MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Kasiula ale gdyby to wesele było w czerwcu i miałby to być koniec 8 czy początek 9 miesiąca no to spoko ale kilka dni przed terminem to już nie jest tak kolorowo ;) szczególnie, że nie jestem w stanie przewidzieć co będzie tak blisko terminu. Ja bym z chęcią poszła ale w lato w te upały w 40 tygodniu ciąży może być ciężko :P o ile w ogóle już nie urodzę albo nie będę leżeć właśnie na porodówce :P więc chcieliśmy być wobec nich uczciwi, sami organizowaliśmy wesele i wiem jak to jest, szkoda wyrzucić pieniądze w błoto skoro są takie nikłe szanse że uda nam się przyjść...

mentorka - My z kolei z mężem idziemy 8 czerwca na weselicho do Gdyni Chwaszczyna do Orchidei, pokój mamy zamówiony i opłacony, także jak źle się poczuję lub będę musiała odpocząć to 1,2 i mnie nie ma - zaszyje w pokoju, hi hi :)

Mąż dziś zamówił mszę w intencji śmierci mojej mamy, pokoje ogarniamy i w przyszłym tygodniu bierzemy się za ich odświeżenie :)

wiecie co, ja pierwszy raz w życiu nie cieszę się z upałów, chowam się w domu i zasłaniam rolety... puchnę okropnie cała ;/ dzisiaj zamówiłam sobie sandałki w których zamiast pasków są gumki i mam nadzieję że będzie mi wygodnie... do tego ja jestem już 15 kg na plusie plus to puchnięcie i już nie jest tak kolorowo :P

a dzisiaj kupiliśmy pralkę bo nasza jest felerna i trzeba było wymienić ... no i przyjechaliśmy do domu i się okazało że złe wymiary wzięliśmy ... ehhh z nami to tak zawsze, nie służą nam takie spontaniczne zakupy :P mieliśmy się tylko rozejrzeć ale tak to jest jak się trafi na dobrego sprzedawce :P dopiero w domu człowiek się orientuje co zrobił :P

jesteśmy zaproszeni na wesele 6 lipca, ja mam termin na 14 a weselicho jest 70 km od naszego miasta... Nie jestem w stanie pojąć dlaczego ludzie nie rozumieją jak mówimy że miejsc na weselu mają nam nie brać, że jeżeli w ogóle przyjedziemy to tylko do kościoła bo nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy Julek sie urodzi, jak się będę czuć itd. Ale jakoś rodzina męża tego nie pojmuje... ehhh ;/

Antoza, ja też byłam dzisiaj w biedrze :) mam dwa urocze kompleciki z kubusiem. Chciałam tygryska, ale nigdzie nie było :(

U mojego ginka jest SR w ramach NFZ i prowadzi to bardzo fajna położna! tylko, że ciągle czekam na info o zajęciach i trochę się boję, bo plotka głosi, że na zajęcia do p. Hani czekają tłumy...

A co do przybierania na wadze.... jem normalnie, nawet mniej słodyczy niż przed ciążą, a już (25 tydz) mam 11 kg na plusie... nie mam pojęcia skąd to się bierze... może dlatego, że nie biegam już codziennie, ale jestem szczerze przerażona!!!

No to widać macie podobne odczucia co do SR jak ja.
Nie płaciłam jeszcze za mężą - tylko te 25 zł wpisowego i nikt sie o wiecej nie upominał, a ponieważ zadowolona jestem średnio więc się nie upominam :-P ciekawa jestem czy się sami odezwą.
A byłyście dziś na tych ćwiczeniach? Jak było? ja chyba skorzystam z rady ~kararinah i pójdę za tydzień - będzie to połowa 31 tygodnia.
Ostatnio mam zaganiane dni - wczoraj dentysta, ginekolog i spacer, dziś ćwiczenia, praca, potem do rodziców - jakoś mi tak całkiem fajnie ostatnio ;-)

aknah - no właśnie mało te 4 kg, te Twoje 8-9 to norma, tak tyłam w pierwszej ciąży i doszłam do 12, więc też podręcznikowo, ale niestety po tym, jak mi spadło w pierwszych miesiącach, po jakimś czasie wróciło i ważyłam już te ok. 8-10 kg więcej niż przed ciążą. Może więc teraz tylko w dziecko mi idzie? :) Ale zaczynam się coraz bardziej martwić, teraz czekam 2 tygodnie na usg. Nie wiem, czy jest sens iść prywatnie, pewnie i tak z tydzień będę czekała na wizytę..

Dziś byłam u dentystki na kontroli no i mam jeden ubytek, muszę go wyleczyć. Do tego wyrosły mi dwie ósemki, które niby już nigdy nie miały mi wyjść, więc się trochę męczę. Żadnych keków, tylko przepłukanie pod ciśnieniem wodą utlenioną i jakiś miejscowy przeciwzakaźny. Za to młody się tak ruszał, jakby chciał zwiać z fotela, choć borowania nawet tym razem nie było :)) Spryciarz.

mTusia ja też jakaś nijaka jestem. Musiałam zdjąć obrączkę i pierścionek bo ręce mi trochę spuchły.

Ogólnie dzisiaj nigdzie nie wychodzę, za gorąco dla mnie. Przed ciążą temperatura nie stanowiła problemu za to teraz jak przejdę się kawałek to już mokra jestem. Najchętniej na golasa bym chodziła :-)

Aby chłodniej mi było zajęłam się dzisiaj zamrażalnikiem, rozmroziłam umyłam i przygotowałam do lata i mrożenia sezonowych owoców i warzyw :-) A najważniejsze że to mogłam robić na siedząco :-)) Inaczej bym się na to nie zabrała.

