MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Murka, Betti- i co tam?!
Weźcie, nie straszcie Dziewczyny.. :O

a swoją drogą to i mnie się zdaje, że chłopaka łatwiej wychować :D
i tak, jak któraś z Was pisała: z jednej strony chciałabym chłopca, bo i ciuszki są, i zabawki, i wiem już co i jak i czego się spodziewać ;] a z drugiej strony fajnie by było mieć córeczkę :D taką z kucykami, w sukieneczkach, małą księżniczkę (ale nie rozpieszczoną) no i co by też nie być jedyną babą w domu, którą za 5 lat faceci będą przegłosowywać :D nawet pies to pies, a nie suczka, hehehe :D

Też, ale to już nie jest tak jednoznaczne jak plamienia, sama zaliczyłam nie jedną ciążę i zawsze progesteron miałam wysoki a zero wymiotów, tylko lekkie mdłości, tu tez ma znaczenie genetyka- jak kobiety w najbliższej rodzinie przechodzą ciążę. Plamienia mogą sygnalizować również odklejanie się kosmówki lub ciążę pozamaciczną.

Murka ja wymiotuje codziennie i mam plamienia. Chyba pojadę jutro na pogotowie ginekologiczno bo sie juz martwię to są 3 tyg jak juz plamie.

niski poziom pr. również by tłumaczył niewielkie mdłości i brak wymiotów prawda?

Plamienia mogą oznaczać niski poziom progesteronu, warto zrobić takie badanie, no i nie bagatelizować, to jednak nie jest prawidłowe...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam to samo z tym bólem, jestem taka nie do życia, ciągle sobie obiecuje, że przeczytam wszystko od początku wątku co pisałyście, a zwyczajnie nie mam na to siły, ja chce pogadać o tym w pon z lekarką, też zobacze, czy mi da zw, jak nie to pomyśle o zmianie.

Murka to jesteśmy dwie oby to nic takiego trzymam kciuki

Dziewczyny co ja mam myśleć jestem w 7 tyg i wciąż z małymi przerwami od 4 tygodnia mam plamienia. Zwariuje niedługo dzis miałam bol jak na miesiaczke ale nie mocny.

Murka! Trzymam kciuki! To na pewno nic poważnego.

Agata, a z mojego punktu widzenia to chłopaka trzeba uświadamiać by się nie wdał w jakieś chore towarzystwo. Żeby szanował kobiety i "nie zrobił dziecka", żaby nie wszedł do jakiegoś gangu, nie wdawał się w bójki;)

Możemy tak sobie wymyślać do końca:)
Wychowanie dziecka jest trudne bez związku na to, czy to chłopiec czy dziewczynka. Bo w końcu przestają być chłopcem czy dziewczynką a mężczyzną i kobietą.

a ja od dwóch dni lekko plamie... troszkę się tym martwię, ale w pon lekarz

Mam wrażenie ze dziewczynki takie delikatne,dużo wiecej trzeba sie o nie martwić ,ostrożniej z nimi obchodzić ,pózniej jak starsze boisz sie ciagle zeby nikt im nie zrobił krzywdy,chłopak nie złamał serca itd ;) ja w każdym razie z lenistwa juz bym wolała synka ;) niech sie bawią razem 4 lata różnicy to juz ten starszy będzie mi tez pomagał i uczył młodego ale tez nie taka duża różnica zeby nie mogli sie bawić razem;)

Witam mamuski mamy juz choinkę mąż kupił i to jest jedyne co zrobiłam na święta bo narazie to nie mam chęci przez te wymioty i okropny bol głowy.

Ja myśle podobnie tylko trochę naodwrot ze łatwiej sie wychowuje dziewczynki a tych robotow potworów to nigdy nie zrozumie ale napewno to tylko sie tak wydaje.

Wydaje mi się, że jedno i drugie wychowuje się tak samo trudno:)
Przynajmniej teraz w tych czasach.

Mam córkę, ale chciałabym synka:) Zawsze myślałam, podobnie jak Ty, że mogłaby być druga córka, że będzie łatwiej:) Ale jakoś teraz tak myślę, że chcę mieć parkę:)

No i cała rodzina oczekuje że będzie syn:) Mój tata powiedział, że nie chce być mężem babci już;) No i chodzi za tym wnukiem od kilku lat już za mną. Chyba teraz z całej rodziny cieszy się najbardziej:)

Ja tez juz po usg mały fikal koziolki raczkami machal i nozkami więc najważniejsze wiem : ma 2 rączki ,2 nóżki ,głowę i brzuch serduszko bije więc wszystko ok brakuje tylko jeszcze jednej części ciała której nie było widać ale podobno na następnym usg po nowym roku juz sie dowiem co to jest ;))) zrobię je w 3d zeby mieć pewność bo juz sie nie mogę doczekać czy to synus czy córeczka ;) osobiście wolałbym synka bo jednego juz mam i wydaje mi sie ze lepiej bedą sie dogadywać 2 chłopaków poza tym mam juz wszystko dla chłopca i chyba by mi sie nie chciało juz od nowa z jednym roboty a z drugim księżniczki przerabiac ;))) a tak juz bym pociagnela w jednym temacie robotow,potworów i kosmitow ;) poza tym nie chce sie narażać tym co maja córki ale wydaje mi sie ze chłopca sie łatwiej wychowuje ;))))

u mnie do choinki jeszcze daleko...wigilia w tym roku u nas a ja jestem w wielkim proszku......i jakoś brak chęci aby za cokolwiek się zabrać...mąż w pracy dziś do wieczora więc czeka mnie samotne sprzątanie

Tinker ;] no miło mi, że nie jestem sama. Już myślałam, że tylko ja mam wrażenie, że mój mąż mnie w tym stanie nie zrozumie ;]

Pillotka, to tak jak u mnie. Mąż nie jest wyrozumiały na humory;) I też staram się ich nie miewać, bo wydaje mi się że on tego nie zrozumie.

To taki typ na którego fochy i obrażanie się nie działa;)

Pilotka dobrze będziemy myć!!! Ja tez mam kota
Kamyczek ale super ze tak zareagowała ja tez sie wacham kiedy powiedzieć ale chyba po świętach bo do 6:go mam urlop więc został tylko tydzien w pracy.
U mnie dzis jakoś dziwnie dobrze, bez wymiotow i nawet nie byłam az tak bardzo śpiąca No i humory dzis mniejsze.

Jutro mąż z córka jadą po choinkę a wy macie?

ufffffff...........powiedziałam w pracy. Ale ulga :):) Szefowa mnie wyściskała, miała łzy w oczach, powiedziała, że teraz pracą mam się w ogóle nie przejmować, mam u niej taryfę ulgową pod każdym względem....mega miło i pozytywne zaskoczenie :)
co do humorów to ja cały czas mam dobry ;) czasem zdarza mi się popłakać z byle powodu, np 2 dni temu zwymiotowałam i się popłakałam, płaczę jak się nie wyśpię, ale na szczęście nie jestem nerwowa ;)

Inne tematy z forum

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...