MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Betti ja byłam w 4 tyg i 5 dniu, było widać pęcherzyk z ciałkiem żółtym w środku :)

Bettia, na pierwszą wizytę wybrałam się od razu po pozytywnym teście - był to początek 5 tygodnia. Lekarz nawet USG nie chciał zrobić bo powiedział że i tak nie będzie nic widać. Ja się uparłam... i rzeczywiście nic nie zobaczyliśmy. Kazał przyjść za tydzień. Po tygodniu czyli na początku 6 tygodnia widać było pęcherzyk i zarodek wielkości 2,5 mm. Na koniec 7 tygodnia było widać pęcherzyk, malucha który miał 8,8 mm i bijące serduszko:) Zaznaczam, że mój ginekolog jest znany z raczej bardzo dobrego sprzętu.

Wydaję mi się, że jakby to było pod koniec 5 tygodnia to całkiem możliwe że będzie widać chociaż pęcherzyk

A gdzie lecicie?:)

Tinket bell zdrowia! Moja córka tez kaszle nocami okropnie az sie boje ze sie rozłoży i my przy okazji a w poniedziałek lot.

Może być już coś widać, ale nie musi. Ja mam pierwsze USG z serduszkiem z pierwszej ciąży - 5 tydzień i 6 dni - wg opisu USG, bo wg zatrzymania @ wychodził inny - tyle, że ja miałam bardzo długie cykle i nie potrafiłam powiedzieć kiedy było OWU

Ja za to mam od kilku dni bół gardła który dziś prawie sprawił, że zaniemówiłam....masakra, taka klucha...bleh...

I leczę się herbatą, ale nie wiem czy to coś da, ponieważ jest tylko gorzej.

Dzień dobry mamuski! Mam nadzieje ze jakoś przetrwacie dzisiejszy dzień . Ja az sie boje kiedy sie zaczną nudnosci i pol h w pociągu.

Mam pytanie ja mieszkam w Szwecji i tu nie robią usg do 18 tyg ani wizyty do 12 , będę w Polsce w poniedziałek bo Moj tata ma raka prostaty ma złe wyniki i zanim dowiedziałam sie ze jestem w ciazy kupiłam bilet. Będę wtedy w piątym tygodniu myślicie ze moge pójść do ginekologa czy będzie coś widac?

oj to od razu widać, że spełni się w roli starszej siostry:)

Ja tak rano twierdziłam, że czuję się super;) Dopóki nie wsiadłam do autobusu;) Wtedy miałam w żołądku rollercoaster;)

Ale nie jest najgorzej:)

Córcia, tak, będzie pomagać. W zasadzie już pomaga - gdyby nie ona to zapominałabym o witaminach. Codziennie podaje mi folik i szklankę wody:)

a ja dziś do kitu :(
zeszły tydzień był ok, ale dziś.. :(
niestety, na leżakowanie nie mogę sobie pozwolić, bo mam już Synka, ale dziś się z domu nie ruszyłam :(
dobrze, że to już koniec dnia i zaraz idę spać.
dobrze wiedzieć, że Wam jest dobrze :)
ale się lista wydłuża :)

01.07. Agata
10.07. -mTusia-
14.07. mentorka
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174
asski
pillotka
Maruszka
Murka
Mangolia

Tinker Bell u Ciebie też fajnie, córa będzie Ci pewnie dużo pomagać :)

Mangolia witamy i zapraszamy :D ale super różnicę wieku będziesz miała między dzieciaczkami, mi się właśnie taka marzy :)

Moja córka ma 7 lat, będzie mieć 8 jak się urodzi bąbel.
Stara baba;) Niania nie siostra;)

Jedyne co mi dokucza to plecy. Przecież nie jestem gruba aż tak, nie wysilam się, nie przesilam. Zawsze prowadziłam aktywny tryb życia. A dziś 3 h spaceru i siadają mi plecy;/

hej :)
mogę dołączyć ? :)

U mnie mała fasolka wielkim zaskoczeniem :) wizyta dopiero 5 grudnia, na teście 2 kreseczki.

jeny,dziewczyny nie straszcie bo ja nie wiem jak długo dam tak radę... ;/
zawsze jakieś pocieszenie:) --> http://jejzdrowie.pl/wyzsze-iq-twojego-dziecka

widzę, że zaczynają się pojawiać "sierpniówki" - super :D

dopisywać się dziewczyny :D

ja też dziś ciut lepiej - zjadłam nawet sporo, bo u mnie 1,5 kg mniej :( ale widocznie dziś dobry ciążowo dzionek - zobaczymy co będzie jutro :) dobrej nocki wszystkim :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny pozwoliłam sie dopisać do listy jeżeli to nie problem:

01.07. Agata
10.07. -mTusia-
14.07. mentorka
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
asski
pillotka
Maruszka
Murka
07.08 Betti_174

Tinker bell a w jakim wieku jest twoje pierwsze dziecko?

Ja też wymiotowałam w pierwszej ciąży do dnia porodu;) Dokładnie na chwile przed CC stałam w łazience i zastanawiałam się czy najpierw zrobić siusiu czy zwymiotować....

Po czym odeszły mi wody;)

Haha ja byłam pewnie ewenementem moja mama wymiotowala nawet do dnia porodu. Jak fajnie jest znów być na tym forum z poprzednimi forumowiczkami spotykalysmy sie i mamy kontakt facebookowy do dzis a nasze dzieci maja juz prawie 4 lata.

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni