MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

ze mną nie jest tak źle do dopiero 2gi kiepski dzień :) ja w Wejherowie, mam 5 minut do szpitala ;)

współczuję wam dziewczyny, ja czuję się dobrze, jestem tylko strasznie senna... tak sie zastanawiam, czy skoro mdłości się u mnie nie pojawiły, to może mnie to ominie... któraś będzie rodzić w gdyni? :)

Mi chce się spać, non stop nawalają mnie plecy. Ale o ile nie wsiadam do autobusu to dobrze się czuję;]

KAmyczku ja się czuję dokładnie tak samo, też sobie pospałam w dzień z 4 godzinki :) i tak samo właśnie planuję ogarnąć mieszkanie :):) hehe :)

ja dziś nie mam na nic siły.....też Wam tak straaasznie słabo? własnie spałam 3 godziny i nic.....a czas troszkę ogarnąć w domku

ja wiem, że przy pracy na czas określony umowa automatycznie się przedłuża do czasu porodu ale wczesniej były rozmowy, że mam dostać umowę na czas nieokreślony jak ta mi się skończy i przypuszczam, że o to mu chodziło :)

Przy umowie na czas określony też by musiał:)

Ja nie pracuję, więc ominął mnie ten uroczy szczegół informowania pracodawcy o ciąży:)

Choć wolałabym pracować;/

Witam po południu :) ja dzisiaj pracowicie sprzatalam mieszkanko :) a co do informowania szefa to ja niestety nie miałam wyjścia :( dostałam wypowiedzenie i jak tylko sie dowiedziałam ze jestem w ciazy musiałam zanieść zaświadczenie do pracy :( a ze szef chciał mnie wysłać w delegacje to i na zwolnienie musiałam iść od razu :( ja mam umowę na czas nieokreślony wiec pracodawca musiał cofnąć wypowiedzenie :)

ja dzisiaj powiedziałam szefowi bo dopiero dzisiaj pojawił się w pracy (zwolnienie mam od poniedziałku). Wszystko super i nawet spytał jak tam z moją umową, powiedziałam, że mam do marca na co on, że musimy pamiętac żeby ją przedłużyć :) więc wszystko super:)

a ja jak sie dowiedziałam poszłam na 2 tygodnie urlopu zebym nie musiała chodzić do pracy i wdychać tych wszystkic odczynników (mam bardzo szkodliwe warunki pracy, przez co nawet nasz czas pracy wynosi 5 godzin zamiast 8 ) a na końcu urlopu poszłam do gina, wszystko było ok, dostałam zwolnienie więc już musiałam powiedzieć :)

Witaj Asski!
Ja nie mogłam zamówić wizyty wcześniej w Polsce bo w on dowiedziałam ze jestem w ciazy a w piątek kupiłam bilet tydzien temu bo tato chory.

W Szwecji tez kobiety pracują prawie do końca mozna natomiast pójść 7 tyg wcześniej na urlop macierzyński No i 6 miesięcy przed porodem zejść z czasu i nie wpłynie to na twoja stawkę macierzyńskiego.

Ja mam zamiar pracować bo w maju 2012 przeszlam do tego dzialui wciąż sie szkole i jak pójdę jak maluszek będzie miał rok do pracy spowrotem to chciałabym juz umieć. Zreszta zobaczymy jak sie wszystko potoczy. W poprzedniej ciazy nie wyobrażałam sobie pracować przez to ze kilka razy dziennie wymiotowalam.

Przyszedł czas na nowy suwaczek :)

Witam się :)

Mój termin to 4 lipiec :)

W sobotę byłam na USG, Maleństwo ma 1,5 cm i pięknie bije serduszko :)

Dziś mam wizytę więc dostanę skoerowanie na badania i umówię się na USG genetyczne...

Czuję się koszmarnie...dziś całą noc jakbym zatruta była...ciągle mi było niedobrze...dziś w dzień jakby lepiej, ale zauważyłam że bierze mnie po południu...
Bardzo źle też śpię...no masakra jakaś...a senna jestem non stop...

