MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Pillotka, może masz po prostu dobrze wyćwiczone mięśnie brzucha? Bo to raczej sprawa mięśni a nie dziecka, chyba, że dodatkowo jest tak ułożony, że pomaga stworzyć ten wierzchołek - czyli idealnie w linii prostej na środku :)

Noooo.. wiosna w pełni, nie ma co :)

witam pierwszego dnia wiosny!!! :D
..przypomniało mi się, że 3 tygodnie temu widziałam przebiśniegi na osiedlu. No to się ciutkę pospieszyły.. ;] będą się musiały jeszcze raz przebić :D

Dziewczyny, mam do Was takie pytanko.. jak napinacie brzuch, na leżąco, tak jak do brzuszków, to też Wam się robi taki /\ trójkątny w górę..? niby nic, a jednak ciekawość mnie zżera, co to takiego i dlaczego tak się robi :)

Jotenka - a co to za zaśmiecanie wątku? Dziewczynom przyda się ta wiedza już za dwa lata :) zaraz sobie poczytam, co to za link.

-mTusia- a z tym płynem, to nie jest tak, że on tak pali jak się go użyje PO umyciu zębów? Może jak się użyje po posiłku, ale bez mycia zębów, to tak nie żre? tak się tylko zastanawiam, nie zamierzam próbować. ;] to jest dla mnie katastrofa, a nie glukoza :D

a widzisz Panno, słuszne spostrzeżenia robisz o tych miejscach :)
jak to nie wiesz, czy przypaliłaś?!? jak czarne jak wyngiel ;] to moje gratulacje :D
jak chcesz, to ja się mogę poświęcić i zjeść jeden kawałek Twojego ciasta, żebyś tak bardzo nie odczuła tego na swojej wadze :P i pewnie jeszcze kilka tu Dziewczyn było by skłonnych pomóc Ci w Twej niedoli :P

Jotenka - ściskaj nogi i leż! a nie możesz dostać zwolnienia? Wtedy Twój M mógłby chyba też dostać, żeby się Misią opiekować, skoro Ty nie możesz.. nie jest tak?

Kamyczek - być może usłyszysz, że to wciąż jeszcze jest okej, że w granicy błędu. Nie martw się na zapas - fajnie masz, że na @ możesz wysłać wyniki i będziesz szybciej wiedziała, co na to gin :)

no to dobranoc :)
nie wiem, jak Wy, ale ja "padam na pysk", jak to u mnie na studiach mówili.

ehh kurcze, nie wiem co robić. Wizyta dopiero 3.04. Wysłałam wynik na maila mam nadzieję, że moja ginka odpiszę.

Kamyczek, poczekaj na opinie lekarza. Nie wiem, czy kaze powtorzyc badanie, cxy Cie skieruje na konsultacje w sprawie diety cukrzycowej..

Panna pogadamy jutro:) jeszcze nie jest tragicznie:)

mam już wyniki glukozy :/ po 2 h powinno być poniżej 140 a mam 154.... czy wiecie może czy to bardzo źle....? :(

Jotenka weź nie strasz! Co się dzieje? Szyjka się skraca? Co się stało dokładnie, że masz leżeć? Naprawdę trudno pogodzić leżenie i odpoczywanie z opieką nad trzylatką, zwłaszcza taką aktywną jak Misia ;)

panno - u mnie chwilę stał zanim sie do niego dobralismy ;-)) mam nadzieję, że Ci będzie smakował :-)

Jotenka - witaj u nas ;-))

A ja jutro ide na Aktywne 9 miesięcy do Body&Mind na Świętokrzyską - ciekawe jak będzie. Wczoraj jogę musiałyśmy odpuścić bo nas zasniezyło!

Tymczasem jutro wiosna.. ale chyba się gdzieś schowała :(

Ja byłam wczoraj na wizycie, mam już 6kg na plusie i dostałam masę leków i koniecznie muszę dużo leżeć! nie wiem jak to pogodzić z Misią? myślałam, że się zabiorę na awf w piątek a tu d...

A w elefunie jak poprosisz jakąś panią, żeby poszła zdjąć dziecko itp to z miłą chęcią to zrobi:)
Chyba na prawdę przeniosę się do waszego wątku:P tylko, że teraz grozi mi wcześniejszy poród więc nijak się to ma do tematu:(

Ja byłam dziś u gina, ale nic się nie dowiedziałam. Tzn. zrobił mi tylko szybkie usg na bicie serca i kazał się umówić za dwa tygodnie na porządne usg. Za to położna mnie zważyła i na razie mam + 3 kg, więc jestem bardzo zadowolona. No, ale jak zjem całą blachę sernika, to waga może się trochę zmienić ;)

Dziewczyny zazdroszczę Wam tej energii! Ja mialam iść do gina dzisiaj i w końcu dowiedzieć się być może o płeć, ale niestety choróbsko nadal nie odpuszcza:/ Spędzilam u internisty 25 minut bo pani doktor nie mogła się zdecydować czy dać antybiotyk czy nie. W końcu mi nie dała. A ja taka chora chyba jeszcze nie byłam , a przynajmniej nie pamiętam:/
Już nawet chciałabym na ta glukozę iść! :):):)
Kolejna wizyta u gina dopiero 3 kwietnia... strasznie dlugo...

ps. A ja uwielbiam ten ostry listerine jak szczypie, aż z takim słodkim posmakiem:)

Z tym edufanem to nei chcę straszyć, ale znajomej córka w wieku naszych dzieci weszła gdzieś tam na samą górę i się darła, że nie może zejść. I moja znajoma musiała po nią wchodzić tymi rurarmi :)
W Edufun jednak lepiej niż w Gemini, gdzie naparza beznadziejna muza cały czas i ciągle jakieś urodzinki..

