MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.28

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
29.07 gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.28

ja celowałam w raczka, ale raczej już jako strzelec go nie utrafię:P
panna świetnie Cie rozumiem....i złośliwość zarówno losu, ludzi jak i tych przeklętych skurczy też...

ja sie dzis poddaje...co za skwar jak to wytrzymać? noc do dupy..dzień do dupy...ech jakas deprecha łapie:p

No nie wiem, czy lew to taki fajny znak. Wiem po sobie. To, że sobie radzą w życiu i nie dają sobie w kaszę dmuchać to się zgadza, ale do tego są uparte, krzykliwe i zawsze muszą postawić na swoim. Raczki są fajne :)

Cześć dziewczyny!
Trochę mnie nie było (dwie rozpakowane mamusie teu :)) - gratulacje!), bo miałam zamieszanie z netem - raz był, raz go nie było, no, ale już załatwione i mogę nadrabiać.

Masakra. Mam już takie ciśnienie na poród, że hej. Wiem, że to nie jest dobre, ale nie potrafię inaczej :( No i oczywiście okazało się≤ że wszyscy dookoła stali się nagle lekarzami i położnymi - "już ma pani nisko brzuch", "już chyba powinna pani urodzić", "ale brzuch to jeszcze wysoko.." No nic, tylko się wściec. W ogóle mam ostatnio jakieś doły, pewnie przez hormony, które wcale nie chcą mi przejść.. Ech.
Najbardziej mnie wkurza to, że szyjki już prawie nie mam, a skurcze, którymi raczyło mnie mnie ciało, jak jeszcze było za wcześnie, teraz zupełnie zniknęły..

nyzosia - w piątek się zaczyna lew :)) Fajnie będzie mieć córę-lwa, nie da sobie taka dziewucha w kaszę dmuchać, to na pewno :))

czesc z rana :)

Dzis ma byc ostatni raz taki skwar a potem maja przyjsc deszcze z wiatrem przez najblizsze pare dni to moze odetchniemy troszke :) Nie mam pomyslu co dzis porabiac.... chyba bede leniuchowac :)

image

ja wlasnie wrocilam znad jeziorka -wpadlam zobaczyc czy ktos sie rozpakowal ;) wielkie gratulki dla 2 kolejnych szczesliwych mamuś

woda w jeziorku z*******a :) dzieki temu przetrwalam ten dzisiejszy upal lezalalm sobiew na lezaczku w cieniu :D jutro powtorka z rozrywki

Morela wiem ze na Zaspie na pewno na miejscu daja ten fartuszek ale nie mam pojecia jak jest na klinicznej...

Ja po badaniu. Dziecko bardzo nisko, szyjka zgładzona. Gotowa do porodu. Rozwarcia brak, skurczy brak. Pytałam gina jak to jest z tymi skurczami przepowiadającymi. Powiedział, ze niektóre kobiety mają a inne nic nie mają, poprostu u tych co nie mają zaczyna sie poród a wcześniej nie ma rzadnych objawów. Czop może być a nie musi, może odejść i nawet kobieta tego nie zauważy.Także niezła historia.Czekam. Pewnie jak zaczną się skurcze to będę już pewna, że to poród.

Orientujecie sie moze, czy na porodowke maz musi miec zielony fartuszek, czy obejdzie sie bez niego? Chodzi mi glownie o Kliniczna...

ehhh- nie ma już jedynki? Szkoda :(
Ja tam innych gości to nie chcę - tylko męża. ( i siostrę- ale ona jest lekarką, więc się i tak wszędzie wkręci - niezależnie czy można czy nie można odwiedzać :) )
Będę musiała kiedyś do Redłowa pojechać aby zobaczyć jak wygląda ta salka odwiedzin.

A ja zdecydowanie nie chcę być nacinana niepotrzebnie.Wg badań tylko w 10% nacinanie jest wskazane, a wyniki szpitala w Redłowie na stronce rodzić po ludzku są zupełnie odwrotne ( biorąc jeszcze pod uwagę kobiety rodzące drugi, trzeci raz).

Ja większość rzeczy kupiłam w Akpolu- wg mnie tam dość tanio jest.

Ciuszki - część od forumki a część w Tesco, plus dodatkowo sporo teściowa kupiła.

No - ale w Akpolu dostaniesz wszystko - nie wiem tylko jak ceny ciuszków tam wyglądają.

Nilka nie ma już jedynki w Redłowie. Więc za nią nie zapłacisz.

