MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Ja w pierwszej ciąży też na początku schudłam, i dopiero zaczęłam się zaokrąglać w 5-6 mcu.

Teraz już niestety przytyłam. Ale to przez to, że chyba zbyt dobrze się czuję;) Jem tak samo jak jadłam. No dobra może zwiększyła się ilość słodyczy bo jak je widzę to mam ślinotok;)
Ale też zrezygnowałam z ćwiczeń:( A u mnie to wystarczy by waga poszła w górę.:(

Od nowego roku zapiszę się na Jogę i na basen, bo ja dziękuję. Nie chcę wyglądać jak hefalump;/

I staram się dużo spacerować. Choć pogoda nie zachęca.

Co do ciuszków, to moje dżinsy mnie uciskają w podbrzusze i poszukuję już czegoś z gumką wygodnego. Tuniki kupiłam sobie teraz fajne, można je nosić bez brzucha i potem z brzuchem.

Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa :)
Jeszcze nie tak do końca oficjalnie, bo wizytę mam dopiero 17 grudnia, byłam na pierwszej był to zaledwie 4 tydzień i 3 dzień i nie było widać jeszcze nawet pęcherzyka :( ale b-hcg rośnie, więc mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Jeśli chodzi o objawy, nie mam żadnych mdłości, jedynie co, to strasznie bolą mnie piersi i czasami jakieś kłucia/ skurcze nie wiem jak to nazwać w podbrzuszu.

Hej u mnie standard mdłości cały czas nawet wieczorami potrafią męczyć ,apetyt kiepski w pierwszej ciąży aż tak tragicznie nie było chociaż też wymiotowalam. Nie mogę się doczekać kiedy się to skończy;(

A jeśli chodzi o brzuszek to chyba różnie u każdego u mnie mniej więcej w połowie też zaczęło być go widać tak powoli rósł bo na początku schudlam 5kg a potem jak już zaczął rosnąć to jak na drożdżach;) bo przy końcu maluch najwięcej przybiera a my razem z nim ;))
miłego weekendu dziewczyny odpoczywajcie

Pilotka pewnie masz racje.
Mentorka ja pamietam ze szlam na usg w 18 tyg to juz był ładnie zaokraglony ale nie sadze ze jak ktoś nie wiedział ze jestem w ciazy to by zauważył. Spodnie ciazowe zaczęłam nosić szybko bo mnie uwieralo. Juz chyba w 12 tyg ale zawijalam pas do połowy.

hej dziewczyny, jak Wam mija weekend?

ja wczoraj czułam się super, dzisiaj duużo gorzej ale i tak myślę, że idzie ku lepszemu:) w końcu jutro zaczynamy 10 tydzień więc kiedyś te mdłości muszą przejść ;p

a mam pytanie do tych z Was które już są mamami :) kiedy było u was widać brzuszek w poprzednich ciążach? bo ja przyznam, że nie mogę się doczekać, chociaż to pewnie jeszcze kilka tygodni :)

U mnie dziś zaczął się 8my tydzień :) mdłości mam cholerne, choć nie wymiotuje na szczęście. Natomiast same mdłości mam od rana do samej ciemnej nocy i takie odruchy wymiotne co kilka godzin....bleee :) w środę usg.... nie mogę się doczekać

Basieniak - powodzenia jutro:) tez już bym chciała pójść i podejrzeć fasolkę :D

pilotka - już mi lepiej chyba jakąś taką dwudniową wirusówkę mąż przytargał, już się bałam, że bez antybiotyku się nie obejdzie ale na szczęście już się lepiej czuję:) został tylko katar i trochę kaszel, gorączka przeszła:)

mentorka - jak dziś zdrówko? lepiej Ci? Herbatkę z miodem pij :) i z cytrynką :) a w ogóle co Ci dolega?

