MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
15.07 malaniunia- synek Kubuś, szpital na Klinicznej
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettka - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=171687&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.27

ja się dziś wzięłam za wygotowywanie poszczególnych elementów laktatora, butelek i smoczków. Teraz czekam, aż wszystko wyschnie.

Nyzosia sie coś nie odzywa, może faktycznie jej rodzina się dziś powiększy hi hi. Zobaczymy.

ja na zaspie rodziłam 3 lata temu i kazda rodzaca byla odgrodzona wlasnie sciankami a nie firankami miedzy łozkami byl korytarzyk a z ostatnie lozka dostep na sale operacyjna wiec jakos nei wieze by az tle moglo sie zmienic. O tym gronkowcu na klinicznej slyszalam od osoby tam pracujacej, moja kolezanka ktora ma 3,5 letnia corcie przez to ma dziecko inwalide bo jest karmiona pozajelitowo i wlasnie tam zarazila sie tym paskudztwem, ale co kto woli ;) wole zdrowe dziecko i bez znieczulenia.

aśku tez myślę przy bólach nocnych jak dam rade podczas porodu, ciekawe która pierwsza się rozpakuje ;)

napisałam tylko moje zdanie na temat Zaspy jak dla mnie zdecydowanie to ostatni szpital, jeżeli chodzi o komfort to fakt nie jadę tam na wakacje ale chciałabym by było "czysto i schludnie" skoro mam się męczyć w takim pomieszczeniu X godzin, ściany są odgrodzone ale sama położna wczoraj potwierdziła że przez te zasłony na korytarzyku głównym słychać czasami jęki i krzyki a nigdy nie wiadomo na jaka sąsiadkę trafisz, jeżeli chodzi o gronkowca itp bakterie na klinicznej to wydaje mi się ze jest to GRUBO przesadzone, po pierwsze na pewno sanepid by zamkną taki szpital po drugie nie miałby on takiego obłożenia a po trzecie prawie wszystkie moje koleżanki tam rodziły i sn i cc i nic nikomu się nie stało, ja tez spędziłam tam parę dni co prawda na patologii ale wspominam to bardzo dobrze pod każdym względem :)

wczorajsza pogoda jakos lepiej na mnie oddziaływała- nie liczac popoludniowego bólu brzucha- ale enegrii miałam full
a dziś znów niemoc...

ciekawe jak nyzosia po wizycie:) czy "rodzina sie powiekszy"?:)

Widze dziewczyny, ze u Was juz sie zaczyna cos dziac, u mnie cisza, no ale tak tez byc powinno...

Wczoraj porobilam porzadki w szafkach i szufladach, hmm strasznie dlugo sie do tego przybieralam, ale wreszcie mam za soba. Teraz wstawilam do prania ubranka maluszka... Kurzcze calkiem sporo sie tego nazbieralo. Uff strasznie mi gorąco...

przprzyszła mama to gdzie ty byłaś na tej porodówce...?? Jeśli chodzi o zaspę to to co odgradza rodzące to ścianki z kartongipsu, a kotary są na wejściu i jak jest pacjentka to się je zasłania. Są zrobione mini pokoiki. Jeśli chodzi o znieczulenie to nie ma tylko zewnątrzoponowego. Jest znieczulenie ogólne i podpajęczynówkowe no i oczywiście miejscowe. Do tego dostajesz środki przeciwbólowe. Jeśli chodzi o szpital na klinicznej. Mam tam znajomego lekarza i to co on opowiadał spowodowało, że kliniczną zostawiam sobie jako ewentualną ewentualność. Nie chce oczywiście nikogo straszyć, bo to gdzie będziecie rodzić to wasz wybór. Kliniczna ma status "do wyburzenia" co 2 pacjentka zostaje zarażona gronkowcem (albo pacjentka albo dziecko) gronkowiec jest w ścianach i to w tak zaawansowanym stopniu, że już nie da się go wytępić!! Oczywiście nikt oficjalnie Wam tego nie powie i wszyscy będą go chwalić, ale jak się przestraszyłam nie na żarty.

ja 26 lipca zwiedzam trakt porodowy na zaspie - ale slyszalam ze sa to boksy - no coz trudno - nie jade tam na wakacje ;) juz jakis czas temu pisalysmy - chyba z nyzosia ze zastanawiamy sie nad kliniczna bo tylko tam jest znieczulenie, a na zaspie nie ma - sa tylko takie ktore lagodza bol - przezyjemy ;)))

ja nas wyprowadzam z pokoju hihi zeby ciuszki malej zmiescic

rano myslalam ze nie bedzie upalu - takie bylo niebo w chmurach a tu dupa skwar jak codzien ;/

heheh wiem o co chodzi:) sama szukam sprzymierzeńców...nikt nie powie nam nic konkretnego...nawiet w necie rózne opinie ze takie bóle to już, a zaraz czytam ze moze to i byc 2 tygodnie buuu:/

najgorsze ze to mnie tak męczy...ja sie nawet w nocy zastanawiałam taka nie wyspana i obolała czy starczy mi sił na poród:p

heheh aśku nie zrozum mnie źle ale dobrze jest wiedzieć że ktoś tak cierpi jak ja ;)) już myślałam że może coś sobie wkręcam itp ale ten ból jest okropny a nie słyszałam wcześniej by któraś miała takie bóle przed sama akcja porodowa które trwają tyle już dni:((

taaak nie moge sie wogóle przekrecić....a jak ide do kibla- widok przekomiczny...

