MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

kasiaka nie musisz się martwić! ja skurczy przepowiadających dostałam tego samego dnia, które przerodziły mi się szybko w skurcze porodowe i tego samego dnia odszedł mi czop śluzowy z krwią. dzień wcześniej nie miałam zadnych najmniejszych objawów :)

mam jeszcze pytanko do mamuś karmiących piersią!!! jakie produkty możecie jeść i nie szkodzą waszemu maleństwu ?? Ja na razie musiałam odstawić cały nabiał gdyż od niego synek miał kolki, jem głownie to samo i może mi podpowiecie co jescze mogę wprowadzić do diety zeby maly nie zareagował na nowy produkt. Jem głownie pieczywo z sałata, szynką pieczoną, ziemniaczki, marchewkę, piers z kurczaka gotowana, ryby pieczone, brokuły i mięso z kurczaka gotowane, ryż, banany i kaszka ryzowa i makaranony.

Również oddałam głos. Ja nadal w dwupaku i skurczy brak.Jak nie urodzę to za 5 dni do szpitala na wywołanie. Podzielę los nyzosi.Piję herbatę z malin dziś będę masowała brzuch.

Widzę, ze weronika też jesteś na podobnym etapie jak ja. To pocieszające.Co drugi dzień mam teraz robić KTG.

Powiedzcie dziewczyny, czy ja muszę mieć jakieś skurcze na kilka dni przed porodem, czy mogą się poprostu zacząć te właściwe porodowe.Zaczynam się martwić, że nic nie czuję.

Cześć dziewczyny!

Dawno tu nie zaglądałam, ale tak już bywa jak pojawia się malec na świecie i wszystko kręci się wokół niego. Dziś Mateuszek kończy dokładnie 4 tygodnie:)

Poród miałam długi, przez 16 godzin męczyłam się ze skurczami co 2-3 minuty tak silnymi że nie wiedziałam jaką pozycję przyjąć. Zawiodłam się bardzo na dr Branickim, bo kiedy zajechałam na izbę przyjęć ze skurczami trwającymi już od 3-4 godzin, powiedział do mnie, że nie potrzebnie panikuję i że rozwarcie mam tylko na 1 palec więc odesłał mnie do domu!!! po 3 godzinach wróciłam do niego ze znacznie silniejszymi skurczami i znów na mnie na krzyczał ze za wcześnie i mam się zjawić dopiero jak będę miała parte!!!! uparłam się i zostałam na porodówce, ale powiedział mi, że przyjmuję mnie tylko na moją wolę skoro chce spędzić tyle godzin na porodówce. Podczas całego porodu nie zajrzał ani razu mimo że miał dyżur. Jak się okazało miałam wielki problem z rozwarciem i gdyby nie interwencja bardzo miłej położenej, która musiała pomagać w rozwieraniu się szyjki męczyłabym się o wiele dłużej i mogłoby sie źle skończyć. Mateuszek po urodzeniu złapał niestety infekcji bakteryjnej w szpitalu i musiałam z nim spędzić az 10 dni gdyż przyjmował antybiotyk. W tym samym czasie co 2 dziecko otrzymywało z tego samego powodu azntybiotyk na oddziale, lekarze wmiawiali nam że zaraził się od matki wewnątrz macicz\nie, ale nam się wydało to zbyt podejrzanie i że to byla szpitalna bakteria. Oddział poporodowy z perspektywy spędzenia na nim 10 dni nie przypadł mi do gustu, Mały strasznie mi się tam rozregulował, męczył się w upały, salowe, położne nie miały wyczucia że to oddzial noworodkowy i zachowywaly si ebardzo glosno nie mówiąc już o trzaskaniu drzwiami!!!!

Mateuszek jest już zdrowy, niestety w nocy strasznie męczą go wzdęcia, gazy, musi się strasznie namęczyć żeby móc sobie prutnąć. Jest bardzo zywy, silny, od urodzenia ubieram go w rozmiar 62 i waży już 5 kilo. W szpitalu wszyscy mówi że nie wygląda na noworodka tylko na starsze dziecko:)

Jest cudowny i kochany:)

Pozdrawiam wszystkie mamusie

Yecath kolejny punk dodałam ;)

ja dziś po dluuugim spacerku może Liwie ruszy ;) dzwoniłam tez do lekarza i jak nie urodzę do poniedziałku to da mi skierowanie na patologie wiec tak czy siak będę miała moja Małą do końca następnego tyg :)))

co do bóli o których pisała chyba Madziulka to tez tak mam ;/ tylko u mnie zaczyna się jak leżę na lewej stronie za długo, mąż masuje ale to pomaga tylko na chwile ;/ cale szczęście nie często tak mam.

