MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettka - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=171687&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

z tego wynika ze jednak w rewie:) kabarety ponoć dopiero o 21:p

ooo mam podaje linka dla wszystkich co nie mają pomysłu na dzisiejszy dzień...a wiejskie imprezki są fajne przecież:p

http://www.kosakowo.pl/strona/

nie to nie w rewie...moi rodzice mają dom w kosakowie i dlatego od nich z grila jadymy na plaże to 5 minut,,,a ten festyn to własnie w kosakowie czyli za pogórzem w drodze na rewe z gdyni...jakies wybory miss maja byc...poszukam zaraz moze jakies info bedzie

O, w Rewie dzisiaj festyn? W jakich godzinach? Aśku, masz jakieś info na www?

Dziewczyny, wklejcie jakieś aktualne zdjęcia brzuszkowe :) :)

ja to dopiero popołudniu sie wygrzebie na działke do cienia i na grila...stamtad na rewe rodzinka kąpu kąpu..i na jakiś dziwny festyn...ale ponoć mają byc kabarety wiec moze sie troche pośmieje..mięśnie rozluźnie:) a póki co zaopatrzyliśmy sie z mężem w filmy dvd, wiatrak zimne pitku i seansik:)

Ale dziś upał.Na półwysep jeden wielki korek. Aż szkoda, że na tym etapie ciąży to strach się gdzieś ruszyć no i ten upał. Pozostanie mi siedzenie cały dzień przy wentylatorze.Ot i rozrywka.A wy jakie plany macie na dziś?

przyszla mamo ide na KTG do szpitala w Redlowie moj gin wtedy chyba tam przyjmuje bo powiedzial mi w jakich godzinach moge byc

image

Tak, przy zgaszonym śpi. Dzieciaki śpią w swoim pokoiku, w swoich wyrkach. Jeszcze kilka dni temu Wojtek spal w gondoli od wózka przy naszym łóżku, ale już się tak o niego nie boję i w sumie jestem bardzo czujna, wszystko słyszę, każde jego westchnienie nawet :) także przenieśliśmy go do jego wyrka :)

te maratony nocne mnie troszku przerazaja...a czy Wojtuś spi przy zgaszonym świetle? kurcze nie wiem ale coś mi sie o uszy obiło ze w szpitalach po poprodzie nie wyłączają świateł na noc bo niby cośtam...ale niewiem:)

może Nyzosia- ta która miała zostać grudniowa mama- niedługo dołączy do listy rozpakowanych juz mamuś z dzieciaczkami:)

Hehe, spoko :) Przez te upały jakaś dziwna myślówa się czasami włącza :)

My mamy masakryczną noc za sobą :/ Tośka budziła się z 4-5 razy, Młody też ok. 3 razy i za każdym razem z 1,5 h chciał wisieć na cyckach, je jak szalony! Ale nie dziwię się, gorąco strasznie, dzieciakom chce się pić...

no co Ty yecath ani troszku nie było w tym ironii! no moze tak zabrzmiałao...chodziło mi o to że ja Ci tu o tyle rzeczy ,marudziłam związanym ze szpitalem, porodem itepe, a wydaje mi sie ze jak maluszek sie urodzi to pytań bedzie jeszcze wiecej...i nie chce Cie straszyć ale pewnie bede je kierować właśnie do Ciebie:)))

dziś skwar sie z nieba leje nieziemski:/

A ja wczoraj byłam nad jeziorem i nie wytrzymałam i się wykąpałam... Cudownie było tak popływać rozciągnąć mięśnie i poczuć lekkość jakiej dawno się nie czuło....

Pogoda masakryczna wy też tak się pocicie? ze mnie to czasem normalnie deszczyk kap;ie ;D

sorry dziewczyny za ten 40 tc, nie to miałam na myśli ;/

kurcze Was tez tak bolą niemiłosiernie ścięgna i drętwieją Wam nogi do kolan podczas nocy ?

ssabinka a gdzie Ty chodzisz na KTG w niedziele ?

