MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Murka - trzymam kciuki, będzie dobrze:)

Betti - ja też nie mogłam uwierzyć:):) ale nie strasz, że te mdłości mogą trzymać aż do 8 miesiąca... ;/

Powodzenia u księdza.
A ja bym chciała czuć sie dobrze w tej ciazy poprzednia wymiotowalam do ósmego miesiąca. Do pracy chce chodzic jak najdłużej tutaj gdzie mieszkam w Szwecji cieżko dostać zwolnienie. Zobaczymy jak to będzie dzis nie moge uwierzyć ze naprawdę były dwie kreski ma testach😃

zaraz ide z narzeczonym do księdza pogadać o ślubie,3majcie kciuki :P, tym b. że mój niema bierzmowania...stresuję się, a wogóle to czuję się dobrze, i już pale coraz mniej... wytrzymać do 4tego... może dostanę zwolnienie, bo już tak mi się do pracki chodzić niechce.....

super, coraz więcej nas :D

u mnie cały weekend mega mdłości, przeleżałam w łóżku... a dzisiaj trochę lepiej, nawet zupkę nastawiłam i zjadłam talerz :D cieszę się, że coś przełknełam innego niż sucharki bo już 2 kg na minusie u nas ;/

Witam przyszłe mamy mam nadzieje ze sie moge przyłączyć. Zrobiłam dzis test 3 dni przed @ i dwie kreski , także jak wszystko będzie dobrze to poród na 7 sierpnia.

Ponieważ dopiero sie przeprowadziłam do Gdyni ze Szczecina dopiero dzisiaj udało mi sie ogarnąć lekarzy -prywatnie jestem umówiona w 12 tyg na usg do dr.wojcika i panstwowo do przychodni dopiero 20 grudnia na wizytę do dr.koprowskiego czy ktoś zna tych lekarzy? ;)

Cześć :) ja dzisiaj rownież czuje sie swietnie :) bo lekkie mdłości po zjedzeniu czegokolwiek to juz standard :) pozdrawiam :)

I jak się dziś czujecie?:)

Mam nadzieję, że tak dobrze jak ja:)

Super stópki :)
Ja mam piersi raczej takie obrzmiałe i bolą przy mocniejszym dotyku :) A co spania to jakaś masakra, jestem na zwolnieniu, myślałam że się wyśpię, bo podobno w tym pierwszym trymestrze to taka senność i zmęczenie a ja wstaję ok 9, cały dzień po domku się krzątam i o 23 zasnąć nie mogę, źle śpię, budzę się i zasypiam dopiero nad ranem :(

Lekarza mam od dłuższego czasu tego samego, tzn odkąd mieszkam w Gdańsku, Piotr Mielcarek :)

A tak się dziś z córcią bawiłam;)

image

Tutaj po prostu bardziej poddają się naturze. Nie jest tak źle:)

Np. zauważyłam że jak młoda ma jakiegoś wirusa tutaj - to nieleczony trwa tyle samo co leczony w PL - tyle, że w PL za każdym razem byłam lżejsza o kilkadziesiąt złotych;) Co więcej może chodzić do szkoły;)

Na początku byłam wkurzona, ale już mi przeszło:)

Tutaj jeśli ciąża jest zdrowa to nie ma potrzeby ingerencji zbytniej. Ale jeśli coś się dzieje to badają od a do z i to bez łaski.

Np. ja zrobiłam tutaj komplet badań przed zajściem w ciążę, ze wszystkimi hormonami, skierowanie dostałam na pierwszej wizycie. Bez łaski. W PL do tej pory mi się to jeszcze nie zdarzyło.

Wiadomo, nie zawsze jest różowo:):) Ale sama wybrałam, życie tutaj:)

Jest dobrze:) Ja jestem pozytywnej myśli:)

Stres i niepotrzebne nakręcanie się jest gorsze dla dziecka niż przestające boleć cycki:) Także wszystkim ciężarówkom życzę dużoooo spokoju:)

Tinker jak czytam co piszesz to zaczynam się cieszyć, że mieszkam w Polsce :):)

Moja położna kazała mi prać.......Paracetamol;) Tu paracetamol na wszystko:D
Ciekawe czy na kace tyż;)

No nic. Nospę mam zabunkrowaną, koleżance ukradłam;)
Na noc ratuję się jeszcze melisą.

ja się nie mogę doczekać kolejnego USG, ustaliliśmy z lekarzem, że przyjdziemy przed samymi świętami :) to będzie końcówka 11 tygodnia, mam nadzieję, że będzie ładnie widać już naszego malucha :)

jedyne co mnie martwi to skurcze, raz na jakiś czas łapią mnie dość silne... lekarz powiedział żeby nie żałować sobie nospy, zobaczymy czy będzie poprawa..

Ja w pierwszych tygodniach tez nie mogłam spać a teraz nie mogę sie obudzić ;))) myśle ze tez wam przyjdzie ;) to samo ból w piersiach 2 dni temu znikl całkowicie trochę mnie pobolewa jeszcze brzuch z powodu rozciagajacej sie macicy ale tez juz coraz mniej z tego co pamietam po 3 miesiącu znika wszystko mam nadzieje ze mdłości tez ;)

Czyli ja bede pierwsza ;) czy początek lipca to raczki? ;) z pierwszym dzieckiem miałam termin na 25 sierpnia a urodziłam 7go bo mały był pępowina obkrecony i to go podduszalo musiałam mieć cesarke dosłownie w 15 min a przyszłam tylko na pobranie krwi do szpitala bo moja ginekolog była na urlopie. W sumie moze lepiej bo tak bym czekała na termin i bym sie coraz bardziej stresowala a tu nie miałam nawet chwili na zastanowienie przyszłam i odrazu mnie zabrali na cesarke ;) strasznie sie boje rodzic naturalnie więc teraz tez sie chyba na cesarke zdecyduje .nie mogę sie juz doczekać kiedy zobaczę mojego małego babla ;))))

dziewczyny oto lista :) jak kogoś pominełam to przepraszam, dopisujcię się :)

01.07. Agata
10.07. -mTusia-
14.07. mentorka
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
asski
pillotka
Maruszka
Murka

Murka nie wpisałam Ci daty bo nie wiedziałam którą:)

Kamyczku jeżeli chodzi o spanie mam dokładnie tak samo! jestem pełna energii jak nigdy a w nocy bezsenność... a jak już zasnę to ciągle się budzę ;/

co do piersi to bolą nadal ale mam wrażenie, że jakby trochę słabiej... myślę, że nie ma się tym co przejmować :)

mnie już praktycznie wcale dziś nie bolą :( musze je nieźle ściskać żeby je poczuć ehhhhhhhhhh

Kamyczku, ja w dzień mogę spać a wieczorem mam oczy jak 5 złotych;)

I myślę, że nie masz się co martwić zanikiem bólu piersi. Poważnie:)
U mnie też już przestają boleć tak dotkliwie jak jeszcze 1,5 tygodnia temu.

Ja sobie życzę ciążę bez objawów:)
Pierwszą ciążę umierałam. Drugiej absolutnie nie chcę:)

Inne tematy z forum

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?