MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettka - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=171687&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

no mi po tych porządkach napewno pachwiny dadzą popalić....ale a nóż widelec sie uda cos przyspieczyć...

od razu mi sie yecath przypomina:)))

A nyzosi ani widu ani słychu. Może naprawdę już na porodówce?

ja tez wzięłam się za sprzątanie ;) oby tylko nie podziałało w druga stronę tzn żeby bardziej Nas nie bolało wieczorem a dziecka ani widu ani słychu ;))

wiem madziulka:) jajca se robię:ppp

ooo no to przyszla mamo jestes etap do przodu...bo mi na krzyż jeszcze sie nie rzuciło...ale dzis robie co moge, odkurzanko, podłoga na kolanach, spacer, schody, łyczunio winka na rozluznienie i sex:) nie no co za duzooo to....bla bla bla:)) moze jeszcze cos polecacie????

heheh teraz tak sobie pomyślałam że może jak mnie ktoś jeszcze bardziej nastraszy i wkurzy to dziś urodzę !:))) a chciałabym bardzo oj bardzo bo już wymiękam dziś z tym bólem najgorzej że jeszcze promieniuje to do krzyża ;(

aśku żle mnie zrozumiałaś " już predzej do wejherowa pojade" w sensie że mam tam od cholery drogi a bliżej mi w gdańsku. A wole już jechać dalej niż do wojewodzkiego :)) a przeciez wejherowo ma bardzo dobre opinie

a mi sie obraczka obecnie tylko na maly palec miesci :P

Dziewczyny, proszę się nastraszyć z tymi szpitalami.Wszystkie urodzimy i napewno każda dobrze wybrała. Nie ważne gdzie i tak za nas nikt nie urodzi. Lepiej nie panikować, bo i tak sam poród jest wystarczającą stresujący.

Koniec ze szpitalami, bo ten temat nie wróży nic dobrego.
A jak dziewczynki znosicie upału? Ja mogę się bawić z moimi kostaki w chowanego i przyznam, że by wygrały, bo ciężko je znaleść. Poza tym moja mała uwielbia wiatrak. Jest wtedy taka spokojna :)
Ciekawe co u nyzosi? Może od lekarza pojechała prosto na porodówę i będziemy miały kolejną szczęśliwą mamusię??

co to ma znaczyć "to już predzej do wejherowa pojade":) ja tam jade świadomie i prosze mnie nie straszyc:pppp

moja tez reaguje na wiatrak jak wieje prosto w brzuch, ale myślę że jej się to nie podoba ;) jak tylko przestaje to się uspokaja a tak kopie jak szalona ;)) zauważyłam tez że lubi chyba słońce, jak chodzę z odkrytym brzuchem to "siedzi" spokojnie jak tylko zasłonie to silnie kopie ;)) ciekawe co one tam czuja ;))

dziękuję i tobie też przyszła mamo życzę powodzenia.

Ja dziś zauważyłam pierwszy rozstęp na udzie i się zdenerwowałam. Wiem, że to normalne ale i tak się zdenerwowałam, może dlatego ze to pierwszy.Niech już się kończy ta ciąza.Rozstępy, kręgosłup boli, pachwiny bolą a w dodatku upały.

spokojnie dziewczyny :) w kazdym spzitalu jest "coś" na klinicznej jest znieczulenie, na zaspie nie ma itepe

Jeśli chodzi o mnie to ja rodze na zaspie i nie portzebuje nie wiadomo jakich warunkow. moja szwagierka rodzila na zaspie i sobie chwali, znowu koleżanka pare dni temu urodzila na klinicznej i tez sobie chwali. Natomaist do wojewodzkiego mnie sila nie zaciagna to juz predzej do wejherowa pojade :D

A moja mala reaguje jak wlaczam wiatrak ciekawe czy go lubi czy nie hehehe

Posprzatalam cale mieszkanie ufff ale sie zmachalam to nie ta kondycja co pare tygodni wczesniej :D

anettkaboss - mogę tylko napisać - powodzenia przy porodzie ;)

przyszła mamo. Nikogo nie straszę i napisałam to co wiem apropo szpitala na zaspie i szpitala na klinicznej. Jakbyś uważnie przeczytał mój post, to zauważyłabyś, że napisałam, że to wybór każdej z nas gdzie chce rodzić, że nie każda wychodzi zarażona. Moja koleżanka też rodziła na klinicznej i była zachwycona.
Miałam wiedzę co do szpitala na klinicznej i się nią podzieliłam, ale nikt nie musi od razu zmieniać zdania co do szpitala. I nie denerwuj się słoneczko, w naszym stanie to nie dobrze. A w każdym szpitalu może być "coś" i wiadomo, że i tak wszystkim się nie dogodzi i każdy ma swoje zdanie.

wiecie co, nie sądzę że każde dziecko które rodzi się na klinicznej jest chore...to co piszecie dziewczyny zostawia wiele do życzenia, chodzi mi o to ze pisząc rzeczy typu "moja koleżanka urodziła na klinicznej dziecko zostało zarażone i jest inwalida" nie postępujecie w porządku do Nas rodzących wybierających ten właśnie szpital. Każdy ma prawo do własnego wyboru i własnego zdania ale w pewnych sytuacjach i wypowiedziach powinno się mieć trochę kultury...żadna z Nas tak naprawdę nie wie co ja czeka, dziecko czy matka może być narażona na cokolwiek w każdym szpitalu a takie straszenie chorobami jest dla mnie na tym etapie ciąży NIENORMALNE, napisałam tylko moje zdanie na temat odniesionych wrażeń bardziej w sumie wizualnych i miłej Pani położnej szpitala na Zaspie, wiec po co straszenie chorobami które są w każdym szpitalu ?! to czy i gdzie ktoś rodzi to jego decyzja i tak jak napisała Aśku wybór przez nas daje nam "jakieś tam poczucie bezpieczeństwa", dodam tylko ze tak wszyscy straszą Wojewódzkim a dziewczyny z naszego wątku są mega zadowolone z tego co piszą...wiec rożnie to bywa, ja chce mieć poczucie bezpieczeństwa i przyzwoite warunki a jeżeli chodzi o "sprzęt" to kliniczna również takim dysponuje jak i wojewódzki, zaspa ma dobry oddział do ratowania wcześniaków i z tym chyba każda się zgodzi.

ufff skończyłam temat :))

a ja chcę już urodzić!!!!!!!!!!
każda z nas musi wybrac szpital tak zeby czuć sie komfortowo...ja np. zawsze myślałam ze bede rodzic w gdyni, ale zraziłam sie po przypadku mojej przyjaciółki...i mimo ze redłowo ma teraz super opinie...to ja pamietam tamta sytuacje i boje sie tam rodzić...dlatego jade do wejherowa mimo ze dalej...i daje mi to "jakieś tam poczucie bezpieczeństwa"

moim zdaniem nie ma co sie nakrecac - wiekszosc z tych opowiesci na pewno jest mocno przesadzonych, zreszta prawda jest taka ze w kazdym szpitalu mozna sie zarazic gronkowcem od personelu i nic na to sie nie da poradzic. ja tez uwazam, ze gdyby faktycznie "bakterie wylazily ze scian" to sanepid by zamknal taka placowke, bo z tego co wiem szpitale sie regularnie kontroluje.

Nie zamkną klinicznej, bo nie mają co zrobić z pacjentami. Zresztą Zaspa ma najlepszy sprzęt na pomorzu. Ja też wolę zdrowe dziecko i bez znieczulenia :)

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...