MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk

Link do poprzedniego watku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-28-t173223,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

Cos mi przerwalo;/

Teaz pogoda sie zmienila i nie wiem na ile wyjsc z Kubusiem,siedenie w domu juz mnie dobija;/

Hej,
widzę że dziś prawie każda złapała depresje ;) ja obudziłam się o 1 i nie mogę coś spać ;/ w dodatku ten brak humoru mnie trzyma ;(

jeżeli chodzi o przyspieszenie porodu to nic nie działa na mnie a sexu boje się "spróbować" po ostatnim jak dostałam takich skurczy ze na patologi wylądowałam, jakoś mam cykora ;)

czytam wagę Waszych Maluszków i moja chyba będzie najmniejsza na Naszym forum ;) ma tylko 2700 ;)

czytałyście ten tekst...? http://praca.wp.pl/kat,18453,title,Ginekolog-seksu-to-sie-chcialo-a-teraz-to-placz-i-krzyk,wid,12503863,wiadomosc.html

aż się poryczałam z obawy o to co może mnie spotkać ;( dobrze ze mąż będzie przy mnie.

Yecath nie martw sie ,każda z Nas teraz musi to przezyc...
Ja tez ide na wesele i poki co tez sie w nic nie mieszcze.
A w ciuchy sprzed ciazy to jedynie bluzki a spodni tez nie ubiore;/
Niestety ale jakas pamiatka po ciazy musi byc,chociaz wierze w to ze z biegiem czasu wrocimy do siebie:)

Yecath juz chyba pytalam ,alezapytam jeszcze raz na jak długo z Wojtusiem na spacer wychodziliscie jak mialam 10 dni - 2 tyg.?
Wiadomo teraz pogoda sie zmienila t

heh yecath mnie tez dopada taka deprecha pociazowa - z tym wielgachnym cycem, obwislym brzuchem i szerokimi biodrami nie mieszcze sie w zadne swoje ciuchy i jakos poki co nie widac zeby mialo byc lepiej :(jak patrze na zdejcia z przed ciazy to az mi sie plakac chce ze mialam takie ladne jedrne piersi a teraz wielkie obwisle wory z rozstepami... no ale coz, taki juz los matek ze trzeba sie poswiecac ciagle dla tych malych wredziochow :(

A ja mam doła :( Walczę z kilogramami, brzuchem, cyckami... Chcialabym już wyglądać normalnie, nie mieć flakowatego brzucha pooranego rozstępami i wielgachnych cycków... Moje staniki 75F są dla mnie za małe! Z Tośką nie byłam taką Pamelą. Za 2 tygodnie idziemy na wesele do znajomych, a ja nie mam się w co ubrać, wszystkie moje kiecki są za małe w biuście i to sporo, nawet nie ma szans zapiąć zamka od sukienki. Przedwczoraj przeszłyśmy z siostrą z 10 sklepów i w żadnym nie było sukienki, w której wyglądałabym jak człowiek :(

Panna z mokra glowa- tylko ze u mnie zapis KTG byl dobry, moze dlatego mnie nie zostawili? A jakie mialas objawy ze trafilas do szpitala, w sensie bolało Cie cos?

Panna z mokra glowa- kurcze, troche mnie nastraszylas! Ja mam CRP 12 ale normalnie puscili mnie do domu... Tez nie zauwazylam u siebie zadnych dolegliwosci z ukladem moczowym, tylko ze wlansie cos w tych badaniach wyszlo nie tak... No ale jak Ciebie z CRP 13 zostawili w szpitalu a ja mam 12 to kurcze nie wiem co robic...
Przy okazji: wszytskiego najlepszego z okazji imienin:)

Madziulka, ja tez sie boje troche co to bedzie, zebysmy tylko nie uciekly:P

Gratuluje kolejnym mamuśkom :)
Gabi to co opisywałąś jest straszne, ale mały jest na świecie i trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Nyzosiu Helenka typowa lwica - uparta. Oby się w końcu sama zdecydowała wyjść na ten świat :)

panna wydaje mi się że poprzednio lekarz inną wage Ci podał, 3500? to 3300 duzo lepiej brzmi:)

ciekawe ile moja wazy obstawiam że 2 kg ;)

