MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

a tak na marginesie mam na imię Kasia z rocznika 86 :)

Kasiula1986 ja weszłam na ich stronę, tam były do wyboru miasta, potem przeszłam do opcji zapisz się, wypełniłam dane i dostałam maila z prośbą o potwierdzenie danych, tam było napisane że Gdańsk 06.06. także chyba spoko, a przy niektórych miastach był opis że lista zamknięta czy coś takiego.

raczej normalne....ja mam twardy jak się przepracuję....i ciagnie mocno wtedy...generalnie jak twardnieje to dobrze odpocząć...

dziewczyny, a nie wiecie czy takie twardnienie brzucha jest normalne? też ta ostatnio mam, kilka razy dziennie czuje takie spięcie w brzuchu i staje się twardy.....

harietta - a napisałaś im gdzie chcesz uczestniczyć?

Cześć Dziewczyny :)
Witam nowe Mamusie :)
Ja jakoś dzisiaj mam więcej energii, pomimo spuchniętej kostki, ale u mnie to chyba nie od cukru, bo białego pieczywa nie jem, słodyczy też nie, cukru nie używam, jedynie owoce, ale ich sobie odmówić nie mogę, bo nie wiem co bym jadła :(
Ja zaczęłam prasować, ale jak wchodze do łazienki gdzie lezy jeszcze góra ciuszków do uprania, bo dostałam ich mnóstwo a i sama coś kupiłam to jakaś masakra :/
Dzisiaj wizyta u gina, ciekawe co mi powie, mała się rusza więc chyba wszystko ok, ale mam wrażenie że jest baaaardzo nisko i strasznie się pcha, zobaczymy :) Muszę mu powiedzieć że samowolnie odstawiłam witaminny ale musiałam, bo zaparcia były straszne, a teraz bez żelaza jest lepiej, owoców i warzyw coraz więcej i coraz więcej ich jem to mam nadzieję że i witami starczy, zwłaszcza że wyniki cały czas miałam dobre :)

Panno - śliczne te szydełkowe chmurki :) ja znalazłam co innego :)
http://pracownialollipop.blogspot.com/
i zamawiam stąd misiaczka :)

Ja ze spacerku odpadam, jestem z Gdańska więc i na warsztatach zostaję w Gdańsku, a czy któraś się wybiera na te warsztaty laktacyjne na Zaspę ?
miłego popołudnia :)

uaktualniam

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK

Przepisałam się na Gdynię, czekam na odpowiedź.

Panno - a jak! :D
a Ty idziesz na to czerwcowe spotkanie dla mam?

Pillotka, widzę, że porobiłaś już porządki :D

Nowie dziewczyny - harietta i wisienka, witajcie! Wpiszcie się proszę na listę, przekopiujcie najbardziej aktualną i wklejcie siebie. Ktoś jeszcze zdaje się miał dane do aktualizacji, tak? To też warto uzupełnić :)

Ja Wam pokażę flanele: http://craftoholicshop.com/pl/c/Flanele/2 jestem zakochana! :) Wystarczy obszyć i piękna flanelka gotowa.

Do szykujących pokoiki, patrzcie, jakie piękne szydełka :) http://www.yo-yarn.com/ Nie wytrzymałam i kupiłam taką chmurkę: http://www.yo-yarn.com/pl/p/Chmurka-mobile/126

Co do spaceru to ja też nie dam rady jutro, ale próbujmy, może w następny termin uda nam się zgrać :)

Pillotka - widziałam dziś Twojego synka. Byłam ze swoim na placu zabaw na Kamiennej, bo mamy najbliżej na nogach i patrzę - całe przedszkole przyszło, wszystkie koleżanki i koledzy :) Młody się ładnie bawił w piasku, ale na odchodne trochę skrzywił buzię i próbował się opierać, bo chyba wolał zostać ze mną na placyku niż iść z paniami na obiad :)

Muszę w końcu kupić Dzidziusia albo białego jelenia i zabrać się za pranie. Męża też muszę poprosić, żeby wziąć duży samochód i przywiózł ze strychu od teściów łóżeczko.

Wklejam jeszcze link, znajomej ktoś ukradł wózek z klatki :( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4880673143981&set=a.4880672863974.1073741826.1512136595&type=1&theater

uaktualniam listę o wisienkę. harietta - na kiedy masz termin?

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK

Panno - fajne te naklejki :D ..nam by nie pasowały do tych, co już są.. ale fajne :)

Bezglutek - no ja też czasem mam wrażenie, że się wypchnie :D wizytę mam na koniec miesiąca, jestem strasznie ciekawa, co tam u Niego słychać :) ..tyle, że podobno nie będziemy mieć usg.. :(

anuusia - akurat jutro może być u mnie z czasem krucho, szczególnie przed 18tą ;] więc ja odpadam z jutra.

wisienka i harietta - witajcie :)

ze skurczami nie pomogę, mnie dopadły drętwienia..
a w ogóle to wiecznie się czuję, jakbym miała zakwasy pośladków.. jakieś takie spięte i pobolewające ;D i to na mur beton NIE od ćwiczeń ;]

oglądałam w biedrze te niby-flanelowe pieluszki - jak dla mnie to żadna flanela, tylko tetra, tyle że zabarwiona. Flanela jest inna. Więc nie kupiłam.

asski - no chyba zostańmy przy tych chusteczkach :D
ja też jutro m.in. fryzjera mam :D

harietta - takie coś mam w @ od nich: "Na tydzień przed Warsztatami będziemy wysyłać Wam maila ze szczegółami organizacyjnymi."

właśnie się zapisałam u nich na stronie, dostałam maila w celu potwierdzenia danych, ale mam pytanie czy oni jeszcze jakoś to potwierdzają że mogę przyjść?

