MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk

Link do poprzedniego watku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-28-t173223,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

Yecath własnie tez tak myslalam zeby wychodzic na dłuzej bo w sumie w szpitalu i tak cały czas przy otwartym oknie i balkonie dzieci lezały bo taki upał byl...a wiesz jak to jest jak kzdy szczegolnie 'starszej ' daty doradzi to bym z miesiac w domu siedziala a mnie juz nosi bo nie jestem przyzwyczajona do siedzenia w domu;)

U mnie chusta odpada ze wzgledu na moj kregosłup ;/

właśnie oglądam chusty elastyczne na allegro ....
Kolorystycznie to te mi się podobają :) - ale niestety dość drogie są :)
http://allegro.pl/item1152481576_antybakteryjna_chusta_wiazana_elastyczna.html

te też ludzie kupują a są zdecydowanie tańsze, więc się chyba na taką chustę zdecyduję:
http://allegro.pl/item1152954181_chusta_elastyczna_nimar_kolorowa_instrukcja_haft.html
Niebieską w paski da się zaakceptować :)

Co do wagi z USG to mi na porodówce powiedzieli że malutka ma 3300.Pan dokjtor spojrzal na brzuch i stwierdzil ze bedzie gora 3 kilo.wiecie jaka miał mine, gdy wyszedł mój klopsik o wadze 3740?
To pewnie dlatego tak sie wymeczłam, ale warto było!!!

Mi jakos brzuch fajnie spada jak narazie.Tylko krocze boli i korci mnie zeby zajrzec, co tam mi porobili, ale poczekam do sciagniecia szwow.Nie chce sie denerwować na zapas ;-)

No to dałam czadu hehe
I melduję się nadal w dwupaku. Gin zrobił mi KTG przebadał rozwarcie na palec zero skurczy Mała ma się świetnie więc było bez sensu żeby mnie kłaść na patologie ufff wole być w domu. Teraz w środę na 15.30 na KTG i badanie i jeśli nic się nie ruszy to w czwartek na 8 rano na 100% na wywołanie i powiedział że w czwartek już napewno muszę urodzić. To będzie 12 dni po terminie. Tylko troche kijowo bo mój gin ma dyzur w środe ale razem doszliśmy do wniosku że nie widzi mi się rodzić po nocy no chyb że się uprę żeby on był przy porodzie ale męczyć się pół albo całą noc więc wole ten czwartek.
I znowu mam szanse na samoistny poród może się kochanemu dziecku zachce już na tą stronę :)
Jak leżałam pod KTG przyjmowali dziewczynę 10 dni po terminie i szła odrazu na porodówkę na wywołanie już dzisiaj będzie miała dzidzie przy sobie.

Madziulka, masz rację, ostatnie, co można o mnie powiedzieć, to "cierpliwa" :P

Powtarzam się, ale dla mnie chusta to genialny wynalazek :) Wszelkie miejsca, po których średnio wygodnie się z wózkiem chodzi (sklepy, las, tłumy), stają się bardzo łatwo dostępne z chustą. No i w wózku czasami maluch marudzi, a w chuście zawsze jest blisko rodzica, cieplutko miło wtulony :) Kilka razy na wózkowym spacerze musiałam pędzić jak szalona do domu, bo Wojtkowi się syrena włączyła, ryczał jakby go ze skóry obdzierali, a nie miałam jak go nakarmić po drodze. W chuście jest cały czas spokojny i szczęśliwy, nie zdarzyło się, żeby marudził.

No i polecam elastyczną, bo o wiele łatwiej się z niej korzysta z noworodkiem- manewruje się chustą a nie dzieckiem. Ja chcę potem jeszcze nosidło Mei-Tai kupić, chusty tkanej chyba nie będę w ogóle kupowała. No i warto używane kupować, zawsze taniej ;) A dobre chusty w ogóle się nie niszczą.

madziulka seks działa dopiero wtedy gdy macica jest przygotowana do porodu po 38 tc...także mozesz dowoli:ppp

na mnie seks nic a nic nie działa :D

yecath nie przejmuj sie, zrzucisz wszystko napewno ale daj sobie troche czasu - cierpliwa to Ty nie jestes i z porodem i po porodzie hiih :))) ale swoja droga to ja też się boje jak to będzie, w sumie poszlo tylko w brzuch ale i tak mi sie wydaje duzo przytylam ;/

musze dzis spróbować cos zrobić...najchetniej bym unikneła jutrzejszej wizyty u mojego genialnego doktorka....

ja tez przymierzam sie do kupna chusty tkanej...ponoć lepiej od razu tą zakupić...zastanawiam sie tylko czy aby napewno bede miała z niej pożytek, bo np. na spacerki to w wiekszosci jezdzimy gdzies autkiem wiec wozek i tak mozna zabrac...poza tym te co gladałam troche drogie sa...jestescie zadowolone i naprawde sie sprawdzaja?

na moją Małą chyba już nic nie działa ;/ myślałam że trochę to szybciej się potoczy, ostatnio tylko marudzę mojemu ze tak bardzo zazdroszczę dziewczyna które nagle dostają skurczy albo wody odchodzą i maja dziecko po paru godzinach przy sobie a nie jak w moim przypadku 2 tyg, boli coraz bardziej i NIC :(( czasami nie wiem skąd wezmę siły na poród;)

aha 34 tc...to troche inne bajka musieli hamowac akcje...:/
myslałam ze to jakoś teraz na czasie było jakoś i dlatego pytam co mówili...
bo mi generalnie takie bolące skurcze wylazły ze brrrr...powinno coś z tego wyjsc a tu sie wyciszyło...ciekawe czemu...i teraz na samą myśl o tamtych skurczach z przed tygodnia az mnie odrzuca...ale chyba wole w ten sposob niz masaz szyjki czy wywoływanie...wiec moze sie przełamie;p

