MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Ja jednak będę liczyć, ze w szpitalu zrobią mi lewatywę. Kocyk mam polarkowy a akrylowy zamierzam kupić dopiero na zimę, bo wydaję mi się grubszy niż polarkowy. Prześcieradło mam frotte

nie mam pojęcia, co z akrylem - a co jest napisane na metce? Bo ja mam jeszcze niewyprany kocyk polarowy, który na metce ma napisane - 40'C, nie wirować. Tylko, że ja mam jakąś mega dziwną pralkę niemiecką i nie ma tam menu po polsku i co gorsza - jak przetłumaczyłam wszystkie "feinwasche" i "Abpumpen" to tam nie ma opcji: wyłącz wirowanie... Można tylko zmniejszyć obroty z 1000 do 600. I chyba muszę warować przy tej pralce i czekać, aż zacznie i wtedy ją wyłączyć z buta...

mjakmama - ja bardzo dziękuję, ale nie skorzystam z Twojej oferty - nastawiam sie na obsługę w szpitali.

nilkaa - machniesz pracę raz, dwa, trzy i będziesz miała z głowy. Choć może teraz masz najgorszy okres - ja akurat w Twoim "wieku ciążowym" miałam największego lenia. Teraz jest zupełnie inaczej i codziennie chodzę pomagać kochanemu w robocie.

a koce akrylowe w pralce pierzecie?

Ja mam do oddania 2 lewatywy nie zdarzylam zrobic, ale w intrukcjipisało ze nie potrzeba calej by dzialala - mam takie gotowe i latwe w obsluudze w buteleczce z końcówką :)

nilkaaa niestety mają rację, teraz się przemeczysz i będziesz miala z głowy. Pamiętam jak swoją pracę pisałam - MASAKRA najgorszy czas studiów ale jak przepadl mi 1 termin i 2 o mało też to szybko się wziełam do roboty :D ale to jak klelam nad praca to tylko ja wiem i .... mąż :D:D:D

ja piorę hurtowo kolorami - tak mi po prostu najłatwiej

Na wierzchu poukładałam ubranka 56 i 62 - resztę głębiej pochowałam :)

A co do prześcieradeł to ja się zdecydowałam na te (ale jeszcze nie kupiłam):
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50113938

Ehhh- ja dziś też siedzę przed komputerem cały dzień :( - postanowiłam, że jednak skończę tę magisterkę przed porodem - więc średnio muszę napisać dziennie minimum 3 strony :( - koniec leniuchowania ...
Nawet nie wiecie, jak bardzo mi się nie chce tego pisać ... Najchętniej bym to rzuciła i nigdy więcej do tematu pracy magisterskiej nie wracała :). Ale wszyscy tak mnie męczą, że już lepiej przecierpieć i to napisać niż słuchać narzekania, że tyle już zrobiłam i w ostatnim momencie to zawaliłam ....

Ja kupiłam frotte ale jeszcze nie mogę się wypowiedzieć jak się sprawują bo leżą wyprane w szafce :)

nie moge panna z mokra glowa z tego twojego tanca slonika :D:D:D ja dzis troszke pracuje bo mam jeszcze coś zaległego do zrobienia z pracy i jakos zabrac sie nie mogłam i tak juz 4 h to robie bleee chyba wyszłam z wprawy ;/

Ania a ja od kiedy jestem na zwolniuniu to mi sie rytm dnia troszke przestawil ;/ chodze spac pozno za to rano moglabym spac i spac chociaz dzis o 7.30 wstalam :D

Z racji fajnej pogody wstawiłam 2 prania, mam nadzieje ze szybko wyschna ;) pierzecie wszystko co macie czy tylko te na najblizszy czas? bo ja w sumie wszystko hurtem piore. A własnie macie kocyki akrylowe?? normalnie w pralce mozna je prac???

I jeszcze pytanko jedno bo sie zaraz wszyscy rozpakuja i zostane sama na placu boju ;p jakie upilyscie przescieradla?? bo widzialam ze sa frotte i jersey??? ktore sa lepsze? ktore warto kupic??

O widze ze Wy tez tancujecie:) Ja pod koniec sierpnia ide na wesele, bede wtedy w 38 tygodniu, tez zamierzam sobie potanczyc, a co!:)

Mi sie teraz plan dnia jakos zmienil, bo moje kumpele powyjezdzaly i troche nuda wionie, wiec wstaje rano, jem z mezem sniadanie i wracam do spania do jakiejs 12-13 i potem sie snuje po domu:)

Modern Lady - ja się staram z całych sił być oazą spokoju i naprawdę jest mi z tym lepiej. Dużo większe ciśnienie miałam z porodem tydzień temu niż dziś :)

Basiula - ja też sobie potańczyłam delikatnie ostatnio i sprawiło mi to wielka frajdę. mam tylko nadzieję, że nikt mnie nie widział. Z boku to musiało wyglądać jak wybuch radości małego słonika ;)

A ja sobie dziś z Zuzą potańcowałam trochę ;) Oczywiście tak delikatnie. Może ją to jakoś wygoni z brzucha :)

panna z mokrą głową komu ciśnienie porodowe opadło temu opadło :) ja nadal przebieram nogami, zeby to było juz juz...
niby miałam troszke wyluzować, ale żeby to się tak dało jak się nie da!!

spokojnie u nas - nowe mamy zajmują się maluchami, ciśnienie związane z porodem opadło... ;) Mam wrażenie, że mamy, które są już z dzieciaczkami w domu nie mają z nimi żadnych problemów - w przeciwnym wypadku co rusz by o coś dopytywały na forum ;)

Co do podkładów - na razie kupiłam jedną paczkę, zobaczę, jak szybko ją zużyję. Raczej też się nastawiam na normalne, za to bardziej chłonne. Przeraża mnie wielkość jednego opakowania belli mama ;)

ja zuzylam 2 opakowania swoje, ale na Zaspie były jeszce podkłady szpitalne więc gdyby nie to to potrzebowalabym znacznie więcej.

ja zużyłam w domu jedno opakowanie, i to w sumie tak na siłę, żeby się nie zmarnowały :) w szpitalu były podkłady bez ograniczeń (dostałam nawet do domu), a w domu wolałam większe podpaski ze skrzydełkami.

hehe to ja pewnie znou będę jakąs rekordzistką, bo kupiła 6 opakowań tych wieeeeelkich podpasek :))

ja zuzylam 2. a co do lewatywy tez swojej nie zuzylam bo jak zaczely sie skurcze to organizm sam sie zaczal oczyszczac i nie byka potrzebna

Powiedzcie dziewczyny, które rodziły ile zużyłyście tych wielkich podpasek bo ja mam na razie jedno opakowanie Baby Mama 10 szt i nie wiem czy jeszcze dokupić.

http://forum.trojmiasto.pl/akcesoria-do-porodupologu-zamienie-na-t174496,1,16.html

ja mam tylko albo i az 1 butelkę :)) bo jakaś specjalnie mała to ona nie jest :)) nie wyobrażam sobie wcisnąc w siebie 2 butelek :)) mysle, że jedna też coś tam podziała...
dla mnie najgorsze jest wybranie tego wlasciwego momentu- o ile u mnie on w ogóle wystąpi...

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...