Szkołę rodzenia odpuściłam sobie. Pamiętam coś z poprzedniej a na ostatniej wizycie lekarka powiedziała mi jak zaczęłam się martwić o wielkość mojego kluska, że i tak cięcie będzie.

Jak sobie przypomnę poprzedni pobyt na oddziale położniczym (marzec) i ten skwar który tam był i pomyślę sobie że teraz mam w czerwcu/lipcu tam wylądować to przerażona jestem. Na zaspie na położniczym podobno kaloryfery grzeją cały rok!!!!!

Mnie biodro boli od kilku dni, ale nie jakoś strasznie, do tego boli mnie kostka i chyba od tego ciepła nogi zaczęły mi puchnąć, jakoś trasznie jeszcze nie, ale czuję że są spuchnięte i w ogóle to dzisiaj nic mi się nie chce, a powinnam posprzątać i zacząć ogarniać ciuszki, nawet na te ćwiczenia do SR nie chce mi się iść :/
ja też zapłaciłam za męża
to się wyżaliłam :(

u nas jest 12 par, u nas polozna (z Klinicznej) kazała sie podpisac na liscie i tyle. moja kumpela chodzila do super mamy jeszcze jak nie mieli podpisanej umowy z NFZ to placila 400 zł..
tak ja juz zaplacilam za meza :)

Co do SR to troszkę jestem rozczarowana, wielkością grupy. Pewnie gdyby była mniejsza, mogłybyśmy zabrać mężów w czwartek, a tak to ... niestety. Druga sprawa, nikt nie sprawdza obecności i odnoszę wrażenie że dla nich najważniejsze było podpisanie listy, żeby dostały za nas kasę. A że jest jedna grupa a nie 3, no lepiej mówić raz a nie 3 :)
Ćwiczeń miało być 10 spotkań, zaczynając w 32 tygodniu średnio to widzę, a skoro nikt nie sprawdza obecności itd. ja poszłabym na waszym miejscu na te ćwiczenia, myślę że nie wyprosi :)
Ale jak na kasę chorych, to myślę że nie jest źle.
A mam pytanie, płaciłyście już za mężów?

antoza, mnie też bolą biodra od leżenia na bokach, ale ze wstawaniem nie mam problemu.

Co do biedry to od poniedziałku mają być rzeczy dla maluchów, body, kocyki, ręczniki, polecam gazetkę przejrzeć

to jest ta pościel z allegro
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-kubus-minnie-kitty-100x135-i3226370077.html
w biedronce kosztuje 34,99
ja kupilam nr 3. wg mnie warto.

No i rzeczywiście fajna ta pościel z Biedry?

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK

A to i ja dopisałam moje maleństwo:)

A jeszcze jedno od dzisiaj w BIEDRONCE jest promocja na śliczne pościele dziecięce 100x135. kupilam dwa komplety z MYSZKĄ MINNIE i MY LITTLE PONY. jak nigdy byłam dzisiaj w Biedronce o 7:15 ;) ALE WARTO BYŁO WSTAĆ.

Ja to mam wyobrażenie o tej SR właśnie takie filmowe, ale bardziej z tych zdjęć co są zamieszczone na ich stronie. No ale zobaczymy, nie pociesza mnie mnie fakt, że sama teoria, bo w teorii to ja już wszystko wyczytałam, a właśnie chciałam, żeby ktoś pokazał, poćwiczyć mycie dziecka na fantomie. Hmmm.. czekam do poniedziałku co tam pokażą. P. Ania nadal milczy czy zajęcia ruszą w ogóle, a to już czwartek.... ale nic poćwiczę cierpliwość:)

Też niby wiem, że usg może się mylić, ale wydaje mi się, że to może moja wina, że mała jest taka mała. W sumie ja ważyłam 2900, więc też za wielka nie byłam. Wielka jestem teraz:)
Miłego dnia dziewczyny!

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK

Witam po długiej przerwie.
musiałam zaktualizować swoje dane.
U mnie w tej chwili leci 31 tydzień.
Hania waży 1580g i lekarz mówi ze będzie mała.
Ja sama przytylam 9 kg.
Mam pytanie czy któraś z was odczywa bardzo duży ból w biodrze, taki ze nie można spać,przekręcic się na leżąco ani wstac z łóżka???

tak, u nas sa rozne brzuszki i dziewczyna w 27 tyg juz tez cwiczy.. poza tym na cw nie sprawdzaja obecnosci :)

Ananao a pozwolili Ci juz chodzic na cwiczenia? U nas dopiero po skonczonym 31 tygodniu a widze ze Ty jestes w 30 jak ja. A

ja chodze do supermamy na przymorze. polozna jest spoko bo to pewnie ta sama wszedzie prowadzi. a wczoraj bylam na pierwszych cwiczeniach.. dziewczyny nie spodziewajcie sie za duzo.. jakies krotki rozciaganie troche oddechow i tyle.. ja tesz SR wyobrazalam sobie inaczej.. ze bedzie jak na filmach w sensie ze oddychanie z mezem na pilkach na materacach.. a tu zwykla teoria.. niestety jak cos jest za darmo to nie mozna za wiele wymagac.. ale to moje odczucia :-) moze Wam sie lepiej spodoba :-)