MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

My też mamy gryczano-kokosowy.
Dzisiaj odebrałam od koleżanki kolejne ciuszki nie mam już kompletnie gdzie ich trzymać muszę kupić koniecznie komode. Dostaliśmy też rożek chociaż nie miałam go na liście,ale myślę,ze się przyda bo Ksawciu dzisiaj włożył sobie misia i pokazywał jak będzie brata nosił,więc może się przydać,żeby bracia się polubili ;))
Kupiliśmy też wanienke ze stelarzem. Z pierwszym nie mieliśmy stelarza i mąż się męczył,bo on zajmował się kąpielą,a jest wysoki i było mu ciężko dziś był zadowolony z zakupu;)
dajcie znać jak usg dziewczyny! Trzymam kciuki.

My już po wizycie, z małej mały kolos rośnie, w trzy tygodnie, 1190g doszła do 1900g, więc nawet jeśli pomiar obarczony jest pewnym błędem to i tak sporo :) Mam nadzieję, że trochę przystopuje z tempem, bo jest 2 tygodnie do przodu i w takim tempie to będzie ważyć z 5 kg :(
Lekarzowi trochę się mój twardniejący bzuch nie podobał, akurat był twardy na poczatku usg, ale powiedział, że jeśli to jest chwilowe to się tym nie przejmować, a jak powtarzające to nospa i do łózka, a jak nie przejdzie to do szpitala szybciutko, zabronił mi Maratonu w majówkę :) i kazał odpoczywać, szyjka skróciła się z 4,5cm do 4 cm ale jest ok, tylko mała caly czas głowką w dół, to akyrat dobrze ale bardzo nisko, kazał mi się oszczędzać, ale nie leżeć i wytrzymac chociaż 6 tygodni jeszcze :)
Co do materacy to ja się zastanawiam nad lateksowym, mamy łóżeczko 70x140 które potem będzie tapczanikiem i9 chciałabym materac na dłużej, ale jeszcze nie wiem dokładnie jaki, ja dzisiaj dostałam zasłonki do pokoiku małej, musze zamówić jeszcze firanki, lampy, dywan i fotel :/ no i dostałam w końcu mój olejek ze słodkich migdałów do masażu krocza, wiecie może od którego tygodnia można masować ? i znacie może jakąś stronkę z instrukcją jak to robić ?
miłej nocy
ps. wy też tak się dzisiaj podle czułyście ? ja zero energii i jakoś bez zycia, ale przy ciśnieniu 85/60 to chyba nic dziwnego :(

eni_a pokażesz jaki materac zamówiłaś? i co to jest ta podkładka higieniczna? :))

e_nia oj tak - zakupy przez neta są mega wygodne, ale zgubne.. ja dzięki temu mam teraz jakis milion ubranek :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też postawiłam na materac kokosowo-gryczany (trochę się na ten temat naczytałam i nazbierałam informacji od znajomych :) ), który właśnie zamówiłam na allegro, ponad to już od razu do kompletu dobrałam podkładkę higieniczną, jakieś dwa prześcieradła i stwierdzam, że zakupy przez internet to niesamowita wygoda, która jak poniesie kogoś fantazja może być zgubna ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę, że nie tylko ja siedzę w domu w długi weekend :p Cały czas z mężem jesteśmy lekko podziębieni. Niby brak objawów, ale gardło mnie w nocy boli okropnie tak, że aż się budzę. Byłam u internisty ale badanie nic nie wykazało... łykam wiec tabletki na gardło i piję syropik i odpoczywam.
Skompletowałam też już wszystkie ubranka 56/62 + trochę większych. No i zaczynam podchody do reszty - chociaż tak spożytkuje ten czas.
ja mam dokładnie takie skurcze do jakich linka dala e_nia. Na początku mnie zestresowały, ale teraz już się przyzwyczaiłam do nich.
Co do materacy - w każdym sklepie mówią co innego, ale chyba tez postawie na taki kokosowo-gryczany.

mnie dzisiaj strasznie mocno zaczął boleć brzuch aż chodzić mi ciężko ;/ dobrze, że jutro wizyta u ginekologa ;/

ale pochwalę się, że już mamy wózek!! tzn jest u rodziców w domu w gdańsku i za jakieś 2 tygodnie go nam przywiozą :D tak więc się cieszę bardzo bo zależało mi dokładnie na tym modelu i kolorze a czas oczekiwania w większości sklepów (nawet do 14 tygodni) był masakryczny :)

mTusia nie denerwuj się to pewnie skurcze Braxtona-Hicksa, tzw. przepowiadające, możesz więcej o tym przeczytać tutaj http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html

my dziś zamówiliśmy wózek ( http://sklep.babymerc.pl/zestawy/89-baby-merc-model-s7.html ) i powoli porządkujemy pokój z książek i nie potrzebnych Nam d*pereli, które pójdą na śmietnik =)

mTusia koniecznie potem daj znać jak tam mała :)

mi koleżanka zaproponowała coś takiego
http://allegro.pl/materac-fiki-miki-zestaw-3w1-gratis-pod-klin-i3209969952.html
i widziałam że tą firmę też reklamowali na bezpiecznym maluchu, chyba jako jedną z nagród był ten materac. Jest teraz w promocji w Akpolu za 109zł

