MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Gabi - śliczny Miki :) Tatuś chyba jest artystą - zwłaszcza to pierwsze zdjęcie mnie rzuciło na kolana.
Ech, Wy tu o karmieniu i kupkach, a reszta z nas jeszcze w tematach ciążowych..

Basiula - dojdziecie do porozumienia, kłótnie się zdarzają każdej parze. Mam nadzieje, że cała sprawa zakończy się pięknymi przeprosinami (bardzo lubię moment przepraszania się ;) Czasami mam wrażenie, że tylko po to się kłócę z moim ukochanym :P

nyzosia - oj, to Helka Wam daje popalić. Najważniejsze, że unormowała się sprawa z pokarmem, to dla mnie tez taka nauczka, żeby się nie zniechęcać, jak na początku nie wychodzi idealnie. (Masakra z tymi kupami :) pieluchy pewnie idą jak woda ;)

No i yecath znów zaprasza na grilla... Dziewczyny, trzeba się zorganizować i w końcu przyjąć zaproszenie, bo wakacje się skończą i nie będzie szans na sielankę w ogrodzie :)

Byłam wczoraj z moim Filipem na poprawinach (nie bylismy na weselu). I powiem Wam, że wytańczyłam się za wszystkie czasy. Skakałam, tańczyłam, prowadziłam węża... :D Rano mnie tak macica bolała, że hej! (Ciekawe, czy to zadziała na mojego uparciucha...) :)

Hej,
Dziewczyny ja już nie daje rady :((((

ja dalej z Małą w brzuchu...jestem po niesamowicie ciężkiej nocy bóle takie że omal po ścianach nie chodziłam, co 10 i 5 min ale jak tylko wstałam o 3 i poszłam się myć to pomału przechodziły, później były co 10 min ale już słabsze i w końcu przeszły chyba bo ja z tego bólu zasnęłam na 2 h :( teraz tez boli ale skurczy jako takich brak...

już nie wiem co robić :(( mój lekarz na urlopie a jak pojadę na IP to albo mnie odeślą albo mnie zatrzymają i będę musiała leżeć tam nie wiadomo ile:(

Gabi masz cudownego synka :)

w naszym wątku same piękne maluszki się rodzą :) a mówią ze noworodki takie brzydkie a tu same gwiazdy :))

Co do bolacych brodawek to ja na poczatek polecam lanolinę.W miare jak sie przyzwyczaja cycki to jest juz spoko ;-), ale u nas na początku tez bylo cięzko.zgrzytalam z bolu zebami.
Maja wprawdzie praktycznie nie ulewa, ale za to ma czesto czkawke i jej mija gdy ponownie daje jej cycusia.Musze jej chyba jakąs herbatkę dawać.Czy wy dopajacie swoje dzidzie?

nooo, u nas też miliard os!!!

Gabi, cudowny Miki :) No i też zwróciłam uwagę, że wysoki :) Ty i mąż też jesteście wysocy?

Ja też czasami odciągałam odrobinkę, aby pierś zrobiła się bardziej miękka, żeby Wojtkowi było łatwiej ją złapać. Ale odciągałam ręcznie i dosłownie troszeczkę i już było lżej. Czyli dostawał zarówno wodniste mleczko, jak i to gęste :)
Dzisiaj będziemy się rejestrować na pierwsze szczepienie. To już w sumie za niecałe dwa tygodnie :) Ciekawe, ile będzie Młody ważył :)
Stawiam na ok. 5 kg w tym momencie...

No i ciekawe, ile ja ważę :/ 11. sierpnia mam wizytę u ginki, to się zważę tam. I czekam na zielone światło na seks, już nie mogę wytrzymać :D Ale trzeba być cierpliwym :)

Aaa... jeszcze chciałam napisać o odbijaniu i ulewaniu. U nas też tak było, w sumie nadal jest, ale już dużo lepiej. Wojtuś ulewal praktycznie po każdym karmieniu, teraz go dłużej trzymamy do odbicia w pionie, chwilę go trzeba ponosić, żeby mleczko trafiło w miejsce docelowe i się zaaklimatyzowało :D To nie jest chlustanie, wymiotowanie, tylko wypływa mu taka strużka mleka z buźki...

hej hej ;) widze że już mamuśki się udzielają hihi
Nam na SR też położna mówila żeby troszkę sciągnąc przed karmieniem

W weekend wygrzewałam się ( w cieniu :P ) nad jeziorkiem, ale na rowerze wodnym troszkę mnie spiekło a mąż jak kwiczał w nocy - dotknąc się nie da :D:D:D:D ehh jacy oni są wrażliwi :)))

Gabi prześliczny Twoj Mikołajek a tak swoją drogą to był długi jak miał 55 cm to jakbyś donosiła to pewnie koło 60 by miał.

