MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

PRZYSZŁE MAMUSIE:

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek :)
18.07 gosiaro - córeczka :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Adam, szpital na Zaspie
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Emilka Szpital Wojewodzki albo Klinicznej
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY
29.09 piggy

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie

Stary watek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowo-wrzesniowe-2010-cz-13-t160593,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 14

ja ostatnio nalogowo pije zielona herbate :) uwielbiam :) :)

Ja odkad jestem w ciazy cos czesto odwiedzam kfc najbardziej smakuje mi twister , stripsy i kukurydza:) moge teraz cos takiego jesc pozniej przy karmieniu nie da rady:(

Tak mysle moze klopsiki w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami i fasolka?? Cos mam apetyt dzis mega:)

image

Ja obiadki ostatnio jem u mamusi ,maz za granica jeszcze wiec nie chce sama siedziec w domku i poki co jestem u mamci a ze mieszka w bloku naprzeciwko to daleko nie mam hehe,z tego co wiem dzisiaj zupka pomidorowa:)

OOO NALESNICZKI MNIAM.... :) :) ja dzis obiadu nie robie, zjemy cos w drodze od lekarza :) musze tez zajechac na matrnie wiec chyba odwiedze kfc :D :D :D

A ja tak mysle o dzisiejszym obiedzie i nie wiem co by tu zrobic... macie jakies pomysly? Wczoraj zjadlam nalesniki z truskawkami bananami kiwi winogronami i bita smietana:)

image

dziewczyny napiszcie cos wiecej o SR na klinicznej, na ktora w pon. sa zajecia? w ogole co ile zaczynaja sie nowe cykle, bo nie wiem czy zalapie sie na ten od 17.05.placicie cos czyjest za darmo ze skierowaniem?

Witam :)
Co do depilacji jest coraz trudniej ale jakos daje sobie (jeszcze) rade:)

Ostoła ja sie decycuje na ta krew pepowinowa, wychodze z załozenia ze kosztuje to prawie tyle samo co wozek a dotyczy rzeczy o wiele wazniejszej. Nie chciałabym kiedys sobie wyrzucac ze miałam na to pieniadze a tego nie zrobiłam. Moj lekarz powiedział ze wg niego to dobra "inwestycja" na przyszlosc, ze jest to jakies zabezpieczenie. Jesli ma sie na to srodki to ja jestem na tak.

Karollla - haha, byłoby fajnie :) możliwe, że też będę miała cc, więc może coś da się zrobić :))

A a propos krwi pępowinowej to sama nie wiem ... ostatnio na głównej stronie była wiadomość o rekonstrukcji piersi z komórek macierzystych, które znajdują się również ... w tłuszczu.

Ja uważam, że cała sprawa z krwią pępowinową to jeden wielki marketing, manipulacja uczuciami rodziców i nie dam się nabrać.

Tym bardziej, że ostatnio pobrano komórki macierzyste z tkanki tłuszczowej! (http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/W-Gdansku-po-raz-pierwszy-w-Polsce-odtworzono-piers-z-komorek-macierzystych-n38641.html)

Jedyna sytuacja, która sprawiłaby, że zdecydowałabym się na zdeponowanie krwi pępowinowej, to gdybym miała mnóstwo, mnóstwo, mnóstwo kasy albo gdyby istniała możliwość zdeponowania krwi pępowinowej do ogólnodostępnego banku (honorowo- co jest możliwe w niektórych krajach UE!).

Co do depilacji, to ja juz nie daje, dlatego TYLKO wosk w salonie. A przed porodem, to juz mezusio bedzie musial pomoc...
A co do obaw facetow przed seksem w ciazy... To moj maz to strasznie analityczna bestia (inzynierowie tak juz miaja) i obawialam sie ze bedzie kiepsko... Ale cale szczescie sie mylilam. Nasze pozycie musze przyznac kwitnie i rozkwita.. fantazja bardzo nam dopisuje. Lalalalalalalalalalalala............... :-D

hejka :) ciekawe co u Gabi, dlugo jej tu nie było

ja z depilacją póki co nie mam problemów, zobaczymy jak długo hehe, dziś mnie tak kregosłup boli że masakra :/

Laski, robicie cos w temacie krwi pepowinowej? Ja czytam i czytam w tym temacie i mam juz metlik w glowie. W Irlandii to jest troche sprawa kontrowersyjna, bo z nich sa skrajni katolicy i oczywiscie komorki macierzyste to im sie zaraz z klonowaniem kojarza... Wiec temat malo popularny... Ale wiem ze w Polsce sie sporo na tem temat mowi. Czy ktoras z was sie zdecyduje? I jesli tak, to jakie macie zdanie? Bo tak naprawde to temat jest jeszcze w badaniach... Eh sama juz nie wiem...

az 800 g. róznicy? to juz dosyc ostra pomyłka...ja słyszałam ze margines pomyłki to ok 200 g.

a co depilacji...to ja z łazienki tez zawsze taka umordowana wychodze...bardziej niz po cwiczeniach na sr:D

image

Co do szacowania wagi...

Mojej siostrze lekarz zapowiedział, że Hubert będzie ważył 3800-3900 i dał skierowanie na cc z powodu złego ułożenia no i jak się urodził miał 4600.....

ja wczoraj uprawialam sporty ekstremalne!!! :D :D musialam wydepilowac to i tamto przed dzisiejsza wizyta u pana doktorka i nie powiem, zeby bylo to proste zadanie... godzine cwiczylam w lazience podnoszenie nog :D :D

oj no to faktycznie nie wesoło....ale moze to "jednorazowy wyskok":)

image

u mnie pomyłka wyniosła 200 g, córcia miała mieć 3400 g, a ważyła 3200 g.

Co do sposobów na szybsze wywołanie porodu, to ja chodziłam tydzień bez czopa, z rozwarciem, skróconą szyjką i próbowałam wykurzyć Małą :) W poniedziałek byłam na kilkukilometrowym spacerze, zrobiłam 11 pięter po schodach (w górę i dół), kręciłam biodrami, uprawialiśmy seks i we wtorek Tosia już była z nami :):)

A ja się dzisiaj załamałam :( Mam takiego małego żylaczka na nodze, na szczęście w nie aż tak widocznym miejscu, ale mimo wszystko :( Nie wiem, jak teraz zapobiegać powstawaniu następnych. Czytałam, że czynniki genetyczne oraz fakt, że to kolejna ciąża mogą sprzyjać powstawaniu żylaków... Załamię się, jeśli powstaną następne :(

och...ja tyz chciałabym jak najszybciej...ale jak znam zycie to pewnie przenosze jak na złość...:)

dziewczynki które już rodziły...czy waga dzieciaczka oszacowana przez gina była zgodna z waga dzidziusia po porodzie? tzn. jaki jest margines błędu usg?

image

Stopkrotka to moze sie spotkamy na porodowce hihihihih :) :) ja najprawdopodobniej bede miala cc wiec moze akurat termin nam razem wypadnie :)

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...