MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.28

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.28

Ja też wt i czw, ale na 16, więc się mijamy. W sumie to już kończę, bo w czw mam ostatnie zajęcia z ćw i zostaną tylko wykłady.

Mi się super chodziło w ciąży zimą :) Co prawda był problem z kurtką zimową- nosiłam polar męża :D ale w kozaki się bez problemu dopinałam :) Puchnie się chyba przede wszystkim w upały i jak się nie pije wody, je dużo soli- ja nic zimą nie spuchłam. Także dziewczyny, za rok, na wiosnę i początek lata bzykajcie się co niemiara i zachodźcie w kolejną ciążę :D

Ja dzisiaj idę do fryzjera, mąż zostanie z maluchami. Chcę się obciachać na krótko, no muszę! Po urodzeniu Tosi też musiałam :) Jakiś taki wewnętrzny przymus :)

O matko ale żeście naskrobały:)

Madziuska2 gratulacje!!!! Domyślam się jak musiał wyglądać Twój poród - wczoraj taki mieliśmy na porodówce - ale najważniejsze że młody zdrowy i że już jesteście w domu.

Dziewczyny nie przejmujcie się że jeszcze nic się u Was nie dzieje. Znam kilka osób u których jednego dnia się nic nie działo a za dwa trzy dni się podziało i urodziły:)) Tak więc na każdą przyjdzie pora a jak nie to to lekarze Was wezmą w swoje ręce.

Ja już dzisiaj w dużo lepszym nastroju. Wszystko się dowiedziałam, zrobili mi jeszcze usg żeby sprawdzić czy wszystko jest ok no i wychodzi na to że tak. Tak więc pewnie jutro albo w piątek kolejny test okstytocynowy.

A propo testów - ja byłam przekonana że robią 3 próby wywołania i jak maluch jest leniwy i nie wychodzi to robią cesarkę. Ale okazuje się że tak wcale nie jest! Że mogą robić nawet 5 prób i więcej i póki z dziecku nie spadnie tętno to cc nie zrobią:( Tak więc ja tu mogę rodzić jeszcze 2 tygodnie:)

Dziewczyny powiem Wam że położne w Redłowie super!!! Na prawdę nie można się przyczepić. Wszystko i opowiedzą i pomogą - na patologi przez dobę leżą dziewczyny po cesarce więc widzę jak się tymi dziewczynami opiekują. Byłam też na porodówce i tam też babeczki bardzo fajne.
To tak w ramach informacji dla tych które chcą rodzić w Redłowie.

A kiedy chodzisz na cwiczenia? Bo ja wtorki i czwartki na 17

tak ;)

anettkaboss Ty teraz chodzisz na SR na Zaspie?

Nam właśnie położna na SR wcale nie opowiada jak to jest pięknie. Mówi, że juest ciężko, że na oddziale nie ma takiej opieki na jaką byśmy liczyły, że możliwości położnych też są ograniczone, bo jest ich mało. No i opieka nie jak w hotelu, tylko jak to w polskiej służbie zdrowia
Co do remontu na zaspie. Wejście główne od strony KFC jest otwarte całą dobę, a IP jest na końcu korytarza po prawej stronie. Z tego co wiem to ciężarne powinny się zgłaszać do pokoju 7, ale pewna nie jestem.

Słyszałam o zaspie wiele dobrych opinii, ale jak się na własnej skórze nie przekonam, to nie będę wiedziała. A do tego nie zostało już wiele czasu. Ten czas tak szybko leci...

o kuchnia!! tego się boję, że pojadę do szpitala a tu amba fatima i gdzieś mnie wywiozą :((

ciesze się że Zaspa jest polecana jakoś tak lżej na serduchu ;)

Mam wiadomość od Mjakmamy dla tych którzy się wybierają do wojewódzkiego- jej koleżanki nie przyjeli na polozniczy z wodami ktore odeszly tylko karetka zawieźli na Zaspe bo miejsc nie bylo i aktualnie maja remont!!!

Madziuska gratulacje,
ja mam pytanie odnośnie IP. Podobno jest remont, więc z której strony się wchodzi?
Ile czasu trwają formalności na IP i czy sprawdzają dowód ubezpieczenia?
Na sali położnic ile leży kobietek z dziećmi ?
Z góry dziękuje

ja mam wrażenie, że to zawsze tak jest, że na SR mówią jak to jest fajnie, a życie czasem weryfikuje te wyobrażenia
życzę każdej z Was (i sobie również) żebyśmy były otoczone anielską opieką ;) grunt to pozytywne nastawienie :)

Tak na zaspie.