Doczytałam o spacerze...ja jutro nie mogę bo sie umówiłam DO FRYZJERA :) Więc jakby co to pojutrze...lub inny dzień w tym tygodniu...w przyszłym mam cały tydzień gości więc nie będę mogła ;)

Jako że jestem jedna z pierwszych na liście, to ja sie zaczęłam mocniej do porodu szykować...w weekend zamówiłam "kilka" drobiazgów dla mnie i Maleństwa okołoporodowych...i pomimo, że niby wszystko mam poszło mi przeszło 300 zł :/
Ale wśród tych zakupów mam np proszki do prania, zdecydowałam się na Dzidziusia i mam nadzieję że Mały nie będzie alergikiem ;)
Więc jak tylko przyjdą moje paczki zaczynam pranie :)
Ciuszki mam już wszystkie jakie chciałam i mam ich 3 x więcej niż potrzeba hehe...ale aj wolę mieć za dużo niż za mało ;) A że sporo dostałam to potem i tak wydam dalej...

Czuję się jak na 8-my m-c super...,.tak dziś obiektywnie stwierdziłam, bo mało przytyłam i nie mam poważniejszych problemów, jedyna moja zmora to problemy ze snem...ale to już biorę za trening na później ;)

Hej Dziewczyny..jak zwykle dużo naskrobałyście, pobieżnie przeczytałam :)

Ja sie też przepisałam na Gdynię :)
Mi sie zacznie ostatni m-c więc nie chcę niepotrzebnie jeździć i późno z Gdańska wracać...a tak Małą zawiozę do Męża do pracy i sobie pójdę a wieczorem nawet sama mogę wrócić, lub po mnie przyjedzie, a co tam :)

Współczuję puchnięcia - ja nie mam tego problemu, ale w poprzedniej ciąży też tak było...
Ostatnio w jednym z porannych programów widziała wywiad z p.Doktor, która właśnie mówiła o cukrze - że zatrzymuje WILGOĆ w organizmie, a to może powodować nie dość że puchniecie to jeszcze częste infekcje np górnych dróg oddechowych i katary...więc jak Dzieci często chorują to najlepiej wprowadzić dietę bez cukrową...

Oddychanie - moja zmora...jak idę to nie mogę rozmawiać, jak siedzę to muszę wysoko podnosić żebra bo po prostu jest masakra...

W piątek mam wizytę...ale bez usg...szkoda...ale Młody szaleje więc wiem, że zdrowy i silny :)

Jaki jest znak rozpoznawczy na warsztatach? Chusteczki w ręce?? :P

Aniulek_80 - napisz do Nich e-maila ( rejestracja@warsztatymamotoja.pl )
w temacie wpisując
"06.06 - GDAŃSK - Warsztaty Mamo ,To Ja - blok Moda na Brzuszek"
lub
"07.06 - GDYNIA - Warsztaty Mamo ,To Ja - blok Moda na Brzuszek"

i zapytaj się o swoje potwierdzenie na Warsztaty.

PS. Ja idę na Gdańsk jak coś :) można też wybrać Gdynię.

Cześć dziewczyny!!!
Ja również przepisałam się na warsztaty "Mamo to ja" do Gdyni na 7 czerwca. mam o wiele bliżej niż do Gdańska. Czekam teraz tylko na potwierdzenie czy mnie tam zapisali.
Jeżeli chodzi o spacerek jutro na bulwarze to jak najbardziej jestem za!!!

byłam dzisiaj rano w biedronce i fajne te rzeczy dla maluszków , my już duż omamy ale kupiłam kocyk bo jest super i taki mięciutki :)

ja zaczynam już też się martwić że poród niedługo :) mój maż już najchętniej by wszystko kupił bo mówi że ja zabiorę torbę do szpitala a on z tym wszystkim zostanie :)

a czy już myślicie o pakowaniu torby do szpitala ?

ja byłam dziś w Biedrze i kupiłam dla małej ciuszki, kocyki, pieluszki tetrowe i flanelowe, i teraz czuje jak sie obija w brzuszku.

Aniulek_80 - dobrze że mówisz, jak 3 czerwca pójdę do ginki to ją poproszę o zaświadczenie na SR.

Pokoik dla małej chcemy ogarnąć jeszcze w Maju, trzeba graty powynosić - niepotrzebne wywalić, odkurzyć, pomalować i inaczej meble poustawiać =)

Witamy Nowe Mamusie na forum :)