Czesc wam wszystkim :) Ja niedawno wstalam dopiero:) wczoraj mialam zalatany dzien co chwile cos a potem z gdyni do pruszcza po pieska jechalismy z siostra mama wyprawiala urodzinki niezle poblakalismy ale wkoncu trafilismy i jej przywiezlismy:)

Jest przeuroczy :) zakochalam sie Filipek bedzie mial przyjaciela hehe:) Jutro juz ide na KTG ciekawa jestem co u mnaluszka:) Wczoraj jego dziadek a moj tata za glosno wlaczal muzyke biedny musialam uciekac do innego pokoju

image

co do dyskusji o przyspieszaniu porodu, może jestem egoistką, ale naprawdę nie dałabym rady dłużej chodzić w ciąży, zajmować się Tosią, zresztą, gdybym urodziła w terminie, to nawet nie miałabym co z nią zrobić, bo teściowa do Londynu wyleciała kilka dni temu... I nie czuję się gorszą mamą, która nie dba o swojego maluszka, bo wykurzyła go wcześniej z brzucha. Gdyby moja ginekolog nie powiedziała, że synek jest zdrowy, ma odpowiednią do porodu wagę (zresztą całkiem słuszną, gdyby dotrwał do terminu to miałby ponad 4 kilo), to bym nie działała :)

A magiczne ziółka podobno nie przyspieszają porodu, ale przygotowują szyjkę macicy do niego i poród później ułatwiają. Nie wiem, czy to one sprawiły czy coś innego, ale ja miałam łatwy, szybki poród, bez nacinania, pękania itp- także może herbatka z liści malin też coś podziałała :) :)

No, przyszła mamo, nie pisz proszę za dużo o tych ryzykach po 40tyg ;) część dziewczyn jest już po, albo na skraju 40tyg, więc takie tematy jak duże ryzyko (i czego) jest po terminie - lepiej omińmy :))

Ja dziś właśnie mam "godzinę zero" ... ale chyba nic z tego nie będzie.

A co tam u Nyzosi?

Ja to rozumiem i nie widze w tym nic złego jesli cos sie juz rzeczywiscie dzieje i jesli Was boli, chodzi mi o sytuacje kiedy wszytsko pozamykane na cztery spusty i zaczynaja sie akcje latania po schodach, picia magicznych ziolek itp... Nikomu nie zycze zadnego bolu, i zgadzam sie ze jesli zle sie czujecie to dobrze urodzic szybciej, ale zauwazylam ze tutaj jest jakas straszna nagonka na te ziolka, mycie okien i łazenie po schodach zeby tylko sie juz cos zaczelo dziac. Rozumiem niecierpliwosc jak juz jest pare dni do terminu, no ale nie np 3 tygodnie:) Nie mam tu na mysli nikogo konkretnego po prostu zauwazylam ze dziewczyny juz z gory planuja ze w 37 tygodniu zaczna pic ziolka, myc podloge na kolanach itp:) Jesli wszystko przebiega prawidlowo, bez boli itp(czego wszytskim zycze) to uwazam ze mozna juz sie przemeczyc te pare tygodni dla dobra Maluszka:)

Aniu pogadamy jak za parę tyg Ty tez będziesz w 37 tc i dostaniesz (czego naprawdę Ci nie życzę) boli które trwają 6 dni, mam skróconą szyjkę od 2 tyg, ból jest nieziemski, dziecko donoszone, sam lekarz "kazał" mi rodzic w 37 tc najlepiej, wiesz naprawdę gorzej jest rodzic przez wywołanie porodu, naoglądałam się tego na patologii jak dziewczyny w 40 tc dostawały po 4-5 kroplówek (bolesnych) i nic, dopiero jak im przebili wody płodowe...

poza tym, z doświadczenia wiem a raczej z zawodu i studiów z tym związanych ze lepiej urodzić dziecko przed 40 tc, później jest bardzo duże ryzyko ze maluch połknie smółkę a komplikacje sa przerażające

W zleciła dokarmianie, bo Wojtek dużo stracił na wadze w szpitalu, potem przybrał 200 g chyba w 3 dni, ale nie dobił jeszcze do wagi urodzeniowej i to był dla niej powód do dokarmiania...
Jednak mamuśkowe mleko najlepsze :)

Aśku, a z tą mamuśką to taka trochę ironia ;)? Bo ja tu w sumie zawsze piszę co i jak i może robię z siebie doświadczoną mamuśkę :D Ale tak naprawdę każdy maluch jest inny i w sumie na drugim dziecku trzeba się wielu rzeczy od nowa uczyć... :)

tamta doktor chciała zagiąć taką doswiadczona extra mamusie jak Ty? faktycznie mina by jej zrzedła...a czemu zalecała dokarmianie?

pieknie przypiera ten Twój facecik:)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...