MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

My w sobotę byliśmy u teściów na wsi trochę zmarzliśmy bo Ksawier chciał iść zobaczyć jak się łowi ryby i miał wielką radochę,ale w końcu pierwszy grill za nami wyjątkowo późno,a wczoraj byliśmy na rybce w Jastrzębiej górze znajomi nas zaprosili z okazji swojej rocznicy ślubu,ale jakieś te ryby chyba są jeszcze nie dopracowane mam wrażenie,że sezon się nie zaczął ;)))

mentorka to ja sobie właśnie uświadomiłam,że kończę 30 tydzień zaraz:O szok... zupełnie jakoś tego na co dzień nie liczę w tej ciąży,jak ktoś mnie zapyta który tydzień to się długo zastanawiam,aż mi głupio:D

mój mały jest tak bardzo aktywny,ze daje mi mocno popalić ostatnio,ciężko mi się oddycha przede wszystkim,a co najgorsze dalej czuje jego główkę u góry;/ w czwartek po majówce mam wizytę mam nadzieję,że wtedy lekarz mi powie,że już się odkręcił bo martwi mnie to :(
miłego dnia niech słońce do nas wraca!

my jeszcze nie wiemy, czy jedziemy na majówkę :D Mąż ma się dowiedzieć, czy Mu w pracy pozwolą na zamianę, czy nie. Na szczęście nie trzeba się wcześniej przygotowywać, pakowanie to pikuś :D

Dziewczyny - w którym tygodniu się pakuje torbę to szpitala? coś Wam mówiły położne na szkole rodzenia..?

mentorka - dawaj znać po wizycie :)

My w ten weekend też troszkę się przygotowaliśmy na przyjście na świat juniora. Przestawiliśmy łóżeczko starszego (tak już ma stać, gdy będą dwa łóżeczka), wyjęliśmy nareszcie szczebelki (z wygody, o której kiedyś rozmawiałam z Panną, nie wyjmowaliśmy wcześniej), kupiliśmy normalną kołdrę i dziś nasz Synuś spał, jak duży chłopak :D jak się obudziłam o siódmej, to był cały odkryty i spał pierwszy raz w poprzek łóżka :] ale chyba się wyspał, bo wstał w super humorze :)

hej :) a my 31 tydzień :) i mam tak samo, czas leci, a ja jeszcze tyle rzeczy mam w planie, tyle książek do przeczytania, no i czas zacząć konkretne zakupy, przynajmniej podstawy, w przyszłym tygodniu przyjdzie łóżeczko, ciuszków nie mamy jeszcze żadnych. Mamy tylko wózek, zamówione łóżeczko, komodę i przewijak i wczoraj kupiliśmy wanienkę,(koleżanka pożyczyła nam stelaż, więc od razu podjechaliśmy dobrać wanienkę) troszkę mało :)

no i jak pisałam wyżej, chcieliśmy kupić fotelik i troszkę nam nie wyszło :)

My idziemy w czwartek podejrzeć nasze maleństwo, nie mogę się doczekać, ciekawe ile waży ile mierzy, no i gdzie mieszka, po r******h nie potrafię określić, czy jest główką w dół, czy bioderkami, bo co chwilę ruchy wyczuwalne w innym miejscu, ciekawe czy ma aż tyle miejsca żeby je co chwilę zmieniać. Fajne uczucie, jak brzuch podskakuje :)

hej :) my dzisiaj zaczęliśmy 30 tydzień, szok! ale ten czas leci :) jak powiedziałam mężowi to stwierdził "o rany ty zaraz rodzisz" :P

dzisiaj zaczynamy remont sypialni i pokoju Juleczka :) a w przyszłym tygodniu zaczynam prać ciuszki (chociaż rozmiar 56) i będę spokojniejsza :) no i zacznę kompletować wszystko pomalutku :))))

a jutro wizyta u gina, nie mogę się doczekać :) ciekawe ile waży nasz synuś :)

miłego dnia dziewczyny :)

My też weekend długi jesteśmy w domu. Córcia nam się przeziębiła, smarki wiszą. Mamy w planie wyskoczyć na Hel do fokarium zobaczymy czy się uda z pogoda.

