MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy:)

Dziewczyny muszę Wam sprzedać wiadomość. Ponieważ byłam dziś w poszukiwaniu spodni ciążowych, bo u mnie w Szkocji jakoś nic ciekawego nie widziałam i chciałam kupić sobie na zapas.

Na Starowiejskiej jest taki sklep z dżinasami i tam mają ciążowe - różne. Na gumce. Super cena bo 80 zł za szt. A w sklepie pod Halą targową kosztowały grubo ponad 100. Więc gdyby gdynianki chciały za jakiś czas poszukiwać to polecam ten sklep na starowiejskiej.

A powiedzcie mi, czy są jakieś sieciówki w gdyni z ciążowymi ciuchami?
Bo chciałam się tutaj zaopatrzyć jednak. Wiem, że jest Mothercare w Klifie, ale mam też w Szkocji i jest taniej;)

A bluzki i tuniki w tym sklepie ciążowym to takie babcine:( wszystko pod szyję takie se.

No i jutro o 10 USG! Się strasznie cieszę;) A moja córka jeszcze bardziej!:)

hej, przyłączę się jeśli można,
to moja pierwsza ciąża, termin wg OM wychodzi na 23 lipca
a następna wizyta niestety dopiero po świętach

pilotka z tego wynika, że nie miałam robionej cytologii więc pewnie teraz lekarz będzie chciał zrobić:) dobrze wiedzieć :)

dziewczyny co myślicie, będę miała teraz usg na przełomie 11 i 12 tygodnia to lekarz zrobi mi usg dopochwowe czy już takie przez brzuch?

aha, mam tu jeszcze coś aktualnego:

"Standardy postępowania oraz procedury medyczne przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem":
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_opiek_24092010.pdf

asski - zapytaj proszę gina, jeśli to nie problem :) do kiedy się robi to usg z przeziernością, dobrze? Proszę proszę proszę!
ja mam dopiero za 2 tygodnie ponad.. wciąż się zastanawiam, czy to nie za późno będzie :/ to będzie koniec 14. tyg licząc od miesiączki. A różne źródła w necie różnie piszą.

U mnie do USG jeszcze 2 dni :)

Wierzę, że wszystko bedzie dobrze :)

Murka bardzo mi przykro, trzymaj się...ja pierwszą też straciłam, a teraz z drugą dzidzią już w ciąży...potrzebujesz teraz czasu i bliskich osób...

Witamy nową koleżankę :))))

Asienkaj i Frances na kiedy macie terminy? Dopisujcie się do listy:)

A swoją drogą ciekawe co u Maruszki, Mangolii i Gosi

Tinker Bell ale masz fajnie, że to już jutro:) na pocieszenie Ci powiem, że u mnie w rodzinie też mam bliźniaki - dwóch kuzynów:) no i miałam mieć rodzeństwo bliźniaki ale niestety jeden maluch utknął w jajowodzie ;/ więc u mnie duże prawdopodobieństwo było a jednak bliźniaków nie ma :)

A u mnie jeszcze 1 dzień do usg;)
Babcia mnie postraszyła, że bliźniaki były u niej w rodzinie i w rodzinie dziadka. Ale było to jakąś chwilę temu i nikomu od tamtej pory się nie przydarzyło.
Mam złe przeczucia;]

Witaj, francess :D
widzę, że masz już synka i to w podobnym wieku jak mój :) mój ma rok i osiem miesięcy :)

Skoro to wątek lipcowo-sierpniowy to i ja mogę się dołączyć :) pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy :)

Murka - bardzo mi przykro...

mTusia - ale super, zazdroszczę!:) u nas usg dopiero w sobotę, ja już odliczam, nie mogę się doczekać! :) a tu dopiero wtorek ehhh :):):)

Ja niestety też się przeziębiłam w weekend, nos zapchany, w nocy oddychać przez nos nie można, tylko przez buzię, gardło wysycha, masakra :( poza tym zaczęły mi się wstawanie do toalety, gdzie ja nigdy przenigdy tego nie miała, a razie nad ranem i walcze z tym bardzo, ale nie daje maluch niestety :(
Ja po wczorajszym USG, maluch ma prawie 5 cm, słyszeliśmy serduszko, ma raćzki, nóżki, przeziernośc karkowa w normie i kość nosowa jest, w sumie tak nieplanowanie wyszło usg genetyczne, bo 13 tydzień wypada mi w przerwie świąteczno - noworocznej, a teraz juz udało się wszystko zobaczyć :) Więc ja jestem spokojna na świeta i wam życze tego samego na święta :)
Mi mdłości mijają i najwyższy czas, bo 2,5 kg w 4 tygodnie to trochę sporo :( do tego prawie zemdlałam, masakra jakaś, ale podobno mam się tym nie przejmować :) a brzuszek pomimo mojej chudości zaokrągla się na dole, zwłaszcza wieczorami :) Trzymam kciuki Dziewczyny za Wasze przyszłe USG by też były pomyślne, spokojnej nocki :)

Murka, bardzo mi przykro :( Nawet nie wiem co napisać, bo wiem, że żadne słowa nie ukoją twojego bólu. Pamiętaj, że czas leczy wszystkie rany. Jakbyś potrzebowała pogadać to wal śmiało! Ściskam Cię gorąco!

Murka, mi rónież bardzo przykro, nawet nie wyobrażam sobie co musisz czuć teraz :(

Murka tak ci współczuje ! Żadne słowa tu nie pomogą pamiętaj ze mimo ze sie nie znamy zawsze pisz do nas jeżeli potrzebujesz. Przykro mi naprawde

Murka - przykro mi, że tak się stało..

Murka - nie wiem co napisać...ale słowa nic tu nie dadzą...współczuję z całego serca....trzymaj się...mam nadzieję, że następnym razem się Wam uda i wszystko będzie dobrze...

hej, wróciłam ze szpitala... juz niema dzidzi... żle się rozwijała, zarodek był dużo mniejszy w stosunku do pęcherzyka, nie było echa serca, wyskrobali mi dzidzie i niby po sprawie;/;/, ból straszny, tzn przed, bo krwawiłam niemiłosiernie, ale sam zabieg był pod narkozą, tak sie boje, to była moja pierwsza ciaża, a jak dalej bedzie tak samo????? planowaliśmy z narzeczonym na sw wielkanocne slub, a teraz niechce mi sie żyć. niemogę patrzeć na dzieci. nawet na siostrzenice, która ma juz 10 lat, trzmajcie sie dziweczyny, dbajcie o siebie i nie lekceważcie zadnego krwawienia,to tyle ode mnie, ja chyba musze udać sie do jakiegoś psychologa, bo sama chyba sobie nie poradzę:(

Ja w pierwszej ciąży dostawałam jakieś czopki, ale miałam takie nudności, że się ciągle odwadniałam.
Ale nie pamiętam jak się nazywały.

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...