MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Mi też się podoba :-) My już mamy po córci x-lander xa.

Dziewczyny ja tez mam dziwne sny, nawet we śnie w ciąży funkcjonuje z brzuchem :-)

Córcia (5 lat) mnie wczoraj wzruszyła bardzo. Prosi mnie abym zawołała tatę, żeby pomógł jej się ubrać. Pytam ją czemu ja nie mogę jej pomóc. A ona na to: bo ja chcę mamusiu żebyś odpoczywała :-) Aż mi się łezka zakręciła w oku.

Aisak świeny jest ten wózek, też mieliśmy go kupić, bo bardzo się nam podobał, ale z uwagi na standardowe wymiary gondoli kupiliśmy Jedo fyn i fotelik Cybex Aton
A ja dzisiaj nie wyspana, śniło mi się że nie radziłam sobie z maleństwem, że nie wiedziałam co mam robić :(

Dziewczyny!
Kupiłam wózek :)
o taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1139

i teraz jak na niego patrzę chyba najbardziej do mnie dociera że niedługo, za jakiś czas będę miała Maleństwo... choć to nadal trudne do uwierzenia że te bulgotki i kopniaczki w brzuchu to mały człowiek, który tam siedzi i jakimś cudem się tam mieści, a za niedługo wyjdzie sobie na świat, będzie miał jakieś imię i charakterek. Jejku to śmieszne... Pamiętam że przy synku też tak miałam, pomimo tych wszstkich cudownych usg 3d, 4d i tak nie mogłam sobbie wyobrazic jak to będzie, ale myslałam że przy drugim wszystko jest takie oczywiste, a tu zaskok :))) Chłopca już mam i wiem jak to jest, a teraz bedzie dziewczynka i to bedzie znów nowe doświadczenie, bo teraz bedę mamą i chłopca i dziewczynki....Sorki za takie moje dziwne może przemyślenia ale musiałam je uzewnętrznić...

Witam

ja mam zgagę prawie całą ciążę i jadę na rennie, pomaga, ale niestety tylko chwilowo...ciuszki piorę w 40 stopniach i Nice prałam w jelpie, potem się przerzuciłam na fairy. Też się muszę zabrać za pranie i prasowanie, a nie chcę mi się totalnie. W maju zamierzamy już wszystkie rzeczy kupić, są wybrane - trzeba tylko pojechać, a tego też się nie chce:( mi się ciąża dłuży, ale to pewnie dlatego, że ja zdecydowanie wolę mieć dzidzie już po tej stronie brzuszka:)

pozdrowienia:)

kararinah ja miałam ten sam dylemat, czy kupować rozmiar 56 :) my z mężem mierzyliśmy po 59 cm więc jeżeli Julek pójdzie w nasze ślady to te 56 mogłabym od razu schować :) na szczęście z pomocą przyszła mi kumpela która pożyczyła mi cały wielki wór rozmiaru 56. Jej mały urodził się 53 i 1,5 miesiąca nosił właśnie 56. A na początku to pamiętam że pływał w tym rozmiarze :P tak więc ja na spokojnie mogłam kupować ubranka 62 i 68 bez stresu że synuś urodzi się mały i nie będę miała go w co ubrać ;)

ja dzisiaj poszalałam ze spaniem, codziennie budzę się ok 9 godziny a dzisiaj spałam aż do 12, szok :) ale ostatnio mam jakieś dziwne upusty energii...

no majówki zaczęły się rozpakowywać, niedługo na nas pora, o rany chyba się stresować zaczynam :) jak ten czas leci...

Ja mam zamiar prać zgodnie z metkami, poza tym proszki tylko do białego są chyba do gotowania, a co do Jelp'a to słyszałam, że lepiej go zostawić na koniec, jak już wszystko inne będzie uczulać :(
Jutro przyjeżdżają do reklamacji szafy, więc i ja mogę zacząć prać i działać, na razie pranie pomajówkowe i wiosenne pranie końskich szmatek :)
Majówki zaczęły się rozsypywać, już nie długo na nas przyjdzie czas, która pierwsza?
Mi mała ostatnio coraz bardziej daje się we znaki jak buszuje w brzuszku i coraz bardziej chciałabym ją na zewnątrz, chociaż trochę mnie to przeraża, nie wiem czy dam radę :/
dziewczyny wam też ta ciąza tak zleciała ? aż strach pomyśleć jak szybko będzie leciał czas z maluszkiem i trzeba będzie do pracy wracać :(
Miłego słonecznego dnia :)

hehehehhe!! jak tak można? własne dziecko ktoś dał na pośmiewisko :D

Mężowi w zeszłym tygodniu podesłałam linka o tym co i jak w tym tygodniu się dzieje z mamą i maluszkiem. i On czyta trochę na głos, trochę pod nosem, aż dochodzi do miejsca "maluchowi rosną włosy na głowie".. podnosi głowę i pyta mnie: to ten będzie miał włosy? :D

Pillotka - widzę, że walka o imię wciąż trwa :)
Dzidziuś ma też płyn do prania. Fajny jest też biały jeleń, zresztą, ta sama firma, co dzidziuś.

To ja Ci coś podrzucę - Rajmund. Zobaczysz, urodzi się od razu z wąsami i w stroju myśliwskim :)) To piosenka o Rajmundzie na dziś: http://www.youtube.com/watch?v=aPecYfZNs1k :)

hej, hej :)
Ja też będę chciała tym razem prać w Dzidziusiu, podobno ładnie pachnie :D żadnego tam gotowania nie zamierzam stosować - będę prała zgodnie z zaleceniami na wszywkach. Mam nadzieję, że Junior nie będzie alergikiem i po jednym czy dwóch opakowaniach tego proszku będę prać już w naszym :)

widziałyście? Majówki zaczęły się rozwiązywać.. :D

Panno - Apolinary :D wchodzi w grę?