Sernik zrobiony, zjedzona tylko część. Nie wiem, czy lekko dołu nie przypaliłam, ale ogólnie wyszedł naprawdę ok :)

Pillotka - co do płynu listerine, mam to samo, polecam w wersji zero, bez alkoholu ;) jest łagodny i mi pasuje, nie wypala mi języka :)

http://www.elefun.pl/sala-zabaw-witawa/oferta-witawa/akademia-malucha-baby-fun18

dokładnie to my na tą akademię chodzimy to w ogóle pełen relaks dla rodziców i jak coś to na malucha młodszego niż dwa lata raczej nic nie powiedzą

coś mi tam się źle link wkleił:P
ale wam wątek zaśmiecam:P

Pillotko polecam Wam naszego elefuna:)
http://www.elefun.pl/sala-zabaw-witawa
Nawet nie masz tu daleko i jest sporo miejsca dla rodziców do kawkowania:P Miśka już od jakiegoś czasu biega tam sama i tylko raz miała "wypadek" na zjeżdżalni, jechała głową w dół do piłek i brodą gdzieś zahaczyła, a tak to raczej nic groźnego się tam nie dzieje...

http://www.elefun.pl/sala-zabaw-witawa/oferta-witawa/akademia-malucha-baby-fun18 dokładnie to my na tą akademię chodzimy to w ogóle pełen relaks i jak coś to na malucha młodszego niż dwa lata raczej nic nie powiedzą

byłam - przeżyłam :) fakt, smaczne nie było ale da się przeżyć, po prostu masakrycznie słodka woda. Zaraz po wbiłam zęby w cytrynkę aleee ullllga polecam :) mdłości mam po tym cały dzień, ale da się przeżyć. Kłuli mnie 2 razy + 1 raz w palec na początku. Dacie radę :)) cieszę się, że już z głowy uff

Panna - z tymi placami to mi chodziło tak coś z doświadczenia własnego może wiesz.. Dużo z takich miejsc ma w regulaminie, że są dla dzieci od lat 3, lub że 3latki można zostawić pod opieką 'salowych' ;] a jak idę z dwulatkiem, to..? wiesz.. czy atrakcje tam nie są dla takiego malucha zbyt zaawansowane? i czy jak się sam sobą zajmuje i mam go tylko na oku, to mam gdzie siąść i np. kawę wypić, czy to tylko sala zabaw i nie przewidziano miejsca dla rodzica? :)

moja endo się wczoraj zdziwiła, jak jej powiedziałam, że będzie chłopak, bo stawiała na dziewczynkę :D

te spotkania, to muszę oblookać, ale mnie się nie chce..
ale fakt - chusteczki sprawdzają się do tej pory rewelacyjnie na tych spotkaniach, już całkiem sporą chustkową ekipę tworzymy, zajmujemy coraz więcej krzeseł :D

to szkolenie z laktacji w Gdańsku - dla mieszkańców Gdańska.

a u mnie w domu zaczęła się wiosna - byłam w lesie na spacerze z psem, jakiś tydzień temu, i znalazłam wyrzucone gałęzie (tu w naszej okolicy ludzie niestety do lasu wynoszą ogródkowe odpadki..), które mi wyglądały na owocowe, więc urwałam kilka mniejszych badyli i przyniosłam do domu. Włożyłam do wazonu i.. Kwitną!!! jakaś czereśnia czy coś :)

Panno - i jak ciasto...?!? zjedzone, pożarte czy jeszcze czeka? :D

-mTusia- ale dwa lata temu też leżał śnieg :P pamiętam, bo to były ostatnie dni ciąży :D

..mnie jakoś ta glukoza nie przeraża. To tylko kubeczek ochydztwa :) w życiu trzeba czasem gorsze rzeczy robić, niż picie glukozy na czczo :D ..jak by mi kazali płukać minutę jamę ustną płynem listerine, to by chyba było już gorsze. pewnie bym się poryczała :D raz sobie tego do buzi nalałam, po umyciu zębów, myślałam, że wypali mi język i do końca życia będę musiała jeść papki i nie będę czuć smaków :D
także głowa do góry, to TYLKO glukoza, po co ten stres :)

Ja musze iść na glukozę gdzieś za dwa tygodnie, Pani w Brusie też mówiła by wziąć połówkę cytryny, że wtedy lepiej wchodzi, no i ja też mam 75 g, nie wiem czy będą dwa czy trzy razy pobierać krew, teraz podobno zmieniły się standardy i wszystkim zlecając od razu 75g, a nie jak kiedyś najpier 50 g :(
Panno - teraz ty z tym sernikiem :( buu :( a mąż zabronił mi piec ciasta jak nie ma gości, bo potem on wszystko zjada, ale w piątek robię roladę z bitą śmietaną i malinami :) mniam :)
Dziewczyny - wygońmy tą zimę już stąd, może wspólnymi siłami się uda, rok temu chodziłam w krótkim rękawku :(

Dla mnie ta glukoza nie była jakimś koszmarem, nastawiłam się na nie wiem co, ale jakoś mnie to tak nie dotknęło.

Aknah - ile ten sernik trzeba studzić? Bo wyjęłam gorący z piekarnika :) Miałam trochę większą blachę, więc zrobiłam z kilograma masy serowej, może wystarczy na dłużej ;)

Pachnie w całym domu...