Betti_174 - u mnie też się nie zgadza tydzień wg miesiączki do tygodnia z usg, ale to się chyba żadko zgadza - w poprzedniej ciąży też nie było to samo :)
mi gin powiedziała, że ważniejsza jest ta data, co wychodzi na usg. Wg niej będę też miała badanie na przezierność karku, a nie wg miesiączki, więc mam nadzieję, że się nie walnęła, że badanie nie będzie za późno.. ;] trochę się tym stresuję, ale co tam, chyba ona wie lepiej niż ja, nie? komuś trzeba zaufać. Poza tym co ma być to będzie :)

Tinker Bell - co "nie chcę bliźniaków"?!? :D może być wesoło :D

Basieniak - no to miłego oglądania fasolki na usg!! i opowiedz jutro, jak było :)

Hej ja jutro idę do ginki na 8.20, ja nie wiem jak wstanę...poza tym non stop mdłości, mam dość:((( a tu jeszcze mloda się trzeba zająć

Nie za późno. Lekarze nie powinni wykonywać USG przed 8 tyg;)
Hyhy:)

Serduszko będzie widać, ale później:)

Kurczę, ale ja nie chcę bliźniaków:]:]:]

Witajcie dziewczyny! Trochę poczytalam wasze posty bo mnie nie było. Dzis byłam w madisonie na usg bo miałam plamienia lekarz powiedziała ze to 5 tydz a wszystkie kalkulatory mówią ze 6. Ost miesiaczka 1 listopada. Jest pecherzyk 9 mm w macicy i nic wiecej co to znaczy? Czy serduszko nie powinno juz bić? Ona mówi ze wszystko ok i ze to implamtacja, ale czy to nie za późno? Co wy o tym myślicie?

Pozdrawiam i życzę zdrowia chorym

Tinker Bell u mnie test wyszedł 10 dni po owulacji :):) i też miałam nadzieję, że będzie dwójeczka :)

ja dzisiaj obudziłam się chora, mąż jakieś choróbsko przytargał :( czuję się tragicznie a nawet nie wiem czym mogłabym się leczyć ;/

oo, ale fajnie :) czyli szanse są :)
to po usg koniecznie daj znać, nie tylko jak fasolka rośnie, ale ile ich jest :D

No właśnie ze strony mojej babci jest Jaś i Agatka;]

TinkerBell - a macie w rodzinie bliźnięta?
..chociaż w dzisiejszych czasach obserwuję w środowisku ludzi, których znam, że częściej bliźnięta są nie po genach, ale po tabletkach anty .. ;]
Podobno też przy bliźniętach poranne mdłości są mega silne.
Ja na pierwszą ciążę nie chciałam bliźniąt, stwierdziłam, że to byłoby za ciężko. W rodzinach bliźniąt nie mamy, tabletek anty nie widziałam od studiów, także u nas marne szanse. Ale jak teraz zaszłam w ciążę i szłam do gina na usg, to tak sobie marzyłam, że może byłyby dwie fasolki.. Jednak na dwóch usg gin widziała tylko jedną, a głupio tak zapytać: a może poszuka Pani bardziej, może znajdzie się druga? ;]
My jednak odżałowaliśmy tę pogodę i zostaliśmy w domu. Synka właśnie położyłam na drzemkę i sama chyba pójdę w jego ślady - to naprawdę nie mój dzień :D
Mam nadzieję nabrać sił i może pojechać na 18tą do centrum na to zapalenie choinki :)

U mnie dziś słychać, pranie i sprzątanie;)
Ale za oknem brzydko więc nie tracę nic z pogody:)

A tak to od wczoraj czuję się wyśmienicie. I gdyby nie wieczorne bóle brzucha i potworne łaknienie nigdy bym nie uwierzyła, że jestem w ciąży.

Poza tym, ostatnio wpadam na bliźniaki;) Mój test wyszedł piękny jeszcze przed terminem spodziewanej @. W dodatku wszystkie objawy miałam książkowe i bardzo szybko;] I jeszcze córka mnie wkręca, że mogłaby być dwójeczka. Więcej do kochania.......Teraz to dopiero będę czekać na to USG jak na szpilkach.;]

Dzień dobry :)
Co u Was słychać?
Ładna dziś pogoda, tylko ziiiiiiiimno!
Co dziś robicie? Ja mam lenia ;] Synuś dostał na mikołajki resoraka, to się sam trochę bawi na szczęście :D Wcale mi się nie chce iść na spacer :/ z drugiej strony takie słoneczko, że żal siedzieć w domu.. no i mam dylemat :D

Mam umowę o pracę do kwietnia 2014 ...

Kamyczku a jaką masz umowę?? Na jaki okres??
Nie denerwuj się...i IDŹ NA ZWOLNIENIE...na zwolnieniu nie mogą Ci wręczyć wypowiedzenia...i koniec...nawet jak będą chcieli mogą Ci nagwizdać

I bardzo dobrze zrobiłaś:)

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...