MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Modern Lady oni chcą Cię położyć czy tylko zbadać Ktg

E to dobrze, bo moja jest tak ostatnio aktywna a słyszałam kiedyś, ze dziecko przed porodem mniej się rusza bo ma ciasno. Ja odnoszę inne wrażenie ma więcej siły i mi skórę rozssadza. Masakra.

kasiaka chciałabym bardzo, ale dziś już piątek, więc zostało mało czasu...a u mnie standardowo cicho sza...

jeśli ruchy faktycznie sa wyznacznikiem porodu to ja naprawdę będę w tej ciązy chodzić jeszcze ze 3 miesiące- bo rusza się i harcuje chyba więcej niż kiedyś i tez nie uznaje kompromisów :) jak moja pozycja jej nie odpowiada to tak mnie skopie, że nie mam wyjścia musze się przemieścić ;) i kto tu rządzi??

Modern Lady a moze urodzisz jeszcze do weekendu. A jakieś rozwarcie już masz bo u mnie zero akcji tylko szyjka zgładzona.

coś im się chyba na tej pogodynce pomyliło z tym 6 sierpnia że będzie - 25 :)))

ja lewatywe zrobie sobie w domu - tak myslę

Ciekawe kto teraz się rozpakuję.Obstawiam Modern Lady? Może weronika? No dziewczyny liczymy na was.Wtedy znów posypią się porody. Może i na mnie przyjdzie kolej w przyszłym tygodniu.

Tak myślę, nie wiem czy Wy też tak macie ale moja dzidzia bardzo dużo się rusza to pewnie jeszcze do porodu sporo czasu.Mam wrazenie, ze dzidzia się przemieszcza a powinna być ciasno spakowana już do porodu a nie takie harce w moim brzuchu.

Dziś musiałam spać na plecach bo moja córa nie chciała iść na kompromis i nie pozwoliła mi spać na boku.

ja mam kupioną i zamierzałam robić, ale teraz nie wiem jak to będzie, bo lekarz kazał mi się stawić w weekend do szpitala, żeby zrobili badania i sprawdzili, czy z maluszkiem wszystko ok i teraz jesli mnie zostawią to nici z moim planów i tez się zastanawiam czy jak poprosze to zrobią??

a tak swoją drogą- jak myślicie kiedy najlepiej jechac do szpitala- bo lekarz powiedział tylko, że w weekend?

a jak z tą lewatywą bo ja nie zamierzam robić w domu. Mam nadzieję, że jak poproszę o nią w szpitalu to zrobią.

pogodynka, na której prognoza nigdy się nie sprawdza :P - nie zapowiada upałów, więc może będą :)

http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=gdynia
ale zimno będzie 6 sierpnia w nocy :P

hej ;) pogoda dziś super przynajmniej nie pada i można gdzieś wyjśc, ale tak ja czytałam będziec powrót tropików w sierpniu :((((

a co do golenia ja jak narazie daje sobie rade z lusterkiem i do porodu też mam zamiar się ogolić - jakoś tam średnio komfortowo bym sie czuła ;/ choc na SR mówili że nie wymagają golenia jedynie przed nacieciem ogola krocze

jak to dziś fajnie - wreszcie nie pada a na dodatek nie za gorąco jest :) - w sam raz na spacerek jakiś :)

A co tak cicho sie na watku zrobiło?Kolejne z nas na porodówkach?

tez dla wlasnego komfortu zamierzam to zrobic, ostatnio jakos dalam rade, mam nadzieje, ze teraz tez jakos pojdzie, jak cos bede sie wspomagac lusterkiem, ostatecznie mezem...

co do golenia to niuby nie wymagaja ale jak rodzilam to polozna mowila no nareszcie dobrze wygolona pani ;) jakos bardziej higienicznie i komfortowo sie czulam wygolona i dlatego sie golilam

kasiaka, nam polozna mowila, ze im nie przeszkadza jak ktos przyjedzie nieogolony (SR przy Klinicznej) i zeby sie tym nie martwic, tak samo jak mimowolnym wyproznianiem itd., ze to wszystko bardziej nas rodzace stresuje, a dla personelu jest na porzadku dzienym...

No mnie po oksy bardzo bolało, ale juz zapomniałam.Zapomniałam w momencie jak Majka wylądawała mi na piersiach.niesamowite przezycie!

kolejne porody przebiegaja szybciej bo po pierwszym szyjka macicy nie do konca sie zamyka, wiec latwiej i szybciej jej sie znow otworzyc...

Ja przyszłam na porodówkę z rozwarciem 5 cm i gdyby nie skurcze co 4,5 minuty (nie aż tak bolesne), to nie czułabym, że rodzę. Nawet staliśmy z mężem przed IP i zastanawialiśmy się, czy wchodzić, czy nie :D Zaczepiłam położną i zapytałam się, czy mam wejść czy czekać, kazała mi wejść, zbadali i powiedzieli, że poród w toku, a ja nie mogłam w to uwierzyć :) Położna aż się ze mnie śmiała ;)

Już niedługo będzie po wszystkim i każda z nas będzie wspominała poród jako coś wcale nie tak strasznego, jak się podczas porodu wydawało :) Te wspomnienia naprawdę się zacierają- dobrze, że tak nasza psychika jest skonstruowana, bo inaczej byśmy na kolejne dzieciaczki się nie decydowały i gatunek ludzki by wymarł :):)

Ja cos czuje ze moja cora bedzie wielka...

Inne tematy z forum

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??