekarzowi o bólach brzucha i lekarz mówił że albo ja coś zjadłam albo słoiczki albo po antybiotykach które skończyliśmy 2,5tyg temu i tak naprawdę nie wiem co to jest a teraz wieczorem to aż mu bulgotało odstawiłam już słoiczki i na razie nie będę mu dawać i cały dzień dziś się prężył nie zrobił kupy aż wieczorem włożyłam mu czopek i poszło a taka gęsta jak nigdy to na pewno marchewka
posiew jest ok

Witam w nowym
a my nareszcie po szczepieniu drugim jedno mamy do tyłu najpierw musiałam iśćdo laryngologa sprawdzić uszy było ok i szczepienie
Filuś podrywał lekarki zagadywał pierwszy i śmiał się do nich ale było zabawnie i w ogóle nie płakał

SBj - będzie dobrze, tylko ta pogoda okropna, uważaj!
Trzymam kciuki!

no i byliśmy u lekarza - osłuchowo czysty, ale gardełko czerwone - dostał pulneo - 3 razy dziennie po 2,5ml i 3 razy po 2,5 syropu prawoślazowego. zobaczymy co dalej generalnie nie chce spać.

i jeszcze jedno....

image

Uploaded with ImageShack.us

Ale fajniutki :D

A to mój Grubcio, karmiony tylko piersią (prawie) , waży 8300 kg!
Ma takie wałeczki, że trzeba uważać żeby wszystkie szparki przetrzeć hahaha.

image

Ojj nie udało się

A to mój Grubcio:-))

Nie wiem co dalej. Kupować też trochę strach, tak w nieskończoność można... No a z drugiej strony nie chcę jej na siłę wpychać czegoś czego nie toleruje.

Ja tez sie bałam ze jak jej wtedy dam butle to już koniec karmienia ale nie miałam wyjścia, musiałam ja zostawić wiec ściągałam i dostawała z butli i tak 2 dni ale wróciłam ze szpitala i od razu zassała cycka, ale później dostawała butle co jakiś czas jak wychodziłam i tez nie było problemu, cycek czy butla jej było bez różnicy, ale teraz już cycka nie chce! musi być zaspana żeby wziasc cycka, wiec ściągam

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...