MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

dobrego dnia Dziewczyny

kurcze, to najpierw może iść szóstka? jeju, nawet nie wiedziałam...

My uzywamy smoczków z krzyżykiem tt.

W końcu wybraliśmy nosidełko, torbę mamy otrzymać z duuużą zniżką, ponad 50 procent, a to nasz wybór ;)

http://www.babytuli.pl/products/cheeky-owls-nosideko-ergonomiczne-tuli

No to teraz czekamy na paczkę...

Blue Bell szóstki? - tak powiedział lekarz? hmmm

Wszędzie czytam że niemowlaki i dzieci do okolo 6 roku życia mają zęby tylko do piątek. Moja 4-latka nie ma szóstek :d

a tu kolejność wyżynania:
Zęby mleczne zaczynają wyrzynanie przeważnie około szóstego miesiąca życia dziecka.
Przeważnie pierwszymi wyrzynającymi się zębami są jedynki, następnie wyrzynają się dwójki, czwórki, trójki, a na końcu piątki. Najczęściej zęby dolne pojawiają się wcześniej niż górne.

smoczki do kaszki mam TT Hania zjada z nich kaszke chociaz lyzeczka tez zajada ale ja nie robie jej takiej gestej jak w przepisie i zjada butelka

Blue Bell witamy po długiej nieobecności:) juz 6 małej idzie? jeszcze jedynki nie wyszły a tu 6 idzie szok:)

asienkaj a jakiej firmy sa do smoczki do kaszki - muszę spróbować, może faktycznie mały zje kaszkę z butelki bo z lyżeczki nie chce.

u nas dzis nocka też ok, tylko jedna pobudka o 3 w nocy po karmieniu o 21, a następna pobudka o 6 rano. teraz miał drzemkę od 8:40 i już się obudził :)

Hej Laski, dawno się nie udzielałam ale na bieżąco Was podczytuję. My wczoraj byliśmy z Natalką u neurologa bo się bardzo prężyła, wyginała w rogalik zwłaszcza przy jedzeniu i się wystraszyłam że ma wzmożone napięcie mięśniowe ale po badaniu okazało się że ... idą jej ząbki - górna szóstka :) no i po strachu :)

my tez uzywamy 2 i juz tez chce przymierzyc sie do 3

Hania np kaszki nie chce juz pic z tego smoczka 0+ to jest z krzyzykiem , kaszke zjada z tego 6+ on ma taka spora dziure ale juz ladnie jej idzie , przynajmniej sie najada

Witam:) Laurka dala mi sie wyspać, ja wstałam 8,30 a ona jeszcze śpi:) wiec dam rade nawet zjeść śniadanko hihi, a w nocy daje jej tylko cycka wiec chyba jednak coś tam mam i sie malutka najada skoro tak długo śpi:)))

my mamy smoczek 2 i zastanawiam sie nad 3 ale wtedy może juz nie chcieć piersi bo będzie jej super leciało

jaich smoczkow uzywacie do mleczka? my nadal na 1 i nie wiem czy nie czas juz na 2.

dobranoc dziewczyny , idę spać bo Hania już spi ale napewno o 3 sie obudzi bo znowu kaszki nie zjadła wieczorem , nie wiem co się dzieje ale stracila apetyt ostatnio
zobaczymy co z tego bedzie
dobranoc :)

Sbj- dzieki za też skorzystam z przepisu hahaha
I zdrowka dla córci :-)

Sbj dziękuje na pewno skorzystam:)

Dagmarka - wsypuję do zimnej bądź letniej wody i gotuję 2-3 minut cały czas mieszając, jak się nie miesza lub jak wrzycasz do wrzatku to się gluty robią. Taka porcje ze 100ml i z płaskiej łyżeczki - na mojej mieszczą się 4 gramy dziele na pół , to jest około 6 łyżeczek kaszki manny ugotowanej i to mieszam z około połową słoiczka owoców np jabłek z gruszkami., a drugą polowę porcji też mieszam - mozna z zupką lub z warzywkami lub z owocami i chowam do lodówki i podaje następnego dnia, lub popołudniu.

Mam nadzieję że zrozumiałaś.

A my dziś z naszą 4-latka byliśmy na badaniu słuchu i mała ma niedosłuch na prawe ucho :( - ponoć odwracalny - dostalismy leki - zobaczymy za 2 miechy.

Sbj napisz proszę jak dokładnie przygotowujesz ta kaszkę, ja dziś dałam bobovity ale chce tez spróbować normalna, pisałaś ze jedna łyżeczkę na 80-100ml wody ale wsypujesz do gotującej sie czy do zimnej? jak długo gotujesz? z tej ilości bierzesz tylko łyżeczkę i dodajesz do obiadku czy więcej? moze glupie pytania ale ta bobovity sie tylko wsypuje do cieplej wody i miesza, wiec nie wiem jak zrobić normalna:)

MRtusia dziękuje:) byłam ciekawa jak wygląda rozkład posiłków i co juz Szymonek je, wiele z nas dopiero wprowadza niektóre produkty a Twój synuś najstarszy, wiec byłam ciekawa co juz zajada:)

mMaja - dziękuję za info, mam nadzieję, że moja mała też będzie dzielna podczas badania.
Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Zuzia delikatnie zapłakała, no i moja mała kluska waży już 7080.

no ciekawe bo u nas latem to też jak w piekarniku.....

Zaslony też mam. Na noc zasłaniam. Są brązowe. Ale mi w sumie nie chodzi o zaciemnienie większe pokoju, tylką tę temp. I dlatego zmianimy materiał na taki nie przepuszczający światła, czyli będzie ciemno w pokoju i dodatkowo ten materiał jest od zewnętrznej strony taki satynowy, błyszczący i działa na zasadzie lustra podobno - czyli odbija promienie słoneczne. No ciekawe czy rzeczywiście tak będzie.

michałowa ja mam zielone jak trawa rolety i trochę przebijają ale na noc zasłaniam zasłony jeszcze(ciemne niebieskie w gwiazdki)i jest ok...może spróbój coś zawiesić jak nie zasłony to może kawałek ciemnego materiału?

Michalowa - dzieki, mam nadzieję, że będzie lepiej i roleta pomoże.

Mamka, tak ja zmieniam roletę. Ale jestem jeszcze w trakcie. Oddajemy naszą roletę do firmy z której ją zamówiliśmy i tam wymienią nam tylko materiał. Trochę drogo, bo ok 160zł nas wyniesie. Ale to ten materiał jest strasznie drogi. Nie wiem czy coś pomoże jeśli chodzi o spanie, ale mam nadzieję, że trochę będzie odbijało promienie słoneczne i pokój nie nagrzeje się tak w ciągu dnia. Teraz od dwóch dni jest super temperatura u nas w sypialni, bo tylko 23 stopnie. Oczywiście po całym dniu wietrzenia itd. Jak tylko za oknem jest cieplej i bardziej słonecznie to masakra - minimum 25 stopni wieczorem.

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...