MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

kamyczek gratulacje!!!!!

okresso się spóźnia, zobaczymy ;) za parę dni dam znać czy dołączam

@Pillotka

W pierwszej ciąży wyglądałam okropnie. I wszyscy mi mówili, że to dziewczynka będzie bo mi urodę zabrała;)
Ale z drugiej strony jak można wyglądać dobrze, jeśli od 5 tyg to przeprowadziłam się do toalety;]
Kilka razy na odwodnieniu wylądowałam.....

Sama chciałam mieć córeczkę, nie pamiętam czy miałam przeczucia - ale za to dość wcześnie lekarz potwierdził płeć dziecka.

Za to teraz wyglądam dobrze, super cera. Więc zobaczymy;)
Najważniejsze by zdrowy Bąbelek był:)

asski - to nie zazdroszczę samopoczucia, za to Mąż stanął na wysokości zadania :D
Tinker - a w pierwszej ciąży miałaś przeczucia co do płci? sprawdziły się?
mTusia - a witamy :) mój termin będzie chyba niedaleko Ciebie :) mam nadzieję się dowiedzieć w przyszłym tygodniu :) a umierasz ze strachu bo? czego się boisz? ciąży czy tego co po rozwiązaniu? :)

to jak wygląda lista ciężarówek?
01.07. Agata
10.07. -mTusia-
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
asski
pillotka

Ja dziś miałam zawroty głowy...słabo mi się zrobiło 3 razy, cały dzień wymioty i nudności...senność na potęgę...jednym słowem wszystko co najgorsze...

Mój kochany Mąż zlitował się nade mną i gotuje obiadek na jutro...mnie zemdliło na samą myśl o dotknięciu surowego mięsa...więc sobie odpuściłam dziś klopsiki z mielonego...będzie sos z warzywkami :)

Kamyczek - super że wszystko OK...jutro już czwartek...coraz bliżej moje USG :)

Kamyczku, no tak właśnie mi coś świtało jak podałaś datę ostatniej @;)

Ja miałam 21.10 więc wg kalkulatorów ciąży poród wychodzi na 28.07:)

Także, będziemy na tym samym wozie:)

Mimo, że to moja druga ciąża to ja się również stresuję. I chyba nie tyle o to by ją donosić - bo tutaj jestem dobrej myśli, tyle co Bąbel był zdrowy.
Moja córka urodziła się z wadą. I mam nadzieję, że tym razem ominą mnie te przyjemności.

jestem :):) wszystko ok :):) co prawda dzidzi nie widać, ale źle obliczyłam te tygodnie....okazało się, że dziś dopiero 4 tc i 5 dzień. widać za to piękny pęcherzyk - P. DR. mówi, że piękny jak na ten tydzień ciąży :) i ciałko żółtkowe w środku :) ogólnie wszystko ok, mam jeść więcej bo chudnę z braku apetytu i troszkę się uspokoić bo ciśnienie ciut za wysokie. następna wizyta 12 grudnia wtedy już zobaczymy fasolkę :) termin porodu - 26 lipiec....ahhh :)

Witam Dziewczyny :) Dołaczam do Was :)
Obecny termin - 10.07.

Dzisiaj zaczynamy 8 tydzień :) Jesteśmy po pierwszym USG, serduszko bije :) Następna wizyta za 4 tygodnie, wymiotów brak, tylko lekkie mdłości i brak chęci na jedzenie :( Mogę jeść tylko owoce i chleb z pomidorem :(

To moja pierwsza ciąża i umieram ze strachu :(

Pozdrawiam :)

Chciałaby bardziej siostrę:)

Natomiast moje przeczucia są na chłopca:)

A chce bardziej siostrę czy braciszka? :)

Za to ja sama nie wiem jak się czuję. W głowie mi się trochę kręci i mam wrażenie że coś stoi mi na żołądku - ale ruszyć się w żadną stronę nie chce....
Plus dzisiejsze ataki głodu. Pierwszy raz chyba tak mam.

Za to moja córka jest kochana - gdyby nie ona to ja poważnie zapomniałabym brać kwas foliowy;) Ona mi ciągle przypomina;)

asski - a co Ci dolega?
ja parę dni temu byłam nie do życia, ale ostatnio coś mam sporo energii :) wtedy nie miałam apetytu, a teraz głodna chodzę ;]

Ależ ja się dziś koszmarnie czuję...

Kamyczek - jak USG??

Ja mam pierwsze usg w sobotę...to będzie 9-ty tc ...lekarka mi kazała spokojnie poczekać z tym USG żeby się właśnie niepotrzebnie nie stresować, czy widać serduszko itd...więc choć wydawało mi się to koszmarem...czekam już 3-ci tydzień od pierwszej wizyty u gin...i choć korciło mnie strasznie, to nie poszłam szybciej...sobota już tuż tuż...

Niemniej trzymam kciuki za Kamyczkowe usg :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak te dni się dłużą;)

Człowiek zaczyna żyć tylko tym, że marzy o wizycie u gina;)

moja też teraz druga ciąża. W pierwszej nie chcieliśmy wiedzieć płci. My wytrzymaliśmy, ale dwóch ginów się wygadało, hehehe :D teraz chyba też chcemy mieć niespodziankę. Gin zmieniony, mam nadzieję, że wpadki nie będzie miał ;]
U mnie na usg w 6 tc było widać pęcherzyk, na serduszko było albo za wcześnie, albo sprzęt nie za bardzo dokładny ;]

A ja chcę znać;)

Przy pierwszej ciąży dość wcześnie wiedziałam, że będzie córa:)
Wiadomo, że na początku mówi się, że wygląda na;)
Ale u mnie zostało tak do końca:)

Mi wychodzi USG w PL właśnie 7-8 tydzień.

Tutaj mam wizytę w piątek i dopiero się dowiem co mi ciekawego zaoferują.

Trzymam kciuki jednak jak masz jeszcze trochę cierpliwości to poczekaj tydzień naprawdę dużo wiecej można zobaczyć - lekarka jak jutro nic nie dojrzy karze przyjść za 2 tyg więc podwójne koszty wizyty i podwójne czekanie ;) ja polecam usg 7-8 tydzień potem 12 bo to obowiązkowe a potem 20 bo juz raczej na dobrym usg można dojrzeć płeć ;) ja w tej ciąży mam w planie płci nie sprawdzać chce mieć niespodziankę ale wątpię czy wytrzymam ;)))

Idę prywatnie :) tak mi gin kazała przyjść....mam nadzieję, że jednak zobaczę maleństwo

Zobaczysz tylko mała kropeczke czasami przed 7 tyg nie słychać nawet bicia serduszka ja bym jeszcze poczekala najlepiej iść na usg w 7-8 tyg ,w państwowych przychodniach czasami maja takie usg ze sami nic nie dojrza więc na pierwsza wizytę polecam iść prywatnie ;) zawsze będzie to milsze wspomnienie bo w przychodni jak w fabryce ;) nie zawsze oczywiście zależy tez od lekarza ;) ja mam termin 1 lipca i to juz moja druga ciąża jak narazie przechodzona "tragicznie" ;( mdłości ,złe samopoczucie,zmęczenie itd mam nadzieje ze to zaraz minie ;) pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy!

Inne tematy z forum

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...