MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

no na pewno wiesz lepiej ostola :)

To kiedy jest podawane znieczulenie w duzej mierze zalezy od rodzacej. Jezeli juz przy 4 cm bol jest nie do zniesienia (zwlaszca przy wywolywanych porodach) nalezy poprosic o znieczulenie. Jesli do 6-7 cm wytrzymalo sie bol, to raczej nie ma sensu brac znieczulenia. No i nalezy pamietac ze przy znieczuleniu jest sie unieruchomionym na lozku bo jest sie podlaczonym do aparatury, wiec chodzenie, prysznice zeby sobie ulzyc itp nie wchodza w rachube. No i odzyskuje sie pelna wlaadze od pasa w dol dopiero po 3h...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiciuchna wszystkiego naj naj naj!!!!

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8191486,Francja__malzenstwo_oskarzone_o_zabojstwo_osmiorga.html

Ehh- jak coś takiego czytam to aż nie mogę uwierzyć ...
Zamiast oddać do adopcji, dać dzieciom możliwość szczęśliwego dzieciństwa, dojrzewania a przede wszystkim życia - zabić ...

trochę mnie nie było, a tu tyle szczęśliwych mamusiek :)
ogromne gratulacje - niech dzieci zdrowo rosną!

za tydzień mam ostatnią wizytę i po niej rozpoczynam akcję - WYKURZANIE TOŚKI :)
szyjkę mam skróconą praktycznie do 0, ale brak jakiegokolwiek rozwarcia, więc musimy czekać.
jestem po "wycieczce krajoznawczej" na porodówce i jestem mile zaskoczona :) chyba najbardziej bezpłatnym ZZO...

pozdrawiam wszystkie ciężarówki!

hej gratuluje kolejnym mamusia. Dzis spalam niezle jestem juz po drugiej drzemce. Wnocy zle spalam zgage mialam ze szok:/. Jakis dzis dzien taki nijaki nawet maly sie leni i delikatnie przeciaga. A waga moja to 16 kilo na plusie hehe kto wie moze do 20 dojade hehe

Kiciuchna wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Może jednak maluch zrobi mamusi prezent, nawet jakby miał byc spóźniony to i tak będzie prezentem:)

Kiciuchna - coraz bliżej do rozpakowania :))

Dziewczyny wróciłam od lekarza. Do szpitala nie musze jechać na razie-krwawienie jest z szyjki macicy bo się rozszerza a z małym wszystko w porządku. Rozwarcie na 1,5 palca i lekarz je trochę poszerzył masażem. Jednak cały czas krwawię a po tym badaniu to nawet jakieś skrzepy mam :(
W kazdym razie robiłam KTG i w ciagu 10 minut zarejestrowało 3 skurcze. Jeden z nich był dla mnie dość bolesny. Teraz cały się powatarzają ale są nieregularne. Mam nadzieję ze urodzę wkrótce. Dziś moje urodziny więc myślałam Że Nikoś chce wyjść i zrobić mi prezent :) Poczekamy zobaczymy :)

ostola mi proponowano tuz przed 2 okresem, rozwarcie bylo juz dawno 7 cm, wczesniej nie bylo nawet mowy

u mnie II faza trwała niecałe 5 minut, to rzeczywiście bym się wkurzyła, gdybym wykupiła za 600 zł znieczulenie i podaliby je na początku II fazy porodu :):)

To mnie pocieszyłyście. Mam niski próg bólu i strasznie się boję porodu, ale staram się o tym nie myśleć. Co będzie to będzie...

Znieczzulenie podaje sie przy rozwarciu od 4 do 7 cm wiec nie koniecznie na 2 faze porodu.

moim zdaniem znieczulenie nie jest za bardzo potrzebne wtedy kiedy mozna je dostac czyli w 2 iokresie porodu. ja przynajmniej nie chcialam bo po 1 bole parte byly dla mnie mniejsze niz te w 1 okresie porodu i samo parcie przynosilo ulge, a po 2 sam 2 okres wlasciwie krotko trwa wiec da sie przezyc.

Znieczulenie zewnatrzoponowe NIE przenika do lozyska w zwiazku z tym NIE ma zadnego wplywu na dziecko. Ale prawda jest ze moze wydluzyc porod a to dlatego ze nie czuje sie skurczy i nie czuje sie sily wlasnego parcia, wiec parcie czesto jest mniej efektywne...
Aaaa i szpitale nie powinny pobierac zadnych oplat za znieczulenie, jest to niezgodne z prawem.

Co do kilogramów. To ja mam 8kg do przodu, a do porodu jeszcze prawie 2 miesiące. Ciekawe do ilu kg dobiję. Mówią, że norma przy jednym dziecku jest między 9kg a 15kg. Ciekawe, przy której granicy się zatrzymam. Pewnie przy tej drugiej :(

W Wejherowie również nie ma znieczulenia. Przy Tosi była taka możliwość, ale ja nie chciałam- za duży koszt (ok. 500-600 zł),i wyczytałam, że znieczulenie często przedłuża poród, no i wpływa również na maluszka. Wolałam nastawiać się pozytywnie :)

A ja się chyba przejdę z Wojtkiem do pediatry jakoś niedługo, bo w ciągu dnia on sporo mleczka ulewa...

Ehhh- a ja po chwilowej ( za długiej) przerwie muszę wrócić do pisania magisterki :( bo jak teraz to już nigdy tego nie napiszę :(

Tylko jak się do tego zmobilizować ? :(

Waga mysle nie ma sie co martwic,moze znajome tez duzo przytyly w ciazy a teraz sa jeszcze szczuplejsze niz przed ciaza ,dzieci daja im w kosc to i kg leca w dol hehe:)
Chociaz mi jakies 3-5kg moze zostac ne obrazilabym sie ,jedyne co mnie denerwuje to brzuch,mam nadzieje ze jak pocwicze to wroci do normalnosci;/

dobre wiadomości od rana:)

GRATULUJĘ SERDECZNIE!!!

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...