MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Murka - trzymam kciuki, będzie dobrze:)

Betti - ja też nie mogłam uwierzyć:):) ale nie strasz, że te mdłości mogą trzymać aż do 8 miesiąca... ;/

Powodzenia u księdza.
A ja bym chciała czuć sie dobrze w tej ciazy poprzednia wymiotowalam do ósmego miesiąca. Do pracy chce chodzic jak najdłużej tutaj gdzie mieszkam w Szwecji cieżko dostać zwolnienie. Zobaczymy jak to będzie dzis nie moge uwierzyć ze naprawdę były dwie kreski ma testach😃

zaraz ide z narzeczonym do księdza pogadać o ślubie,3majcie kciuki :P, tym b. że mój niema bierzmowania...stresuję się, a wogóle to czuję się dobrze, i już pale coraz mniej... wytrzymać do 4tego... może dostanę zwolnienie, bo już tak mi się do pracki chodzić niechce.....

super, coraz więcej nas :D

u mnie cały weekend mega mdłości, przeleżałam w łóżku... a dzisiaj trochę lepiej, nawet zupkę nastawiłam i zjadłam talerz :D cieszę się, że coś przełknełam innego niż sucharki bo już 2 kg na minusie u nas ;/

Witam przyszłe mamy mam nadzieje ze sie moge przyłączyć. Zrobiłam dzis test 3 dni przed @ i dwie kreski , także jak wszystko będzie dobrze to poród na 7 sierpnia.

Ponieważ dopiero sie przeprowadziłam do Gdyni ze Szczecina dopiero dzisiaj udało mi sie ogarnąć lekarzy -prywatnie jestem umówiona w 12 tyg na usg do dr.wojcika i panstwowo do przychodni dopiero 20 grudnia na wizytę do dr.koprowskiego czy ktoś zna tych lekarzy? ;)

Cześć :) ja dzisiaj rownież czuje sie swietnie :) bo lekkie mdłości po zjedzeniu czegokolwiek to juz standard :) pozdrawiam :)

I jak się dziś czujecie?:)

Mam nadzieję, że tak dobrze jak ja:)

Super stópki :)
Ja mam piersi raczej takie obrzmiałe i bolą przy mocniejszym dotyku :) A co spania to jakaś masakra, jestem na zwolnieniu, myślałam że się wyśpię, bo podobno w tym pierwszym trymestrze to taka senność i zmęczenie a ja wstaję ok 9, cały dzień po domku się krzątam i o 23 zasnąć nie mogę, źle śpię, budzę się i zasypiam dopiero nad ranem :(

Lekarza mam od dłuższego czasu tego samego, tzn odkąd mieszkam w Gdańsku, Piotr Mielcarek :)

A tak się dziś z córcią bawiłam;)

image

Tutaj po prostu bardziej poddają się naturze. Nie jest tak źle:)

Np. zauważyłam że jak młoda ma jakiegoś wirusa tutaj - to nieleczony trwa tyle samo co leczony w PL - tyle, że w PL za każdym razem byłam lżejsza o kilkadziesiąt złotych;) Co więcej może chodzić do szkoły;)

Na początku byłam wkurzona, ale już mi przeszło:)

Tutaj jeśli ciąża jest zdrowa to nie ma potrzeby ingerencji zbytniej. Ale jeśli coś się dzieje to badają od a do z i to bez łaski.

Np. ja zrobiłam tutaj komplet badań przed zajściem w ciążę, ze wszystkimi hormonami, skierowanie dostałam na pierwszej wizycie. Bez łaski. W PL do tej pory mi się to jeszcze nie zdarzyło.

Wiadomo, nie zawsze jest różowo:):) Ale sama wybrałam, życie tutaj:)

Jest dobrze:) Ja jestem pozytywnej myśli:)

Stres i niepotrzebne nakręcanie się jest gorsze dla dziecka niż przestające boleć cycki:) Także wszystkim ciężarówkom życzę dużoooo spokoju:)

Tinker jak czytam co piszesz to zaczynam się cieszyć, że mieszkam w Polsce :):)

Moja położna kazała mi prać.......Paracetamol;) Tu paracetamol na wszystko:D
Ciekawe czy na kace tyż;)

No nic. Nospę mam zabunkrowaną, koleżance ukradłam;)
Na noc ratuję się jeszcze melisą.

ja się nie mogę doczekać kolejnego USG, ustaliliśmy z lekarzem, że przyjdziemy przed samymi świętami :) to będzie końcówka 11 tygodnia, mam nadzieję, że będzie ładnie widać już naszego malucha :)

jedyne co mnie martwi to skurcze, raz na jakiś czas łapią mnie dość silne... lekarz powiedział żeby nie żałować sobie nospy, zobaczymy czy będzie poprawa..

Ja w pierwszych tygodniach tez nie mogłam spać a teraz nie mogę sie obudzić ;))) myśle ze tez wam przyjdzie ;) to samo ból w piersiach 2 dni temu znikl całkowicie trochę mnie pobolewa jeszcze brzuch z powodu rozciagajacej sie macicy ale tez juz coraz mniej z tego co pamietam po 3 miesiącu znika wszystko mam nadzieje ze mdłości tez ;)

Czyli ja bede pierwsza ;) czy początek lipca to raczki? ;) z pierwszym dzieckiem miałam termin na 25 sierpnia a urodziłam 7go bo mały był pępowina obkrecony i to go podduszalo musiałam mieć cesarke dosłownie w 15 min a przyszłam tylko na pobranie krwi do szpitala bo moja ginekolog była na urlopie. W sumie moze lepiej bo tak bym czekała na termin i bym sie coraz bardziej stresowala a tu nie miałam nawet chwili na zastanowienie przyszłam i odrazu mnie zabrali na cesarke ;) strasznie sie boje rodzic naturalnie więc teraz tez sie chyba na cesarke zdecyduje .nie mogę sie juz doczekać kiedy zobaczę mojego małego babla ;))))

dziewczyny oto lista :) jak kogoś pominełam to przepraszam, dopisujcię się :)

01.07. Agata
10.07. -mTusia-
14.07. mentorka
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
asski
pillotka
Maruszka
Murka

Murka nie wpisałam Ci daty bo nie wiedziałam którą:)

Kamyczku jeżeli chodzi o spanie mam dokładnie tak samo! jestem pełna energii jak nigdy a w nocy bezsenność... a jak już zasnę to ciągle się budzę ;/

co do piersi to bolą nadal ale mam wrażenie, że jakby trochę słabiej... myślę, że nie ma się tym co przejmować :)

mnie już praktycznie wcale dziś nie bolą :( musze je nieźle ściskać żeby je poczuć ehhhhhhhhhh

Kamyczku, ja w dzień mogę spać a wieczorem mam oczy jak 5 złotych;)

I myślę, że nie masz się co martwić zanikiem bólu piersi. Poważnie:)
U mnie też już przestają boleć tak dotkliwie jak jeszcze 1,5 tygodnia temu.

Ja sobie życzę ciążę bez objawów:)
Pierwszą ciążę umierałam. Drugiej absolutnie nie chcę:)

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??