MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettka - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=171687&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

z tego wynika ze jednak w rewie:) kabarety ponoć dopiero o 21:p

ooo mam podaje linka dla wszystkich co nie mają pomysłu na dzisiejszy dzień...a wiejskie imprezki są fajne przecież:p

http://www.kosakowo.pl/strona/

nie to nie w rewie...moi rodzice mają dom w kosakowie i dlatego od nich z grila jadymy na plaże to 5 minut,,,a ten festyn to własnie w kosakowie czyli za pogórzem w drodze na rewe z gdyni...jakies wybory miss maja byc...poszukam zaraz moze jakies info bedzie

O, w Rewie dzisiaj festyn? W jakich godzinach? Aśku, masz jakieś info na www?

Dziewczyny, wklejcie jakieś aktualne zdjęcia brzuszkowe :) :)

ja to dopiero popołudniu sie wygrzebie na działke do cienia i na grila...stamtad na rewe rodzinka kąpu kąpu..i na jakiś dziwny festyn...ale ponoć mają byc kabarety wiec moze sie troche pośmieje..mięśnie rozluźnie:) a póki co zaopatrzyliśmy sie z mężem w filmy dvd, wiatrak zimne pitku i seansik:)

Ale dziś upał.Na półwysep jeden wielki korek. Aż szkoda, że na tym etapie ciąży to strach się gdzieś ruszyć no i ten upał. Pozostanie mi siedzenie cały dzień przy wentylatorze.Ot i rozrywka.A wy jakie plany macie na dziś?

przyszla mamo ide na KTG do szpitala w Redlowie moj gin wtedy chyba tam przyjmuje bo powiedzial mi w jakich godzinach moge byc

image

Tak, przy zgaszonym śpi. Dzieciaki śpią w swoim pokoiku, w swoich wyrkach. Jeszcze kilka dni temu Wojtek spal w gondoli od wózka przy naszym łóżku, ale już się tak o niego nie boję i w sumie jestem bardzo czujna, wszystko słyszę, każde jego westchnienie nawet :) także przenieśliśmy go do jego wyrka :)

te maratony nocne mnie troszku przerazaja...a czy Wojtuś spi przy zgaszonym świetle? kurcze nie wiem ale coś mi sie o uszy obiło ze w szpitalach po poprodzie nie wyłączają świateł na noc bo niby cośtam...ale niewiem:)

może Nyzosia- ta która miała zostać grudniowa mama- niedługo dołączy do listy rozpakowanych juz mamuś z dzieciaczkami:)

Hehe, spoko :) Przez te upały jakaś dziwna myślówa się czasami włącza :)

My mamy masakryczną noc za sobą :/ Tośka budziła się z 4-5 razy, Młody też ok. 3 razy i za każdym razem z 1,5 h chciał wisieć na cyckach, je jak szalony! Ale nie dziwię się, gorąco strasznie, dzieciakom chce się pić...

no co Ty yecath ani troszku nie było w tym ironii! no moze tak zabrzmiałao...chodziło mi o to że ja Ci tu o tyle rzeczy ,marudziłam związanym ze szpitalem, porodem itepe, a wydaje mi sie ze jak maluszek sie urodzi to pytań bedzie jeszcze wiecej...i nie chce Cie straszyć ale pewnie bede je kierować właśnie do Ciebie:)))

dziś skwar sie z nieba leje nieziemski:/

A ja wczoraj byłam nad jeziorem i nie wytrzymałam i się wykąpałam... Cudownie było tak popływać rozciągnąć mięśnie i poczuć lekkość jakiej dawno się nie czuło....

Pogoda masakryczna wy też tak się pocicie? ze mnie to czasem normalnie deszczyk kap;ie ;D

sorry dziewczyny za ten 40 tc, nie to miałam na myśli ;/

kurcze Was tez tak bolą niemiłosiernie ścięgna i drętwieją Wam nogi do kolan podczas nocy ?

ssabinka a gdzie Ty chodzisz na KTG w niedziele ?

