MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.6 (46)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09 ) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-6-45-t196880,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.6 (46)

łoo rany ile ciuszków zakładasz, ja polowe mniej a mala w wózku.

Ja przestałam małą przebierać w nocy - dzieki temu po karmieniu od razu zasypia.

Od 3 dni awanturnik z niej się znowu zrobił ;/ po spacerze ani myslala by spac ;/ czyzby koniec spania po spacerach??? a bylo tak pieknie :)

Morela, ja też już po spacerku w chuście Piękny dzień, prawda? :)
Mati mi usnęła w chuście i fajnie ludzie reagowali na nasz widok :)) Też się zgrzałam na maxa!!
Co do ubierania mam też ten problem. Dziś chyba za ciepło ją ubrałam, bo założyłam :
Bdy krótki rękaw
body długi rękaw
bawełnianą bluzeczkę,
welurkowa bluzę,
kurteczkę ortalionową na polarku
rajstopki
cienkie spodenki
dresik ( ostatnio miała chłodne uda)
i 2 pary skarpetek.
Teraz dalej śpi na mnie w tym całym ekwipunku, ale muszę ją wyjąć ( co pewnie zakończy się pobudką ;) )

Dobrze masz z Matuszkiem, że Ci śpi w nocy!! :) Zazdroszczę, ale wierzę, ze i u nas kiedyś się zdarzy choć jedna przespana noc :)))

Panna super to jest:)

Filip tez probuje lapac sie za stopy ale jak wykumal ze potrafi sie przekrecac z pleckow na brzuszek to robi to coraz czesciej:) tylko na jedna strone jak jest u was?

Co do pieluchy to ja czasami zmieniam w nocy a czasami nie:P A jak z pizamkami co ile zmieniacie malym?

Na spotkanu nas nie bedzie calkiem zapomnialam mamy wirowke i rehabilitacje yyyy :(

Bylismy dzis w akademi medycznej i bede miala to wycinane na miejscu we wtorek za tydzien a potem po paru dniach na sciagniecie szwow. Tylko nie wiem jak z karmieniem z wtym dniu mlody bytli nie chce a znieczulenie ktore dostane troszke wnika do mleka matki chodz powiedzili ze duzej dawki nie dostane hm...... do tego czasu musze jeszcze zrobic pare badan i zdjecie szczeki tyle kasy przed swietami idzie :(

Panna myślałam, że to coś w stylu naszego klubu mam i już chciałam podsunąć mężowi ;) No ale niestety... Swoją drogą uważam, że wystarczy SR. Mojemu mężowi, żadne szkolenia z opieki nad dzieckiem nie były potrzebne, chociaż na początku jak zajmował się Matim to oczywiście musiałam wszystko nadzorować...

W nocy nie przewijam, a to z tej prostej przyczyny, że Mati przesypia całe noce.

My już po spacerku, zdziwiłam się, bo Mały nawet zasnął w chuście, co mu się wcześniej nigdy nie zdarzyło. Tylko nie wiem, czy nie za ciepło go ubrałam, włożyłam taki lżejszy kombinezonik, na nóżki dodatkowo cieplejsze spodenki i skarpetki. Po spacerze byłam cała zgrzana i on też jakiś taki gorący... Hm, ja to od dźwigania tych 7 kg, ale on... już sama nie wiem jak go ubierać do chusty...

widziałyście to? :)
http://dziecko.trojmiasto.pl/Bedziesz-ojcem-Wstap-do-Fathers-Club-n43861.html

hej mam prosbe bo moja mama potrzebuje wczorajsze numery faktu z faktomanii jesli ktoras by miala to bardzo prosze:). W nocy nasz maly dal nam popalic wogole spac niechcial i grasowal dosc glosno piszczac. Tak oslinil spiworek i ulal ze polozylam na kaloryfer zeby wyschnal a on dalej nadawal i w pewnej chwili odjechal. Spal 2 godziny z nami bo juz niechcialam go ruszac. Potem zapakowalam go w spiworek i do lozeczka. swietnie sie spalo on na srodku rozlozony a my obok skleszczeni hehe. Bylam dzis na spacerku ladna pogoda:)

Właśnie był u nas kurier - z paczką z 23 książkami - prezent jednej z babć :) dla wnuczki. Miałam problem aby pudło do mieszkania wnieść.

