MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Ja nie dostałam potwierdzenia na warsztaty, ciekawe dlaczego :(

Kasiula1986 - nie wiem, czy wspomniałam że zapisy na Zaspę są w godzinach 15 - 15:50 jak dobrze pamiętam i musisz mieć zaświadczenia od lekarza, że możesz uczestniczyć.

Dziewczyny ja Wam zaczynam "zazdraszczać" :D tego wicia gniazdka, wystroju pokoju dla maleństwa i tych wszystkich przygotowań.
Ja będę rzucona na głęboką wodę, niemalże ocean :) Bo dopiero w okolicy czerwca ruszamy z remontem nowego mieszkanka, więc ja mam pewne obawy, że pokoik będę szykowała, jak już maluszek będzie z nami, bo zanim skończymy remont, mogę już nie być w stanie. Nie mam jeszcze nic przygotowanego, ciągle zwlekam i cały czas twierdzę, że mam jeszcze czas na zakupy dla maleństwa. A Wy co niektóre już widzę pierzecie ciuszki :)
Kurcze, chyba wezmę od Was przykład i zacznę chodzić chociaż po sklepach :D

a no właśnie mój brat mi go wczoraj polecał, ale mówię nic narazie nie biorę we wtorek mam wizytę to poproszę.tylko nie wiem czy mi da, bo w sumie miałam dopiero dwa, jeden taki strasznie długi i na całej prawej połowie ciała i płakałam z bólu, dziś w nocy już znacznie mniejszy i tylko łydek.

Na skurcze moj lekarz mi polecił Aspargin 3 razy 1 tabletka. Po około 20 dniach nie powinny mnie już dopadać. Mam nadzieję, bo już miałam tak, że jeden za drugim mnie brał. Oczywiście zanim poszłam na wizytę do ginekologa, to w aptece nic mi nie chcieli dać. Czasem po prostu przesadzają:)

Witam, też postanowiłam do was dziewczęta dołączyć, czytam watek już jakiś czas, zmotywowała mnie koleżanka która dziś w nocy urodziła...i jakoś tak poczułam że zbliża się zbliża powolutku ten czas, a ja jeszcze nic nie mam, nic nie wiem, jest to moja pierwsza ciąża więc jestem zielona na fasolka :) aktualnie jestem w 28 tyg. to będzie córcia-- póki co :) jutro wizyta u gina , mąż cały czas ma nadzieje hehe. termin mam na początek sierpnia, ale to się jeszcze może zmienić, bo mała jest cały czas jakby o tydzień mniejsza.ostatnio zaczęły mnie męczyć objawy nocne..skurcze nóg, straszne, bolące, nie do wytrzymania.Nie wiem jak się tego pozbyć, aktualnie mam remont generalny w domu i śpię na super niewygodnym łóżku więc to jeszcze poteguje efekty. jak sobie poradzić z takimi skurczami???

hej dziewczyny!
Czytam wątek już od dawna i w końcu zdecydowałam się dołączyć.
Termin porodu z ostatniej miesiączki wyznaczony mam na 17.08.2013, będzie synek.
Pozdrawiam

Hej,

Może umówimy sie na jakiś spacer, kawę? Proponuje okolice bulwaru itp. Fajnie byłoby Was poznać. Dajcie znać, które z Was byłyby chętne. Może najlepiej byłoby sie umówić jutro? Z doświadczenia wiem, że takie terminy są najskuteczniejsze:) Ja dodatkowo byłabym z moim roczniakiem. :)

Mój jest bardzo nisko, ze względu na krótką szyjkę, teraz ma 23 mm. Czasami mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie, szczególnie jak d*pką zapiera się o żebra i próbuje się prostować :-) Wieczorem jest najgorzej, muszę się wtedy położyć.

Ja jeszcze syndromu gniazdowania nie mam. Cały czas myślę o tym co jeszcze muszę przygotować ale jakoś tego nie robię. Jak jeszcze tyle jest do przygotowania to mam wrażenie, że mam jeszcze dużo czasu. A wcale tak nie jest. Chyba sama sobie chcę w ten sposób udowodnić, że jeszcze wytrzymam te 6 tygodni. Głupie to strasznie :-). Chce się przygotować ale jednocześnie nie chce :-)

Mój się w dół nie pcha, w ogóle jest raczej miły - nie uciska, nie puchnę itd. Dlatego coraz bardziej się stresuję, czy wszystko ok z jego wielkością.

