MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk

Link do poprzedniego watku:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-28-t173223,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz.29 na czesc NYZOSI :)

Gabi jak tylko Ci będzie źle i w ogóle to po to my jesteśmy - by się wspierać nawzajem więc nas napewno nie zanudzasz a my sie tu stęskniłyśmy za Toba wiec ipisz :)))

nyzosia ale przeciez oni nie mogą Cie już tak długo trzymac ja myśle ze max 4 dni i Helka wyjdzie siłą czy nie ale musi wyjść. Wyobrazam sobie co czujesz lezac w tym szpitalu, choć i tak nic sie nie dzieje :(( a masz jakieś wieksze rozwarcie, coś się posuneło do przodu??

historia Gabi, to owinięcie pepowiną, podduszenie co opowiadacie - zaczynam się denerwować, zwłaszcza że tak dawno miałam usg :(( do piątku chyba jajo zniose czy wszystko jest w porządku :(((

no ja mam tak juz dlugo w sumie ale coraz bardziej i czesciej mam je i zastanwiam sie czy to maly wierci czy co:P

image

chyba wiem o co chodzi ssabinka:) takie kłucie "tam" jakby maluch chciał sie przecisnac wczoraj tak miałam?? w nocy jak ide siusiu to dopiero mam zagwozdke co to za parcie:p

Gabi troche mnie przestraszylas z ta torbiela, u mnie tez byly dwie przed ciaza i wlasnie w ciazy mialy sie wchlonac, ale tak naprawde moja gin w ogole tego nie kontroluje, a sama tez o nich nie myslalam. W sumie nie mam zadnych dolegliwosci, ale chyba na nastepnej wizycie jej przypomne, zeby dla bezpieczenstwa sprawdzila co i jak...

karolla zazdroszcze ci takiego latwego porodu i bycia juz z malym..... oj ja tez juz chce coraz bardziej sie denerwuje :(

Czy wy tez czujecie jak maluchy sie ruszaja takie dziwne rozwieranie jakby szyjki czy cus? ja czuje jakby maly wiercil normalnie dziure do wyjscia

image

Gabi Twoj synek jest przecudny!gratulacje, jestes bardzo dzielna. teraz bedzie juz tylko lepiej, 3majcie sie!

Gabi, Twoja historia daje do myślenia. Nie można bagatelizować żadnych niepokojących objawów w ciąży - ok. Ale to, co Ty przeszłaś, podkopało mocno moje zaufanie do lekarzy..

Miki jest słodki :)) Życzę Wam dużo zdrowia.

No i Miki ma bardzo dzielną mamę :) Nie pisz tylko, że zanudzasz nas opowieściami - na pewno będziesz miała gorsze momenty, wtedy dawaj z wpisem, może coś pomożemy? Niezbadana jest siła wysyłanych dobrych fluidów, ale może coś w niej jest? ;) W każdym razie - myślę, że mówię za wszystkie dziewczyny - jesteśmy do dyspozycji :)

nyzosia - sori, Helka musi wyjść w tym wątku. Ona jest uparta, ale my tez :) I nas jest więcej..

Byłam dzisiaj rano na basenie, nie wytrzymałam i postanowiłam się popluskać. Super, ale nie ruszyło to akcji ani o centymetr :)

nyzosia, wiem co czujesz. człowieka może szlag trafić w tych szpitalach, jeszcze Cię męczą kroplówami.. nie mówią nic o CC? Trzymam za Ciebie i za maluszka kciuki, żeby sytuacja się jak najszybciej rozwiązała i żebyś po 3 dniach od porodu wróciła do domku

Gabi aż mnie ciarki przeszły!! Właśnie jak to się stało że nikt nie zauważył że to ciąża pozamaciczna? Choć z drugiej strony dzięki temu masz malucha:) Skoro udało mu się w brzusiu przeżyć i rozwinąć w takich warunkach da sobie radę i na tym świecie:))))
Na pewnie wszystko będzie dobrze - forumowe ciocie trzymają kciuki:)))

Co do owinięcia pępowiny to chyba różnie bywa - jak tu leże to był jedne poród naturalny gdzie młody miał szyję owiniętą pępowiną i nic mu nie było, natomiast jednej dziewczynie z patologii przez to że miała dziecko owinięte zrobili cc. Tak więc nie ma reguły. Choć nie wierzę że to taka normalka i że nie ma co się tym stresować.

Widzicie jak to czasami jest z tymi naszymi ciążami. Każda ma jakieś wyobrażenie o jej przebiegu i porodzie a potem los płata różne figle:( Ja tak super czułam się w tej ciąży że byłam przekonana że do końca będę sobie siedziała w domku, którejś nocy dostanę skurczy albo odejdą mi wody pojadę do szpitala i spokojnie urodzę. A tym czasem 10 dzień siedzie w szpitalu, jutro mam 4 test oct i dalej nic się nie dzieje!!! Jestem już nie tyle zmęczona tą ciążą co mega zła i zirytowana.

