MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

My w sobotę byliśmy u teściów na wsi trochę zmarzliśmy bo Ksawier chciał iść zobaczyć jak się łowi ryby i miał wielką radochę,ale w końcu pierwszy grill za nami wyjątkowo późno,a wczoraj byliśmy na rybce w Jastrzębiej górze znajomi nas zaprosili z okazji swojej rocznicy ślubu,ale jakieś te ryby chyba są jeszcze nie dopracowane mam wrażenie,że sezon się nie zaczął ;)))

mentorka to ja sobie właśnie uświadomiłam,że kończę 30 tydzień zaraz:O szok... zupełnie jakoś tego na co dzień nie liczę w tej ciąży,jak ktoś mnie zapyta który tydzień to się długo zastanawiam,aż mi głupio:D

mój mały jest tak bardzo aktywny,ze daje mi mocno popalić ostatnio,ciężko mi się oddycha przede wszystkim,a co najgorsze dalej czuje jego główkę u góry;/ w czwartek po majówce mam wizytę mam nadzieję,że wtedy lekarz mi powie,że już się odkręcił bo martwi mnie to :(
miłego dnia niech słońce do nas wraca!

my jeszcze nie wiemy, czy jedziemy na majówkę :D Mąż ma się dowiedzieć, czy Mu w pracy pozwolą na zamianę, czy nie. Na szczęście nie trzeba się wcześniej przygotowywać, pakowanie to pikuś :D

Dziewczyny - w którym tygodniu się pakuje torbę to szpitala? coś Wam mówiły położne na szkole rodzenia..?

mentorka - dawaj znać po wizycie :)

My w ten weekend też troszkę się przygotowaliśmy na przyjście na świat juniora. Przestawiliśmy łóżeczko starszego (tak już ma stać, gdy będą dwa łóżeczka), wyjęliśmy nareszcie szczebelki (z wygody, o której kiedyś rozmawiałam z Panną, nie wyjmowaliśmy wcześniej), kupiliśmy normalną kołdrę i dziś nasz Synuś spał, jak duży chłopak :D jak się obudziłam o siódmej, to był cały odkryty i spał pierwszy raz w poprzek łóżka :] ale chyba się wyspał, bo wstał w super humorze :)

hej :) a my 31 tydzień :) i mam tak samo, czas leci, a ja jeszcze tyle rzeczy mam w planie, tyle książek do przeczytania, no i czas zacząć konkretne zakupy, przynajmniej podstawy, w przyszłym tygodniu przyjdzie łóżeczko, ciuszków nie mamy jeszcze żadnych. Mamy tylko wózek, zamówione łóżeczko, komodę i przewijak i wczoraj kupiliśmy wanienkę,(koleżanka pożyczyła nam stelaż, więc od razu podjechaliśmy dobrać wanienkę) troszkę mało :)

no i jak pisałam wyżej, chcieliśmy kupić fotelik i troszkę nam nie wyszło :)

My idziemy w czwartek podejrzeć nasze maleństwo, nie mogę się doczekać, ciekawe ile waży ile mierzy, no i gdzie mieszka, po r******h nie potrafię określić, czy jest główką w dół, czy bioderkami, bo co chwilę ruchy wyczuwalne w innym miejscu, ciekawe czy ma aż tyle miejsca żeby je co chwilę zmieniać. Fajne uczucie, jak brzuch podskakuje :)

hej :) my dzisiaj zaczęliśmy 30 tydzień, szok! ale ten czas leci :) jak powiedziałam mężowi to stwierdził "o rany ty zaraz rodzisz" :P

dzisiaj zaczynamy remont sypialni i pokoju Juleczka :) a w przyszłym tygodniu zaczynam prać ciuszki (chociaż rozmiar 56) i będę spokojniejsza :) no i zacznę kompletować wszystko pomalutku :))))

a jutro wizyta u gina, nie mogę się doczekać :) ciekawe ile waży nasz synuś :)

miłego dnia dziewczyny :)

My też weekend długi jesteśmy w domu. Córcia nam się przeziębiła, smarki wiszą. Mamy w planie wyskoczyć na Hel do fokarium zobaczymy czy się uda z pogoda.