Domyślam sie ze nic innego położna powiedzieć raczej nie może:)

To jest moje pierwsze dziecko do tego po cc, nie chciałam zeby się ktoś nim zajmował za mnie, ale pomógł gdy maly plakal przez cala noc a ja nie wiedziałam jak go uspokoić, no ale zobaczycie same kochane, ogólnie zaspe i tak polecam i jestem zadowolona i wybrałabym drugi raz ten szpital :) naprawdę polecam :)

Madziuska ty rodziłaś na Zaspie?? Nam położna w SR powiedziałą, że jeśli chodzi o oddział, to są 4 położne czasem na 40 matek + 40 dzieci i nie da się do każdego zajrzeć, każdemu pomóc i wogóle. Ale z tego co wiem, to jak się któraś zgłosi do nich o pomoc, albo zapyta o coś to pomagają i odpowiadają na pytania. Ja się akurat o opiekę nie martwie, bo koleżanka jest położną na noworodkach, do tego mam 2 koleżanki w szpitalu, więc mała będzie miała cioć a cioć :)

a no i jedyne co mi sie nie podobało to to ze za każdym razem na obchód przychodził inny lekarz i właściwie każdy miał swoje teorie i każdy co innego mówił, a na koniec położne i tak dawały swoje zalecenia oczywiście rożne od lekarzy. podam przykład

Mój mały był nieco żółciutki jeden pediatra stwierdził ze to w granicach normy i nie trzeba nic robić, kolejny przyszedł i powiedział ze mały nie jest żółty, w dniu wypisu przyszedł trzeci i zlecil badanie bilirubiny(chyba tak się nazywa) wyszła ciut ponad normę wiec nas zostawili dobę dłużej i mały miał zalecane naświetlania. Lekarz kazał obracać go w łóżeczku co 30 min na inna pozycje (dodam ze przez cala dobę miałam tak robić) po czym położna powiedziała mi ze mam go przekręcać po każdym karmieniu i to starczy. faktycznie tak było bo wyszliśmy do domku :)

opieka na porodówce rewelacyjna, położne złote kobiety, lekarze mili i fachowi, co rusz sprawdzają czy z maluchem wszystko ok. ogólnie jestem bardzo zadowolona (nam położna załatwiła nawet wiatrak bo rodziłam jak było chyba ze 40 st a niestety klimy brak).

Po cesarce pierwsze dwie doby opieka super, położne pomocne cierpliwe, sympatyczne. No ale później to już rożnie bywa. właściwie na druga dobę zostaje się z maluchem sama i trzeba wszystko przy nim robić mimo ze wstawanie i ból po operacji jest konkretny. Owszem pokazują raz co i jak zrobić ale później radź se sama:) jak się chodzi i pyta to z reguły niezbyt zadowolone sa.

Miałam ciuszki swoje ale na początek i tak ubrali go w ich kaftanik i pampersa i wszystko. później na pooperacyjnej pytali czy mam, jak ktoś nie miał to dawali. ja ubierałam w swoje. W taki upał kaftaniki zdały się najbardziej, mój cały pobyt byl w kaftaniku i pampersie, no ale upały dawały w kość.

Ostola moja mała przekrecila się coś koło 34 tc
a na pocieszenie napiszę, że mojej koleżance na 2 dni przed porodem, więc jest jeszcze szansa- chociaż jak mówią lekarze im później tym mniejsza.
Nie wiem jak ułożone jest Twoje dziecko- moja mała leżała wzdłuż lewego boku, więc jak chciałam żeby się przekręciła to duzo leżałam na tej stronie- musiało być jej niewygodnie, bo mocno się wierzgała- ale się przekręciła- nie wiem czy to akurat pomogło, ale nie zaszkodzi spróbowac :)

Dawno się nie odzywałam, kończyłam pracę, ale teraz na zwolnieniu postaram się częściej bywać. Od mojego ostatniego postu parę dziewczyn widzę że się rozpakowało - serdeczne gratulacje. Tym, które chciałyby w najbliższym terminie - nie martwcie się, zbliżająca się pełnia wam w tym pomoże :-D Pełnia jest 30.07, więc pewnie będzie dużo rozpakowań :-))

U mnie jeszcze daleko i jestem na petapie prania i przygotowań, ale z wypiekami czytam, co u Was :-)) No i Wasze opinie o szpitalach również :-))

Ostola z tego co ja wiem to dziecko powinno sie przekrecic przed 30 tygodniem ciazy, pozniej jest juz coraz wieksze i coraz mniejsze sa szanse ze sie obroci... Sposobow na to nie znam, bo moja Mala juz jest obrocona głowka w doł i lekarz powiedzial ze juz raczej nie ma szans zeby sie teraz cos zmienilo

Madziuśka ale coś w tym jest moje koleżanki po porodach też mówiły nigdy więcej dzieci i porodów po czym po upływie 3-4 lat decydowały się na kolejną ciązę. Podobno o bólu porodowym się zapomina i drugi jest łatwiejszy.Ale ja się tu nie wymądrzam bo sama mam pietra więc staram się nie myśleć o bólu, i nie wyobrażać go sobie bo i tak nie jestem w stanie do niczego go porównać skoro to będzie mój pierwszy poród.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...