I to nie prawda że tatuś nie ma kontaktu z dzidzią - wiem bo chodzę na oddział położniczy:) Faktycznie nie można wchodzić do pokoi - jest pokój odwiedzin. Tam pod szybę podjeżdża mama z dzieckiem i normalnie tatę za tą szybkę wpuszczają. I może sobie malucha do woli dotykać i oglądać. Inne osoby też wpuszczają ale pojedynczo. Chodzi o to żeby tabuny nie odwiedzały położnic żeby pozostałe w pokoju miały święty spokój. I ja się z tym zgadzam bo widzę jak to wygląda tu na patologii a co dopiero jak siedzi Ci cała rodzinka na położniczym a ty chcesz np. karmić. Zero intymności.

Co do nacinania krocza to myślę że to jednak jest decyzja położnej i od niej to zależy. Jak tnie wszystkich to wszystkich ale jak jest taka co tak rutynowo nie tnie to pewnie jak nie będzie trzeba to nie potnie. Mnie akurat nacinanie kroczka kompletnie nie stresuje.

Jeśli chodzi o Zaspę. Mąż przy porodzie jak najbardziej, 2 godziny po też, a potem jak kobieta idzie na oddział to "dowidzenia". Na oddział go nie wpuszczą, natomiast jest pokój odwiedzin, gdzie może tatuś (i nie tylko) całą dobę siedzieć z maluszkiem.

A dziewczyny wiecie może gdzie można tanio kupić wyprawkę dla dziecka (bez łóżeczka i wózka)? Ja dopiero się za to zabieram, a nie chce mi się jeździć po iluś sklepach. wolałabym kupić rzeczy w miarę w 1 miejscu. A może allegro? Tylko, że nie lubię kupować w cemno, więc jak net to tylko ktoś sprawdzony.

A czytałam wczoraj ten artykuł - całkiem niezły ...

No właśnie - nie powinno być żadnych opłat - a Redłowie chyba też płaci się za jedynkę?

Wejherowo przegięło, jeśli te opłaty były ustalane indywidualnie - bo to bardziej wygląda jak dawanie w łapę a nie opłata za znieczulenie ....

Mi w Redłowie tylko dwie rzeczy tak naprawdę nie pasują: rutynowe nacinanie krocza (miałam w sr rodzenia położną z tego szpitala - już samo jej tłumaczenie świadczyło o jednym - na pewno mnie to spotka :( ), a po drugie to, że mąż po porodzie ( po 2 godzinach - nie będzie miał kontaktu z dzieckiem póki będziemy w szpitalu .
A to jak wyglądają ściany i jak smakują posiłki jak dla mnie znaczenia nie ma :) - wytrzymam.

Wiesz wszyscy mówią że w Wejherowie jest super bo jest wszystko fajnie odnowione. Tutaj może oddział nie jest najpiękniejszy na świecie ale personel na prawdę super. Dzisiaj rozmawiałam z dziewczyną po cesarce to mówi że babki od laktacji ma na zawołanie. Przyjdą, pokażą, pomogą. Tak więc to jest ważne.

A tak a propo Wejherowa wczoraj widziałam że zostali obsmarowani za płatne znieczulenie:) Generalnie z tego co pisali znieczulenie powinno być wszędzie bez łachy. No ale wiadomo jak to jest. Jeden anestezjolog na cały oddział i wtedy nici ze znieczulenia.

no to powodzenia jutro :)
co prawda będzie bardzo gorąco, ale i tak lepiej urodzić :)

Super, że tak dobrze oceniasz Redłowo - może jeszcze zdecyduję się jednak tam urodzić a nie jechać do Wejherowa ...

Robią test co 2 dni. Liczą na to że przez ten jeden dzień przerwy może coś samo się wydarzy:))

Właśnie był obchód i jutro idę znowu na test. Tak więc wszystko zgodnie z procedurą:)

A czemu nie moga czesciej dawac tej oksytocyny czy jak to tam sie ma :P
Dostalas tylko po razie w jednym dniu? Bo ja slyszalam ze jak jedno nie zadziala albo slabo zadziala to dostaje tam sie drugie.

image

Jak poród nie zacznie się od odejścia wód to później odchodzą gdzieś w trakcie. Wczoraj widziałam jak jednej dziewczynie na porodówce odeszły przy skurczach a to jeszcze nie były najgorsze skurcze. Ale to i tak nie odchodzą wszystkie bo musi trochę ich zostać - inaczej maluch by się poocierał jakby szedł przez kanał.

Anettkaboss - dziękuje czuje się dobrze - dzisiaj też psychicznie jest mi lepiej jak pogadałam sobie ze wszystkimi lekarzami. Dalej daleko do porodu:))))

A Ty nyzosiu jak się czujesz?

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...