Panno - fochy mojej córci raczej nie są związane z rodzeństwem. Myślę, że to chodzi o przedszkole i dłuższy brak jednej z Pań. Ale wydaje mi się że juz sobie poradziliśmy :-) Mam tablicę gdzie za każde wstanie bez fochów i ubranie się dostaje naklejkę. Za 6 naklejek jest niespodzianka. I od 4 dni działa :-))))))). Zobaczymy jak będzie dalej.

mam jeszcze pytanko... w którym tygodniu najlepiej jest robić usg 4D ? Wiem, że coś po 20tc, ale nie pamiętam dokładnie...zastanawiam się czy w ogóle robić?

Hej!

Gazetke makro można też zobaczyć na stronie makro- http://www.makro.pl
a jeśli chcecie się dowiedzieć szczegółów na temat oferty to zadzwońcie na Dział Obsługi Klienta 58 62 88 636 i poproście o połączenie z działem chemii. :))
Pozdrawiam!
image

Kararinah - my niestety dłuuugi weekend majowy spędzamy w domku ( bd robić małe przemeblowanie + malowanie ) a poza tym mój mąż bd pracował pomiędzy świętami i tak to się złożyło =)

Mała już kopie mnie w brzuch intensywnie, aż czasem się przebudzam w nocy i moja ręka wędruje na brzuszek :)

Ja weekend spędziłam pracowicie, sprzątanie, ogarnianie, a potem wizyta koleżanki z nocowaniem, a dzisiaj spacerek i mini sesja nad jeziorkiem i nad morzem i w sumie dopiero odetchnęłam, chocicaż pogoda temperaturowo nie zachęcała to dzisiaj chociaż słoneczko świeciło :)
Kararinah - z tego co wiem to jesli masz isofixy to tylko w jeden sposób się da wpiąć fotelik i jak jest taka opcja to będzie zawsze dobrze zamontowany, poza tym często w instrukcji do fotelików, które można znaleść w necie , można też znaleść z jakim samochodami pasują i nawet na których siedzeniach :) Przynajmniej tak jest przy maxi cosi :)

Oj chyba wszyscy wyjechali na weekend, bo jakoś tu pusto i cicho :(
byliśmy dzisiaj na spacerku i w drodze powrotnej wyciągnęłam męża do Akpolu obejrzeć foteliki. Wydawało mi się że moment coś wybierzemy, ale... jak się okazało tylko jeden z tych co posiadali pasował do naszego samochodu(ale nie ma możliwości zamontowania do wózka), bo nawet nie wiedziałam że trzeba przymierzyć i sprawdzić czy jest kąt prosty w pewnym miejscu(tak po środku), na warsztatach nic o tym nie wspominali(ja przynajmniej nie pamiętam). Będziemy musieli podjechać do Wrzeszcza zobaczyć, bo tam jest większy wybór. Ale okazało się że możemy zamontować isofix, tylko nie wiem czy w tym przypadku też trzeba przymierzać, orientujecie się może?

dostaję do domciu :)

a gdzie widzialas nowa gazetke makro? :)

domyslilam sie po opakowaniu :-) paczki sa ekonomy i sprawdzajac na smyk i w akpolu droga dedukcji ptwierdzily mi sie moje przypuszczenia. :-) watpie aby to byly te male paczki bo w makro az tak drogo nie bylo :-):-)

Ananao a skąd wiesz jakie w makro to są paczki? nie znalazłam nigdzie ile sztuk jest w paczce
W następnej gazetce makro też są, ale też oczywiście nie wiadomo jakie paczki, albo ja jestem niedokształcona :)

kararinah fajna stronka :) szkoda ze nie ma tam tylko makro. Dzisiaj weszłam na ich stronke i zobaczyłam ze pieluchy ktore na tej stronie promobaby.pl kosztuja 55 (real) to w makro do jutra kosztuja 40.. także jesli któras z was chce kupic to niech kupuje :) my sie dzisiaj z mezem wybierzemy po kilka opakowan chyba.. bo 25% to duzo :)

Pogoda faktycznie jest do niczego, ale "kwiecień plecień..."

mi po glukozie było trochę słabo, ale wyniki na szczęście dobrze :)

Cześć dziewczyny =)
Trochę mnie pocieszyłyście z tą glukozą. Wyniki na szczęście dobre =) Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała powtarzać tego badania.. no chyba że w następnej ciąży.

