MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

wspolczuje Wam tej cukrzycy..

dziewczynu a sluchacie muzyki mozzarta ?:-)

Asienkaj witaj w klubie :/ a jaki miałaś wynik po glukozie? ja już od miesiąca jestem na diecie :(:(

no to i ja na zwolnieniu dostałam 2 tygodnie

i cukru po glukozie mam za dużo jutro idę do diabetologa bo dostałam skierowanie

http://fitness.wp.pl/zdrowie/wirtualny-poradnik/go:2/art1018,komorki-macierzyste-czy-warto-je-pobierac.html

tak troche na czasie :)

jeżeli chodzi o leżaczek to wiadomo że nie będę tam sadzała dziecka na pół dnia :) to jest przydatne w momencie kiedy dziecko jest marudne, nie może zasnąć, chcemy je uspokoić lub gdy mama chce coś zrobić w domu lub mieć chwilę oddechu :) mi koleżanka powiedziała że taki leżaczek to największe wybawienie :)

Ja byłam w bobocentrum to mogę zdać relację:) Czy warto tamm jechać to zależności co byś chciała kupić, ogólnie Pani ma tam prawie wszystko ale wyboru dużego nie ma tzn. są maty edukacyjne ze 3, wspomniane tu leżaczki (ja bardzo polecam;) też ze 3, kilka zabawek, ok 10 wózków, kilka fotelików samochodowych za to malutkich ubranek sporo, a ceny są różne bo podobno ustalają je osoby, które wstawiają swoje rzeczy do komisu. Wg. mnie niektóre ceny ok a niektóre trochę wygórowane jak na używane artykuły, ale są tam też nowe rzeczy, a i jest wybór ubranek do chrztu. Jak byś miała pytania to pisz, byłam tam już dwa razy bo się zastanawiałam nad kupnem używanego wózka i ta Pani sobie zapisała co mnie interesuje i jak dostała wózek, który mieścił się w moich kryteriach to do mnie dzwoniła i jechałam go obejrzeć, ale mi się nie spodobał i w końcu kupiłam nowy:)

nie kararinah, położnej chodizło o to że dziecko nie lezy na prosto tylko w takim luku.. podobnie jak dziecko male ni epowinno lezec dluzej niz 2 godz w foteliku samochodowym.. ale wiadomo ze sa rozne szkoly :)

bo z tymi leżaczkami to jest tak żeby nie używać zaraz na początku, tylko później jak dziecko ma kilka miesięcy i jest zainteresowane tym co się w około dzieje i najlepiej chciałoby być noszone, bo wszystko widzi i o to też chyba chodziło położnej.

a przy okazji może kogoś zainteresuje - http://www.bobocentrum.pl/
jest to sklep w Gdyni jakiś nowy - w którym można kupić rózne artykuły dla dzieci używane - od ubranek po wózki, łóżeczka itp. Jakby któraś była tam - czekam na relacje bo nie wiem czy jechac :)

Właśnie spojrzałam na linka od ~kararinah - fajne te pościele no i od razu można większe zakupy zrobić - tylko pytanie - pościele mają tam różne rozmiary, a łóżeczka w zasadzie w 90% są 120x60 cm - jak dużą pościel do takiego łóżeczka kupić?
przy okazji dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi - rożek chyba faktycznie odpuszczę.
Co do bujaczka - właśnie słyszałam opinie, że położne raczej nie polecają, natomiast w zasadzie dużo znajomych je ma i mówią, że są super, bo dziecko w nich jest spokojne (nic nie wspominali, że mają potem problem by spało w łóżeczku). U nas polecają Fisher Price http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-m7930-3w1-i3162168666.html

ostatnio na szkole rodzenia Pani wlasnie mowila o takim lezaczku i oprocz tego ze oczywiscie dziecko sie cieszy i moze jest mniej marudne to pozycja w jakiej lezy jest bardzo niekorzystna dla kregoslupa dziecka a co wazniejsze nie bedzie umialo spac w lozeckzu bez bujania, takze my chyba z tego zrezygnujemy...