Co do humorów - lepiej mam niż w pierwszej ciąży, wtedy płakałam nawet na reklamie papieru (ze wzruszenia, była tam rodzina pokazana) a teraz pełen luz. Myślę, że te wszystkie obawy o to, jak będzie, dają o sobie znać. Będzie dobrze! Zawsze można gdzieś pomoc znaleźć :)

Ja z kolei cierpię na poważny syndrom gniazdowania :) Meble kupuję, w końcu w dziecięcym nakleiłam naklejki które czekały dobre dwa lata na wenę :)) Buszuję w necie w poszukiwaniu różnych rzeczy, ciuszków mniej, raczej akcesoriów i dekoracji. Przy pierwszym się jakoś skupiłam na stronie praktycznej, teraz idę w estetykę.

A naklejki ma takie: http://bobom.pl/ bardzo fajne i kolorowe :) No i w końcu na swoim miejscu :)

Kasiula - dzięki za cynk, jaka różnica. Przepisałam się na spotkanie w Gdyni :)

Ananao - jak najbardziej, lekko się nie oddycha.. :/ Odetchniemy, jak się nam brzuchy obniżą, już się nie mogę doczekać - codziennie rano sprawdzam :P bo to nawet na kilka tygodni przed porodem może się obniżyć. Ciekawa jestem, czy w tej ciąży zauważę ;]

czy Wasze Maluchy też się tak w dół pchają?!? normalnie czuję Go zaraz nad kością łonową.. i to nie kopniaki, ale też po prostu, że tam jest.. jak lekko uciskam, to czuję, że właśnie tam jest.

Justa78 odpisali mi, że :

" Witaj Kasiu,

wszystko się zgadza. W Gdańsku mamy 3 grupy i dodatkowo Mustelę, która będzie mówiła o pielęgnacji skóry kobiety w ciąży, a w Gdyni mamy 2 grupy. Reszta jest bez zmian. Daj nam koniecznie znać na które Warsztaty się decydujesz

Serdecznie pozdrawiamy,
--------------------------------------------------------------------------------
Organizatorzy "Warsztatów Mamo, To Ja"

Rejestracja@warsztatymamotoja.pl
http://www.warsztaty.mamotoja.pl "

Dziewczyny a macie tez takie problemy z oddychaniem? bo mi to strasznie.ciezko sie oddycha..

My kupilismy Maxi Cosi Cabrio Fix i bazę easy fix, można wpiąć bazę na isofixy, moża ją wpiąć na pasy i sam fotleik też mozna wpiąć na same pasy :) i pasuje do wózka :)
Kararinah - nie przejmuj się humorami, ja też ostatnio mam różnie, czasami jest super, czasami pierdoła potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, do tego brzuch też coraz częściej twardnieje, dzisiaj rano mnie bolał, tak że wzięłam nospę :( do tego mała preferuje prawą stronę brzucha, więc nogi pod żebra pakuje w prawej strony, pachwinę prawą też mam spuchniętą, musi mi coś uciskać bo teraz do pachwiny doszła jeszcze spuchnieta prawa kostka, ale w związku z tym że tylko jedna to obstawiam że to mały łobuz w brzuchu jest temu winien a nie zatrzymywanie się wody w organizmie, tragedii jeszcze nie ma, w buty wchodzę, nie boli, ale wkurza :/
Puściłam pierwsze pralki, teraz przerwa na prasowanie i nasze pranie musze jakieś nastawić no i dokupic kolejne rzeczy, bo tak dzielę na miesiące sobie i chyba powinnam juz w tym miesiącu skończyć w końcu :(
Dziewczyny a jak po weekendzie, jak humorki i samopoczucie ?
Ja jutro do lekarza, ciekawe co mi powie, bo brzuch rośnie w oczach :)
Miłej nocy :)

