MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

A gdzie mieszkasz?ja mieszkam aż na kowalach więc zaspa mi
najdalej ja o klinicznej nie słyszałam dobrej opinii a ze zaspa jest sprawdzona pojadę tam.

Heh ja nie mam wyboru - mam tylko jeden szpital blisko i on nawet nie jest tak blisko.

I tak się zastanawiam co ja zrobię, jak zacznę rodzić a mąż w pracy będzie;/

No nic, muszę wmawiać brzuchowi, że będzie mieć określone godziny na poród. Na resztę szlaban:D

Ja tylko na zaspę;) syna też tam rodziłam i teraz na sto procent pójdę tam. Ja mam kolejną wizytę i usg 13 grudnia.

Agusia, mamy taki sam termin, gdzie zamierzasz rodzić ??
Ja chciałabym na klinicznej :)
Do mojego kolejnego USG 13 dni :)

Ja codziennie rano wymiotuje koło południa już mi przechodzi do tego brak apetytu jadła bym tylko owoce mandarynki garściami,a tak poza nie mam na nic innego ochoty... Dziś rano wstałam zrobić młodemu śniadanie to chyba za szybko się z łóżka podniosłam i wszytko mi zdrętwiało przeszło mnie gorąco i zimno aż musiałam usiąść...

Mi doszły mdłości - zaczął się 6 tydzień. Rano miałam tylko bieg przez płotki do łazienki i teraz tak właśnie siedzę i czuję, że coś mnie bierze.

A tak to jedzenie w żołądku się trzyma, ale tak wiecie....jak na cienkiej nitce...

Reszta ok. Do USG zostało 17 dni:)

dziewczyny dopisuję was do listy:)

01.07. Agata
04.07. asski
08.07. pillotka
10.07. -mTusia-
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Murka
Mangolia
Basieniak
Gosia

dopiszcie swoje daty jeżeli już znacie:)

ehhha ja jutro do pracy po 3 dniowym lenistwie :( czuje się od kilku dni kiepsko i jakoś sobie tego nie wyobrażam :///

Hej dziewczyny. Dołączam do lipcowych mamusiek. Termin na 10lipca wymioty,mdłości,senność cały komplet fasolkowych dolegliwości. W czwartek miałam usg. Pozdrawiam i trzymam za Was Nas kciuki;))

i dziękuję za powitanie i dołączenie do grona mamuś:)

Gosiu każda dzidzia rozwija się w innym tempie, u mnie w pierwszej ciąży w 5t3d już biło serducho, ale za to wymiotowałam do 6 miesiąca i potem się także zdarzało...tylko ginka się cieszyła z moich wymiotów, bo mówiła silna ciąża:)

Witam Dziewczyny :)
Gosiu, ja też poszłam w 5 tygodniu, potrzebowałam zaświadczenie, lekarz nie chciał mi zrobić USG a ja się nie upierałam :) Potem poszłam w 7 tyg i było widać serduszko :) Teraz nie mogę się już doczekać kolejnego w 11 :) to już za dwa tygodnie :)

Miłego popołudnia Dziewczyny :)

Ps Przez weekend przekonałam się, będąc w gościach, że najgorsze dla mnie to przygotowywanie jedzenia, jak ktoś je zrobi to i mdłości nie ma po jedzeniu :) A dzisiaj powrót do rzeczywistości i zero chęci na jedzenie :( dobrze że chociaż nie wymiotuję :)

Gosiu doskonalę Cię rozumiem:) skopiuję Ci to co wcześniej pisałam dziewczynom, u mnie było tak :

na pierwszą wizytę wybrałam się od razu po pozytywnym teście - był to początek 5 tygodnia. Lekarz nawet USG nie chciał zrobić bo powiedział że i tak nie będzie nic widać. Ja się uparłam... i rzeczywiście nic nie zobaczyliśmy. Kazał przyjść za tydzień. Po tygodniu czyli na początku 6 tygodnia widać było pęcherzyk i zarodek wielkości 2,5 mm. Na koniec 7 tygodnia było widać pęcherzyk, malucha który miał 8,8 mm i bijące serduszko:) Zaznaczam, że mój ginekolog jest znany z raczej bardzo dobrego sprzętu.

Dzięki za radę.

Umówiłam się na jutro, to moje pierwsze dziecko i sama nie wiem co i jak powinnam robić, dlatego coś czuję, że będę tutaj stałym gościem :)

(trzymam kciuki, żeby u Was i u mnie było wszystko w jak najlepszym porządku!)

Witamy Gosiu, termin miesiączki wskazuje na 6 tydzień, myślę że spokojnie możesz się umówić do lekarza i będzie już coś widać chociaż jeżeli należysz do cierpliwych to poczekaj jeszcze z tydzień to może będzie już serducho :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi się ciągle chce płakać, z byle powodu... dziś pierwszy raz czuję mdłości, ale jeszcze nie wymiotowałam:P. no i coś boli mnie głowa... chyba za dużo myślę :P, jutro lekarz :)

Cześć dziewczyny,

Tak się właśnie zastanawiam co zrobić, czy poczekać, czy już iść do lekarza.

Zrobiłam test - pozytywny, zrobiłam beta Hcg i wskazuje na 4-6 tygodnia (wynik ponad 700 pasuje w każdym przedziale), wg moich obliczeń od okresu minęło 5 tygodni i 3 dni. Jutro powtarzam betę z nadzieję, że się podwoi i zastanawiam się, czy już iść do lekarza, czy cokolwiek zobaczy?

Witamy Cię Basieniak :)

u mnie niedziela - totalny relaks i leniuchowanie:)

dzisiaj się znowu zważyłam bo myślałam, że znowu schudłam a tutaj szok, z utraconych 2 kg jeden kilogram wrócił ;) zdziwiłam się mocno bo przecież ciągle na sucharkach jestem i praktycznie nic nie jem:) ale może tak musi być, dzisiaj zaczęliśmy 9 tydzień czyli 3 miesiąc :D

U mnie imprezowo. Mąż miał urodziny, byli goście, dużo dzieciaków i ja ostatecznie stwierdzam, że dwoje to jest max:D

Za to zaliczyłam wczoraj pierwsze wymioty, a dziś czułam się jakby wszystko w żołądku leżało na słowo honoru.

Ale nic to:) Jutro będzie lepiej:)

Basieniak - witamy :D

Jak Wam minęła niedziela?
U nas sporo się działo, nie było czasu myśleć o sobie, za to teraz Synuś w łóżeczku, a ja.. czuję się meeega zmęczona.
więc zaraz zjadam małą kolację i nareszcie sssspaaaaać! :D

Inne tematy z forum

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...