MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Witam przy słonecznym czwartku :)
aknahh ja od ponad tygodnia jestem osłabiona, zaczęło się od bólu gardła, no co brałam tantum verde i do tego syrop dla kobiet w ciąży i wapno z witaminą C, ale kaszel został :( i biorę cały czas syrop i wapno.
Wczoraj wzięło mnie za sprzątanie i z pomocą męża mam w końcu czyste okna i czyściutkie firanki :)
Zaktualizowałam równie moją wyprawkę, rożek wyrzucony, ale termometr do wanienki został, w tej kwestii nie ufam swój intuicji :)
Czytałam też zapiski podwójnej czyli Sroki, ciekawe rzeczy można tam wyczytać. A właśnie, wiecie już dziewczyny w które chusteczki będziecie inwestować?

witam, witam i o zdrówko Was pytam :)
My jeszcze nie mamy wybranej Szkoły Rodzenia, wózek mamy już na oku i niedługo trzeba zamówić, łóżeczko dostaniemy po siostrzeńcu mojego męża, ciuszki od znajomych, a po resztę może się pojedzie do Akpolu do Wrzeszcza :)

aknahh - tu jest dużo info o inhalacje w ciąży, może się przyda => ( http://parenting.pl/portal/inhalacje-w-ciazy ) życzę Ci zdrówka

wczoraj bylam mamie pokazac moj wozek ktory wybralismy a Ona kupila :D i tak w sumie padło stwierdzenie: czy ta gondolka nie jest za mala.. ma w srodku 76 cm.. i nie wiem czy wystarczy chociaz na pol roku... nie wiecie moze ile dziecko rosnie na miesiac? :D ja jak sie urodzilam mialam 60 cm takze bylam duuuzaaa ..

Polaniecka wez pod uwage ze szkola rodzenia w supermamie trwa 10 tyg. Ja tez chcialam chodzic od maja ale pani powiedziala ze moge nie zdazyc dlatego kilka osob z forum juz jest po 3 zajeciach. Ogolnie najlepiej to tam zadzwon.
Mnie caly czas boli gardlo i troche sie tym martwie bo nic nie pomaga. Nie wiecie czy w ciazy mozna robic inhalacje?
I dzieki za wszelkie info o rozkach i poscieli. Juz wiem czego nie kupowac ;-)

polaniecka jesli chodzi o super mame to standardowo dougobsie.czeka na odp. ha tez chcialam braf udzial we wrzeszxzu ale pani powiedziala mi ze nie ma kiejsc.

a jesli chodzi o klinixzna to pani z supr mamy- polozna jest pracownikiem klinicznej :-) nic nie mowila o czyms takim ze nie przyjmuja ciaz bezproblemowych takze masz chyba stqre info :-) ale mozna zapytac sie tej poloznej z supermamy :-):-)

Asienkaj a jakie dostałaś normy?

Dziewczyny cieszę się, że nasze maluchy rosną:) współczuję Wam, co macie cukrzycę, chociaż dobra rzecz (pewnie jedyna) jest taka, że za dużo nie przytyjecie. Moja kuzynka urodziła w styczniu, też z cukrzycą i już po miesiącu miała figurę jak te wszystkie telewizyjne sexy mamy:) No nie zmienia to jednak faktu, że cukrzycy naprawdę współczuję. Moja mama i obie babcie mają i ja w sumie sie mocno zdziwiłam, że mi ta glukoza wyszła poprawna.

Póki co wyprawka u nas wygląda tak, że zakupiliśmy żelazko, odkurzacz, deskę do prasowania i łóżeczko. Najbardziej spodobało nam się łóżeczko drewex sławek. Innych rzeczy póki co brak:) Natomiast po przeczytaniu Waszych postów stwierdziłam właśnie, że nie będę kupować rożka, termometru i chyba na razie żadnej pościeli. Takie małe dzidziusie to chyba na poduszce nie mogą spać? pod kołderką rzeczywiście będzie za ciepło, więc na razie sobie daruję. Już miałam zamawiać na allegro takie zestawy 15, 14 elementowe - ale jednak z nich zrezygnuję i raczej pokupuję rzeczy osobno.

Na szkołę rodzenia chciałabym chodzić do supermamy we wrzeszczu od 13 maja, wysłałam zgłoszenie, ale w ogóle się nie odzywają:/ macie z nimi jakies doświadczenia? czekać czy szukać czegoś innego?

I jak wrażenia z Klinicznej? Można tam w ogóle rodzić, jak nie ma problemów? Ja mieszkam z 200 m od nich i nie ukrywam, że byłaby to najlepsza opcja - ale słyszałam, że bezproblemowych ciąż nie przyjmują....