Dzięki, dziewczyny, tak mi jakoś świtało, że na około miesiąc przed :D

mentorka - no tak, ja uważam, że śpiworki są super :) na lato można kupić takie mega cieniutkie :) no a pościel to dopiero teraz, jak mały ma dwa lata :D ale to zależy, czy Tobie będzie wygodnie i czy maleństwo zaakceptuje, bo nie każda mama lubi śpiworki i nie każdy dzieciaczek je lubi :)
a prześcieradła to w liczbie mnogiej polecam kupować :P ochraniacz też uważam za przydatny. Mój dwulatek wciąż jeszcze główką się wpycha w narożniki :/
śpiworki albo dwa, albo coś, co zastąpi śpiworek w razie prania.
materacyk nie wiem, jaki mamy.
teraz, jak piszecie, to sobie przypominam, że rzeczywiście materacyk na początku był lekko pod kątem, bo to podobno lepiej wpływa na trawienie :)
poduszki nie mieliśmy i nadal nie mamy. Synek i tak śpi w 98% czasu na brzuszku :D jak za czasów gdy był niemowlęciem :)

Mi Junior strasznie się pcha ku dołowi.. naprawdę czuję Go strasznie nisko i to takie niekomfortowe uczucie.. mam nadzieję, że zbyt szybko się nie będzie przepychał :D

Hej Dziewczyny, czas leci nieubłaganie, ja też juz kończę 30 tydzień :) Ale ja bym chciała już, może jestem inna :D
My majówka nad jeziorem, ale niestety mąż się uczy do egzaminu a ja będe pracowicie zajmowac się gośćmi :/
U nas wyprawka powoli zmierza do końca, ale za pranie zabieram się po majówce, przynajmniej taki plan :)
Wizyte mamy dzisiaj, mam nadzieję, że się nie przekręciła :( i ,że dalej leży główka w dół, urosła na pewno, bo widze różnicę w wielkości brzucha, rośnie w oczach, uwielbia leżeć po prawej stronie mojego brzucha, nie wiem dlaczego i to tam zawsze wciska mi nogi pod żebra i chyba tyłek wystawia, trochę się dzisiaj zmartwiłam bo w nocy miałam bóle podbrzusza, takie trochę jak na miesiączkę, ale nie żadne silne skurcze i hrzuch był miękki, może wiecie co to może być ?
Pozdrawiam

jeśli chodzi o pakowanie torby do szpitala to pakowałam się od 35 tc, a skończyłam dopiero w 37 i to plamienie mnie zmobilizowało:)

my mamy materac gryka-kokos i tylko na początku mieliśmy pod kątem oraz jak mała miała katar - poduszkę Nika ma od roczku

ja godzinkę po jedzeniu mam ok 90 prawie zawsze, mam tylko nadzieję że ten glukometr działa normalnie :P bo podobno na różnych są różne rozbieżności...

niedawno byłam na takiej pogadance z położną, mówiła że materacyk najlepszy gryczano-kokosowy i aby koniecznie był troszkę pod kontem aby główka była wyżej....

Co do mierzenia cukru to wyciskam krew. Ale czytalam w instrukcji ze tak mozna. Także juz sama nie wiem. Skacze mi cukier i sie oszczędzam a nie mam wcale takiego malego.

co do wyprawki to nie mam tez za dużo właściwie tylko ciuszki . Łóżeczko i materac chcemy kupić w maju. Zdążę napewno ze wszystkim.

a właśnie, jeszcze mam pytanko do doświadczonych mam :D
1) jaki materacyk do łóżeczka wybrać? polecicie coś konkretnego?
2) po wpisach pilotki widzę, że chyba nie ma sensu kupować pościeli do łóżeczka ? w sensie wypełnienia do poszewek? wystarczy prześcieradło, ochraniacz i śpiworek? :D

ja ciuszków to chyba mam aż za dużo :P od rozmiary 56 do 68 plus kilka sztuk 74 :D jakoś nie mogłam się powstrzymać w kupowaniu (trochę nowych, a trochę używanych ) do tego ciągle coś dostajemy od babci i mamy :D no i kumpela dała mi wielką torbę rozmiaru 56. Na szczęście 56 prawie wcale nie kupowałam, jakoś wydawało mi się że są za malutkie i Julek w nie nie wejdzie :) Może dlatego że my obydwoje z mężem urodziliśmy się 59 cm :P

za to właściwie nie mam nic więcej, tylko meble zamówione... Ale za tydzień dwa zaczynam kompletować :D szczerze mówiąc nie sądziłam, że mi to taką frajdę sprawi :)))

pilotka nam powiedziala położna na szkoel rodzenia ze dobrze mieć już spakowane torby na 3 tyg przed planowanym porodem żeby wszystko na spokojnie pozniej zrobic :) no i powiedziala ze najlepiej miec 3 torby - jedna dla dzidziusia, druga na porodowke a trzecia na sale poporodowa juz :)

my wczoraj bylismy w mothercare i kupilismy taki fajny zestaw do szitala dla malego - 2 body, jedne spiochy, czapeczka, sliniaczek(to juz pozniej) niedrapki i spodenki i bluzeczke :) za 140 zł :) i slodkie body i love mom and dad :P myslalam ze nie dopadnie mnie ten szal :P mylilam sie :P