MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Mikołaj też dzisiaj dał czadu... chyba mu się dzień z nocą pomylił.. ledwo zipie...

Aśku, ja też tak mam z tym bólem, ale tylko wtedy jak piersi są mocno napełnione. Mi i bez ssania małego to się zdarza, jak np nie odciągnę długo pokarmu, to same z siebie tak bolą, a zaraz po tym całe wkładki w mleku. Moja rada - odciągnąć trochę laktatorem przed karmieniem, wtedy i dziecku lepiej się zasysa, spróbuj.

Nyzosia, Mikołajowi też nie zawsze się odbija, a są dzieci, którym w ogóle, ja wtedy kładę go na poduszkę, żeby miał główkę wyżej i czekam aż zaśnie, a dopiero potem wkładam go do łóżeczka no i koniecznie na boku w razie ulewania.

Udanego dnia dziewczyny :)

No to współczuję :(
No - ale może to taki jednorazowy wybryk i jutro znów będzie grzeczna w nocy :)

Oooo wszyscy jeszcze spia??

ja sie juz doje.

pochwalilam wczoraj mloda ze tylko spi i je i dala nam czadu w nocy od 23 do 4:) a potem pobudka jeszcze o 5.30.

ledwo na oczy patrze....

Czesc dziewczyny,

Juz wiem kiedy bede czytac i pisac cos na forum...w nocy jak odciagam pokarm:)

Wlasnie mam wlaczona dojarke i jedna reke wolna wiec wybaczcie mi moja pisownie.

co do karmienia to u mnie male postepy. mala je juz prawie tylko moje mleko - zaczelam wiecej produkowac. a dzisiaj mamy pierwszy sukces bo najadla sie prosto z cyca:)) mam nadzieje ze jeszcze kilka dni i bedzie ok. tylko mamy dalej problem z przystawianiem - mala mnie gryzie. no ale we wtorek przychodzi polozna poprosze ja wiec zeby mi pomogla z przystawianiem.

mam tez maly problem z odbijaniem. jakos slabo sie jej odbija przez co potem mocno ulewa. tez tak macie? jak sobie z ty, radzice?

mala dalej fajna. spi i je:) dzisiaj doszlo jeszcze wrescie normalne sikanie a teraz wieczorem walnela 3 kupy pod rzad:)))

zdjecie wrzuce jak sie ogarne. na razie mamy odwiedziny dziadkow i reszty i nie ma jak sie wyspac w dzien wiec chodzimy z deko niewyspani.

maz bardzo mi pomaga. na prawde jestem z niego dumna. o tym ze ma bzika na punkcie mlodej nie wspomne. nie chce sie z nia dzielic:)

dziewczyny rozpakowywujcie sie i bedziemy wszystkie pisaly o kupkach:)

jejku wlasnie mloda zrobila 4 kupe i po raz 2 najadla sie z cyca!! ale jestem z nas dumna:))

A ja dziś skończyłam czytać Język niemowląt - Tracy Hogg.
Ehh- żebym tylko potem umiała tę wiedzę teoretyczną zastosować w praktyce .. Szkoda, że to nie takie łatwe :(

A książkę polecam :)

A ja dzisiaj pokłóciłam się z mężem i to naprawdę ostro :( I źle mi bo dzidzia w drodze, w każdej chwili może się zacząć a tu takie rzeczy :( A do tego teściowa jak mnie zobaczyła skwitowała: "No Ty to powinnaś jeszcze z 5kg przytyć". No myślałam że mnie trafi. Skoro Zuza się dobrze rozwija i nic jej nie jest to po diabła mi jeszcze 5kg??? Chyba tylko po to, żeby potem ciężej się je traciło. Ehh...

Musiałam się pożalić...

Trzymam kciuki za Wasze cycki :) Oby nie bolały!

Zapomniałam Cię spytac yecath czy ten "wewnetrzny bol" przeszedł tak sam z siebie ????

kurcze dzięki...mały chwyta cyca idealnie więc to odpada...
z cyckami latam, wietrze i tez smaruje, ale Ty yecath chyba trafnie ujełaś ból taki "z wnętrza" ale trwa dosłownie chwileczke póki mały nie zassa potem jest luzik...az mi dziś łzy poleciały:)

jutro ma byc znowu 30 stopni...chce wyjść z Marcelem na spacer, mam nadzieje ze nic mu nie bedzie...jennyyyy co chwila ktoś nas odwiedza i radzi:) szlak mnie trafia :" na dwór to za 2 tygodnie" ojej nie nieś go tak bo plecki musza byc zakryte, on chce jesc trzeba go nakarmic....bla bla bla najlepiej nam jak sami jestesmy w trójke:DD

ale to chyba nie chodzi o ból brodawki, tak z zewnątrz, tylko o taki ból brodawki wewnątrz? Nie wiem, jak to opisać, ale ja też tak miałam na początku karmienia Tosi i Wojtka :) Takie jakby igły właśnie, ale od wewnątrz :)
A na ból brodawek zewnątrz najlepsze jest wietrzenie- latać po domu z gołymi cyckami. No i smarowałam też Bepanthenem... :)