A i last but not least: będziemy mieć CÓRUNIĘ!!! Imię się jeszcze decyduje, ale informacja poszła w świat:):)

Pozdrawiam serdecznie! ps. Lewandowski własnie strzelił 4 gooooola:)

Pilotka kupiłam bebetto nico plus czarno fioletowy, dziś przyszedł:) prezentuje się lepiej niż na zdjęciach:))) a spacerówka taka duża, że jeszcze Miśka się mieści, pewnie na ostatnich nogach na zakupy będę ją zabierać w wózku:P

Dziewczyny przy rejestracji karty Rossmana wpisałam datę zmyśloną. Przecież nikt przy zakupach nie będzie mnie prosił o akt urodzenia dziecka :-) A jak się Młody urodzi to ją poprawie.

kamyczek bylam dzisiaj u diabetologa i dostałam glukometr i bede mierzyła cukier i dieta oczywiscie

wiesz co trudno powiedzieć bo umawiam się z wizyty na wizytę, ale jak nie byłam w ciąży i też chodziłam to nigdy nie miałam problemu. Raz udało mi się z dnia na dzień, a tak ogólnie to kilka dni. Przyjmuje codziennie od pon do pt, tu na stronce jest tabela w jakich godzinach:

http://www.malgorzatatomczyk-malyjasiak.ginweb.pl/

do pościeli się nie wypowiem, bo my eee.. z wygody wciąż w śpiworku Małego do wyrka wkładamy :D i powiem Wam, że to bardzo wygodny wynalazek, bo ja w nocy śpię jak kamień i jeśli On mnie nie budzi, to ja sama też się nie budzę, więc nikt do Niego nie zagląda sprawdzić, czy jest przykryty.. więc trochę się martwię na zapas co to będzie, jak w końcu przyjdzie czas na kołdrę, a to już niedługo, bo wyrasta z aktualnego śpiworka i nie zamierzam kupować większego ;]

Panno - moja Mama miło zaskoczona :) Jackowi się podobało, jeszcze raz we wtorek pójdziemy :)

a ja dziś pchnęłam moich chłopaków na basen :D rano byłam na pobraniu krwi, mam nadzieję, że wyniki będą ok, mimo kataru.. :/

a długo sie czeka? :)

ja chodzę do Dr Tomczyk-Małyjasiak w Gdyni na Dąbrowie. Normalnie wg cennika 4D z wizytą filmem na płycie to 190 zł, a ja płaciłam 160 zł pewnie dlatego, że u niej prowadzę to jakiś rabat :P ale nawet cennikowo nie ma strasznie drogo, a wrażenia rewelacyjne, wizyta trwała ponad 30 minut.

Kamyczek a gdzie byłaś i ile płaciłaś jesli można wiedziec?

Asienkaj to prawie tak jak ja, ja na czczo 83 a po glukozie 154, ale najlepiej jeśli dostaniesz glukometr - mi to dużo daje. Bardzo mało rzeczy podnosi mi cukier jak się okazuje więc staram się jeść w miarę normalnie i po wszystkim po godzince mierzyć cukier (powinno być do 120). Ważne żebyś nie była mega głodna. Mi ostatnio jak byłam głodna na maxa i zjadłam obiad skoczył do prawie 200 :(

A my dziś po USG 4D super wrażenia :):) wszystko dobrze, mała waży kilogram nie jest duża, ale w normie. Ja troszkę za mało ważę, ale boje się objadać przy tej mojej glukozie więc sama nie wiem jak jeść. Ogólnie wszystko super, mam z 10 filmików i widziałam buzię mojej córeczki - jest śliczna :):)

Aknah - pościel taka, jak łóżeczko małe zobacz w ikei na dziale dziecięcym ile to jest, bo ja nie pamiętam. Na początek nie mieliśmy kołdry ani poduszki (niewskazana, chyba, że bardzo płaska, ale i to po roku), młody spał pod ażurowym kocykiem, bo przecież lato i upał. Poza tym lepiej dzieciaka w pajacu położyć spać, bo nie będzie spało w bezruchu całą noc - co to to nie :)

Pillotka- a jak Jacuś na dniach adaptacyjnych? Twoja mama jakoś to zniosła? ;)

Hej, zarejestrowałam się na stronie http://www.ROSSnet.pl ale nigdzie nie mogę znaleźć tego programu o którym mówicie ...

Mój mąż zapowiedział, ze od weekendu bierzemy się za szukanie wózka dla małej :)

A teraz idę się trochę z psiakiem przejść i przy okazji zahaczę szewca a potem trzeba się za prasowanie wziąć, bo sterta się coraz większa tworzy ;) Jeszcze się odezwę :]

Nie masz za co przepraszać ;) Może są osoby którym udało się jakoś obejść ten 4 punkt przy rejestracji karty.Sama w poniedziałek robiąc zakupy w Rossmannie widziałam dwie kobiety po 50,które kupowały jakieś kaszki dla dzieci i podawały kasjerce karty.Także jakiś sposób musiały mieć na zarejestrowanie się.

To widocznie mialam inne informacje. Moze zle. Przepraszam .