MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

PRZYSZŁE MAMUSIE:

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie

Stary watek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-13-t160593,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

a kupujecie nianie elektroniczne? ja się zastanawiam - mieszkam w domu i przydałaby mi się np jak będę piętro niżej kąpała chłopaków by nie targać małej ze sobą.

Heh ja mam dopiero 22;)

Ja też tzn będę miała w tym roku puki co mam 29:)))))

ja mam 30 :)

Dziewczyny a tak zapytam z czystej ciekawosci ile macie lat?:)

a ja kawe odstawilam calkowicie, i nawet nie jest az tak ciezko bez niej. Myslalam, ze bedzie duuuzo gorzej, a tu mila niespodzianka :)

ja pije codziennie filizanke rozpieszczalnej:)

image

ja nie pije bo nie lubie kawy, przed ciążą też nie piłam

Ja piję 1-2 razy wtyg jakoś nie zmakuje mi tak jak przed ciążą - poza tym muszę brać magnez więc ograniczam.

Ja piję całą ciąże. Nie miałam momentu żeby mnie od niej odrzucało - jak niektóre dziewczyny - a wręcz przeciwnie smakuje mi bardziej niż przed ciążą.

Pije jeden kubek kawy rozpuszczalnej z mlekiem. Mniam:)))

Dziewczyny a ja mam pytanie, czy pijecie kawe? Ja przed ciaza piłam 2 filizanki dziennie, nie jakies mocne, raczej takie latte z duza iloscia mleka. Bardzo lubie smak kawy, lekarz mowil ze jesli ma sie niskie cisnienie to mozna i pije tak co drugi dzien jedna filizanke takiej slabej. Probowałam pic zbozowa ale nie moge zniesc jej smaku wiec odpada:)

hej dziewczyny :) weekend minal bardzooo szybko, w sobotę komunia w niedziele poprawiny komunii hihihi ale objadlam się za wszystkie czasy

ale fajna lista, przyda się bardzo. Ja powoli szykuje wyprawke :))) troszkę rzeczy dostałam, troszkę kupujemy już nie mam gdzie tego trzymać, musimy jakieś mebelki kupic :))

A ja wybrałam Helenę i z niej można zrobić Lenę:))) I tak chcę na nią mówić - Lenka:)

Ja sie jeszcze nad SR zastanawiam. Troche sie obawiam, ze moga mnie tam zupelnie niepotrzebnie nastraszyc opowiesciami i porodach rodem z horrorow... Ja zaczelam jakis czas temu program "LagodnyPorod" (dla zainteresowanych: http://www.lagodnyporod.pl/) i teraz w weekend mam warsztaty. No i zobacze czy potrzeba mi bedzie jeszcze jakies szkolenie. No i mam tez zarezerowany kurs karmienia piersia - z pewnoscia sie przyda.

jak ja nadawałam chłopakom imiona tez wydawały mi się mało spotykane a teraz ich dużo - najważniejsze, że ma się rodzicom podobać :)

Cześć dziewczyny!!

Widzę że wyprawki szykujecie wielką parą. Ja też już mam listę i po woli odhaczam co już mam a co mi jeszcze brakuje. Najwięcej mam ubranek:))) Masakra - będę musiałam pamiętać żeby ją w to wszystko ubrać:))) No i ciesze się że będzie lato bo najbardziej z ubranek podobają mi się rampersy - niesamowite słodziaki:)))

Zastały mi od kupienia kosmetyki dla młodej i dla mnie, wózek i moja mama będzie szyła pościel dla małej - z materiału który był kupiony 30 lat temu na pościel dla mnie:)))

Co do szkoły rodzenia to oprócz tego że faktycznie mówią o tych wszystkich ważnych rzeczach to mnie jakoś najwięcej daje pod względem psychicznym - spotykam dziewczyny z brzuszkami, z różnymi problemami, pytaniami itp. Jest wesoło:)))

I naprawdę ten 7 miesiąc daje wam tak do wiwatu?? Ja zaraz zacznę 8 i nie jest źle. Bałam się że będzie dużo gorzej. Na razie czuje się super i jestem w pełni sprawna:)) No może trochę bardziej powolna:)))

Ostola o tym że zazdroszczę Ci podróży nie będę pisać po raz 10 ale zazdroszczę Ci jak cholera:)))))

Malaniunia ja akurat mam w najblizszej rodzinie i Lene i Julie i Maje:D wiec odpada...

ja chciałam dziewczynkę nazwać julia, lub maja...ale to obecnie najpopularniejsze imiona damskie...nie wspominam juz co się dzieje w szkołach i przedszkolach jesli chodzi o Julki- po 3,4 w klasie wiem bo pracuje:)...więc
wymysliłam sobie lenę tak jak malaniunia:) noi nadię...

a i tak okazało się że spodziewam się osobnika płci męskiej:p

image

Ja na SR nie chodze wiec w tym temacie sie nie wypowiem;)
Co do imienia dla dziewczynki podoba mi sie Lena i Julia.

Ostola witamy po urlopie;)

Dzieki dziewczyny za uwagi, czesc rzeczy wpisalam w nawiasie, bo tak myslalam, ze sa zbedne, no i Wasze uwagi to potwierdzily, np. termometr do wody czy podgrzewacz do butelek.
Co chodzi o ciuszki to skopiowalam z jakiejs listy, zeby mniej wiecej wiedziec ile czego, w sumie prawie juz mam odpowiednia ilosc. Tak jak piszecie, kiedy sama kupowalam, skupialam sie glownie na body, ale dostalam kilka kaftanikow w prezencie, wiec moze je wykorzystam. W sumie mam duzo wiecej pajacykow i body niz na mojej liscie, ale za to tylko jedne spiochy, wiec myslalam o dokupieniu ich jeszcze, ewentualnie jakies polspiochy. Yecath dzieki za wskazowke odoscie polspiochow wlasnie :)

mjakmama z ta czapeczka w domu, to moja mama i kilku innych moich doradcow twierdzi, ze zapobiega odstajacym uszom, bo czasem jak dzieci glowke przekrecaja to sie zaginaja ;) Nie wiem na ile to ma sens, no ale dopisalam do listy. A nad szczotka to sie jeszcze zastanawiam, bo w sumie nie wiadomo, czy bedzie co czesac ;), no ale zawsze moze byc na pozniej. yecath w sumie nie pomyslalam, ze taka gabka to siedlisko bakterii, a jak pamietam moja mlodsza siostre mama tez myla na pieluszce tertrowej

Dzieki dziewczyny za wszytskie inne wskazowki, zawsze co dwie glowy, a wlasciwie jeszcze iwecej, to nie jedna :)

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...