MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

napisałam maila do PIP będzie czarno na białym w razie czego ;)

W Twojej sytuacji wystarczy zwrócenie się do PIPu ze Świadectwem Pracy oraz zaświadczeniem od lekarza.

Tinker boje się, że mnie zwolnią bo tak uważają i będę musiała bujać się po sądach bo innego wyjścia nie będzie :/

Kamyczku, ale Twoje kadrowe mogą sobie myśleć co chcą. Prawa jednak ominąć nie mogą i nie mogą Cię zwolnić.

PIP by wyśmiał Twoje kadrowe gromkim śmiechem. Zresztą jak chcesz do zadzwoń do nich jeszcze, dla swojego spokoju.

mTusia, a coś jest nie tak, że już jesteś na zwolnieniu?

Hej Dziewczyny :) Ja też jakoś dzisiaj zdycham, nic mi się nie chce i w ogóle :( Ale przynajmniej zjadłam dzisiaj całkiem porządnie, może powoli zacznę przybierać, bo wyglądam strasznie, nigdy nie byłam gruba, raczej z tych wychudzonych i ubywanie kilogramów mnie martwi :(

Miłego wieczoru :)

Ps. u mnie i L4 nie jest wolne od stresu związanego z pracą, nie dzieje się fajnie i niby mnie to nie dotyczy ale się przejmuje, chociażby dziewczynami, które były pode mną a zostały i nie dość, że mają nie fajną atmosferę to jeszcze więcej obowiązkó bo ja jestem na zwolnieniu :( Ale z drugiej strony muszę myśleć o maluszku :)

Murka wiem co czujesz.... ja dziś się dowiedziałam, że od jutra mam inną szefową, a pod sobą kilka osób więcej, których nie znam bo złączają 2 działy w 1 ........... a ja w tym wszystkim siedzę i czuje, że przestaje ogarniać...panicznie się boje, że mnie zwolnią przed końcem 3ciego miesiąca bo w kadrach myślą, że do 3ciego mogą........

A jakich argumentów używały lekarki? czemu NIE ??

Może macie rację, zrobię badania, popatrzę na przedziały, jak wszystko będzie w normie, to pójdę tak jak radził po nowym roku.

Na L4?
Sama nie wiem, mam pracę biurową, blisko domu, więc pewnie pod sam koniec pójdę.

a ja wczoraj byłam u innej ginekolog, ona również nie chciała mi dać zw, jestem załamana, bo zaczęłam sie czuć beznadziejnie, stos badań do wykonania.... ciągle ryczę, jak głupia :(

ja tak jak pisałam wcześniej - jestem na zwolnieniu bo mam szkodliwe warunki pracy. Gdyby nie to to pewnie bym chodziła... chociaż musi być to strasznie wyczerpujące przy mdłościach, wymiotach itd... więc z jednej strony się cieszę a z drugiej wolałabym chodzić bo mi się w domu strasznie nudzi ;)

ja wstaje o 6...wracam 17:30 padnięta, nie mam nawet siły na robienie obiadu, ale najgorszy ten stres w robocie nie wiem co robić, głupio mi już prosić o L4 :(:(

Witam się...od rana jestem nieprzytomna...masakra jakaś...wstałam o 9,30 ale śniadanie zjadłam dopiero o 11-tej....no masakra jakaś...cały dzień jestem padnięta...

Ja już jestem na L4...bo czuję się 3x gorzej niż przy pierwszej ciąży, a poza tym sytuacja w mojej pracy nie jest za ciekawa, więc i tak nie za wiele miałam tam do roboty...a wstawanie o 6-tej graniczyło z cudem...

To tak samo wszędzie Ci daleko jak i mi;)) bądźmy dobrej myśli ze będziemy jednak miały towarzystwo żeby nas do szpitala zawiózł ktoś;))nie wyobrażam sobie prowadzić auta ze skurczami np ;) w dodatku mam jeszcze młodego w domu więc drugi problem ale spokojnie jeszcze
czas. Mój lekarz z zaspy jest to już w ogóle jestem przekonana. Moja znajoma rodziła na klinicznej rok temu tak długo zwlekali z CC ze pękła jej macica i w ogóle jeszcze znam parę ekstremalnych opowieści ale każdy ma swoje wyrobione opinię więc jeśli jesteś przekonana ze tam to idź oczywiście mam nadzieję,ze będzie tam dobrze.

Ja jeśli chodzi o zwolnienie chętnie już bym też poszła nie wiem czy wy też tak macie ale ja mam mega lenia do wszystkiego na prawdę wszystkiego tylko bym spala ciągle w pierwszej ciąży miałam to samo przed i po nie do tego te okropne mdłości i wymioty. Ja natomiast prowadzę własną działalność więc trochę się pomecze jeszcze.

To chyba do mnie :) Ja mieszkam na Wiszących Ogrodach koło Auchan :) Ja mam lekarza z Klinicznej, koleżanka tam rodziła i sobie chwali, a te koleżanki które kilka lat temu rodziły na Zaspie, mówią że teraz też by się zdecydowaly na Kliniczną :)

Ja poszłam na L4 w 5 tygodniu, ale u mnie to spowodowała napięta sytuacja w pracy i moc stresu i nerwów :(

dziewczyny a jak Wasze plany L4?? kiedy planujecie przestać pracować? co w ogóle zrobić aby takie L4 dostać.... nie czuje się jakoś mega źle, ale wykańcza mnie stres w pracy, jestem menagerem korporacji, mam pod sobą 10 osób i czuje, że siwieje powoli....

Gosiu, jeśli to do mnie, to ja mieszkam w Szkocji:)

A gdzie mieszkasz?ja mieszkam aż na kowalach więc zaspa mi
najdalej ja o klinicznej nie słyszałam dobrej opinii a ze zaspa jest sprawdzona pojadę tam.

ja też bym odczekała z badaniami i wizytą, nie ma sensu się denerwować, tego się nie przyspieszy :)
wiem, to takie wkurzające, że jest się bezsilnym :D no trzeba czekać i już, jak pójdziesz teraz do innego gina, to zapewne usłyszysz to samo, wierz mi :)

Gosiu skoro to 4/5 tydzień, pęcherzyk jest tam gdzie powinien itd to nie ma po co iść wcześniej niż właśnie za 3 a nawet 4 tygodnie :)

ja dzisiaj czuję się tragicznie, nawet krew z nosa mi poleciała... ale to chyba z ogólnego osłabienia organizmu.. ;/

Ale w tych badaniach na początku nie ma nic nadzwyczajnego do interpretowania:)
Ja bym odczekała miesiąc.

Jakbym miała się stresować tym, że nie mam badań, to powinnam już być siwa lub łysa;)
W Szkocji pierwsze badania wykonuje się 12-14 tygodniem ciąży. Wcześniej nawet bety nie robią. I wyobraźcie sobie, że kobiety żyją i rodzą;)

Byłam u lekarza.
"Normalna ciąża! - powiedział patrząc na usg. - 4/5 tydzień po wielkości dziecka.", nic nie mówił o sercu, porobił mi 2 zdjęcia kropeczki, mam zrobić mnóstwo badań i pojawić się za miesiąc.

Miesiąc to tak długo, że myślę, żeby zrobić te badania i iść do kogoś innego, żeby zinterpretował wyniki.

Myślicie, żeby czekać ten miesiąc i dopiero w styczniu iść do ginekologa jak radził, czy wcześniej udać się do kogoś innego?

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...