Jesteśmy po wizycie u lekarza, z maluchem wszystko w porządku =) rośnie dzielnie i wygląda uroczo =) Uspokoiła mnie ta wizyta, bo się martwiłam, że te moje omdlenia mogą mu zaszkodzić, ale wszystko z nim dobrze i lekarz mówi, że nie powinny zaszkodzić, tylko muszę uważać, oszczędzać się i odpoczywać. Następna wizyta za 4 tygodnie, chyba że brzuch będzie mi twardniał częściej, bo czasem mi się to zdarza. Także spokojnie rośniemy dalej =)

Kamyczku moja siostra choruje na cukrzycę I stopnia od kilku lat i od zawsze wyciska krew z palca do pomiaru... za każdym razem jak leżała na diabetologii to lekarze czy pielęgniarki, które jej mierzyły, a na początku uczyły mierzyć, to jej wyciskały... ale pewnie każdy specjalista mówi inaczej... kazały tylko koniecznie pamiętać o myciu rąk przed badaniem bo to z kolei zawyża wynik jak są brudne, ale to wiadomo =)

Coś nam się dzisiaj pogoda popsuła na weekend.. mam nadzieję, że majówka będzie ładna bo czeka nas wesele =) (obym tylko się dobrze czuła...)
Pozdrawiam i miłego weekendu =)

Asienkoj - jeszcze 1 pytanko ;) czy ktoś Ci wspomniał, że do badania glukometrem nie można "wyciskać" krwi z palca? właśnie to przeczytałam gdzieś w necie a ja prawie zawsze trochę wyciskam..... a to podobno zaniża znacznie wyniki..... nie mam już siły ciągle gdzieś jakieś sprzeczne informacje eh

Hej Dziewczyny, miałam dzisiaj glukozę i nie było tak strasznie. Było mi trochę słabo, przez 1,5h niedobrze, ale wszystko w granicach normy. Cieszyłam się, że zabrałam ze sobą męża, bo mogłam sobie powisieć na jego ramieniu i czas szybciej zleciał. Na własne oczy widziałam, że to badanie nie musi przejść tak gładko. Dziewczyna, która ze mną to przechodziła powiedziała, że robi jej się słabo i jak zemdleje, to żebym kogoś zawołała i po chwili odjechała na siedząco. Cytrynę mi odradzili, bo może zaburzać wynik, a wszędzie piszą, że można. Na szczęście ten roztwór okazał się nie być taki niedobry. Cieszę się, że mam to już za sobą, wyniki w poniedziałek. Oprócz tego byliśmy na usg i mała waży już 500g i jest cała i zdrowa :)
Zdziwiłam się, że przyznali dłuższy macierzyński matkom I kwartału. Gdybym sama była jedną z nich, pewnie nic bym z tym nie robiła, twierdząc, że na kogoś musiało trafić. Zawsze musi być ktoś ostatni i ktoś pierwszy. Fajnie, że wywalczyły ten macierzyński, ale szkoda mi teraz mam z końca 2012r.
Nie myślałam, że z tymi poduszkami jest taki problem. Pamiętam, że ja mieliśmy peugeota 206, to też miał możliwość wyłączenia. W sytuacji, gdy ktoś nie może jeździć w pasach, poduszka może zabić, więc dziwi mnie to, że nie można o wyłączeniu zdecydować samemu.
Zaczyna się długi weekend, a u nas długa przeprowadzka :) Jutro ostatnie szlifowanie ścian, sprzątanko i przenosimy graty :) Pewnie nie będę miała czasu tu zaglądać przez najbliższe parę dni, więc życzę słonecznego i wesołego długiego weekendu!

może się przydać przy zakupie pieluch itd.
http://www.promobaby.pl/

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?