Ania ja też na 17 ide to się spotkamy ;) aż strach się bać co tam zobaczymy :D

aszku - oby poszło sprawnie i gładko :))

aśku - ja też po seksie nie mam absolutnie żadnych objawów. Żadnych skurczy, żadnego bólu, nic...
Za to dziś w nocy, po wieczornym spacerku po górkach i dolinach Wzgórza, miałam dziwne bóle brzucha (i te jak na @, ale do nich jestem przyzwyczajona i takie inne, trudno mi je określić) i ból krzyżowy (to dla mnie nowość). Ale oczywiście to przespałam i rano się obudziłam rześka i nierozpakowana :)

Rano byłam u lekarza, prywatnie tym razem. "Pocieszył" mnie mówiąc, że według jego badań, pierwiastki rodzą w 75 proc. rodza między 40-41 tygodniem. 7,5 proc przed tym czasem, 7,5 proc. po czasie. Młody jest główką nisko, ale jeszcze nie w kanale. Generalnie mam się nie łudzić, że urodzę wcześniej...
Po takich wiadomościach NAPRAWDĘ odpuszczam myślenie, że będzie to jeszcze w lipcu.
Mój kotlecik wg jego usg waży 3300. Podobno ma długie nogi, jak na dzieciaczka (ale to po tatusiu, tatuś ma takie bocianie patyki :)

Aniaa - ja w Twoim wieku (ciążowym oczywiście ;) też trafiłam do szpitala z CRP 13 (bez wymiotów i biegunki) i leżałam prawie tydzień z diagnozą: zakażenie wewnątrzmaciczne. Z moczem miałam ok, ale przez 5 dni dostawałam antybiotyk i kroplówkę rozkurczową (pojawiły się skurcze na ktg). Może to taki niebezpieczny okres? Trzymaj się!

no aniaa żebyś sie nie zdziwiła na nastepnym usg tak jak ja:) z 2400 wskoczyc na 3500 na 3 tygodnie przed:) śmieje sie ze idę na 5 kilo:)

No wiem, wiem niezłego klopsika wychodowalam, tez sie nie spodziewałam ze bedzie taka duza:)
Madziulka ide dzisiaj na zwiedzanie, na 17 a Ty?:)

Mówię dziś do męza, że może powinnam teraz cały tydzień leżeć to nie urodzę a on na to ,że lepiej powinnam chodzić i robić to co na codzień bo to leżenie da odwrotny efekt skoro do tej pory tego nie robiłam. No i moze racja.

wniosek z tego taki ze trzeba w ciązy być jak "księżniczka na ziarnku grochu" a pod koniec zaczac zasuwać, wtedy moze aktywność odnieść jakis skutek:p
tylko nie każdy moze byc księżniczka:p

na mnie chyba po prostu NIC nie działa- ani spacery, ani wchodzenie po schodach, mycie okien- ale może to wynik tego, że cała ciążę byłam dość aktywna i już się organizm przyzwyczaił do takich "wyczynow"

ssabinka ja mam tak od ok. tygodnia, jakby mała chciała uciec dołem ale bez skurczy i nie jest to miłe uczucie. Czasem odruchowo to aż ściskam mięśnie Kegla bo mam wtedy psychiczne wrażenie, że nie ucieknie dołem. Taki psychiczny odruch. Skurczy nie mam tylko pachwiny tak bolą, że ciężko wstać z łóżka ale za to kręgosłup już nie boli, widocznie mała zeszła w dół i odciążyła mnie.
Ja mam nadzieję, że nie zacznę rodzić bo wczoraj dosyć poważnie popsuł się samochód więć już powiedziałam córci, że siedzimy w brzuchu do weekendu.Zobaczymy

a po seksie absolutnie nic? zero bólu brzuszka, skurczy itp?
ja po ostatnich az boje sie znów próbować:p

a ja dziś troszkę zluzowałam i stwierdziłam, że co ma być to będzie...
negocjacje nie pomogły...
sprzątanie, sex też nic...
siła jej nie wezmę to może jak odpuszczę to na przekór sama sie zdecyduje?? :)

cześć dziewczyny...ta deprecha chyba każdą "przeterminowaną" predzej czy pózniej dopada...
ja sobie wczoraj przypomniałam jak szłam na pozegnanie mojej klasy 25.06.2010 i byłam taka szczesliwa ze lekarz powiedział ze poczatek, połowa lipca bedzie dzidzius...a tu prosze....minął miesiąc...juz po terminie (bo miał byc 24.07) i jedna wielka dupaaaa...tez mnie to przytłacza...mąż juz tez kombinuje jak kon pod gore co z urlopem...bo po nim sa nastepni w kolejce...

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (72 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...