Muszę szybko Elizę nauczyć czytać :P

A na poważnie - całkiem fajne są - z klockami, przyciskami itd. Wiadomo jeszcze nie na teraz - ale to tylko kwestia czasu :).

U mnie nie maa opcji podnoszenia gondolki :( Może powinnam wkładać jakiś koc, żeby była wyżej?
Bezsensu takie spacery jak mała się drze, bo to stres dla nas obu.

Asku, ale masz fajnie ;) Ja na razie chce pol roku wychowawczego, a pozniej.. sie zobaczy ;) Jakos w ogole nie wyobrazam sobie zostawienia Mati i powrotu do pracy.. Najchetniej siedzialabym z niaz pojdzie do przedszkola hihihi

Ja już po spacerze mała spi na werandzie. Co do gaworzenia to czasem jest zabawnie a czasem aż głowy wszystkim pękają jak młoda się rozkręci na całego to koniec śmiechów tylko trzeba myśleć czym ja zająć by sie uspokoiła

panna, ja pracuje w szkole i na moje miejsce jest moja kumpela do czerwca...wiec ja wracam od poczatku roku szk. czyli 01.09.2011:)

oby, oby dał żyć swojej matce:)

Ja zmieniam w nocy tylko raz :) co do wózka to moja nie ma wyboru bo nie mamy chusty wiec jest przyzwyczajona i zazwyczaj spi

hallo :)

wczoraj bylismy na 2 dawce meningo i w tym roku zostala nam tyklo 3 dawka hexy :) mlody wazy 8450 :) i od jutra poza jablkiem bedzie dostawal kaszke sinlac zamiast 1 mleka

Mikołaj przyniosl wczoraj mlodemu konika na biegunach-smialam sie bo to prezent na 2-3 lata ale bylam w szooooku kiedy posadzilam malego i okazalo sie ze bardoz mu sie spodobalo bo az krzyczal ze smiechu :)

u nas bylo do niedawna tak, ze jak gdzies jechalismy ( np. centrum handlowe, Ikea) to mlody spal calyczas a teraz okaaa duze i sie rozglada.. na szczescie nie placze tylko glosno gada i cos tam krzyczy sam do siebie :D

wlasnie sie obudzil, ubieram go i spadamy na spacerek i do babci :):)

milego dnia wszystkim :):)

Pokaże pokażę :) - jak tylko wszystkie błędy poprawimy.
Stronka ma być w założeniu portalem społecznościowo promocyjnym - coś na zasadzie naszego wątku promocje pieluszkowe i niepieluszkowe - tylko w czytelniejszej wersji :).

Ehhh- ja też chcę aby moja wkładała nóżki do buzi - to takie słodkie ... Szkoda, że ja mam ponad dwumiesięczne opóźnienie - jak moja zacznie bawić się nóżkami to Wasze już będą raczkować ...

Ja jestem leniwą matką i nie zmieniam w nocy pieluchy ... Ostatnio karmię "na śpiocha" więc zmianą pieluchy bym tylko rozbudziła - a ona szybciej je jak śpi :P

Aśku - bo u mnie - poza wstawaniem - Kostek był właśńie taki jak Marcelek - awantury, cały czas się mną zajmuj mamo, nie musisz się myć, mamo, bo będę płakał, bądź ze mną cały czas, mamo i nie myśl sobie nawet, że zrobisz obiad nie trzymając mnie na rękach, mamo (ok, ostatecznie godzę się na to, żebyś mnie wzięła do chusty, ale pamiętaj - robię Ci wielką przysługę, mamo...)