A ja miałam weekend pełen atrakcji- wczoraj dzień w garach, wieczorem wieczór panieński koleżanki (najpierw w domu, potem imprezka w Gdyni). A dzisiaj chrzest Wojtaska, po mszy robiliśmy grilla na działce- pogoda przepiękna!!! Zostało mi tyle jedzenia, ale pomroziłam mięso i będzie na następne 2 grille :) Także zapraszam, jak ktoś ma czas i ochotę :D

asku ja tez tak mialam na poczatku bo brodawki sa wrazliwe i przez jakis czas stosowalam kapturki i smarowalam medela dopoki sie nie zagoilo

aśku_85 mi kobieta od latacji powiedziała, że dziecko zle chwyta piers i dlatego tak boli brodawka ale moim wybawieniem jest masc medela :)

pytanko do mamuś karmiących swoje pociechy cycusiem:)
Nie wiem czemu ale od wczoraj strasznie boli mnie brodawka na samym początku karmienia...w momencie zassania mleczka przez maluszka...okropny ból takie kłucie jakby igły...potem jak juz pije to nie boli...

macie jakąs rade??????ja juz kombinuje może sama zanim go przystawie odciagne troszke mleczka ....ratujcie:)

Jeszcze kilka mam lipcowych nam zostało.. Ja stawiam na przyszłą mamę i aszku - jakoś dawno się nie odzywały ;)

U mnie cisza... Według korekty dp z om, za dwa dni zaczynam 40 tc... A groził mi przedwczesny poród - przewrotny ten los ;)
Miłej niedzieli - ciekawe, czy dziś się urodzi jakiś dzieciaczek-powstaniec ;)

Witamy w kolejnym miesiącu :) Mamuśki sierpniowe - zaczynamy :) Kasiaka - liczymy na Ciebie - dziś powinien być Twój dzień :) (a mój swoją drogą jutro ;))

Większość mam lipcowych już rozpakowanych i w naszym wątku cisza zapadła :)

Ale dziś jestem wykończona - niewiadomo czemu :(

gratulacje dla nowych mamuś:D
nyzosia, pewnie jesteś przeszczęśliwa, że wreszcie w domku po 2tyg :)

dziewczyny, udanych rocznic ślubu :)

aśku, podziwiam Cię, że dajesz radę 3 dni po cesarce, ja nie mogłam wtedy nawet na łóżko usiąść nie mówiąc już o zajmowaniu się dzieckiem, a Tobie od razu go dali po zabiegu, masakra, dzielna jesteś:)

Marcelek prześliczny :)

dzisiaj mieliśmy pierwszy spacer z Mikołajem, spał jak mały suseł :D nawet zapomniał o porze karmienia :P grzecznie zaczekał aż wróciliśmy do domku, hehe.
teraz Miki wymaga trochę więcej rozpieszczania,bo ma problemy z brzuszkiem przez leki, które bierze, także trzeba go dużo nosić i masować, ale i tak jest super grzeczny :)

uzupełniam listę o długość małego
w ogóle to się tak zastanawiałam, że pewnie jakbym go donosiła to spokojnie by ważył ponad 4kg :P narazie to dopiero sięgnął wagi urodzeniowej, bo w szpitalu duużo spadł, ale je coraz więcej także dogonimy ;-)

udanego wieczorku :)
a mamy z brzuszkami, jak możecie to wyśpijcie się za mnie ;-)

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie

morela...gratulacje na pierwszą rocznicę ślubu:) ja świetuje w poniedziałek drugą rocznice ślubku:)

aśku_85 sliczny Twoj Marcelek, normalnie nic tylko pozazdrościć już rozpakowanym mamusiom, takie słodkie maleństwa mają...

My dziś cały dzień poza domem, rano runda po sklepach w poszukiwaniu żyrandola, na szczęście zakończona sukcesem, później dłuuugi spacer po starówce, aż na koniec, to już z sił opadłam, ale jakoś się doczłapałam do samochodu, teraz na balkonie się dotleniamy taka ładna pogoda... Mam nadzieję, że jutro też będzie ładnie, bo świętujemy naszą pierwszą rocznicę ślubu kościelnego :)

Ja to czuje że już nie długo będzie po wszystkim jak na razie to chodzę i słucham pytań wszystkich a kiedy to a kiedy... A ja mówię że może jutro... ;D

Mój tata ma urodziny w poniedziałek więc kto wie może w prezencie dostanie wnuczkę ;)

No za parenaście lat to na forum będzie można swaty urządzać ;P

Nyzosia, Asku- sama radość bije z Waszych wypowiedzi :) fajnie jest miec dzidzię po drugiej stronie brzuszka :)
I Marcelek jaki przystojniak- ho ho :)

ja jutro wybieram się do szpitala, zobaczymy co się dzieje z małą?

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...