MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Murka, Betti- i co tam?!
Weźcie, nie straszcie Dziewczyny.. :O

a swoją drogą to i mnie się zdaje, że chłopaka łatwiej wychować :D
i tak, jak któraś z Was pisała: z jednej strony chciałabym chłopca, bo i ciuszki są, i zabawki, i wiem już co i jak i czego się spodziewać ;] a z drugiej strony fajnie by było mieć córeczkę :D taką z kucykami, w sukieneczkach, małą księżniczkę (ale nie rozpieszczoną) no i co by też nie być jedyną babą w domu, którą za 5 lat faceci będą przegłosowywać :D nawet pies to pies, a nie suczka, hehehe :D

Też, ale to już nie jest tak jednoznaczne jak plamienia, sama zaliczyłam nie jedną ciążę i zawsze progesteron miałam wysoki a zero wymiotów, tylko lekkie mdłości, tu tez ma znaczenie genetyka- jak kobiety w najbliższej rodzinie przechodzą ciążę. Plamienia mogą sygnalizować również odklejanie się kosmówki lub ciążę pozamaciczną.

Murka ja wymiotuje codziennie i mam plamienia. Chyba pojadę jutro na pogotowie ginekologiczno bo sie juz martwię to są 3 tyg jak juz plamie.

niski poziom pr. również by tłumaczył niewielkie mdłości i brak wymiotów prawda?

Plamienia mogą oznaczać niski poziom progesteronu, warto zrobić takie badanie, no i nie bagatelizować, to jednak nie jest prawidłowe...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam to samo z tym bólem, jestem taka nie do życia, ciągle sobie obiecuje, że przeczytam wszystko od początku wątku co pisałyście, a zwyczajnie nie mam na to siły, ja chce pogadać o tym w pon z lekarką, też zobacze, czy mi da zw, jak nie to pomyśle o zmianie.

Murka to jesteśmy dwie oby to nic takiego trzymam kciuki

Dziewczyny co ja mam myśleć jestem w 7 tyg i wciąż z małymi przerwami od 4 tygodnia mam plamienia. Zwariuje niedługo dzis miałam bol jak na miesiaczke ale nie mocny.

Murka! Trzymam kciuki! To na pewno nic poważnego.

Agata, a z mojego punktu widzenia to chłopaka trzeba uświadamiać by się nie wdał w jakieś chore towarzystwo. Żeby szanował kobiety i "nie zrobił dziecka", żaby nie wszedł do jakiegoś gangu, nie wdawał się w bójki;)

Możemy tak sobie wymyślać do końca:)
Wychowanie dziecka jest trudne bez związku na to, czy to chłopiec czy dziewczynka. Bo w końcu przestają być chłopcem czy dziewczynką a mężczyzną i kobietą.

a ja od dwóch dni lekko plamie... troszkę się tym martwię, ale w pon lekarz

Mam wrażenie ze dziewczynki takie delikatne,dużo wiecej trzeba sie o nie martwić ,ostrożniej z nimi obchodzić ,pózniej jak starsze boisz sie ciagle zeby nikt im nie zrobił krzywdy,chłopak nie złamał serca itd ;) ja w każdym razie z lenistwa juz bym wolała synka ;) niech sie bawią razem 4 lata różnicy to juz ten starszy będzie mi tez pomagał i uczył młodego ale tez nie taka duża różnica zeby nie mogli sie bawić razem;)

Witam mamuski mamy juz choinkę mąż kupił i to jest jedyne co zrobiłam na święta bo narazie to nie mam chęci przez te wymioty i okropny bol głowy.

Ja myśle podobnie tylko trochę naodwrot ze łatwiej sie wychowuje dziewczynki a tych robotow potworów to nigdy nie zrozumie ale napewno to tylko sie tak wydaje.

Wydaje mi się, że jedno i drugie wychowuje się tak samo trudno:)
Przynajmniej teraz w tych czasach.

Mam córkę, ale chciałabym synka:) Zawsze myślałam, podobnie jak Ty, że mogłaby być druga córka, że będzie łatwiej:) Ale jakoś teraz tak myślę, że chcę mieć parkę:)

No i cała rodzina oczekuje że będzie syn:) Mój tata powiedział, że nie chce być mężem babci już;) No i chodzi za tym wnukiem od kilku lat już za mną. Chyba teraz z całej rodziny cieszy się najbardziej:)

Ja tez juz po usg mały fikal koziolki raczkami machal i nozkami więc najważniejsze wiem : ma 2 rączki ,2 nóżki ,głowę i brzuch serduszko bije więc wszystko ok brakuje tylko jeszcze jednej części ciała której nie było widać ale podobno na następnym usg po nowym roku juz sie dowiem co to jest ;))) zrobię je w 3d zeby mieć pewność bo juz sie nie mogę doczekać czy to synus czy córeczka ;) osobiście wolałbym synka bo jednego juz mam i wydaje mi sie ze lepiej bedą sie dogadywać 2 chłopaków poza tym mam juz wszystko dla chłopca i chyba by mi sie nie chciało juz od nowa z jednym roboty a z drugim księżniczki przerabiac ;))) a tak juz bym pociagnela w jednym temacie robotow,potworów i kosmitow ;) poza tym nie chce sie narażać tym co maja córki ale wydaje mi sie ze chłopca sie łatwiej wychowuje ;))))

u mnie do choinki jeszcze daleko...wigilia w tym roku u nas a ja jestem w wielkim proszku......i jakoś brak chęci aby za cokolwiek się zabrać...mąż w pracy dziś do wieczora więc czeka mnie samotne sprzątanie

Tinker ;] no miło mi, że nie jestem sama. Już myślałam, że tylko ja mam wrażenie, że mój mąż mnie w tym stanie nie zrozumie ;]

Pillotka, to tak jak u mnie. Mąż nie jest wyrozumiały na humory;) I też staram się ich nie miewać, bo wydaje mi się że on tego nie zrozumie.

To taki typ na którego fochy i obrażanie się nie działa;)

Pilotka dobrze będziemy myć!!! Ja tez mam kota
Kamyczek ale super ze tak zareagowała ja tez sie wacham kiedy powiedzieć ale chyba po świętach bo do 6:go mam urlop więc został tylko tydzien w pracy.
U mnie dzis jakoś dziwnie dobrze, bez wymiotow i nawet nie byłam az tak bardzo śpiąca No i humory dzis mniejsze.

Jutro mąż z córka jadą po choinkę a wy macie?

ufffffff...........powiedziałam w pracy. Ale ulga :):) Szefowa mnie wyściskała, miała łzy w oczach, powiedziała, że teraz pracą mam się w ogóle nie przejmować, mam u niej taryfę ulgową pod każdym względem....mega miło i pozytywne zaskoczenie :)
co do humorów to ja cały czas mam dobry ;) czasem zdarza mi się popłakać z byle powodu, np 2 dni temu zwymiotowałam i się popłakałam, płaczę jak się nie wyśpię, ale na szczęście nie jestem nerwowa ;)

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...