No więc ta przemiana to naprawdę jakaś magia... :) Trzymam kciuki, żeby Marcelek też dał Ci żyć.
Aśku - a Ty co robisz po macierzyńskim? Wracasz do roboty czy zostajesz chwilę z młodym?

wow gwaizduś jak ja Ci zazdroszcze tego spanka:)

z tym wózkiem u mnie to samo było, az stwierdziłam ze niebede z młodym wychodzic bo wioche robi tak sie drze...tez podwyzszyłam oparcie i młody jedzie oczy jak guziki tak obserwuje czasem nawet sie usiechnie:)

panna, mój młody sie nie naprawi bo on sie niepopsuł...on taki jest zawsze wstawałam do niego zylion razy w nocy:( ale dobrze ze Kostek jak to napisałas "zrobił sie bardziej ludzki"- rozbawiło mnie to:D

Nyzosiu, czekaj tylko aż Hela zacznie brać 2 stópki na raz do buźki i ze smakiem oblizywać paluszki :):):) u nas Mateuszkowi zaczyna powoli mijać już ta faza, za to teraz zaczął podczas snu sam się układać na boczek, już źle mu się spi na pleckach:) Mateuszek na szczescie od poczatku nam dawał ładnie pospać w nocy, jak zasnie o 21 tak dopiero o 6 rano robi mi pobudke na karmienie:):)

Ajcia - jeśli chodzi o spacer w wózku, wczoraj miałam podobną sytuację. Poszłam z małym na zakupy, po 30 min drzemki płacz. Więc podwyższyłam mu oparcie w gondoli i pomogło. Mały się zaciekawił, a jaki był przejęty przejeżdżającymi samochodami :-)

Jeśli masz taką możliwość, to spróbuj. Na forum było już kiedyś wątek na ten temat.

Cześć Dziewczyny!

Chyba mi głowa odpadnie, tak mnie boli. W nocy Mati budziła się zylion razy i chyba dziś przetestuję, czy u siebie w łóżeczku nie będzie jej lepiej, bo może się budzi, bo jej niewygodnie z nami??
Ale za to jak zasnęłyśmy rano, to spałyśmy do 10:30 ;)

Teraz leży obok, wyciąg nóżki do góry, robi szpagat i łapie się za kolanka. Super, wygląda jak mały budda :))))
I gada do telewizora aby, by, gy, le, ebwu, bwie, bu, abuu a na końcu krzyk - aaaaaaaaam ;)
Jest taka słodka, że mogłabym ją schrupać i kocham ją nie do opisania :)

Ja dzisiaj też planuję spacer w chuście. Wczoraj spróbowałam jeszcze raz wózek i nie zasnęła, ale po 30 minutach zaczął się płacz.
Wczoraj podczas płaczu dołączyła do płaczu swoje piszczenie. Generalnie strasznie się martwię jak płacze, ale ten efekt piszczenia był śmieszny :)) Jakby jeszcze bardziej chciała podkreślić swoje "cierpienie" i w akcie desperacji musiała prezentować swoje wszystkie umiejętności ;)
Wiecie co, ona już chyba jest za duża na tą gondolę, bo krępuje jej ruchy. Może stąd ten płacz? Najchętniej bym już ją przesadziła do spacerówki..

Aaa mam pytanie - zmieniacie swoim maluszkom pieluchy w nocy jak jest tylko siusiu?

A co do stroików i własnoręcznych dekoracji świątecznych, to podziwiam :)) Ja chyba źle sobie jakoś organizuję czas, bo jestem dumna z siebie jak ogarnę chałupkę i zrobię obiad bez Matisiowej aferki a gdzie tu jakieś zajęcia nadprogramowe ;)

Nikaa - smacznego! Ja jak otworzę ciastka, to cała paczka idzie na jeden raz :/ MASAKRA!! :)

Miłego dnia!!

Nilkaa - co to za strona? Pokaż! :)

racja- ale my mamy super nieszczelne ...

jakbysmy grzali nadal tak jak teraz to zaplacimy miesiecznie 1500 za ogrzewanie, nie mowiac o tym ze super sucho jest:(