Ja też mam zamiar nosić Młodego. Podobno na początek jest najlepsza elastyczna, ale ja chyba kupię od razu tkaną.

aśku na następny dzień pojechałam na IP w sumie sama byłam w szoku ze mnie zatrzymali ale to był 34tc i ciut przegięliśmy ;) a lekarze, przyszło 2 do mnie ;) pokiwali głowami i dali mi zastrzyk domięśniowy na uspokojenie;) i skurcze minęły ale musiałam zostać na obserwacji

najlepsze było ze po sexie tak super się czułam a następnego dnia rano były mega skurcze, jak dla mnie ;) no i teraz się boje bo skoro Mała już może wychodzić to skurcze dopiero mogę dostać mega wielkie ;)

yecath
A jaką najlepiej chustę kupić na początek?
Ja chcę chodzić z chustą - ale na razie jeszcze takowej nie posiadam :)

ja już też obawiam się dochodzenia do siebie - do poprzedniej wagi - po porodzie. Teraz też nie podobam się sobie - za duża się zrobiłam :(

Malaniunia, my w ogóle się nie przejmowaliśmy tym ograniczaniem czasu spaceru... Jak jest ładna pogoda, to wyjdź nawet i na cały dzień, jeśli masz jak malucha nakarmić i przewinąć na trasie :) Nasz pierwszy spacer, gdy Wojtuś miał jakieś 6/7 dni trwał ok. 2 godzin :)
Latem nie trzeba werandować, to tylko zimą :)
Jak jest piękna pogoda, to na spacerku zdrowiej niż w domu!

Co do wyglądu, to dwie ciąże dały nieźle w kość mojemu ciału. Dziwnie to brzmi. W każdym razie w ciąży nie było tego aż tak widać, a teraz okropnie. Zaczęłam już ćwiczyć, mam zamiar codziennie co najmniej 20 minut kręcić hula-hop + wieczorkiem ćwiczenia, 2x w tygodniu bieganie i 1 x step- taki jest plan. Strasznie chciałam na basen jeździć, ale w sumie nie dam rady, bo to zajęłoby mi dwie godziny, a nie chcę tak regularnie męża zostawiać samego z dzieciakami, ma teraz tyle pracy... Za tydzień robimy fundamenty od naszego nowego domu!

Wczoraj byliśmy na ponad dwugodzinnym spacerze, Wojtuś w chuście super- cały czas pięknie spał :) a byliśmy w lesie, trasa całkiem ciężka, przejścia przez rzeczkę, kładki, ostre zejścia z górki itp- z wózkiem byśmy nie dali rady, a w chuście to elegancko :)

Dziewczyny, które już urodziły, nosicie maluchy w chuście?

Ja tez w upały chodzilam w sukience teraz nie moglam sie w nic zmiescic wiec dla porawy humoru pojechalam do Medisona i kupilam sobie normalne jeansy w ktore sie mieszcze i wygladaj normalnie a nie jak te ciazowe i odrazu lepiej sie czuje jak sie ubiore hehe
Niby taka mala rzecz ale jak cieszy ehhhhhhhh:)

Dziewczynki dopinguje Was zeby maluszki zechcialy przyjsc na swiat!:)

przyszła mama na patologi wyladowałaś po seksie? i co tam Ci powiedzieli???
ja tez miałam straszne bóle ale jakos w domu wytrzymałam..

yecath, kk - jeszcze moment i wrócicie do formy sprzed ciąży. Przecież nie minęło nawet jeszcze tych magicznych 6 tygodni! Nie spodziewajcie się aż tak szybkiego powrotu do formy, bo to tylko dołuję. W upały nosiłam non-stop spódnice i teraz, jak założyłam spodnie (oczywiście ciążowe), to nie mogę patrzeć na swoją szeroką dupę...
Rozwiązałam ten problem - oglądam się tylko w łazience - lustro do pasa, a w przedpokoju nie zapalam światła. I już :))

Aniaa - miałam bardzo silny ból brzucha, ale taki, że się zwijałam i myślałam, że nie dojdę do samochodu. A na ktg mi wyszły skurcze, więc pewnie dlatego mnie zatrzymali. No i myślę, że bez znaczenia było to, że pojechałam do Pucka (byliśmy na Helu). Przecież cała Gdynia wie, że w Redłowie nie kładą, bo nyzosia blokuje łóżko :)))
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla Ciebie też!
I dla wszystkich pozostałych, ukrytych Ann :)

aśku - tak, poprzednio było 3500, co sprzęt, to inna waga. Dla mnie 3300 też brzmi znacznie milej ;)

Ech moze ta pogoda taka jakas depresyjna, slonka brak, to od razu humory sie popsuly... :( Yecath nie martw sie wygladem, kazdy przeciez wie, ze jestes po porodzie, a tak zle tez na pewno nie jest... Ja tam Ci zazdroszcze, z checia bym poszla na jakies weselicho, nawet teraz, tylko jakos nie ma chetnych na slub i wesele... wszyscy sobie zyja w zwiazkach nieformalnych...

Wrzesniowki nie martwcie sie 9 miesiacem, chyba nie u kazdej jest tak zle, u mnie wprawdzie poczatek,, ale wciaz czuje sie super :)

Inne tematy z forum

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (12 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??