już mnie wkurza to czekanie...cały czas lekarz powtarza może za godzine, albo jutro, albo za tydzień trzeba czekać...a ja sie buntuje:)

aśku - czytałam, wiesz ja mam już tego dość, wczoraj jak wspomniałam o tym położnej na zaspie, gdy się zapytała w którym tyg ciąży jestem, to powiedziała tylko że organizm się już szykuje i powinno to nastąpić lada chwila...mam tylko czekać na prawdziwe skurcze dodała ze bardzo bolesne ;) co 4 min jakoś mnie nie pocieszyła ;) bo mam serdecznie dość tego wyczekiwania,

aśku tez tak bolą Cie pachwiny w nocy przy tych bólach?

przyszla mamo...nie wiem czy czytałas mojego posta z rana...ale ja miałam taką samą noc od 3 się meczyłam i miałam nadzieje ze to juz ze zarz bedziemy jechac...ale nad ranem jakos zasnełam...teraz sie uspokoiło jak na złość...i szukam wszedzie info jak długo taki stan moze trwac....te twoje 5 dni mnie mega przeraża...bo mnie tak od paru dni pobolewa ale ta noc normalnie na długo zapisze sie w mej pamieci:/

Hej :)

ale miałam ciężką noc ;( te bóle jak na @ są już nie do wytrzymania !:(( to już 5 dzień u mnie trwa, w nocy miałam skurcze jak zwykle 4 w ciągu h i czułam parcie a tu dalej nic !:(( dziewczyny które już urodziły miałyście tak wcześniej ? tj przed samym porodem ?

a teraz muszę Wam się wyżalić jeżeli chodzi o szpitale - wczoraj byłam na Zaspie zobaczyć porodówkę i pogadać z położną i MASAKRA jakaś ! położna bardzo mila oddział położniczy zostawia wiele do życzenia jak dla mnie ale to sprawa powiedzmy 2 rzędna bo podobno szpital dobry, przeraziły mnie te zasłony które odgradzają rodzące ;/

teraz najważniejsze - czy słyszałyście ze na Zaspie nie dają znieczulenia !!! cały czas byłam przekonana ze dają!! a położna ze tylko Kliniczna ma te "najlepsze" a na Zaspie dają znieczulenie dla " złagodzenia " bólu w kroplówce i doodbytnicze ( nie słyszałam o nim wcześniej ) potwierdziła również znaczne obłożenie na porodówkach ze względu na jak to określiła - panie z wakacji ;)

będę się zapierać rękoma i nogami by mnie nie odesłali z klinicznej :(( nie wyobrażam sobie rodzic gdzie indziej :((

Ja też miałam nadzieję, że po porodzie przejdzie to rozkojarzenie a wy mnie tu załamujecie że NIIEEE. Oj szkoda ....

Upałów ciąg dalszy....

yecath nie strasz- ja już teraz ledwie pamiętam jak się nazywam :)
i do tego niezdara ze mnie straszna, co chwilę sie potykam, uderzam o coś :/

Ja całą ciążę jestem zakręcona i czesto gubię watek ;-)

Za chwile jade na intensywny spacer.Kurcze no w końcu musi cos sie zacząć przecież!!!

czyli stan umysłu jak w poczatkowych etapach ciąży cd:)

no nie yecath nie mow, ze po porodzie jest sie rozkojarzonym, mialam nadzieje, ze wlasnie wtedy mi to minie bo przez cala ciaze czuje sie jakbym miala iloraz inteligencji 0

i jeszcze takie małe spostrzeżenie co do mnie samej po porodzie- strasznie mnie wkurza to, że stałam się rozkojarzona i jakaś taka... "głupsza" :) Często coś opowiadam i w trakcie opowiadania nagle zapominam, co chcę dalej powiedzieć, mylę słowa, no masakra!

Kilka dni temu kazałam mężowi przynieść mi pranie z lodówki.. I nawet dwa razy to powtórzyłam, zanim się skapnęłam, co za bzdury gadam :)

Chciałabym już powrócić do normalnego stanu umysłu z tego całego zaćmienia ;)

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

jaki odkurzacz polecacie ? (26 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?