Panno - fochy mojej córci raczej nie są związane z rodzeństwem. Myślę, że to chodzi o przedszkole i dłuższy brak jednej z Pań. Ale wydaje mi się że juz sobie poradziliśmy :-) Mam tablicę gdzie za każde wstanie bez fochów i ubranie się dostaje naklejkę. Za 6 naklejek jest niespodzianka. I od 4 dni działa :-))))))). Zobaczymy jak będzie dalej.

mam jeszcze pytanko... w którym tygodniu najlepiej jest robić usg 4D ? Wiem, że coś po 20tc, ale nie pamiętam dokładnie...zastanawiam się czy w ogóle robić?

Hej!

Gazetke makro można też zobaczyć na stronie makro- http://www.makro.pl
a jeśli chcecie się dowiedzieć szczegółów na temat oferty to zadzwońcie na Dział Obsługi Klienta 58 62 88 636 i poproście o połączenie z działem chemii. :))
Pozdrawiam!
image

Kararinah - my niestety dłuuugi weekend majowy spędzamy w domku ( bd robić małe przemeblowanie + malowanie ) a poza tym mój mąż bd pracował pomiędzy świętami i tak to się złożyło =)

Mała już kopie mnie w brzuch intensywnie, aż czasem się przebudzam w nocy i moja ręka wędruje na brzuszek :)

Ja weekend spędziłam pracowicie, sprzątanie, ogarnianie, a potem wizyta koleżanki z nocowaniem, a dzisiaj spacerek i mini sesja nad jeziorkiem i nad morzem i w sumie dopiero odetchnęłam, chocicaż pogoda temperaturowo nie zachęcała to dzisiaj chociaż słoneczko świeciło :)
Kararinah - z tego co wiem to jesli masz isofixy to tylko w jeden sposób się da wpiąć fotelik i jak jest taka opcja to będzie zawsze dobrze zamontowany, poza tym często w instrukcji do fotelików, które można znaleść w necie , można też znaleść z jakim samochodami pasują i nawet na których siedzeniach :) Przynajmniej tak jest przy maxi cosi :)

Oj chyba wszyscy wyjechali na weekend, bo jakoś tu pusto i cicho :(
byliśmy dzisiaj na spacerku i w drodze powrotnej wyciągnęłam męża do Akpolu obejrzeć foteliki. Wydawało mi się że moment coś wybierzemy, ale... jak się okazało tylko jeden z tych co posiadali pasował do naszego samochodu(ale nie ma możliwości zamontowania do wózka), bo nawet nie wiedziałam że trzeba przymierzyć i sprawdzić czy jest kąt prosty w pewnym miejscu(tak po środku), na warsztatach nic o tym nie wspominali(ja przynajmniej nie pamiętam). Będziemy musieli podjechać do Wrzeszcza zobaczyć, bo tam jest większy wybór. Ale okazało się że możemy zamontować isofix, tylko nie wiem czy w tym przypadku też trzeba przymierzać, orientujecie się może?

dostaję do domciu :)

a gdzie widzialas nowa gazetke makro? :)

domyslilam sie po opakowaniu :-) paczki sa ekonomy i sprawdzajac na smyk i w akpolu droga dedukcji ptwierdzily mi sie moje przypuszczenia. :-) watpie aby to byly te male paczki bo w makro az tak drogo nie bylo :-):-)

Ananao a skąd wiesz jakie w makro to są paczki? nie znalazłam nigdzie ile sztuk jest w paczce
W następnej gazetce makro też są, ale też oczywiście nie wiadomo jakie paczki, albo ja jestem niedokształcona :)

kararinah fajna stronka :) szkoda ze nie ma tam tylko makro. Dzisiaj weszłam na ich stronke i zobaczyłam ze pieluchy ktore na tej stronie promobaby.pl kosztuja 55 (real) to w makro do jutra kosztuja 40.. także jesli któras z was chce kupic to niech kupuje :) my sie dzisiaj z mezem wybierzemy po kilka opakowan chyba.. bo 25% to duzo :)

Pogoda faktycznie jest do niczego, ale "kwiecień plecień..."

mi po glukozie było trochę słabo, ale wyniki na szczęście dobrze :)

Cześć dziewczyny =)
Trochę mnie pocieszyłyście z tą glukozą. Wyniki na szczęście dobre =) Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała powtarzać tego badania.. no chyba że w następnej ciąży.