Karinah - 62 na pewno się przydadzą, nie patrz na miesiące, tylko na rozmiar. Dzieciaki nie zawsze pasują do norm :) I w jedną i w drugą stronę. Znajoma urodziła (w terminie) synka 2200, więc musiała dokupić ubranka na 50 cm nawet. Ale to spoko. Dla takich maluszków wystarczy wielopak body i pajaców kupiony w tesco, nawet mniej rozgarnięty mąż da radę, jak będziesz w szpitalu :)

Ja piorę na 40 'C, na 60' większe zabrudzenia, ale te pierwsze, czyste ciuszki na niższej temperaturze. Na pewno nie będę wygotowywała tych ciuszków :) Zaraz zaczynam pranie pomajówkowe, a dopiero po nim pranie ciuszków.

Muszę też się wybrać do IKEA po półkę do szafy, której zaponieliśmy kupić, a nie chce mi się jechać po taką pierdołę (bo i tak wrócę z zakupami wielkimi)..

na wszystkie uśrednione normy trzeba brać poprawkę, a poza tym dzieci są coraz większe m.in. przez naszą większą świadomość, przyjmowanie dodatkowych witamin, lepszą dietę etc., etc.

nie kupuje, bo powiem wam szczerze że nie wiem jaki rozmiar:(
mała już jest duża, my z mężem po urodzeniu mierzyliśmy po 61 cm. Więc sama nie wiem, na pewno 56 nie będę kupowała, zacznę chyba od 62, bo 68 to chyba za duże. Jak wpiszę 68 to wyskakuje że to ciuszki w przedziale 3-6 m-cy i bądź ty człowieku mądry :)

mam taki program, ale mimo wszystko sama wybieram temperaturę.
Dajcie znać jak pierzecie, ja na razie nie mam co :) muszę się w końcu wybrać. Z ciuszków nic jeszcze nie mam, a ty już jakieś 8 tyg zostało :)

dziewczyny sprawdźcie czy w Waszych pralkach nie ma przypadkiem programu do prania dziecięcych ubranek, u mnie takie coś jest i z automatu ustawia się wysoka temperatura.

No ja chyba bede prała w jelp (proszek lub gel)

dziewczyny a jest któraś z was alergikiem na pyłki trawy itp? Bo ja tak i zaczyna się ciężki okres.. Nie wiecie przypadkiem cyz można stosować jakieś leki na to?

Bezglutek - to oszczedzaj się by z dzidzią byo wszystko ok :)
Z drugiej strony moja z głową w dole i to nisko od 4 tygodni, ale jest ok nadal i na szczęscie leżeć nie muszę, tylko w maratonie nie mogę biegać :)
Ja też bym chciała prać, ale czekam na reklamację szafy :( mam nadzieję, że w tym tygodniu to załatwię :(

Dziewczyny jestem po wizycie i USG :-)

Młody ma parcie na wyjście :-) jest głową w dół i bardzo nisko, napiera na szyjkę, która znowu trochę się skróciła. Mam się oszczędzać i "polegiwać". Mam zadanie wytrzymać do 36 tygodnia a potem to już dostane skierowanie na cesarskie cięcie.

Biedak tak chce wyjść ale nie wie, że nie tędy droga :-)

Zaczynam powoli prać ciuszki bo takie tępo synek narzucił że boję się że się nie wyrobie :-) Kupiłam proszek Dzidziuś, chyba w 60 będę prała.

Ja używam Dzidziusia do prania, a piorę tylko na 40 'C

witam po majówce,
ja mam dopiero połowę ciuszków- stwierdziłam, że resztę dokupimy jak będziemy wiedzieli jak duże jest dziecko (czy 62 cy 68). Moja koleżanka ostatnio urodziła wielkoluda 61cm i połowa ciuszków była niepotrzebna.
Jeśli macie mało miejsca w pokoju, to polecam kosz Mojżesza :) taka urocza kołyska. Starczy na max. 3 miesiące, ale ja nie mogłam się oprzeć.
no i do tego mam małą sypialnię i łóżeczko za nic by się nie zmieściło, a koszyk wchodzi idealnie!

My po Majówce. Nie chce mi się już ruszać - strasznie się najeździliśmy. Mieliśmy kilka spraw do załatwienia w różnych miejscach w Polsce, więc zrobiliśmy spokojnie jakieś 1400 km przez ten tydzień. W tym ostatnie 8 godz. jechaliśmy na dwa samochody, więc ja sama z młodym i powiem Wam, że jestem wykończona. Jednak ciąża to pewne ograniczenia, muszę się w końcu do tego przyznać ;P

Zaraz zaczynam 30 tc i młody się chyba obrócił głową w dół, bo kopniaki czuję na górze, a takie przemieszczanie na dole. Zobaczymy, co gin powie w środę. Niedługo zaczynam pranie ciuszków i dostosowanie kącika dla młodego w sypialni, jakąś lampkę musimy kupić, pudło na pieluchy, może półkę dodatkową zrobimy.. Także drobnostki, ale czasochłonne. Remontu sobie nie wyobrażam i podziwiam dziewczyny, które właśnie to przechodzą :)