MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

nyzosia urodziła Helkę :)) 4100 g żywej wagi i 52 cm wzrostu :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 30

Ja tez tylko szukam okazji zeby sie z domu wyrwac ;-)Dobrze, ze moj maz chce wtedy z małą zostac.Tylko i tak dzwonie co chwila zeby sie upewnic czy wszystko gra;-)
Co do gosci to my juz pierwsze oblężenie mamy na szczescie za sobą.

to już lepiej :)

A ja wciąż w tej hurtowni nie byłam -mimo, że spacer tam zajmie mi jakieś 10, 15 minut - tak sądzę ...

Duży to w ogóle sklep jest?

z tymi gośćmi to tak jest że każdy czekał na maleństwo i chce zobaczyć...i tak naprawde od powrotu ze szpitala codziennie ktoś u nas jest, dziadki, drugie dziadki, pradziadki, a jeszcze dwie prababcie nas nie odwiedziły...na dziś zapowiedział sie wujek i kolega męża...reszta tez wydzwania...fajne są te wizyty ale po godzince chce zeby nas zostawiono w spokoju:p

mojemu skóra nie schodzi ale za to wyskakują mu jakies krostki na buziulce, które znikają i pojawiają sie za chwile w innym miejscu...nie wiem co to:/

Na zakupy do hurtowni vitalia:) muszę kupić młodej parę rzeczy. ale to zawsze powód by sie ubrać i wyjść na chwile z domu:)

Nyzosia domyslam sie ze jak juz sie jest po i goscie przychodza to ma sie wszytskiego dosc:) Pewnie i u mnie tak bedzie ale staram sie myslec pozytywnie:P Zreszta nikt z mojej rodziny jak wpadnie na chwile to nie pozwoli dziecku spac, zaraz je obudza "przez przypadek" hehe:)
Ja czasem jak mam gorszy humor i mam dosc mojego meza to ide na zakupy nawet do supermarketu po maslo i juz mi lepiej;)

u NAS NA SCHDZąCą SKóRę POMGłA PARAFINA TERAZ WYGLąDA OKI. gOśCI MAMY W TEN WEEKND BO WYPRAWIAMY CHłOPAKOM 3 URODZINY

Aniaa
Ja sądzę, że wszystko będzie zależało jaki październik będzie :). A ostatnio to u nas pogodę trudno prognozować ... I niestety tego nie przewidzimy czy już zimno będzie ...

Nyzosia:
a zakupy to jakieś porządne? Czy tylko do supermarketu :P
Pomyśl sobie, że tak za 2, 3 tygodnie trzeba będzie nowe ciuszki kupić - jak figura wróci do normalnych wymiarów :). Ja już nie mogę się doczekać kiedy znów będę się normalniej ubierać :).

nyzosia jak najbardziej trzeba sie odstresować ;) mnie pewnie tez deprecha zlapie hehe ważne ze to minie :)

a co do gosci - to ja mam naprawde wielka nadzieje ze nie nawiedza nas od razu tylko po jakims czasie!!

To prawda ze się dołowałam tym szpitalem.
Kurcze wychodzi na to ze od 3 tygodni mam depreche:))
Mam nadzieje ze już teraz będzie tylko lepiej.

Mojej skóra schodzi z całego ciałka. z rak najbardziej ale tez np. z powiek:) Śmiesznie wygląda.

Aniaa co do odwiedzin rodziny to ja tez byłam za - wiadomo dziadki musza zobaczyć małą ale jak sie nie prześpi nocy a potem ma sie gości a mała akurat śpi a jak goście wychodzą to daje czadu to sie gości odechciewa:)))

właśnie wpadłam na pomysł ze w ramach odstresowania wyjdę dzisiaj na chwile do sklepu:))

Madziulka ja mam to samo z noga, u mnie Mala na jakis nerw naciska...

Co do tego ubioru to wiem ze tylko 2 minutki no ale potem jesienia tez bede chodzic z nia na spacery i zastanawiam sie w co wtedy ubierac, czy kupic jakis kombinezon jesienny czy wystarczy cieply pajac i kocyk...

ja mysle ze w kombinezon to bedzie za cieplo body, pajac i przykryc kocykiem - ta jak mowicie droga do samochodu to 2 minutki ;)

hej mamuski ;)

jak mnie coś wczoraj bolalo, noga biodro sama nie wiem co chodzic nie moglam ale dzis juz lepiej wiec nie narzekam. Mnie mala w nocy jeszcze nie obudzila ale siku jak najbardziej :D

Nyzosia dasz rade, wiem ze pomyslisz ze co ja wiem skoro tego nie przechodzilam i nie przechodze ale posluchaj dziewczyn. Uszy do góry - pamietasz jak sie dolowalas jak bylas w szpitalu? a mala wyjsc nie chciala nooo wiec usmiech do corci bedzie dobrze ;)

Aniaa
Ja mam i taki bardzo ciepły pajacyk i kombinezon.
A małą zapakuję w zależności od pogody - podejrzewam, że w pajacyk :).
Ani jednego ani drugiego do torby nie pakuję, mąż dowiezie jak już będzie potrzebny :). Ale sądzę, że bardziej pajac wchodzi w grę.