Czasami mam takie głupie myśli że już mam dosyć tej mojej małej i jestem na nią zła że on a nie chce wyjść i tak się muszę przez nią martwić i denerwować i siedzieć w tym beznadziejnym szpitalu!!!

a jak zaszłam w ciąże z Mikim, to owu miałam z lewego jajnika, a ta pozamaciczna była w prawym jajowodzie, więc cholera wie kiedy to się stało, na pewno przed ciążą, także łaziłam z tym co najmniej 8 miesięcy :/

ja i Mikołaj dziękujemy :)

malaniunia, wspóczuję ogólnego znieczulenia, widziałam koleżankę po takim, strasznie źle się czuła i dłużej dochodziła do siebie, a jeszcze się z tymi igłami wymęczyłaś :/

Madziulka, wyślę Ci e-maila po karmieniu
Z tą ciążą pozamaciczną też byłam zszokowana, miałam zarodek w jajowodzie, musieli mi go wyciąć. W normalnych sytuacjach robi się stan zapalny, krwawienie i trzeba kroić od razu. Ja miałam ten stan zapalny i ładowali mi antybiotyki jeszcze przed porodem, nie wiedząc o co chodzi, ale wartości nie były wysokie. Miałam po prostu wielkiego farta ;-) a jak to możliwe, że lekarz nie zauważył to nie mam pojęcia. Tak samo jak mówił, że jak zajdę w ciąże to torbiel się wchłonie ;-) No ale było, minęło, już Was mną nie zanudzam :P

Trzymam kciuki za mamusie z brzuszkami, co by poszło szybko i w terminie :)

Gabi sliczny jest Twoj synus :)

weronika co ma bzika- ja sobie troszku przyspieszylam moj termin :) wg karty ciazy powinnam rodzic 31 lipca :)

kurcze, dobrze ze mialam to znieczulenie przed znieczuleniaem. Szkoda, ze nie jest to regula, przeciez to tak pomaga, po co zadawac bol pacjentce tak smao z tym cenikiem...

a co do mojego karmienia to idealnie napialas jakbym siebie widziala... to mamy ten sam problem. Ale widocznie tak ma byc...tak to sobie tlumacze...

Gabi sliczny jest Twoj Mikolajek.

A czytajac Twoja relacje to normalnie wlos sie jezy, oby teraz bylo juz tylko lepiej...

Gabi to straszne co przeżyliście ale staraj się już o tym nie myśleć - masz kochanego synka przy sobie i napewno będzie dobrze!!!!!!!
ale jak to możliwe aby nikt nie zauwazyl ciąży pozamacicznej??? jak to mozliwe ze normalna ciąza i pozamaciczna była?????!!!!! czy ja cos zle zrozumialam.
Synka masz slicznego - duzo przezyliscie ale wierze że teraz już będzie tylko lepiej.

Jak podasz mi meila to wysle ci moj tel tak w razie czego, bo juz wcześniej szukalam meila do Ciebie ale nie masz w profilu.

Gabi gratuluje synka śliczny szkrab życzę wam dużo zdrowia wytrwałości i spokoju bo to tego wam chyba teraz brakuje...

Karolla miałyśmy ten sam termin Ty już z dzidziusiem a ja wciąż czekam...

Gabi mialam tak samo cewnik chwile przed cc ,dziwne uczucie bo myslalam ze siusiam na podloge i nie moglam isc normalnie nieprzyjemne to bylo:p
W klebek sie nie moglam zwinac przez mja skolioze,a wbijal mi sie pare razy bo nie mogl trafic tak jak powinien ale to przez moja wade kregoslupa i tylko slyszalam igle 23,24,25,26 pozniej mi sie robilo goraco ale wszystko czulam a lekarz mi wmawial ze nic nie czuje,a ja dalej ze czuje az w koncu polozli mnie na stol nalozyli maske i sie obudzilam na sali pooperacyjnej ..musialam miec narkoze;/

Kochane doradzcie mi jak ubrac dzisiaj melago na spacer?Taka pogoda ze nie wiem

Gratulacje dla kolejnych mamusiek :)
Gabi Mikołajek jest słodziutki, to straszne co opisałaś, najważniejsze że jesteście już w domku, tam i ty i maluch na pewno lepiej dojdziecie do siebie.

Śliczniutki!!!

Gabi bardzo serdecznie gratuluję synka.
To co opisałaś to koszmar ale napewno już teraz wszystko bedzie dobrze.
Będziemy trzymać kciuki za Mikołajka.
Bądź silna, my kobiety jak zostajemy matkami to jakieś niesamowicie silne i dzielne się stajemy.
Życzę zdrówka Tobie i małemu.

jeszcze raz dzięki :)

karolla, to faktycznie miałaś luksus :P mi cewnik włożyli 15min przed wejściem na sale operacyjną i tak z nim stałam, a nie było to fajne uczucie :P nie wiedziałam co ma ze sobą zrobić ;-) żadnego zastrzyku znieczulającego nie było, za to wkuwał mi się w kręgosłup 4 razy bo nie mógł trafić ;-) do tego miałam się zwinąć w kłębek, a z brzuchem to było mało możliwe :P

mój synuś :)
image

Inne tematy z forum

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...