Jesteśmy po wizycie u lekarza, z maluchem wszystko w porządku =) rośnie dzielnie i wygląda uroczo =) Uspokoiła mnie ta wizyta, bo się martwiłam, że te moje omdlenia mogą mu zaszkodzić, ale wszystko z nim dobrze i lekarz mówi, że nie powinny zaszkodzić, tylko muszę uważać, oszczędzać się i odpoczywać. Następna wizyta za 4 tygodnie, chyba że brzuch będzie mi twardniał częściej, bo czasem mi się to zdarza. Także spokojnie rośniemy dalej =)

Kamyczku moja siostra choruje na cukrzycę I stopnia od kilku lat i od zawsze wyciska krew z palca do pomiaru... za każdym razem jak leżała na diabetologii to lekarze czy pielęgniarki, które jej mierzyły, a na początku uczyły mierzyć, to jej wyciskały... ale pewnie każdy specjalista mówi inaczej... kazały tylko koniecznie pamiętać o myciu rąk przed badaniem bo to z kolei zawyża wynik jak są brudne, ale to wiadomo =)

Coś nam się dzisiaj pogoda popsuła na weekend.. mam nadzieję, że majówka będzie ładna bo czeka nas wesele =) (obym tylko się dobrze czuła...)
Pozdrawiam i miłego weekendu =)

Asienkoj - jeszcze 1 pytanko ;) czy ktoś Ci wspomniał, że do badania glukometrem nie można "wyciskać" krwi z palca? właśnie to przeczytałam gdzieś w necie a ja prawie zawsze trochę wyciskam..... a to podobno zaniża znacznie wyniki..... nie mam już siły ciągle gdzieś jakieś sprzeczne informacje eh

Hej Dziewczyny, miałam dzisiaj glukozę i nie było tak strasznie. Było mi trochę słabo, przez 1,5h niedobrze, ale wszystko w granicach normy. Cieszyłam się, że zabrałam ze sobą męża, bo mogłam sobie powisieć na jego ramieniu i czas szybciej zleciał. Na własne oczy widziałam, że to badanie nie musi przejść tak gładko. Dziewczyna, która ze mną to przechodziła powiedziała, że robi jej się słabo i jak zemdleje, to żebym kogoś zawołała i po chwili odjechała na siedząco. Cytrynę mi odradzili, bo może zaburzać wynik, a wszędzie piszą, że można. Na szczęście ten roztwór okazał się nie być taki niedobry. Cieszę się, że mam to już za sobą, wyniki w poniedziałek. Oprócz tego byliśmy na usg i mała waży już 500g i jest cała i zdrowa :)
Zdziwiłam się, że przyznali dłuższy macierzyński matkom I kwartału. Gdybym sama była jedną z nich, pewnie nic bym z tym nie robiła, twierdząc, że na kogoś musiało trafić. Zawsze musi być ktoś ostatni i ktoś pierwszy. Fajnie, że wywalczyły ten macierzyński, ale szkoda mi teraz mam z końca 2012r.
Nie myślałam, że z tymi poduszkami jest taki problem. Pamiętam, że ja mieliśmy peugeota 206, to też miał możliwość wyłączenia. W sytuacji, gdy ktoś nie może jeździć w pasach, poduszka może zabić, więc dziwi mnie to, że nie można o wyłączeniu zdecydować samemu.
Zaczyna się długi weekend, a u nas długa przeprowadzka :) Jutro ostatnie szlifowanie ścian, sprzątanko i przenosimy graty :) Pewnie nie będę miała czasu tu zaglądać przez najbliższe parę dni, więc życzę słonecznego i wesołego długiego weekendu!

może się przydać przy zakupie pieluch itd.
http://www.promobaby.pl/