Zresztą to tylko droga ze szpitala do parkingu - jakieś 2 minutki. W samochodzie będzie już przecież cieplej :).

ehhh- to się zawsze wydawało takie proste w teorii :) mleczko powinno być i już ...w mojej sr wszystkie dziewczyny planowały karmić piersią - a potem niestety okazuje się, że nie zawsze to tak łatwo idzie :(.

A mi po wielu trudach udało się wreszcie zamówić książkę do magisterki. Jak ja nie lubię sklepów internetowych. W ogóle nie jestem w stanie pojąć jak można mieć coś wystawionego i w rzeczywistości ani jednego egzemplarza na magazynie. Kolejny raz, zamawiając coś mniej popularnego musiałam złożyć zamówienie w 3 sklepach - w których okazywało się, że oni jednak tego nie mają ....

mojemu malemu schodzi skorka na nosku, na raczkachi stopkach :)

U mnie nie ma problemu z ilością mleka - mam go tyle ze w lodowce stoi obiad i kolacja dla młodej:) Problem jest z jedzeniem bezpośrednio z cycka. No ale nic na razie trenujemy, jutro przychodzi konsultantka laktacyjna i będziemy działać na ostro.

Zmieniając temat - czy waszym dzieciom tez ta schodzi skóra?? Moja wygląda jak jaszczurka:)))

Mnie juz dosc wczesnie wysypalo rozstepami na brzuchu, wiec teraz juz nawet nie zwracam na nie uwagi...chociaz sa jeszcze okropnie czerwone:/

Co do przyjmowania gosci po porodzie, ja licze sie z tym ze u nas sie masa ludzi przewinie, bo ja mam duza rodzine w ktorej wszyscy jestesmy blisko ze soba i moj maz ma spora. Wszyscy sie juz nie moga doczekac narodzin małej bo to pierwsza wnuczka i pierwsza prawnuczka i nie mam serca im odmawiac zeby chociaz na chwile wpadli i zobaczyli. Zreszta nie sa jacys nachalni zeby siedziec niewiadomo ile, jak bede zmeczona napewno zrozumieja:)

Mam pytanie odnosnie ubranka dla dziecka na wyjscie ze szpitala, bedzie to juz wrzesien i zastanawiam sie czy wystarczy ubrac Mala w body z dlugim rekawkiem, cieplejszego pajaca i przykryc kocykiem czy pakowac ja w kombinezon? Kurcze narazie mam tylko kombinezon taki cieplutki, zimowy i nie wiem czy kupowac jakis taki lzejszy na jesien, jak myslicie?

Ja uważam że warto walczyć o swoje mleczko bo zawsze masz je pod ręką, chłopaków karmiłam cyckiem tylko 1 mc bo było mi ciężk przystawiać i poszłam na łatwiznę. Teraz wolę posiedzieć dłużej z mała a dać jej z piersi. Nyzosia im więcej przystawiasz i odciągasz tym więcej mleczka masz, bo organizm dostaje sygnały że potrzeba go więcej. Polecam też herbatki na laktację bocianek i HiPP natal - podobno więcej mleczka jest jak pije się mleko sojowe ale nie wiem czy to prawda, no i dużo płynów trzeba pić, dla mnie sztuczne to ostatneczność bo i tak trzeba gotować butelki, przygotować mieszankę itp a to czas też zajmuje ;) Trochę więcej optymizmu :)
W ciąży miała kilka rozstępów koło pępka a po urodzeniu zniknęły ;) ale nadal się kremuje kremem na rozstępy i ujędrniającym :)

weronikka co do rozstepów...to ja przez całą ciąze na brzuchu miałam moze z 4 małe rozstepiki...na sam koniec jak mały zszedł na doł i brzuch sie obniżył to mi wysypało tych rozstepów w______ także niestety ale mi szlak brzuś trafił na sam koniec mimo kremów, balsamów masazy i nie wiadomo czego jeszcze:/

nyzosia glowa do gory... ja ryczalam przez pierwsze 3 dni bez powodu... mnie cycki bolaly bo nie moglam sciagnac pokarmu i co przeszlam kolo lustra i zobaczylam 8kg nadwagi to mnie szlak trafial... ale teraz juz jest okej... hormony musza sie uspokoic wtedy jest juz dobrze...wierz mi :)

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....