Czy Wy też macie wszędzie te cholerne osy? wczoraj już myslałam że zwariuje, grila spokojnie zrobić ani zjeść się nie dało bo wszędzie ich pełno ;/

Melduje się w dniu dzisiejszym ;D

Jeszcze w dwupaku ale z dobrym nastawieniem :)

Może to będzie jutro kto wie...

Z tego co ja zrozumiałam na szkole rodzenia:
to co najwyżej na początku można troszkę (b. niewiele odciągnąć) aby ułatwić ssanie - bodajże potem leci lepiej - jeśli dziecko ma problemy.
A tak to karmić aż wypije wszystko z jednej piersi (czyli i rzadkie i bardziej gęste).
No - ale ja na razie to czysto teoretycznie tylko wiem :)

aśku, bo mi się wydaje, że chyba trochę są do siebie podobni ;-)

no walsniee wg mnei dlatego ze najpierw leci wodniste to dziecko powinno tez te wodniste pic by go nie dopajac, i powinno wypijac najpierw calego cyca a potem dopiero drugiego - wg mnie to ma wieksza logike ;) dzidzia przeslodka

aśku, jak będziesz czekać aż wstanie, to nic nie zrobisz ;D ja tak miałam z kąpielami, przez dopasowanie do małego kąpaliśmy go w środku nocy, albo z rana. Mama mnie olśniła, żeby robić to o stałych godzinach i po prostu na śpiocha jeśli akurat śpi, bo potem nie dojdziemy z nim do ładu

gABI! boskiiiiiiiii...............nawet mi trochę mojego niuńka przypomina:)

mjakmama, na logikę tak jest jak mówisz, ale mi położne w szpitalu mówiły żebym ściągnęła trochę przed, właśnie ze względu na rodzaj mleka tak jak piszę Madziulka, ale też na to, że Mikołajowi o wiele lepiej jest złapać odpowiednio pierś jak nie jest ona taka twarda

no spróbuje z tym laktatorem odciagnąć...
a ja chciałam o 9 iść na spacer a nasz żółwik cały czas śpi....

co do jedzonka to ja tez jem jakos tak normalnie raczej ale wzdymające warzywa sobie podarowałam, po czesci tez przez moje problemy trawienne po cięciu...ale dziś wkońcu osiągnełam sukces w tym temacie:DDD

to ja się jeszcze pochwalę niuńkiem bo tata się wczoraj dorwał do aparatu :P

image

image

Mjakmama nie wiem czy do konca tak jest, nam polozne mowily na SR ze wlasnie na poczatku to leci bardziej wodnisty pokarm takie bardziej picie dla malucha a dopiero potem tłustszy ktorym dziecko sie najada, wiec jesli ma byc najedzone to chyba lepiej sciagac przed:)

ja poki co jem wszystko - ograniczylam tylko takie rzeczy jak kapusta itp
co do karmienia to ja by pobudzic laktacje sciagam po karmieniu a nie przed - bo po co zabierac dziecku pokarm ;)

yecath, to masz strasznie silnego synka jak już takie akrobacje robi ;D Miki też już coraz lepiej bo zaczął trochę walczyć jak go kładę na brzuszku.

Ja staram się nie jeść zakazanych rzeczy :P ale też nie przesadzam, na razie to tylko zauważyłam, że jak piłam dużo soku jabłkowego to mały miał rzadkie kupki, a tak to luz

Nyzosia to napewno jednorazowy wybryk;)

Co do doradzania,to u mnie tez co chwile jeden jest madrzejszy od drugiego czasami mi to nie przeszkadza i pomaga ale czasami szlag mnie trafia;/
Wiadomo kazde dziecko jest inne i porownywanie jednego do drugiego mnie dobija:)

Ja na boku już w ogóle nie kładę Wojtka, od ponad dwóch tygodni, zawsze śpi na pleckach (w nocy), a w ciągu dnia na brzuszku.
W ogóle jestem w szoku (nie wiem, czy pisałam o tym), ale on się umie przewracać z brzuszka na plecki! Od urodzenia zrobił to już kilkanaście razy, także to nie przypadek. Robi to najczęściej na kanapie, ale kilka razy zrobił to też na podłodze na kocyku, na całkiem płaskiej powierzchni.

Właśnie zajadam karkówkę i kurczaczka z grilla z sosem czosnkowym ;) Nie ma to jak "zdrowe" śniadanko :P

A jak Wasze diety? Jecie normalnie czy dieta mamuśki karmiącej?

Aśku, przeszło przeszło :)
Teraz czuję ten ból tylko wtedy, gdy np. Wojtek śpi a czuję że mam pelne cycki, ale to tylko chwila, wtedy muszę tak jakby ręką docisnąć piersi na parę sekund i ból mija :)
(w sobotę byłam na wieczorze panieńskim i ból mnie dopadł w klubie, musiałam sobie dyskretnie piersi "docisnąć", nie było to łatwe :P)

Inne tematy z forum

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (19 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...