Mentorka fajny ten leżaczek, podrzucę pomysł dziadkom :)
mi koleżanka poleciła tego sprzedającego na allegro jeśli chodzi o pościele itd.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7423110
jeśli chodzi o różne drobne rzeczy typu wanienka, termometr do wanienki, nożyczki, gruszka itd. to chcę podjechać do Apkolu, sklep może nie jest tak reprezentacyjny jak mama i ja, ale już sprawdziłam że mają niższe ceny i asortyment też spory, nawet w niedziele jest czynne. Słyszałam też że jak robisz większe zakupy, możesz zapytać o rabacik :)

No to ja nie wiem co mi się ubzdurało, że ceny mają w miarę przyzwoite... byłam tam oglądać wózki i tylko tak rzuciłam okiem na resztę asortymentu :P podobało mi się, że mają bardzo duży wybór... U nas w Bydgoszczy są właściwie tylko dwa takie sklepy w tym Akpol który jakoś mi się nie spodobał i drugi który właściwie ma mały wybór...

no nic, może jednak postawię na allegro :) może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z który ma duży wybór aby kupić u niego więcej rzeczy?

Również polecam akpol albo tygryska ale to już daleko bo Rumia lub Wejherowo:)

Mentorka- jak chcesz kupić większość w jednym miejscu to myślę,ze mama i ja to najdroższy pomysł;) na pewno w akpolu na jaskowej dolinie będzie taniej jeśli chodzi o pościele,pieluchy tetrowe wanieke itp. Ja nawet po pierwszych małych zakupach dostałam kartę zniżkwą co prawda zniżka niewielka,ale przy dużych zakupach na pewno fajna sprawa. Ja wszystko kupuje z różnych źródeł bo liczę się z kasa tym razem nie to co
przy pierwszym. Np parę rzeczy Kupilam z allegro od jednego sprzedawcy żeby było za jedna przesyłka. Ale wiadomo każdy organizuje się jak chce;))ja polecam bardziej akpol niż mama i ja jeśli chcesz zaoszczędzić bo wiadomo,ze wyprawka pochłania kupę kasy;)

ahhh Ananao bo ja chciałam pojechać w JEDNO miejsce i kupić większość rzeczy. Np pościele, materacyk, poszewki, butelki, smoczki, pieluchy tetrowe, jakieś ceratki, wanienkę, przewijak i wszystkie tego typu pierdoły.... hmmm to może polecicie jakieś tańsze miejsce?

wózek na pewno kupujemy w bobowózki, fotelik z bazą też na pewno przez neta

mentorka nie wiem co chcesz kupować w mama i ja ale porównując ceny np ze smykiem czy rossmanemm to w mamaija jest drozej o 10-20%.. zreszta sam wózek ten który wybrałysmy był o 400 zl droższy niz w bobowozki.. heh

kararinah chciałabym żeby tak bujało: http://www.youtube.com/watch?v=nP4cXhiN9V4

a z allegro mam upatrzoną taką : http://allegro.pl/bright-starts-piekna-hustawka-slonik-do-11kg-i3181499333.html

my mamy fotelik z isofixem. Założyliśmy raz do innego auta bez tej bazy - to się w ogóle nie trzymało na boki, jak się nawet ręką próbowało.. to co dopiero przy uderzeniu bocznym.. :O jest ogromna różnica w tym jak fotelik jest stabilny na isofixie, a jak na pasach jest..

leżaczka nie miałam, bo nie chciałam mieć. uważałam to za zbędny wydatek na dwa czy trzy miesiące. nam się sprawdziła mata edukacyjna, czy jak tam to zwą.. takie co ma lustereczko, jakieś szeleszczące elementy, i kilka zabaweczek wiszących na krzyżaku - nie karuzela. Synek bardzo długo się tym bawił. I nadal wydaje mi się, że leżaczek jest zbędny :) także nie kupujemy.

mentorka a co to za leżaczek? napisz proszę coś więcej