Dlatego ja się zapisałam do gina w Pl jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży. Żeby nie mieć niespodzianki, że jak przylecę to nie będzie miejsc.

Kamyczek, z tego co wiem, to nie mogą Cię zwolnić. Chyba, że jesteś na okresie próbnym czy jakoś tak.
Jeśli masz umowę na czas określony to automatycznie przedłuża się ona do dnia porodu.

Jesteś chroniona nawet jeśli nie powiesz szefowi a on Cię zwolni to jak pokażesz mu zaświadczenie, to będzie musiał Cię przywrócić do pracy.

A wiecie że w UK prawie w ogóle ciężarne nie chodzą na zwolnienia?

ja też mam dylemat kiedy powiedzieć.....tym bardziej, że Panie z kadr są przekonane, że mogą zwolnić kobietę w ciąży do 3ciego miesiąca. gdzieniegdzie czytam, że mają rację, często też, że nie. I jestem w kropce. Chciałabym powiedzieć bo czuje się coraz gorzej. dziś zwolniłam się w połowie dnia do domu tak mi było slabo. a takie sytuacje pewnie będą się powtarzać :/

Mangolia a kiedy masz zamiar mu powiedzieć? Ja chce poczekać do 12 tyg jak sie uda.
Tinker bell ja lecę do Polski bo Moj tata jest chory a ja mieszkam w Szwecji.

Mam od soboty plamienia dzis powinnam dostać okres, są mniejsze niz w niedziele ale takie brudzenia Dzwoniłam tu do położonej powiedziała ze niby to normalne jak nie boli mocno. Martwię sie trochę.

Ja byłam kiedyś u Olszewskich w Gdańsku wątpię ze bedą mieli jakiś termin na przyszły tydzien ale spróbuje moze zadzwonić w poniedziałek jak będę w Polsce.

Odpowiem wam coś śmiesznego postanowiliśmy z mężem ze narazie nie mówimy nikomu, ale powiedzieliśmy córce No i wczoraj odbieram ja z przedszkola a panie mnie atakują: jestes w ciazy bo Maja tak mówi haha także całe przedszkole wie więc pewnie wszystkim w Polsce tez powie ze mama ma dzidzie w brzuszku.

Dzień Dobry z rana:)

Dzięki za dopisanie do listy :)

Właśnie siedzę w pracy , piję herbatkę i myślę ... w jaki sposób i kiedy powiedzieć mojemu szefowi że może mnie przez jakiś czas nie być w pracy i żeby na mnie poczekał .... :)
tym bardziej że dopiero w czerwcu wróciłam po macierzyńskim... to się facet ucieszy:)

Uspokoję się jak zobaczę pierwsze usg i usłyszę moją kochaną fasolkę .
Mały wczoraj budził się w nocy więc nie spaliśmy do 2. Jak ja sobie dam rade z dwójeczką maluchów?? trochę się boję .

no nic nie marudzę :) miłego dnia w pracy albo w domu :)

Dziewczyny nie można się stresować:):) Po co!:)

Kamyczek czyli byłaś pod koniec 5 tygodnia :)

ja również jestem za tym że nie ma na co czekać, ja chciałam mieć chociaż pewność, że pęcherzyk jest i tam gdzie powinien :) ( z tego względu, że u mnie w rodzinie było kilka przypadków ciąży pozamacicznej)

niby nie ma co czekać, ale to chyba zależy od osoby. ja np. widząc mój pęcherzyk baaardzo się uspokoiłam, więc jestem za tym, że jeśli ktoś się martwi i stresuje to chyba lepiej dla swojego samopoczucia takie usg wykonać :)

No właśnie nie ma sie co spieszyć z tym usg najlepiej 8-9 tydzień wtedy widać juz i serduszko a jak dobry sprzęt to lekarz pokaże i główkę i plecki i pępowinę juz widać ;)

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (34 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...