cześć dziewczyny,
coś mi ostatnio często brzuch twardnieje, na dodatek co chwilę bym ryczała, mąż mnie wkurza, niby to kobiety mają problem z pamięcią, a on kompletnie o niczym nie pamięta, w czwartek nawet zapomniał że miał mnie odebrać ze SR :(
co do fotelików to troszkę mogę podzielić się wiedzą, udało nam się dokonać zakupu a troszkę się naszukaliśmy.
Kupiliśmy Cybex Aton z bazą insofix. Plus jest taki że fotelik można montować w samochodach za pomocą bazy, ale bazę można też zamontować pasem, no i można też sam fotelik zamontować pasem. Wszystko w zależności od możliwości samochodu. Zdecydowaliśmy się na ten fotelik, bo pasuje nam do wózka, dodatkowo sam fotelik dobrze leży na siedzeniu, znaczy prawidłowo. Gdy wybieraliśmy fotelik byliśmy w świecie dziecka we wrzeszczu i w akpolu, w akpolu nie ma problemu żeby przymierzyć fotelik i wcale nie trzeba się od razu decydować, a we wrzeszczu pozwolą przymierzyć dopiero jak się zdecydujesz (chyba że nie wszyscy sprzedający robią tak samo). W akpolu dowiedzieliśmy się o tym że foteliki różnie leżą i trzeba mierzyć, czego we wrzeszczu nie mówią.
Foteliki z bazą mają też maxi cosi i wiem że mają też taką bazę którą można montować i za pomocą pasa i zaczepów isofix.
Do powyższych fotelików można zakupić bazę którą montuje się tylko za pomocą pasa. Foteliki są tak samo bezpieczne bez takiej bazy, jak i z nią, plus jest taki żę łatwiej się taki fotelik montuje. Co innego już jeśli baza montowana jest za pomocą zaczepów(insofix). takie foteliki są bezpieczniejsze.

Ja dziś wieczorkiem do nich napiszę i się dowiem co i jak :)

Kasiula ja też dostałam potwierdzenie.Nie wydaję Ci się,że jakiś błąd się im wkradł.W Gdańsku warsztaty mają trwać 4h20min,a w Gdyni 3h30min.Coś mi tu nie gra ta godzina z Gdańska.

HEJO :)
DOSTAŁAM POTWIERDZENIE NA WARSZTATY 06.06, czwartek).
Warsztaty odbywają się w hotelu Scandic mieszczącym się przy ulicy Podwale Grodzkie 9 i trwają od 16.25 do 20.45.

DZIEŃ PÓŹNIEJ TE SAME WARSZTATY SĄ W GDYNI (07.06, piątek), w godzinach:17.00 - 20.30, w Hotelu Hotton mieszczącym się przy ulicy św. Piotra 8.

Yewele - ja na Twoim miejscu to zasiałabym już taką panikę i rozryczała się na pewno w głos, oczywiście niepotrzebnie.

Coś w tym cukrze może być, bo rzeczywiście, kiedy ograniczam to jest lepiej.
A odnośnie picia wody to słyszałam, że za dużo w sensie 3l dziennie to też nie jest dobrze, bo wypłukujemy sobie składniki mineralne...

http://www.promobaby.pl/

Polecam Wam dziewczyny stronkę wszystkie dzieciowe promocję w każdym sklepie;)

Dziewczyny jeśli chodzi o obrzęki to ostatnio moja gin mówiła, że od lat obserwuje, że u kobiet na diecie cukrzycowej takie obrzęki nie powstają. Ja też ich nie mam jak na razie więc może poza solą trzeba też ograniczyć cukier, białe pieczywo itd. :/

Aniulek_80 - w poniedziałek zadzwonię i się zapiszę na SR :)

Pieluchy mam 2 paczki z Reala. A co do Biedry to kupiłam dziś komplet pościeli niemowlęcej (1x kubuś puchatek i 1x myszka mini) oraz kołderkę z poduszką, natomiast w poniedziałek zamierzam jechać dalej na zakupy i kupić body niemowlęce, komplet niemowlęcy, kocyk, pieluchy flanelowe i tetrowe oraz zestaw kąpielowy - o ile nie wszyscy wykupią :D, a 20go zabezpieczenia przed dziećmi ;)

Przemeblowaliśmy Nasz pokój ( na razie sypialnia Nasza ) a jakoś w tygodniu zabieramy sie za malowanie mniejszego pokoju dla maleńkiej =)

Miłej Nocki dziewczynki !!!