MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettka - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=171687&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

nie no mam identycznie w ciągu dnia w miarę ok, szczególnie jak chodzę a jak leżę i zbliża się wieczór - masakra, aśku a Twój mały tez ostatnio jakiś mało aktywny się zrobił ?

dokładnie pięknie to ujełaś!!! ja tez mam głeboko...gdzie, jak, czy bedzie bolało i ile trwało...kurde byleby sie zaczeło...nie wiem juz co dzis mam robić...powoli dochodze do wniosku ze na te uparciuchy to nic nie zadziała...jesli same nie zechca wyjść...a mój to jeszcze rano sie tak przesłodko przeciągał...a ja :" Ty sie tu nie przeciągaj tylko ruszaj!" nie moge sie z tym maluchem dogadać:)))

a najdziwniejsze ze rano już czuje sie ciut lepiej...wszystko zaczyna sie wieczorem i nasila na noc..:/

Hej dziewczyny :)

Aśku widzę że obydwie mamy ta samą powtórkę z rozrywki ;) a nie mówiłam że te nasze wczorajsze maratony powodujące przyspieszenie nic nie dadzą ;)) wczoraj gdzieś wyczytałam że takie nasze objawy mogą być do 2 tyg przed porodem...

a tak poważnie to wymiękam po nieprzespanej całej nocy czuje się jak wrak, czego ja to wczoraj nie robiłam aby ja wykurzyć i co...i nic !! dziś czuje skutki, cholernie boli mnie krzyż, kolejne nieprzerwane bóle jak na @ z tym ze coraz mocniejsze mam wrażenie i standardowo 4 skurcze i koniec :(( znów mam bóle a to już 6 dzień :((( pocieszam się ze może poród minie szybko (heh nadzieja matka głupich;))

ciekawe czemu te Nasze maluchy nie chcą wychodzić, taka ładna pogoda ;))

powiem Wam szczerze że po tej nocy zmieniają się moje priorytety co do porodu ;) wisi mi gdzie, z kim, czy będą studenci itp - ja chce JUŻ urodzić :((

hehe moda wprost z mediolanu:ppp

a ja właśnie pierwszy raz uraczyłam sie tą słynna malinowa herbatka i mi ona smakuje:))) heheh chociaz tyle pozytywu...
upał znów niemiłosierny...mozna sie wykonczyc:/

Z cyklu - mózg mi się skurczył. Zanim wyskoczyłam na pocztę, postanowiłam zmierzyć bluzeczkę, którą wczoraj kupiłam bez mierzenia. Jak ją zobaczyłam na sobie, to stwierdziłam, że tak już może zostać. I poszłam na pocztę z dyndającą na plecach wielką metką :))) Taka elegancka jestem, a co! :))

Mnie to rano ostatnio ciągle boli brzuch chyba przez to że w nocy rzadko zmieniam pozycję spania.. Już mnie wszystko powoli męczy... Wczoraj w końcu spakowałam torbę mam nadzieję że po poniedziałkowej wizycie mała ruszy do boju i we wtorek urodzę... Co do objawów porodu to czasem mnie boli podbrzusze i podczas chodzenia wydaje mi się że czop powoli odchodzi ale nie jestem pewna...

hej niestraszcie mnie jak sobie przypomne lata szkolne jak mnie okres bolala to mialam 1 dzien wyciagniety z zyciorysu. Bol okropny ale ostatnio od kilku juz lat jest znacznie zdecydowanie lepiej wiec mam nadzieje ze te bole niepowroca sprzed lat jak juz wroci okres. Oj bol przy porodzie niestety bedzie ale co zrobic jak juz zobaczymy maluszka to to nam wynagrodzi. Mnie tez zaczely pobolewac pachwiny i ciezko mi z wyra wstac. Staram sie niedrapac brzucha choc swedzi troche. Mam wrazenie ze jakbym to zrobila to moze by rozstep by sie pojawil niewiem. ciekway ten artykul. Napewnoz niego skorzystam.
image

hej ;) i dziś powtórka z rozrywki czyli upał. Ja dziś piorę rzeczy - dziś pora na niebieskie bo też mam ich troche odziedziczone po chrzesniaku

heh ale Was nazwałam :)
oczywiście dziewczynki mało być :)

czesc dziweczynki :)
ja wczoraj zrobilam maraton po sklepach i juz myslalam, ze od tego łażenia coś się zacznie- a tu nic :(
chcociaz moze i dobrze bo wyjezdzamy na weekend- co prawda niedaleko, ale zawsze :))
nie chce krakac, ale znajac moje szczescie to pewnie na domku zlapia mnie skurcze :)) no, ale torba bedzie w bagazniku, do gdanska blisko, wiec jakby co bede i na to przygotowana...
a dzis znowu upał, a rano się nie zapowiadało...