fajnie się czyta Mamusie które już maja dzieciaki przy sobie i wiedza co i jak ;)

Cześć dziewczyny,

My dzisiaj znowu mieliśmy całkiem przyjemna noc:) Nawet trochę pospałam:)

Co do pieluch to my mamy pampersy i happy. I jak dla mnie to happy na początek są lepsze. Pampki mam chyba za duże mimo ze młoda wazy 4 kg - i źle mi się je zakłada. muszę wysłać męża do biedronki.

co do mojego karmienia to stwierdziłam ze nie będę sie tym dołować. Będę przystawiać małą ale jak nie będzie jadła to dam jej odciągnięte mleko. no trudno nie wszyscy mogą karmić bezpośrednio z piersi. a produkcje póki co mam taka ze pokarmu wystarczy:)
Moje nerwy nic tu nie pomogą. A do tego ściągania można sie przyzwyczaić. Przynajmniej mam czas na forum:))))

Yecath zagłosowałam.

Ssabinka sie już nie udziela... widać młody pochłonął ją bez reszty:)

glos oddany :)

zrobione:)

Zagłosowane:)

Zagłosujecie na Tośkę? :)

http://pl.lennylamb.com/#chusta/konkurs/1983

Super ta promocja w Biedronie!!!

Ja wole haggisy :) z chłopakami polowe okresu uzywalam pampersow ale dostawaly odparzen mimo ze czesto zmieniane wiec przeszlam na hagisy ale kazdemu inne pasuja :) w biedrone jest mega promocja na hagissy bo np 3 99 szt sa po 39,99 czyli - 1 szt wychodzi po 0,40 gr

majki500 gratulacje :) :)

kurcze co do pampersow to uzywam wlasnie pampersa new baby a jak tylko zaloze hagisa to mi zaraz przemoknie...moze zle zakladam :/:)

majki rzeczywiście kruszynka...gratuluje szczesliwej mamusi:)

Hej
Na listę powyżej dopisałam moją córeczkę Liliankę, ktora przyszła na świat 31 lipca w Gdyni Redłowie. Mała urodziła się w 38 tygodniu ciąży licząc z miesiączki, na liście podawałam termin 20 sierpnia, który był na podstawie USG i jak się okazło słabo określony. Kruszynka jest drobniutka - zaledwie 2450 i 48 cm długości, ale otrzymała 10 punktów, jest silna i zdrowa no i oczywiście przesłodka :)
Co do szpitala z czystym sercem mogę polecić Redłowo. Położne super, robiły wszystko by maksymalnie pomóc podczas porodu. Na położnictwie też wspaniale opiekują się maluszkami i ich mamusiami.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i oczekujące na dzieciaczki.

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Aniaa
Ja już prawie wszystko spakowałam :) - brakuje jeszcze kilku drobiazgów ale to może poczekać :).

Ale dziś ładnie - idealna pogoda na jakiś spacerek :).

A do nas dziś dojedzie reszta kafelek i będzie można dalej łazienkę remontować. Ostatnio tak myślałam, że będzie można w tym mieszkanku gości na chrzciny umieścić - to będę miała większy spokój u siebie :).
Poza tym mąż chce tam urządzić pępkowe - dzięki temu nic nie zniszczą u nas :P Bo tam to do września jedynie łazienka, podłogi i drzwi będą - więc jak najbardziej się będzie nadawało na popijawę :P

Ja używam pampersów i huggies premium, od rozm. 3 przestawimy się na same huggies premium. Tosia też Huggiesów używa, jestem z nich bardzo zadowolona :) Chłonne, nic nie przedostaje się na zewnątrz, i tańsze niż pampki :)

A jakich pieluszek uzywasz?Ja mam huggiesy i wydają mi się dosc chlonne, ale moze sie myle.
Maja lubi mi robic fajne niespodzianki.Na przyklad zmeiniam piluszkę i zanim naloze nowa to ona juz sobie siknie lub robi kupke na przewijak...

Ja właśnie nie muszę zbyt często przebierać Małego...
Ciuszków w ogóle nie brudzi. Czasami tylko mu się mleczko ulewa, to od razu zmieniam ciuszki.
A pampersy zmieniam co ok. 3 godziny w ciągu dnia, w nocy zmieniam raz, przed karmieniem.

Potwierdzam, ze rwa to straszna rzecz.Ja chodzilam po scianach i balam sie z domu wyjsc, bo czasami nie mialam sily wrocic.Trzymalao mnie 2 tygodnie i przed samym porodem odpuscilo.
Czy wy tez tak czesto przebieracie swoje dzieci?Maja tyle siusia, że nie nadążam pieluch zmieniać no i ciuszki też ma czesto przesikane...

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...