Czesc wam wszystkim :) Ja niedawno wstalam dopiero:) wczoraj mialam zalatany dzien co chwile cos a potem z gdyni do pruszcza po pieska jechalismy z siostra mama wyprawiala urodzinki niezle poblakalismy ale wkoncu trafilismy i jej przywiezlismy:)

Jest przeuroczy :) zakochalam sie Filipek bedzie mial przyjaciela hehe:) Jutro juz ide na KTG ciekawa jestem co u mnaluszka:) Wczoraj jego dziadek a moj tata za glosno wlaczal muzyke biedny musialam uciekac do innego pokoju

image

co do dyskusji o przyspieszaniu porodu, może jestem egoistką, ale naprawdę nie dałabym rady dłużej chodzić w ciąży, zajmować się Tosią, zresztą, gdybym urodziła w terminie, to nawet nie miałabym co z nią zrobić, bo teściowa do Londynu wyleciała kilka dni temu... I nie czuję się gorszą mamą, która nie dba o swojego maluszka, bo wykurzyła go wcześniej z brzucha. Gdyby moja ginekolog nie powiedziała, że synek jest zdrowy, ma odpowiednią do porodu wagę (zresztą całkiem słuszną, gdyby dotrwał do terminu to miałby ponad 4 kilo), to bym nie działała :)

A magiczne ziółka podobno nie przyspieszają porodu, ale przygotowują szyjkę macicy do niego i poród później ułatwiają. Nie wiem, czy to one sprawiły czy coś innego, ale ja miałam łatwy, szybki poród, bez nacinania, pękania itp- także może herbatka z liści malin też coś podziałała :) :)

No, przyszła mamo, nie pisz proszę za dużo o tych ryzykach po 40tyg ;) część dziewczyn jest już po, albo na skraju 40tyg, więc takie tematy jak duże ryzyko (i czego) jest po terminie - lepiej omińmy :))

Ja dziś właśnie mam "godzinę zero" ... ale chyba nic z tego nie będzie.

A co tam u Nyzosi?

Ja to rozumiem i nie widze w tym nic złego jesli cos sie juz rzeczywiscie dzieje i jesli Was boli, chodzi mi o sytuacje kiedy wszytsko pozamykane na cztery spusty i zaczynaja sie akcje latania po schodach, picia magicznych ziolek itp... Nikomu nie zycze zadnego bolu, i zgadzam sie ze jesli zle sie czujecie to dobrze urodzic szybciej, ale zauwazylam ze tutaj jest jakas straszna nagonka na te ziolka, mycie okien i łazenie po schodach zeby tylko sie juz cos zaczelo dziac. Rozumiem niecierpliwosc jak juz jest pare dni do terminu, no ale nie np 3 tygodnie:) Nie mam tu na mysli nikogo konkretnego po prostu zauwazylam ze dziewczyny juz z gory planuja ze w 37 tygodniu zaczna pic ziolka, myc podloge na kolanach itp:) Jesli wszystko przebiega prawidlowo, bez boli itp(czego wszytskim zycze) to uwazam ze mozna juz sie przemeczyc te pare tygodni dla dobra Maluszka:)

Aniu pogadamy jak za parę tyg Ty tez będziesz w 37 tc i dostaniesz (czego naprawdę Ci nie życzę) boli które trwają 6 dni, mam skróconą szyjkę od 2 tyg, ból jest nieziemski, dziecko donoszone, sam lekarz "kazał" mi rodzic w 37 tc najlepiej, wiesz naprawdę gorzej jest rodzic przez wywołanie porodu, naoglądałam się tego na patologii jak dziewczyny w 40 tc dostawały po 4-5 kroplówek (bolesnych) i nic, dopiero jak im przebili wody płodowe...

poza tym, z doświadczenia wiem a raczej z zawodu i studiów z tym związanych ze lepiej urodzić dziecko przed 40 tc, później jest bardzo duże ryzyko ze maluch połknie smółkę a komplikacje sa przerażające

W zleciła dokarmianie, bo Wojtek dużo stracił na wadze w szpitalu, potem przybrał 200 g chyba w 3 dni, ale nie dobił jeszcze do wagi urodzeniowej i to był dla niej powód do dokarmiania...
Jednak mamuśkowe mleko najlepsze :)

Aśku, a z tą mamuśką to taka trochę ironia ;)? Bo ja tu w sumie zawsze piszę co i jak i może robię z siebie doświadczoną mamuśkę :D Ale tak naprawdę każdy maluch jest inny i w sumie na drugim dziecku trzeba się wielu rzeczy od nowa uczyć... :)

tamta doktor chciała zagiąć taką doswiadczona extra mamusie jak Ty? faktycznie mina by jej zrzedła...a czemu zalecała dokarmianie?

pieknie przypiera ten Twój facecik:)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?