Yecath Tobie to dobrze a gdzie tu jeszcze my pozostałe, Jeszcze daleka droga przed nami. Aż Ci zazdroszczę, że już się nie musisz męczyć w te upały. Rozpakowałaś się i masz z głowy.

super:) z jednej strony przerąbane tak jak Ty cały czas w ciąży , ja po jednej juz mam dosc a z drugiej strony super jest jak różnica wieku jest niewielka miedzy rodzeństwem...noi szybciutko bedziesz miała dwójke odchowaną:)))

Hej dziewczynki. Ja dopiero wracam do życia. Pół nocy nie spałam. Nie mogłam się ułożyć, a jak już się ułożyłam to mała dawała o sobie znać :( Teraz siedzę w pracy i dobrze, że chociaż wiatraki mamy bo bym tu nie wyrobiła !! A jeszcze całe lato przede mną :(

Aśku, nie no co Ty, miałam zaje... bolesne :/ W dodatku krzyżowe. Tylko na szczęście krótko mnie męczyły, bo szybko urodziłam.
Za to nigdy nie miałam bólów miesiączkowych.

A Wojtuś w upały po prostu często cyckuje, bo pić mu się chce. A tak to śpi i śpi i śpi. Tośka gorzej- bo przez ten upał przesunęła jej się drzemka dzienna (ma problem z zasypianiem) i budzi się już po ok. 40 minutach, a normalnie śpi w dzień ok. 1,5-2 godzinki.

Dzisiaj idę do przychodni zaszczepić Tosię i zważyć Wojtaska. Ciekawe, ile przybrał na wadze przez te dwa tygodnie :)

W ogóle dzieci tak szybko się zmieniają! Po Małym już widać zmiany- coraz dłuższe okresy aktywności, inne ruchy rączek, nóżek, coraz bardziej "świadomy" wzrok, jeszcze trochę a będą się z Tośką bawić :)
Na razie Młoda ma manię całowania Wojtka. A raz mu z główki "przyłożyła" w ramach "zabawy"... Ale już wie, że nie wolno, że z dzidzią trzeba delikatnie.

Wy tu dalej o objawach porodu, a u mnie ciąg dalszy prania... Poki jeszcze chlodno biore sie za prasowanie, bo pozniej nie wyrobie.

Milego dnia dziewczyny :) No i moze ktoras by sie rozpakowała ;)

A no fajny link:) no właśnie jak mam normalnie bóle przed @ to łykam ibuprom bo nie wyrabiam i problem z głowy...a teraz taki ból juz dwa dni sie ciągnie....:///

yecath Ty miałaś skurcze bezbolesne? i napisz jak Wojtuś znosi te upały:)

W ogóle jeśli skurcze bolą tak jak na okres, to ja współczuję kobietom, które mają bolesne miesiączki :/ Mnie nigdy nie bolało podczas okresu (a ostatni miałam hohohoh, najstarsi górale nie pamiętają kiedy to było :D) i bałam się, że nie rozpoznam skurczów, bo wszyscy wokoło trąbią, że bolą jak na @ :)

Znalazłam fajną stronkę http://www.rodzinko.pl/porod/4780-pozycje-podczas-porodu.html - mądre rzeczy piszą :)

mnie tez juz zaczyna powoli wisiec wybór szpitala, choc oczywiscie wolałabym tam gdzzie zamierzałam:)

skoro zadne sposoby nie działaja moze faktycznie zostaje nam dogadanie sie z dzieciaczkami:)

No i ja tez nie mam dobrych wieści- spacerek, wertepy, opalanie, kręcenie biodrami, herbatki nie wywołuja u mnie zadnych objawów.No dobrze moze wczoraj ze 3 razy zabolał mnie brzuszek jak na okres i to by było na tyle...

Co do szpitala to ja się juz chyba przestałam jakos konkretnie nastawiać i pojadę tam, gdzie mnie przyjmą, bo rzeczywiście wszystkie mają zalety, ale tez i wady.Poza tym troche mnie nastraszyłyście tym nalotem turystek na porodówki ;-)

Inne tematy z forum

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...