MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Ja akurat też mam toyotę auris 5 letnią i mam wyłączanie, więc widać różnie to bywa, w różnych samochodach. Szkoda, bo dwóch maluchów z tyłu i dwóch dorosłych z przodu, to kiepskie rozwiązanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie we wszystkich samochodach można, teraz coraz więcej samochodów, zwłaszcza tych nowych ma mozliwość wyłączenia poduszki tylko w serwisie i na stałe, podobno były sprawy że ktoś wyłączył da dziecka, potem zapomniał włączyć jak jechał dorosły i był wypadek i pisali o odszkodowania.
Teraz coraz więcej firm odchodzi od wyłaczania kluczykiem, moja toyota np nie ma opcji wyłączania. Mozna w nowym aucie zamówić sobie coś takiego ale za dopłatą :)

pillotka a nie możesz wyłączyć tej poduchy z przodu? z tego co wiem to można.
Dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro mam glukozę :/

Aisak - dziękuję za info :) Tam właśnie trafił ostatnio mój mąż który na Hutniczej pracuje i śmiał się że ską tam się wziął ten sklep, był rozmawiał z Panem, rzeczywiście konkretny, daja rabaty i tam właśnie zamawiamy :)

mTusia- jak jesteś zainteresowana Maxi Cosi Mura 4, to w Gdyni na Hutniczej jest taka hurtownia MAPU i tam jest teraz bardzo fajna cena na nie! Dokładnie ci nie powiem ile, bo nie pamiętam, ale wiem że była fajna promocja. W ogóle to całkiem przyzwoita hurtownia, robią rabaty jak się zagada i są tam świetni, mili sprzedawcy.

Jotenka - no fajnie wygląda :)

połaniecka - kongratulejszyn córy :)
widać jednak nie same chłopy będą :P i prawidłowo :)

to, jak długo Maluch będzie się woził w gondoli, to zależy też od Malucha. jeśli dobrze pamiętam my się na spacerówę przesiedliśmy po 5. miesiącu, bo Synek był strasznie ciekawy świata, nauczył się siadać i nie dało się Go przekonać, że ma leżeć w gondoli i nic nie widzieć :D chociaż się wciąż mieścił. Ale On z tych, co to na spacerze oka nie zmrużą :D

Ano my już po usg. Klops waży 1480gr, jest na 56 centylu, czyli nieźle nadgonił do średniej, bo przecież był chucherko :) wyniki mam wszystkie dobre, tylko mam się oszczędzać, bo Junior strasznie nisko jest ułożony (tero wiem, skąd ten dyskomfort w czasie siedzenia i dlaczego nierozciągliwe spodnie ciążowe uwierają poniżej linii bioder - tam jest ;] dziecko!! no i pewnie dlatego też brzuchol nie za duży, skoro mi się tam tak wmontował w miednicę), na szczęście główką w dół, ale szyjka porażająco długa nie jest, i ginka powiedziała, że jak się będę przeciążać i nie oszczędzać, to se fundnę przedwczesny poród :) ale nie mam leżeć, nic z tych rzeczy, na szczęście. No i następna wizyta na sam koniec maja - to chyba najlepszy dowód na to, że wszystko gra :)

my też staramy się korzystać w pogody i spędzamy przedpołudnia ile się da - na placach zabaw :)

i pytanko do dziewczyn w drugiej ciąży - gdzie kto będzie miał miejsce w aucie po rozwiązaniu i dlaczego? Zastanawiam się gdzie powinien siedzieć starszy, za kierowcą czy za pasażerem?? niestety, przednie siedzenie odpada, bo jest poducha :(

Joł

Dawno mnie nie było, ale pracowity mam tydzień...jutro moja Córcia ma 3 latka, więc szykuję na jutro mały kinder bal, a na sobotę obiad dla rodzinki :)
Do tego pogoda się zrobiła więc wychodzimy więcej z domu NARESZCIE :)

Pillotka - i jak? Jesteś po lekarzu? Ile waży Twój klopsik?

My mamy wózek po starszym, którym nam się świetnie sprawdził, więc ten temat jakoś mnie nie podnieca za bardzo :)) Bardzo dużo rzeczy mamy, z takich dużych to jeszcze fotelik i będzie pozamiatane. Dziś znów kupiłam kilka rzeczy młodszemu w lumpie, jak ja lubię te wycieczki ;)

Zadzwoniłam, wpłaciłam opłatę rejestracyjną i wybieramy się do supermamy od tego 13.05 Raczej się nie uda 10 tyg w tym uczestniczyć, ale mam nadzieję, że z 7 dam radę. Pani Ania ewidentnie tylko telefon odbiera:)
Annao ucieszyłaś mnie z tą Kliniczną. Jakby się udało normalnie tam rodzić, to bliżej domku się nie da.
Odnośnie wózka to będziemy kupować dopiero spacerówkę, głęboki dostaniemy po bratankach - ale nawet nie wiem jaki to wózek. Pewnie tylko kupię nowy wkład, bo ten już po 3 dzieciakach może nie być pierwszej świeżości.
Mi na przeziębienie pomagał Prenalen - tylko trzeba go było przynajmniej 2 butelki wypić - jedna starczała mi na 3 dni:) I w razie bóli/gorączki paracetamol do 4g na dobę. W razie temperatury trzeba tez robić chłodne okłady na brzucho.
Pozdo i zdrówka!

Ananao, gondola w Hartanie jest standardowa i na pewno nie za mała bo porównywałam z innymi :) za to zaletą tego wózka jest dość fajne i duże siedzisko do spacerówki co na pewno bardziej się przyda :))

u nas tak samo rodzice kupują wózek, powiedzieli że mamy wybrać jakiś super porządny i nie patrzeć na cenę tak więc stanęło na Hartanie :P dla nas zawsze jeden wydatek mniej a mam nadzieję, że starczy spokojnie dla drugiej dzidzi :))

Ja na przeziębienie polecam: Tantum Verde, wodę morską w sprayu, inhalacje z majeranku i syrop z cebuli :) Mąż najpierw się śmiał, że to bomba chemiczna a potem sam pił jak go gardło bolało :)
My się zdecydowaliśmy na Maxi cosi Mura 4 plus, czytałam pytałam i mam nadzieję że to będzie dobry wybór :)
Co do Super Mamy, to może spróbuj zadzwonić do Pani ani, o rzeczywiście ona różnie odpisuje na maile :)

My z mężem myślimy o BABY MERC S7-plus (cały zestaw ) i powiem, ze nawet nie jest tak drogi, co nas ucieszyło :)
http://sklep.babymerc.pl/zestawy/89-baby-merc-model-s7.html

kararinah - ja też czytałam analizy Sroki i na pewno na początku jej zaufam i kupię te które najbardziej poleca. Do netto mi po drodze i na pewno ich wypróbuje, z Tesco też i z Rossmana i zobaczę które będą nam najbardziej pasować. Nie lubię jak chusteczki są bardzo maziowate i mokre. Na pewno nie skorzystam z żadnych kosmetyków Jonsona, mam złe doświadczenia związane z tą marką.

uffff dzieki Aisak troche mnie uspokoilas :)

a co do Hartan VIP.. są drogie - gdybysmy sami kupowali pewnie bysmy tańszy wybrali.. ale ze rodzice powiedzeili ze nam kupia i nie mamy patrzec na cene to wybralismy taki - moze dla drugiego dzieciatka sie przyda :)

Ananao, Hartan Vip jest świetny, super sie prezentuje, no i ten wybór kolorów!!!! Niemiecka marka mówi sama za siebie :) Fajny wybór! Tylko... trochę drogie... Ja już też podjęłam decyzję- mutsy evo :) jeśli chodzi o rozmiar gondoli to szału nie ma, ale mnie się podoba i po prostu inne aspekty przeważają. Starszego synka też woziłam w mutsy, miał podobną godnole, nie za dużą, a staczyła na 7 miesięcy. Synek urodził sie 57cm i duży był zawsze...

Aisak mamy Hartana VIP - no włąsnie tak doczytałam ze do około pół roku sie dziecko wozi w gondolce :D uffff

W sumie jeśli chodzi o glukoze to za dużo źle i za mało też. Ja na czczo miałam 49 a po glukozie (75 g) 88 ..

Kasiula1986 - dzięki za info o inhalacji - zaraz poczytam.
~kararinah - no właśnie ja mam podobnie. Najpierw mój mąż miał jakieś przeziębienie, potem mnie złapało i w sumie od niedzieli biorę Prenalen - ten syrop dla ciężarnych i na gardło takie ziołowe tabletki - ale nie widzę poprawy. No i przeziębienie takie dziwne bo gorączki nie mam tylko osłabienie i straszny ból gardła.
Ja tez wywaliłam z wyprawki rożek i pościele. Ciuszków na 56/62 już nie kupuję, bo stwierdziłam, że wystarczy. Zostały rzeczy higieniczne i gabarytowe - czyli wózek, fotelik itp.
Co do chusteczek - mam na razie Pampersowe - bo była promocja i kupiłam zanim przeczytałam ten tekst.. chociaż następnym razem chyba wybiorę coś innego.

norma rano na czczo do 95 a godzine po śniadaniu , obiedzie i kolacji 120 , mówiła że tak do 130

byłam w Szpitalu na Zaspie u dr Kolcowej Olgi

Ananao, a jaki wózeczek wybraliście???
MI się wydaje że 78cm to taki normalny, przeciętny wymiar - raczej z tych większych gondol... Wszystkie te gondolki są mniej więcej do 6 miesięcy, nic nie poradzimy... W niektórych są w środku takie miękkie wkłady dookoła i to można pózniej w sumie wyjąć bo dziecko i tak jest w swoim śpiworku czy kocyku i wtedy się gondola powiększa. Zależy jaką masz... Ale będzie dobrze :)

ja po przeczytaniu tej analizy jak i rozmowy z kolezanka co rodzila rok temu mowila ze u niej najlepiej sie sprawdzily chusteczki huggies takze chyba przy nich zostaniemy :)